|
Bobe volt.
|
|
|
2007-01-05 17:26, huba:
Barmit kuld neked elcky, gyanakvassal kell fogadni. Ha viszont ilyet a forumon lattal, akkor az egy masik topikban lehetett, es nem az en jovoltombol.
|
|
|
Kedves Vali, a nagy fej káposztáknak kivágod a torzsáját, aztán beleteszed a káposztákat a hordóba vagy vederbe, teszel hozzá jó sok kaprot, csombort, esetleg egy-két birsalmát, egy cső kukoricát (szebb a színe tőle), és feltöltöd sós vízzel.Az arány: egy liter vízhez egy evőkanál só. Lefeded, egy-két-három nap múlva újabb káposztákat raksz bele, mert közben kicsit összemennek a fejek.Aztán újabb napok múlva újabb káposztáknak is lesz hely. Ha nagy a hordó, akkor egy kis gumicsővel levegőt fújsz bele, hogy mozogjon a víz.
Fedd le, mert főleg az első két-három hét során büdös.
Kb. 2-3 hét alatt már kész.
Arra ügyelj, hogy ne tartsd nagyon meleg helyen, mert meglágyul.
Ha a víz tetjére fehéres hártya képződik, egyszerűen leszeded kanállal.
|
|
|
2007-01-05 17:19, rigojanos:
-
igen, emlekszem arra csodas kepre hogy a ket lab között egy üveg volt bedugva.
|
|
|
2007-01-05 17:14, huba:
Te a kacsát hason sütöd?
En mindent allva.
|
|
|
2007-01-05 13:02, Ofi:
-
kár hogy szétrepedt a kalács.
Te a kacsát hason sütöd? 
|
|
|
2007-01-05 13:02, Ofi:
-
Hello! Hadd dicsekedjek èn azzal
Mondd csak, ezekbòl a finomsàgokbòl nincs màr?Nagyon ùgyi vagy!!!
|
|
|
Zsuzsa, hogy kell savanyukaposztat kesziteni? Itt lehet aprokaposztat kapni, de leveleket nem. Szeretnek eltenni leveleket, persze, ugyanakkor aprokaposztat is. Elore koszonom 
|
|
|
2007-01-04 07:35, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Tihi, ha ennyire savanyú káposzta-párti vagy
Jó, jó, én szeretem a savanyú káposztát enni, nem csinálni. Sok munka, készen lehet itt annyi mindent kapni, hogy nem érdemes sajátként elöállítani. Az okos közgazdások kitalálták, hogy ez "nemzetközi munkafelosztás"
Más dolog, ahogy ezt írtam észrevettem, hogy a magyar és finn nyelv rokonok. Elözö mondatom így kezdödik: "jó, jó" ha ugyanazt ugyanabban az értelemben finnül írnák az így lenne írva: "joo, joo". Annak ellenére stimmel a dolog, hogy magyarul "jó" az (gut, good jelent) és finnül a "joo, joo" meg azt jelenti, hogy ez így van rendben van.
Kedves ZSuzsa, remélem érted, mit mondok, nyelvünk bonyolult és többértelmü. Néha érdekes ilyesmiken töprengeni. 
|
|
|
Hello! Hadd dicsekedjek èn azzal amit àz ünnepekre kèszitettem. Karácsonyra töltött kacsa volt, a kalàcsot ajàndèkba sütöttem, a fatàlon meg amit làttok, szilveszterre kèszült:

|
|
|
2007-01-05 09:12, bovi:
Nálunk ma lazac hal lesz, meditrrán módra.
-
Kedves bovi,
semmi gond, a fôzés zajlik tovább, jó étvágyat a lazachoz! 
|
|
|
2007-01-05 07:52, Liz:
ne haragudj de halvány gôzöm se nincsen, hogy miféle ünnepekröl lenne szó???
-
Kedves Liz, ezt elhiszem, mivel idöközben kiderült, hogy összetévesztettelek a régen
Liznek nevezett fórumtagunkkal.
Neki szülinapja volt 3-án
Öt már rég nem nevezik Liznek, csak én.
Elnézésed kérem, a jövöben jobban odafogok figyelni.
Remélem, aztért vigan fözöcskézel továbbra velünk
Nálunk ma lazac hal lesz, meditrrán módra.
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2007-01-03 10:59, bovi:
Gondolom hozatjátok készen, nem Te állsz a konyhában? Elvégre ünnepelsz!
-
Kedves bovi,
ne haragudj de halvány gôzöm se nincsen, hogy miféle ünnepekröl lenne szó???
És bizony, hogy én álltam a konyhában, ha más csinálta volna a család meg sem kóstolná. Fokhagymát a férjem tisztította és zúzta!
Ez az egész egy olyan egyszerû kaja, elkészül egy órán belül,csak a kiflik kisütése az valamennyivel több idôt igényelt.
Ma már valami Indián (madrasz) eledel lenne jó!
|
|
|
Ma zöldborsóleves és palacsinta lesz.
Holnapra rendelve: sárgarépa fözelék sűlt hússal.
Könnyü ételek egy beteg feleségnek!
|
|
|
2007-01-04 18:48, huba:
Ejnye.
|
|
|
2007-01-04 16:55, rigojanos:
-

|
|
|
2007-01-03 07:33, Liz:
De holnap már vörös húsnak kell lennie. (beef)
Errol jut eszembe, hogy milyen regen ettem mar tatar beefsteak-et. Mmmm.
|
|
|
Kedves Tihi, ha ennyire savanyú káposzta-párti vagy,
miért nem savanyítasz magatoknak?
Nagyon egyszerű, nem babrás, műanyag vederben is lehet savanyítani, ha létezik passzent fedő hozzá.
Igaz, az elején kicsi büdös, de talán létezik megoldás erre is...
|
|
|
2007-01-03 07:33, Liz:
Nagyon jól hangzik minden ami ma lesz nálatok!
Gondolom hozatjátok készen, nem Te állsz a konyában? Elvégre ünnepelsz!
|
|
|
2007-01-02 18:37, bovi:
igy etettek már ma, hát akkor mi lesz holnap
Kedves bovi,
Ma Cézár saláta (füstölt hallal) franciakenyér fokhagymásan, vajastésztábol kiflik túrósspenótos töltelékkel. Az üveg fehér bort meg majdnem kihagytam.
De holnap már vörös húsnak kell lennie. (beef)
Lehet furcsán látod, de mi hetente legalább 3x 4x halféléket fogyasztunk.
Csibe húst csak különleges alkalmakra húslevesnek, ha valaki lebetegszik akkor.
|
|
|
2007-01-02 21:49, Valeria:
-
Akkor tavasszal, nyáron vegetáriánus helyre üljünk be? 
|
|
|
Rajtam mar a kaposztaleves sem segit. Nemsokara konnyebb lesz engem atugrani mint korulerni. Meg jo, hogy mar vege van az unnepeknek Megyek a WeightWatchers-ekhez es ezentul csakis az o eteleiket fozom!!! 
|
|
|
2007-01-02 21:09, rigojanos:
-
Nem, csak már elfogyott a malacsült, párolt káposzta, hagymás krumpli, feleszegettem az ágyam körüli zselés szaloncukrot is. 
|
|
|
2007-01-02 21:06, hunor:
-
Én most káposztalevest melegítek.
Ne viccelj 
|
|
|
Én kajára rá nem bírok nézni, örülök, hogy vége az ünnepeknek!
Ja és ma maradékott evett mindenki 
|
|
|
Lángosra lehet-e parmezan?
_________________ 
|
|
|
Reszelj rá parmezant 
|
|
|
2007-01-02 21:06, hunor:
Fogyokura?
|
|
|
Én most káposztalevest melegítek. 
|
|
|
2007-01-02 20:21, Valeria:
Azt barmire lehet reszelni Meg bacon is illik mindenhez.
|
|