|
Borsólevest főztem (grízgaluska nélkül, pedig imádom!) és túrógombócot (ide került a doboz aljában árválkodó pár kanál gríz). Ez egyben desszert is, tehát mindent összeszámolva diétás ebédünk lett
_________________ poe
|
|
|
Nalunk rozmaringos baranycomb sult lesz sult krumplival, kukoricaval, melle finom galambbegy salata, paradicsommal es avokadoval. Desszertnek meg lesz Aldiban vasarolt meggyes retes. Vasarnap itt van a lanyom a ferjevel, nekik keszul a lakoma.
|
|
|
2012-09-23 14:29, bovi:
-
Dehogy! A céklasalátának állnia kell, tegnap elkészítettem. A gombát is megpároltam, a gombafejeket megtisztítottam, a marhahús-szeleteket bepácoltam. Ma délelőtt a levest odatettem főni, csak a zöldséget kellett megtisztítani, ami ugye 5 perc. A cérnametéltet otthonról hoztam. A krumplipüré volt a legmunkásabb
|
2012-09-23 13:40, poe
Ennyi mindent egy napon elkésziteni
Ehhez nekem egy hét kellene 
|
|
|
Itt későn lesz ebéd - későn reggeliztünk - csirkeleves metélttel, marhasült (ha sikerül, mert nekem gyakran lesz belőle cipőtalp ), shitake gombával, füstölt sajttal töltött portobello gombafejek grillen sütve, krumplipüré, nyers céklasaláta. Dessszernek esetleg fagyi, ha még fér.
|
Ma nálunk, paprikáscsireke volt nokedlivel és uborka saláta.
Ez nem egy különös eledel, csak az a finom benne, hogy kukoricán nevelt csirkéböl készült
Van egy nagy EDEKA üzlet innen 10 km-re, ott kapható néha ilyen csirke. Az ára kb duplája a normális, mindennap kapható csirkénél.
Mi kisevők vagyunk, elég 2 napra.
Kellemes vasárnapot Nektek!
|
|
|
2012-09-21 14:20, ravic:
-
Orulok, hogy ujra latlak ravicka, finomat foztel ma is, mint mindeg.
|
|
|
Ma - es nem azert mert pentek van -, Rotbararschfilet (azt hiszem tengeri vöröskeszeg magyarul) vettem, van hozza egy remek tengeri hal füszerkeverekem, amibe mar a so is benne van. Serpenyöben, olivaolajban sütöm ki, melle kerül fokhgymagerezd, gyöngyhagyma, es egy-ket szelet Fenchel (edeskömeny) Köritesnek
Egy nagy adag leveles-salata lesz, es nehany szem petrezselymes fött krumpli. Na, ezzel a menüvel a fogyokurazok is biztos egyetertenenek!
|
|
|
2012-09-09 23:00, hunor:
-
De nem úgy nem vész kárba a lé egy része?
-
Egyaltalan nem vesz karba semmi le. Ugyanugy vagod fel, mintha nem lenne a vizben, csak a magokat szeded egyben a vizbe. En mindeg ugy csinalom, megcsak nem is piros a viz.
Lasd a mellekelt videon.
http://www.youtube.com/watch?v=tnYbxUirxCc&feature=related
|
|
|
En sem viz alatt bontom fel. Egy kessel felvagom a héjat akar a dinnyet cikkekre, majd szetnyitom es kanallal kiszedem a husos magokat, es joizuen megeszem, a konyhai kagyloban csinalom azt a par pöttyöt, ami elrepul egy-kettöre letörölöm. Isteni finom.
|
|
|
2012-09-09 00:46, Valeria:
-
Tegyel egy edenybe par liter vizet, ott vagd fel a granatalmat, es szedd a vizbe a szemeket.
-
De nem úgy nem vész kárba a lé egy része? Általában a héját szoktam gerezdszerűen megvágni, majd lehúzni, és úgy szétfejteni, majd tányérra rakni, és kanállal megenni - de a környék úgyis eléggé piros lesz.
Amúgy tényleg nagyon finom, kedvenc gyűmölcsök egyike...
Hunor
|
|
|
Találós kérdés: mi a legkevésbé halízű óceáni hal/ ilyesmi étel? (Tonhalról hallottam ezt, próbáltam, nem ért...)
Kérdés oka: novembertől Ázsia jön, ahogyan elnéztem, hal hallal van leginkább, és még azoknak a szagát sem állom.
Eddigi próbálkozás:
- lazac, fokhagymában, citromban, borsban, mindenfélében pácolva, majd vajban grillezve - brrrrr
- tonhal - simán, brrrrr
Van valami, ami tengerben él, és a fentiek alapján esélyes, hogy ne legyen brrrr (pl. rák, alga, kagyló, egyebek)?
Hunor
|
|
|
Nálunk ma, töltöttcsirke volt az ebéd.
Ez inkább csirke töltelékkel
A szeletekre vágott pipit egy tepsiben kiterítem, alá finom olajat teszek, és a tölteléket ráteszem a húsra.
Sütés közben locsolgatom, félidőben az üres helyre a tepsin krumpliszeleteket teszek, ami vele sül.
Ma volt sok apró krumplim, az volt az igazi, szép pirosra sütve.
Hozzá friss zöldbab, hagymás vajban párolva.
|
|
|
2012-09-08 18:20, hunor:
-
És Valéria gránátalmát is emlegetett:
-
Tegyel egy edenybe par liter vizet, ott vagd fel a granatalmat, es szedd a vizbe a szemeket. Nem frocskol es a vizbol leszurod a szemeket, es mar fogyaszthato a finom egeszseges gyumolcs.
|
|
|
És Valéria gránátalmát is emlegetett: az egy nagyon finom gyümölcs, csak óvatosan kell eszegetni... eléggé fröcskölös
Hunor
|
|
|
A Mit ettünk ma? Mit eszünk holnap? mottó jegyében: spárgával töltött sertés, hozzá krokett hollandi mártással. (Ahogyan visszaolvastam, szinte minden spárgarajongó itt? )
Hunor
|
|
|
2012-08-24 23:39, hajnalkaszl:
-
Persze, hogy viszek Hajnalka, mihelyt keszen lesz, meg melegen. 
|
|
|
2012-08-24 16:46, Valeria:
-
Valika, ugye hozol nekunk rétest a kàvézoba?
|
|
|
2012-08-22 14:23, papadoxa:
Örülök, hogy ti is jónak találjátok
Nem kell áztatni sem súrolni a serpenyöt!
|
Retesnel tartunk es en is kedvet kaptam, persze nem sajat keszitesu retes tesztabol, hanem Budapestrol hozott reteslapokbol lesz holnap meggyes-turos retes. Majd elmeselem milyen lett!
|
|
|
2012-08-20 16:59, bovi:
-
Hallo Konyhatündérek!
Van e már másnak is kerámiával bevont serpenyője?
Igen a felesegemnek van, vacanszkor vittunk haza a sogornomnek is, mert nagyon bevalt nalunk. Jo fozest kivanok, de inkabb egyetek hideget, nagyon meleg van mostanaban a fozeshez.
|
|
|
Hallo Konyhatündérek!
Van e már másnak is kerámiával bevont serpenyője?
Ez nem régi ujdonság, vettem én is egy hármas szettet.
Általában, nagyon kételkedem a dicsért dolgokban, de ez valóban egy jó ujdonság.
Szinte minden zsiradék nélkül lehet benne sütni húst és egyebet a platnin a serpenyőben.
Ma sültbugbonya volt egy kis maradék sülthúshoz. A burgonya annyira finom lett, hogy gondoltam tudatom veletek is
Németesen csináltam, egy kis vöröshygmát a karikára vágott burgonyák alá és a kerámia bevonatúban sütögettem, míg puha lett.
Szép piros, ropogós volt.
Nem kell utána a serpenyős súrolgatni, akár egy paírral kilehet törölgetni és tiszta.
Persze ez a reklámban van, én csak elmosogatom, mint minden mást.
|
|
|
Ma tettunk el egy kis kovaszos uborkat kaprosan. remelhetoleg egy het. es jo lesz (mar folyik a nyalam elore).
|
|
|
Ma finomat ettünk:
Ökörsültet, gombóccal és vöröskáposztával.
A tüzoltók picknikje van 2 napon át
Ez a vasárnap, nem az amikor órákat állok a konyhában, hogy legyen jó ebéd 
|
|
|
Ma én sem főztem, mivel férj füstölte meg a 4 pisztrángot, amit a napokban fogott
Nekem csak a burgonyasaláta készítése maradt.
Finom és főleg kalóriaszegény ebédünk volt.
Így ma este, ehetek még egy lavór fagyit:-))
|
|
|
1 hete egyedül vagyok . Kimondottan élvezem, hogy nem kell föznöm. 
|
|
|
Ma rácponty volt az ebéd
Férj fogta a halacskát (nagyon büszke rá)
Van amikor nemcsak a botot fogja 
|
|
|
Tihi jóétvagyat !
|
|
|
2012-06-20 21:52, Valeria:
2012-06-20 20:56, Tihi:
-
Kaptam én is sárga magyar paprikát mint Bovi is a Lidl-böl. Jövö héten lecsó lessz magyar kolbásszal és paprikával. Beleverek még egy tojást is hogy jó legyen.
Meg kell vallanom, hogy a lecsó Globus konzerv, de nagyon is jó, csak a paprika mennyiségét kell növelni.
PS.: a magyar kolbászt és a lecsókonzervet a Hungaro.de üzletböl rendeltem. Kattins rá, Hunor is örülni fog. 
|
|
|
Ma elkészült az idei első töltött paprika. Már van szép magyar sárga paprika a Lidl-nél.
Finom volt és maradt is még egy alaklomra.
Holnap nem leszünk itthon, de kedden jó lesz csak melegíteni kell 
|
|