|
2006-12-23 18:16, Tihi:
-
Neked is Boldog Karacsonyt! Merre voltal eddig, regen irtal.
Hunor
|
|
|
Minden kedves MON-tagnak hamaros gyógyulást kívánok az idén nagyon is elterjedt repedésoldali beigli-betegség szenvedöinek.
Kellemes karácsonyi ünnepeket úgy a beiglis- mint a nem-beiglis tagoknak kiván tiszta szívböl
Tihi
|
|
|
Nna. Kész a bejgli. Finom lett. És borzalmasan megrepedezett mind a négy, a mákos verzió különösen. Igazából nem is éreztem volna szolidárisnak, ha most diadalkürttel bevonulok és bejelentem, hogy bejglijeim tökéletesen sikerültek. Egyébként tényleg megrepedeztek. De fénykép nem lesz Rigó, mert azért mindennek van határa, az én háziasszonyi alázatomnak is!
Több oka lehet a dolognak: szárított élesztőt kellett használnom, esetleg túl sok volt a töltelék, vagy mégsem hagytam olyan vastagra a tésztát, mint ahogy kellett volna, és végül - sors keze.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
|
|
|
2006-12-22 22:36, Mary:
Arra használom, és jó, legalábbis én finomakat főzök belőle A napokban paradicsomos változat volt. 5 kilóval könnyebb állapotban várom az ünnepi vacsorát.
_________________
poe
|
|
|
2006-12-22 22:06, poe:
Hát, a káposztalevesevést csak mazochizmusnak lehet elkönyvelni. Ez fogyokúraként is használatos, érthetö, miért. 
|
|
|
2006-12-22 22:04, Mary:
Az is -izmus, tehát nem kell
_________________ poe
|
|
|
2006-12-22 21:37, poe:
Arra ejsze semmit. Kivéve, ha mazochista vagy. 
|
|
|
2006-12-22 21:45, poe:
Inni?!?!?! Poe, szivem azzal mosakodni kell!!
|
|
|
Van itt egy üveg buborékos ásványvíz, megkockáztatom
_________________
poe
|
|
|
2006-12-22 21:37, poe:
mielött Huba beelözne, megpróbálok én válaszolni!
Mindegy mit, csak ártson!!!
|
|
|
Megettem az ünnep előtti utolsó tányér káposztalevest, most erre mit igyak?
_________________ poe
|
|
|
2006-12-22 21:20, Andu:
-
2006-12-22 21:14, poe:
Köszi!! Erre igyunk!! )))
Egészségünkre!! Mindenki egészségére!
Emelem poharam én is és üritem
|
|
|
2006-12-22 21:14, poe:
Köszi!! Erre igyunk!! )))
Egészségünkre!! Mindenki egészségére!
|
|
|
2006-12-22 21:10, Andu:
Na látod, ez már bátrabban hangzik
Sok sikert a megvalósításhoz.
_________________ poe
|
|
|
Betárazva a hütö!!!!! A pulyka (mert mégis az lett ) bébinek már nem mondható. De legalább friss a piacról. Ott csücsül a hütö felsö polcán. (és hozzá a forgatókönyv majdnem készen van!! Szószilag is!!! ) )
Pontyfilébe kicsit belehúztam árilag, nem tehetek róla, ahogy lazán rádobálták a jegeket, nem láttam mekkorák is valójában a fiúk. Hát kértem 3 db-ot. Hát amikor megláttam az eladó kezében.......Jesssszus!! Olyan félméteresek voltak! (kis túlzással ) àrban viszont verhetetlenek.
Legalább 2 kívánságomat kellene, hogy teljesítsék visszadobás nélkül.
A franciasaláta (Marynak, a szakácskönyvemnek és a szakértést telefonon megtartott anyukámnak köszönhetöen) már körvonalazódik.
Kelkáposzta, El-bimbó , a hütöben várnak sorsuk beteljesülésére.
A Leber"geknödelte" (májgombi) leves hozzávalói még egy utolsó bulit tartanak örömükben, hogy egy fenséges leves résztvevöi lehetnek.
Köszönöm az ötleteket, és a buzdítást!!!! Lesz itt karácsonyi menü kérem szépen!!!!!
|
|
|
2006-12-22 17:21, bovi:
Nálam most a krémeslap süldögél, amit holnap töltök meg, de az is lehet, hogy csak holnapután, hogy ne ázzon el az ünnepekig.
Ki eszi meg a sok kremest? 
|
|
|
Na végre, van aki már nem a beiglit süt:-D
A sonka is finom lehet!
Nálam most a krémeslap süldögél, amit holnap töltök meg, de az is lehet, hogy csak holnapután, hogy ne ázzon el az ünnepekig.
|
|
|
Ma sem fözzök semmit, vendéglöbe megyünk. Holnap vagy holnapután vesszük az irányt Nürnbergben, anyós, apóshoz.
Ha igy megy sokáig elszokok a fözés, sütéstöl 
|
|
|
köszi
_________________ 
|
|
|
Kedves Böbe,
nem fogod elhinni: ezt úgy hívják, hogy grillírozni. )
|
|
|
Lanyok fiuk ti szoktatok "grillazs?" ozni a sonkat?
Jol magyarul megirtam ,akkor elmondom miröl is van szo. Miutan a sonkat megföztuk a neccharisnyajaban, levetköztetjuk es bekenjuk : mustar- cukor keverekkel majd megszorjuk prezlivel es berakjuk a sütöbe olyan 10 -15 percre 250 fokon .A sonka szep pirosra sul .
Ezt a manövert hogyan nevezik magyarul?
harisnyaban:
 es igy keszen
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
2006-12-22 15:35, poe:
A szepseg a fontos, vagy az iz?
|
|
|
2006-12-22 15:25, rigojanos:
Rigó a te bejglid hogy sikerült? Olyan szép lett, mint tavaly?
_________________ poe
|
|
|
2006-12-22 13:29, perec:
Ha megreped, ha nem, reszletes beszamolo kell. Ha La Fontaine mese lesz belole, akkor meginkabb
|
|
|
Még mindig a bejgliről
Nekem az idén már tekerés közben megrepedt a mákos, és valami konyhatündér vagy boszorka lehetett, aki megmondta, hogy vékonyra nyújtottam a tésztát. Szerencsére a diós még hátravolt, azt vastagabbra hagytam, és egy kis alapanyagot ellopva csináltam egy-egy "szemfedőt" a mákosakra, vagyis felül beburkoltam őket egy vékony lappal, szemérmesen elrejtve a likakat. Szép is lett, jó is lett, a holland jógatársak legalábbis ma nagyon dicsérték. Különösen a mákosért kapkodtak. Idősek, ők még ismerik a mákot.
Szóval aki még sütés előtt van, csak bátran. Nincs rossz bejgli, csak jóllakott gyomor
_________________ poe
|
|
|
2006-12-22 13:29, perec:
Igen-igen, írjad be, legalább közösen kínlódunk ezzel a lidércnyomással. 
|
|
|
Sőt Perecke, fényképezd is le...
|
|
|
Sugjad a fulunkbe hadd ragjon az irigyseg bennunket
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
Annyit elemzitek a repedt bejgli problematikáját, hogy végül kedvet kaptam a bejglisütéshez! Holnap lesz a napja (ha addigra még mindig lesz hozzá kedvem). De vajon beírjam-e, ha megreped?
|
|
|
2006-12-21 16:43, Andu:
-
Ha még a franciasaláta receptjével megszánnál / megszánnátok, nagyon hálás lennék!
-
Beírtam a "szakácskönyvbe" azt a verziót, amit én szoktam csinálni. Asszem, lehet variálni is.
|
|