|
Mindenkinek, akinek a fantáziáját megragadta a félméteres listám: a lista nem a mennyiség miatt kell, hanem inkább leltár, hogy a tervezett ételekhez megvan-e minden hozzávaló. Ugyanis nem szeretnék szombaton a nagy embertömegben a kasszáknál tolakodni, akkor inkább zsíros kenyeret eszek (hagymával).
Ha még sütünk is (márpedig sütünk!), akkor még több hozzávaló kell, mert az árva kiló liszt a kamrában nem lesz elég, kell utánpótlás és melléje még egy tucat füszer stb.
Aki lista nélkül vásárol, ajánlom, ragassza össze a kasszacetlijeit és nemsokára utolértek! 
|
|
|
2006-12-20 11:23, bobe:
Csorog a nyálam. 
|
|
|
2006-12-20 11:23, bobe:
Böbice,
a serpenyö helyett, a kész palacsintát szeretném látni
Mutasdd
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Ma nalam elökaracsonyi buli lesz. A baratnöimet hivtam meg egy kis kostolora es egy roppant finom receptet talaltam erre az alkalomra.
Hozzavalok:40 deka fustölt lazac amit aprora felvagok majd hozzakeverek 1 deci zöldhagymat es feldeci salotthagymat majd ket kanal majonezt es ket kanal citromlevet ,soval borssal izesitem .
Egy kilo krumplit a nagy reszelön lereszelem megmosom megszaritom majd sutok 8 krumplipalacsintat
Talalni ugy talalom hogy: egy palacsinta ra egy kanal lazac majd melle egy kis kanal tormasturo , megszorom aproravagott zöldhagymaval es melleallitok meg egy palacsintat . A krumplipalacsintak ne legyenek nagyobbak mint mint a tenyerem kb 10 12 centi atmeröjuek.
Hamar elkeszul kb felora alatt es isteni no meg elegans is 
|
|
|
2006-12-19 12:18, Mary:
Az én cetlim nap mint nap rövidebb. Már, hogy annak kéne lennie, ugyanis úgy érzem már mindent hatszor megvettünk.
De mi történik? Otthon leltárkészítés után kiderül, hogy még mennyi mindent elfelejtettünk. A lista nem rövidebb lesz, hanem hosszabb. De már nem érdekel.
Tényleg mi lesz nálatok a menü? Ez is tragédia, nálunk nemzetek vitáznak a ételeken és szokásokon. Nem vagyok hajlandó a helyi szokásnak megfelelöen virslivel puposkodnom, de, hogy akármilyen kacsa/pulyka sülttel se fogok megpróbálkozni az is tuti! Hiszen annak se látom nagy értelmét, hogy pont ezen a napon kísérletezzek olyannal, amit még életemben nem csináltam.
|
|
|
2006-12-19 12:18, Mary:
-
Ha oly sokat fözöl akkor jövünk mi is, ugy is a környéken leszünk.
|
|
|
Mary,
Olyan nagy a csalàd hogy fèl mèteres listàval kell bevàsárolni?
A bevàsàrlás nem is olyan nehèz dolog, de a menünek az elkèszitèse bisztos hogy nem akàr mi ha màr csak a lista elkèszitèse ennyit el tartott.
Majd gondolunk ràd.
|
|
|
Ma nem főzök. A nyelviskolai társakkal este a kínai étterembe megyünk wokozni. 18 euroért annyit lehet enni, amennyit akar az ember és bármit. Egy ital is jár vele és persze a desszert. Szóval ma sincs ebéd
_________________
poe
|
|
|
2006-12-19 12:18, Mary:
Ti mit föztök?
Hol van még a karácsony
Mi a mának élünk
Székelykáposzta volt, mindennel benne, ami beletartozik!!!
|
|
|
Kösz, lányok-fiú.
Akkor megszúrkálom kicsinyég...
|
|
|
A tegnap este két órámba telt a karácsonyi menü összeállítása. Még egy kicsit csiszolgatni kell a dolgokon és a félméteres bevásárló cetlimet állandóan magamnál hordani.
Ti mit föztök?
|
|
|
2006-12-19 11:31, huba:
Igen, de ha megszúrkálod, nem robban szét. 
|
|
|
2006-12-19 10:49, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Zsuzsa,
szerintem nem kell a húrka szúrka, így is úgy is szét fog repedni.
|
|
|
Kedves Zsuzsanna,
Èn meg szoktam szurkàlni a hurka oldalàt sütés elött, azonban vigyàzni kell vele, nem tul sürün meg surkàlni mert ki fakad sütès közben.
Szerintem a szurkàlàs azèrt kell, hogy kevès zsìr ki foljon a sütèsnél.
De nem bisztos hogy ìgy van. 
|
|
|
Kedves mindenki!
Kóstolót küldött a nem messze lakó székely család, ami ugye pozitív...
Viszont elfelejtettem, hogy a sütésnél
1. meg kell-e szurkálni a hurka oldalát?
2. vagy épp ellenkezőleg: nem szabad megszurkálni...
Kérlek, segítsetek 
|
|
|
2006-12-17 17:59, Ofi:
-
"Kedves Hunor,
hàt neked jol megy sorod, minden reggel vàr a rantotta rad?! Èn csak akkor eszem rantottat, ha sajat magam elkeszitem."
Hat, elkeszitenem en is, de ok orommel csinaljak, en orommel fogadom, tehat ez egy jo egyuttmukodes.
"Ès annyi èdessèg tesztelès utàn nem kell a kaloriakkal küszködnöd?"
Nem. Bar brrr, nem szeretem a szokvanyos torok edessegeket, tul edesek szamomra.
Hunor
|
|
|
Kedves Hunor,
hàt neked jol megy sorod, minden reggel vàr a rantotta rad?! Èn csak akkor eszem rantottat, ha sajat magam elkeszitem. Olyan is van, aki a vacsorat elkesziti?
Àruld el, hogyan csinálod?
Ès annyi èdessèg tesztelès utàn nem kell a kaloriakkal küszködnöd?
|
|
|
2006-12-17 13:17, Ofi:
-
Koszonom.
Azonban en nem szoktam (legalabbis mostanaban) sutogetni, az nevem alatt szerepelo kerdes Ponponella uzenete (csak atmasoltam ide).
Igazsag szerint en az utobbi idoben megcsak rantottat sem keszitek, pedig minden reggel azt reggelizem: megkerdeztem az alattam levo torok etteremben, hogy elkeszitek-e, mondtak, igen, azota minden reggel var a rantotta, salata, cappuccino. Csereben en tesztelem a termekeiket, ertsd, ujabb es ujabb edessegeket tesznek ki, ha nekem izlik, megtartjak a kinalatban, ha nem, nem.
Hunor
|
|
|
2006-12-17 16:41, Ofi:
-
Nagyon szepek a beiglik es biztosan nagyon finomak is. Az enyemek is megrepednek, ami azert van, mert tobb benne a toltelek mint a teszta.
|
|
|
A kremes felso lapjait kulon kell a tetejere rakni es forrovizbe martott kessel kell a kremet elore megjelolni a lapok menten, es ugy szeletelni.
|
|
|
Gyerekek ma el kèszült nàlunk is a bejgli. Az enyèm is meg repett, pedig meg szurkàltam.
Ime:

|
|
|
Kedves Hunor,
Èn ùgy kèszitem a krémeskrèmet, hogy egy vaniliapudingot keverek bele, 3 kanàl lisztet ès a vègèn vajat, akkoràt mind egy diò. Ha kihült biztos, hogy a kanàl megàll benne!
__________________
Ofi
|
|
|
Nàlunk ma màjgomboc leves volt elsö fogàsnak, màsodiknak pedig fött hùs, fött krumpli, paradicsomszòsz mellè (vigyàznunk kell a kaloriàkkal most karàcsony elött) 
|
|
|
A panirozott sarkany jobb izu mint a fött
Igazad van Zsuzsa nem kerdezted de mint latod sarkany vagyok a javabol ,vén sárkany.
|
|
|
2006-12-16 23:45, hunor:
-
Van valakinek egy titka hogy kell ugy IGAZI kremest csinalni hogy NE ugy nezen ki mint ha valakira lepet volna ? (
-
Erre van egy kipróbált trükköm!
Amikor a krémet fözöd a cukros tejbe, amibe a tojásárgákat is belekevered, keverj egy fél csomag (Dr.Oetker)vanilliaszószt.
Fözés után, picit hütöd a krémet és máris ráöntöd a kisült lapra.
Garntáltan nem lapul el!
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2006-12-17 05:34, Ferencz Zsuzsanna:
-
Mi van, ma sárkányt fözünk? Mi lesz itt, atyám, amikor az Asszonyság felébred! En addig le is fekszem, nehogy a lángjai engem süssenek meg.
|
|
|
Kedves Hunor, kérlek, készítsd el magadnak a tegnap leírt MON-salátát. Bors helyett piros paprikát is tehetsz belé, sőt, a színvilág sokkal élénkebb lesz.
Hogy miért főzzél Mon-salátát?
Mert le kellene védetni
|
|
|
Hehehe, Böbe, én se kérdeztem tőled, hogy te tényleg sárkány vagy-e?
|
|
|
bobe módosítás | válasz erre | profil | 2006-12-16 23:36
Te tenyleg nyelvesz vagy?
_________________
bobe a 87 eves sarkany
Ponponella módosítás | válasz erre | profil | 2006-12-16 23:20
Sziasztok gyerekek !
Van valakinek egy titka hogy kell ugy IGAZI kremest csinalni hogy NE ugy nezen ki mint ha valakira lepet volna ? (
O,es el is csuszot rajta ! Az ize pont oljan mint a cukrazdakban mikor kicsike voltam meg (huuuuu de reg volt)amiben tejszin van azt NEM szeressuk es NEM az erdeti magyar kremes. Van otlete valakinek / ELORE millio koszonet valami jo otletert ! (a tojas feherje az irto kemeny es megis lapos, minden meretet be tartok szigoruan es MEG IS ( brrm brrmmmm):O( a csalad meg a barataim NEM torodnek vele hogy LAPOS de en imadom az esztetikat.honfi tarsi szeretettel, Magdi.
|
|
|
2006-12-16 03:44, Ferencz Zsuzsanna:
Szerintem a főzés is hasonlít a lottóhoz...
Nagy igazság van ebben
Pedig fözök lassan 50 éve, de soha nem sikerült egyformán fözni. Van, hogy jobb, aztán még jobb, aztán kidobnivaló 
|
|