|
èn egy konyhakesztyüs sztorival "dicskednék". Szerintem ide tartozik, mert fözés közben történt a dolog.
Nagyban fözök édesanyámnál, nála gázon lehet. Venném le az edényt a tüzröl, közben persze dumálunk a konyhában, anyukám-növérem-férjem is ott van. Párom megszólal, hogy: "Nem zavar, hogy ég a kesztyü?" "Nem"-mondtam, mert párom mindig ilyenekkel hülyéskedik.
A probléma ott kezdödik, hogy most valóban égett. Akkor vettem észre, amikor már igencsak meleg volt az ujjaimnál. Kérdeztem édesanyámékat is, hogy miért nem szóltak, mire azt mondták, hogy én mondtam, hogy nem zavar, hogy ég a kezem
viszont édesanyám közölte, hogy jövök neki egy kesztyüvel.
|
|
|
Dicsekvés helyett mondom, hogy tegnap este egészen kitűnő rozsos-zabos-kukoricás-krumplis kenyeret sütöttem, amit ma reggel megszegtem és isteni!!!Nem győzöm dicsérni ezt a kis házi pékséget, amelyben 80-90 dkg-os, jobbnál jobb kenyereket tudok sütni!!
|
|
|
Hölgyeim és uraim, nem akarok új rovatot nyitni, Savanyú káposzta címmel... Tehát inkább ide írok.
A helyzet az, hogy bevallom: egy kis hordóba minden ősszel káposztát savanyítok, mert imádom és környeztem is imádja.
A hordócskát a balkonon tartom.
Nos, idén, a melegben, nagyon hamar megsavanyodott... Vajon megromlik most nekem az egész, a meleg miatt?
|
|
|
2006-11-28 20:46, rigojanos:
Ha szalagot kot ra, arrol is irhat oda nyugodtan.
na, azt én is megnné.. elolvasnám 
|
|
|
2006-11-28 20:44, melindalaczay:
Ha szalagot kot ra, arrol is irhat oda nyugodtan.
|
|
|
2006-11-28 20:38, rigojanos:
-
Jaj Te! lehet hogy csak a bársonyszalagról beszélünk amit a hajába szokott kötni?! 
|
|
|
2006-11-28 20:36, huba:
-
mutasd! A bársonyt el is hagyhatod. 
|
|
|
2006-11-28 20:36, huba:
de láttam a tiedet. (mutassam az enyimet is?)
Van erre egy topik, ne kelljen mar megint figyelmeztetnem az egybegyulteket.
|
|
|
2006-11-28 20:34, melindalaczay:
-
de láttam a tiedet.
(mutassam az enyimet is?)
|
|
|
2006-11-28 20:32, rigojanos:
-
Nem ment rad a kordbarsony nadragod?
-
a kord még rámjött, de a bársony már nem. 
|
|
|
2006-11-28 20:31, huba:
-
akkor biztos nem lángost sütöttél, attól nem nagyon aludtál volna el
|
|
|
2006-11-28 20:30, huba:
Nem ment rad a kordbarsony nadragod?
|
|
|
2006-11-28 20:25, melindalaczay:
-
Fogyózol?
-
nem, mert csak álmodtam. 
|
|
|
2006-11-28 20:24, rigojanos:
-
Ennyire csak nem lett rossz
-
az éjjel volt egy rémálmom, hogy teltkarcsú lettem... megviselt. 
|
|
|
2006-11-28 20:22, huba:
-
Fogyózol?
|
|
|
2006-11-28 20:22, huba:
Ennyire csak nem lett rossz
|
|
|
2006-11-28 18:05, hunor:
-
föztem, de nem eszek.
|
|
|
2006-11-27 19:18, huba:
-
Te ma foztel is, vagy csak ettel?
Hunor
|
|
|
A mai ebédünket ajánlhatom azoknak, akik nemakarnak teltkarcsúk lenni
Gemüseauflauf, magyarul zöldsérgfelfujt.
Még sonka is van benne és mégis csak 600 kl személyenként a tápértéke.
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2006-11-27 19:18, huba:
Azt nem mondtam, hogy az evest is kihagyom
De teltkarcsusagot tenyleg nem tervezek a tukorben viszontlatni az elkovetkezendo 50 evben.
|
|
|
2006-11-27 19:10, rigojanos:
-
ne izgasd magad, én is így szoktam fözni 
|
|
|
2006-11-27 19:10, rigojanos:
így nem leszel egyhamar teltkarcsu... 
|
|
|
2006-11-27 19:07, huba:
Nem, meg addig sem jutottam el, csak tovabb vacognak a hozzavalok a hutoben.
|
|
|
2006-11-27 16:51, rigojanos:
-
En majdnem foztem huslevest es rantott hust, de egy konyv elterelte a figyelmem.
-
és minden oda égett?
|
|
|
2006-11-27 17:31, hunor:
Pedig a konyhakesztyuben nem korcsolyazni kell am.
|
|
|
2006-11-27 16:51, rigojanos:
-
En mostanaban nem sutok semmit, de elvezettel olvasom ezt a topikot, es nagyon szep konyhakesztyum is van. 
|
|
|
2006-11-27 14:25, Erazs:
Ne légy magaddal olyan kritikus, finom volt ez is, csak az emlékek teszik a régit finomabbá
_________________ üdv:bovi
|
|
|
En majdnem foztem huslevest es rantott hust, de egy konyv elterelte a figyelmem.
|
|
|
2006-11-26 08:44, bovi:
5 személyre készült a kaja, ez volt a karácsonyi föpróba
Kis kanál vegeta, olaj, és sör keverékével locsolgattam a börikéjét, hogy olyan jó klassz ropogós legyen => az is lett!
Igaz 1 és negyed óra sülés nem volt neki elegendö, így vissza kellett tenni a sütöbe és továbbsütni.
Mindenesetre másodjára már egyböl tudni fogom.
Azért megjegyezném, hogy ez mégse az az igazi otthoni töltött dagadó, annak ellenére, hogy nagyon fini lett..
|
|
|
A mai főmenű: betyárbográcsos (lánykori nevén: paprikáskrumpli, macsánka, pincepörkölt )szalonnabőrrel, vörösborral.
|
|