2019. augusztus 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-20 21:52   
2012-06-20 20:56, Tihi:
-
Orulok, hogy latlak, regen jartal erre.

Biztosan nagyon finom lett a vacsora.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-20 20:56   
Mivel csak ezen a topikon lehet MONos ismerösökkel találkozni beírok ide én is és üdvözlöm e topik aktív tagjait.

Túrós csuszát szeretnék és azt megcsinálom is. Sajnos igazi túrót itt nem lehet kapni, de egy bizonyos aludttej-féleség segít, a túl sok nedvességet filterpapírral leszivatom, késztésztát használok, olasz farfallét fözök, közben füstölt császárhúst pirítok a serpenyüben és miután összekeverem az anyagokat, már kész is a vacsora.

Párom ezidöben egy gusztusos zöldsalát készített, tehát így nálunk.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-10 19:09   
Nalunk ma paella az ebed, csirkevel, garnela rakkal es apro kagylokkal. Kevert salata jon hozza. Desszert csak vanilia fagyi. Gondolom, azt is fogjak szeretni.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-10 14:00   
Nálunk ma, sült csuka volt az ebéd.
Férj tegnap fogta, 3,5 kilós volt
(maradt a mélyhűtőbe is)

Hozzá zöldbabot készítettem.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-10 10:54   
Meg nem probalkoztam a sparga grillezessel
Valika, köszi a jo tippet! De csinaltam mar foliaba bekapolva, egy kicsi vajjal, füszersoval, es amikor kesz volt, böven meghintve frissen reszelt parmezannal. Ez se kutya.... Szep vasarnapot!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-09 20:30   
2012-06-09 19:07, ravic:
-
Finom lehetett az ebed Ravicka, de en a spargat is nagyon szeretem. Probaltad mar ugy, hogy becsomagolod prosciuto sonkaba, beolajozod es grillezed? Isteni finom.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-06-09 19:07   
Mar több mint egy hete spargat eszünk minden
nap, ma aztan ugy döntöttem eleg az egeszseges vizhajto, meg egyeb jotulajdonsaggal rendelkezö zöldfeleböl, ma rendes hust eszünk.
Vettem argentin marhahust, jol bepacoltam, es szerencsemre priman sikerült! Rozmaringos uj krumpli volt hozza meg mindenfele zöldseg, es friss salata. Na meg egy nagy adag tejszines eperkrem, vittem belöle a kavezoba is!
Most aztan egy ideig csöndbe kell, hogy legyen a hitves.... El is ment a kajak egyesületebe, ledolgozza egy kicsit a kilokat. Persze focimeccsre hazajön....

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-19 15:40   
Ma, már olyan jó idő lett, hogy a teraszon grileztünk
Csirkeszárny, disznótarja jól befüszerezve és hozzá, vegyes (paprika, paradicsom, hagyma, uborka és zöldfüszerek)saláta.
Újabban teszek a salátába is egy kevés erőspistát, nagyon jó ízt ad neki, elveszi a vad zöld ízeket.

Holnap a falunkban múzeumfest lesz.
Felavatják a felújított Nepumukot, miközben készül a szarvasgulyás, amihez zsemlegombócot adnak, és az elmaradhatatlan párolt vöröskáposztát.

Itt nagyon jó faluünnepeket rendeznek, szinte minden 2-3 hétben van.
Sok az egyesület, mind ki akar tenni magáért

Pünkösdkor is lesz, a malomünnep.
A menüt még nem tudom.
Knecht Műhle az egyik legöregebb malma Németországnak, ahol kizárólag csak bioáru van!

Kellemes hétvéget Nektek, nagyon szép, esőmentes idővel!!!

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-17 21:23   
Kedves Bovi,
köszönöm a barátságos és bíztató szavakat.

Az ipariskola aránylag kedvezményesen eladja az ételeket melyeket a szakácsnövendékek készítenek néha nagyon is finoman.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-17 14:29   
Kedves Tihi,
nem tartunk senkit lustának, sőt férfi létedre, nagyon sokat teszel a konyhán!

Mi dolgod van az ipariskolán?

Tegnap délelőtt hivatalokat jártam, nem főztem.
Van a közelben egy Thai gyorsrestaurant, ezt próbáltuk ki.
Ropogósra sült kacsa felszeletelve, erős mártással, és sok vegyes ázsiai zölség párolva, na meg persze rizs.
Két adag ott fogyasztva (mosogatni sem kellett) borravalóval 15€
Jó volt, de ilyenkor lekiismeretfurdalásom van, hogy nem végeztem a dolgom, fast food stb...
Ma már ünnep ellenére is, főztem: rántotthús, sült-főtt burgonya és fejes saláta volt. Utóétel: földiepertorta, az első az idén:-)

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-16 20:32   
Föztem én is valamit és annak ellenére, hogy az itteni fórumtagok furcsának (lustának a konyhában) találnak, beírom mégis mit teremtettem ételnek kis családomnak.

A helyi ipariskola szakácstan tanulói készített alapanyagából készítettem fél óra munkával 2 napi ételt.

Négy maroknyi mini farfalle száraztésztát félpuhára föztem, az alapanyagot (szószos darálthús) ízesítettem, beszórtam reszelt sajjal és a sütöben 10 percig grilleztem.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-15 17:49   
Tegnap nagyon finom cukkinilevest főztem - a kedves kérte vacsorára a maradékot!!! - utána petrezselymes újkrumpli volt, hirtelensült disznóhússal, füstölt sajttal töltött gombával, jégsalátával. Erre citromos, fokhagymás, gyömbéres öntetet csináltam.
Mai menü a múltkori remek halászlé maradéka a fagyasztóból, mákos tészta.
A holnapi ebéd is kész, üríteni kell a mélyhűtőt , tehát kiveszek egy férfi és egy női menüt, azaz babot és lecsót.
Csütörtöktől vasárnapig vendégek lesznek, tervem több is van, az időjárás függvényében. Ma ugyanis havazott, vagy valami olyasmi hullott a fekete égből. Tíz perc alatt minden fehér lett. Szegény virágaim

_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-08 16:24   
2012-05-08 14:03, poe:
-
Itt paprikáskrumpli lesz, lusta asszony ebédje

Ha maga főzte, akkor nem lusta asszony

Majd vasárnap lesz nálunk lusta asszony, kint eszünk a horvátoknál

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-08 14:03   
Itt paprikáskrumpli lesz, lusta asszony ebédje
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-08 13:05   
Spárgalevest föztem a tegnap. Nem igazan csinaltam eddig. Otthon nem igazan emlekszem hogy lattam volna a piacon, itt is csak konzervben volt. A heten kaptam friss olasz spargat, es abbol csinaltam levest. A ferjemnek is izlett, tehat lesz repeta.
Vegatarianus napunk van, spárgaleves utan masodiknak rantott padlizsan (aubergine, vinetta). Finom salátaval.

_________________
Photobucket

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-08 10:22   
A mai ebéd savanyúkáposzta, benne sózott hasalalja!
Ilyen ételt télen szoktam főzni, de a mai idő is megfelel
Hűvös-esős, de nem zúgolúdom, hisz még csak május eleje van.

Főzzetek jókat!!!

_________________
üdv:bovi

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-06 17:21   
2012-05-06 14:54, Valeria:
-

biztosan igazad van Valika!
Ilyen finoman, nem szoktam a disznót nevezni ))

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-05-06 14:54   
2012-05-06 14:06, bovi:
-
En sertesre tippeltem Bovika, de lehet, hogy tevedek!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 17:25   
Ha az igazi halászlét megszeretnétek kóstolni, akkor menjetek Bajára!
Ott van a Subri Jóskának egy vendéglője.
Nem tudom mikor, de országos versenyt nyert, még mielőtt Bajára került, előtte Nagybaracskán volt.
Ott metélt tésztára szedik a hallevet és a halat külön adják mellé. Ki hogy akarja enni, én beleteszem mindjárt a lébe:-)

Mi itt, a férj fogta halbol, annyi halevest főztünk már, hogy nem nagyon ugrálok érte.
Az igaziban van néhány törpeharcsa is, ami itt nincsen:-(

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 14:24   
2012-04-22 10:02, bobe:
-
Bobice, nekem is a kedvenc etelem a fustolt lazac, de en nem tejfelt hanem kremsajtot rakok a piritott kenyerre es kapribogyot a sajt tetejere, majd a hagyma es a lazac. Csaladom is imadja!

Viszont a halaszlet filezett harcsabol, belsosegekkel is szeretem, de nem a Szegedbol hanem a Horgasztanya etterembol Budapesten!

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 14:02   
2012-04-22 10:02, bobe:
-

Kedves Bobe, igy vélekedek én is a halàszlérol, legutoljàra, amikor otthon voltam, egy kedves baràtno halàszlével vàrt, udvariasan megettem egy tànyér halàszlét, remélve, hogy nem leszek beteg... és megfogadtam, hogy soha tobbet nem. És elore megmondom mindenkinek, hogy mit szeretnék majd enni!
A fustolt lazac nekem is a kedvencem, itt is piritott kenyérrel esszuk és citrommal megontozve, de legkozelebb megkostolom ugy, ahogy irtad, finom lehet.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 10:20   
Kedves Böbe, amikor meg munkaba jartunk, vasarnaponkent, a 10 kilometeres erdei futas utan reggeliztünk lazacot, lila hagymat piritott kenyeret, es meg egy pohar pezsgöt is hozza....Azok voltak a szep idök... A pontyhalaszle egyebkent nekem sem az esetem, bar sokaig nem mertem mondani, ha vendegsegben voltunk a pesti rokonoknal, mert abban a hitben voltak hogy biztos ez a kedvenc etelünk...
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 10:02   
Be kell vallanom sosem értettem, mi a jo a halászlében?
A halat sokfelekeppen készitem es eszem ,de a halászlé valahogy nem fogott meg. Pedig szegedi halászcsárdaban kostoltam, ahol allitolag a legjobbat fözik.
Egyik kedvenc luxusreggelink: lilahagyma vékony szeletekre vágva, piritott kenyer tejföl es füstölt lazac. Egyik kedvenc a csaladban. Probaljatok ki hátha izleni fog.
A piritott kenyeret megkenjuk tejföllel megrakjuk hagymaszeletekkel, es rateszunk egy szelet füstölt lazacot.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 09:41   
2012-04-21 16:00, poe:
-

Igen, méghozzá tükörponty, pontosan 17 pikkely volt rajta és egy csepp háj se!

Nem irigykedem, majd fog nekünk is férj és akkor...
Volt, hogy már látni sem birtam a halat, annyit hozott haza.


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-22 09:38   
Ma korán kezdem az ebédfőzést, mert vad lesz.
Ausztráliai szarvashúsbol ragu zsemlegombóccal.
A finom áfonya elmarad, mert semmi magos eledelt nem ehetek, ma és holnap.
Bélvizsgára megyek kedden és ez is egy feltétel hozzá, 4 nappal előtte....

Nektek kellemes vasárnapot kívánok!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-21 16:00   
2012-04-21 14:36, bovi:
Igen, méghozzá tükörponty, pontosan 17 pikkely volt rajta és egy csepp háj se!
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-21 14:36   
2012-04-21 14:12, poe:
-
Isteni halászlét csináltam ma.

Milyen halbol, ponty?

Nálunk már nagyon rég nem volt halászlé, férjem csak akkor akar, ha maga fogja:-)
Erre várunk most már egy jó éve

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-21 14:12   
Isteni halászlét csináltam ma. A fejét-fülét-farkát külön megfőztem, átpasszíroztam, ettől sűrű lett és nagyon finom!!! Nem azért mondom, mert én csináltam, de szuper
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-19 18:23   
Amikor savanyúkáposztával csinálom Böbice, akkor a neve székelykáposzta
A mai szép, friss édeskáposztafej,2 újnyi cikkekre vágba és ráhelyezve óvatosan a majdnem kész paprikásra.
Nem kevergetem ekkor már.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-04-19 12:46   
2012-04-19 12:10, bobe:
-

Bocsánat, nem engem kérdeztél, de belekotyogok én már mindkettővel csináltam, és jó volt. Savanyú káposztával kevesebbet kell főzni, hamarabb kész, és ha nem szeretitek a nagyon savanyú ízt, mosd ki a káposztát tiszta vízzel. Meg lehet bolondítani kicsit egy darabka sonka-vagy szalonnabőrrel

_________________
poe

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó