2018. április 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-25 16:07   
Mi, ma spagettit ettünk bolognai módra.
Gyors, egyszerü és szeretjük!

Holnap szarvasragu lesz, zsemlegombóccal, almás vöröskáposzta és valami mouse, utóételként.

Szép hétvéget kivánok, kedves fözötársaim!!!
_________________
üdv:bovi

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-25 16:02   
2006-11-24 16:09, poe:
-
tegnap marhapörkölt nokedlival, ma ugyanaz

Akkor ezt 4 napon át eszitek
mert már tegnap is ezt olvastam
_________________
üdv:bovi

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-24 16:09   
tegnap marhapörkölt nokedlival, ma ugyanaz
_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-24 14:09   
Lucskoskáposztát.
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-23 06:21   
Kedves Ecet, azt könnyen elfelejti az ember... azt is, hogy mit akar főzni holnap.
 
 ecet  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-23 06:12   
a topikdramaturgia nem tökéletes. szeretném azt is tudni, hogy mit föztünk tegnap.
 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-23 00:53   
2006-11-22 21:30, rigojanos:
-
Nincs macskam.

Nagy kár. Meg lehetne fözicskézni itt...


 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:36   
2006-11-22 21:30, rigojanos:
-

Ez csak kifogás. Mennyivel kerül többe egy macska, mint egy ilyen cucc?

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:30   
2006-11-22 21:25, ubuge:

Nincs macskam.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:25   
2006-11-22 21:14, rigojanos:
-

Rá kellett volna öntsed a macskára. Oszt' nyalogathattad volna.

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:20   

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:14   
2006-11-22 21:13, ubuge:

Ezt kenni kell kenyerre peldaul, de en a nyelvemre kentem.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:13   
2006-11-22 21:07, rigojanos:
-

Ezt mire kell inni?

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 21:07   
Csak mutetre ne vetemedjen senki, aki fiunak erzi magat. En ennek neztem tegnap a fenekere.




 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 20:43   
2006-11-22 14:00, sycamore:
-
Zoldbablevest csinaltam es karalabefozeleket.

Az ilyen hirtelejében készitett ételeket valósággal istenitem.
En is szoktam hasonlókat csinálni. Most is pl. Jo példa követendö, jeligére.



 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 19:26   
2006-11-22 14:00, sycamore:
-
SOM arany kisjanyom! Te miota lettel fiuuuuuuuu???????

Változott a beirás, valtoznia kellett a válasznak is.., ill. érvénytelenednie.

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 14:00   
Zoldbablevest csinaltam es karalabefozeleket.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 08:42   
2006-11-21 15:00, poe:

Mivel a ház ura elöítélettel viseltetik a látható és felismerhetö zöldségekkel szemben,

Egy ilyen házuram van nekem is
Ennélfogva, ha mindent pirosra készitek, akkor már finom

Ma nálunk is gulyásleves lesz, utána amit találok a mélyhütöben. Pogács, vagy bukta.
_________________
üdv:bovi

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-22 00:38   
Hello, hello!
Tudvalevöleg, nemigen szoktam a fözicskébe beleütni az orromat, nem mintha én csakis oxigén és vizen élnék.. de én eléggé ötlettelen vagyok e téren. Mi van? Egy fiút ezért nem kelletik kinevetni, na csak azért mondom.

Most viszont, Poe asszonyságtól egy csodás ötletet kaptam, ssss holnap meg is próbálkozom egy piros-fehér-zöld levessel. Mert ugye, ha belerakom a piroshoz-, a fehérhez-, és a zöldhöz való összes kelléket, akkor az pont olyan lesz.


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-21 23:49   
2006-11-21 22:27, melindalaczay:

Otthonról hozok mindig, PirosAranyat is, őrölt paprikát is, levestésztát is.....
_________________
poe

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-21 22:27   
2006-11-21 15:00, poe:
Te honnan szerzel gulyáskrémet ott Hol landban?
Eszembe jutott a Bridget Johnes film amikor spárgakrém (beírásodra utalva)levest föz és beleteszi tényleg a spárgát, tehát a madzagot a levesbe amitöl aztán egyszer csak kék lesz a leves. Valami ilyesmit én is tudok fözni....

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-21 15:00   
Piros krémleves, krumplispogácsa.

Mivel a ház ura elöítélettel viseltetik a látható és felismerhetö zöldségekkel szemben, így gyakran csinálok krémlevest. Pirosat, fehéret, zöldet. A recept mindig ugyanaz, a színben megfelelö zöldségeket kevéske vízzel a mikroban megpárolom, a botmixerrel pépesítem, füszerezem. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal, petrezselyemmel tálalom. A mai piros leves sárgarépából, húsos piros paprikából és paradicsomból készült, gulyáskrémmel füszerezve. A fehér levesben karfiol, karalábé, zeller, krumpli szokott lenni, a zöldben brokkoli, spenót, zöldfüszerek.

Krumplis pogácsát akkor szoktam sütni, mikor megmarad egy jó adag püré

_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-20 19:39   
Persze, Szabolcs, várjuk...
de ne ide... van egy Szakácskönyv nevű tpok... előhoznád a feledésből?

 
 Szilágyi Szabolcs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-20 19:02   
Kedveseim. Bemutatkozom: Varsóban magyar emigráns vagyok. Imádok jókat enni és méginkább főzni. Egyszer a nyirbátori Hardy Hotel éttermében rendeltem egy arató levest (kaszás leves néven is ismert). Megkaptam a receptjét. Amióta lengyel és magyar barátaimnak megfőztem, többször visszatapsolták a produkciót. Menyem csak azért nem válik el, mert szereti a fiamat, de az arató levesemért engem is imád. Szívesen leírom a receptet, hátha Ti is belémszerettek. Irjam?
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-19 18:05   
2006-11-19 17:22, poe:
Kedves poe! Az eljárás, amit javasolsz, szép, tiszta levest eredményez. Mégis, megfontolásra javaslom a következőket:
- a húsban vannak vizben oldódó aminosavak és más összetevők, amelyek a legértékesebb részei a húsnak (könnyen emészthetők, jól és gyorsan hasznosulnak a szervezetünkben, stb.) Ezek a fehérjék, aminosavak a főzés kezdetén kioldódnak, és a levesben úszkálnak, ebből lesz a hab, amely a főzés későbbi szakaszában leülepszik a fazék aljára. A hő 40 fok fölött már kicsapja ezeket (és a többieket is), ezért a forró vízben már nem jelennek meg újabbak (a kicspódott fehérjék elzárják a húsban a pórusokat is, nincs további út kifelé). Ha a húst forró vizben tesszük fel főni, ezek az ízanyagok és könnyen emészthető fehérjék benn rekednek a húsban. Tehát: ha forró vízbe teszük fel főni a húst, akkor a hús finomabb marad, míg a leves ízetlen (helyesebben: vegeta ízű!). Viszont ha hideg vízben kezdjük főzni a húst, a leves igazán gazdag lesz íz- és tápanyagokban és a húsnak is megmarad a jellegzetes aromája, íze.
Azt már csak csevegésként teszem hozzá, hogy a mosogató lefolyója rendszerint egézségesebben táplálkozik, mint a mi családunk , s hogy az igazán értékes tápanyagokat külön megvesszük tablettákban...

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-19 17:22   
2006-11-19 16:38, Niko:
-
Az en hus levesem mindig zavaros miert ?Te hogy csinalod hogy a tied nem lesz olyan.

Néha az enyém is olyan, ezért tartottam fontosnak, hogy most szép lett

1. Mindig hideg vizben tedd fel főni a húst.
2. Amikor forrni kezdene, vedd takarékra, és egy szűrőkanállal vagy kanállal szedd le a habját. Tegyél bele vegetát, borsot, sót.
3. Amikor a hús már majdnem puha, akkor a zöldségeket.
4. Én krumplit nem szoktam, az opálossá teszi.
5. A tésztát mindig külön vizben főzöm ki úgy adom a leveshez.

Biztosan sikerül majd

_________________
poe

 
 Exfórumtag1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-19 16:55   

Csak egy nagytànyèr pacal.Elèg az!Ha van savanyù ubi, akkor sokkal jobb.Anyukàm szokott eltenni a nyàron.Ja, a xaviert azèrt vàlasztottam, mert a regisztràlàsnàl, mindig azt ìrta ki, ilyen màr van...na jò, akkor eszembe jutott ez x-el kezdòdò, biztos nem sok van.







 
 Exfórumtag1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-19 16:51   
Bocs, èn is ìrok neked a hùslevesròl.Nem kell tùl sok vizet tenni rà, mert ìgy szìne se lesz.èn pl.nem forralom, csak fedò alatt èppen hogy csak bugyborèkol.Sok zòldsèg is kell bele, annàl jobb.A legfontosabba s.rèpa, v.hagyma,sedano,èn szoktam kis darab sàrga paprikàt is.Ha van vegetàd, tegyèl bele, de vigyàzz, mert az is sòs, ha a levesbe màr eleve teszel sòt.A krumpli kèsòbb kell bele, mert annak kevès a fòvèsi ideje, a petrezselyemzòlddel egyùtt.A krumpli ne legyen nagy, mert az is bezavarosìtja a levest!A vègèn meg szèpen leszùròd egy szùròvel ès belefòzòd a tèsztàt, v. amit akarsz.It t cappelleti-t is szoktak.
 
 Niko  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-19 16:38   
Az en hus levesem mindig zavaros miert ?Te hogy csinalod hogy a tied nem lesz olyan.

_________________
Niko

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-19 16:00   
Nem azért mondom, hogy dicsekedjek, de majdnem tökéletes lett az ebéd. A húsleves gyönyörű tiszta és sárga volt, a rántotthúsnak a szeleteket még reggel fokhagymás tejbe áztattam, így ízes és puha lett. A prézli kevésnek tűnt, ezért megszaporítottam natúr zabpehellyel, ami jó ötletnek bizonyult, máskor is így fogom csinálni. A maradék liszt-tojás-prézlivel bepaníroztam a levesből kiszedett hagymát, karfiolrózsát és sárgarépahasábot.

A majdnem azt jelenti, hogy desszert nincs.....de nem is kellett

_________________
poe

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó