|
2006-11-25 20:12, Erazs:
Hány személyre fözöl
Jövünk minöségellenörzésre
Sok sikert kivánok!!!
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Nálunk holnap töltött "Schweinebauch" lesz, amit az itt kapott ötlettöl vezérelve, pontosan úgy rendeltem a hentesboltban, ahogy javasoltátok.
Már be van pácolva a kedvenc füszerezésemmel: flekkenfüszer, vegeta, pirospaprika, fokhagyma és majoranna.
Már alig várom a holnapot... 
|
|
|
2006-11-25 16:02, bovi:
Á, dehogy. Ma egyedül vagyok, így pástétomos kenyeret főztem
_________________ poe
|
|
|
Mi, ma spagettit ettünk bolognai módra.
Gyors, egyszerü és szeretjük!
Holnap szarvasragu lesz, zsemlegombóccal, almás vöröskáposzta és valami mouse, utóételként.
Szép hétvéget kivánok, kedves fözötársaim!!!
|
|
|
2006-11-24 16:09, poe:
-
tegnap marhapörkölt nokedlival, ma ugyanaz
Akkor ezt 4 napon át eszitek
mert már tegnap is ezt olvastam
|
|
|
tegnap marhapörkölt nokedlival, ma ugyanaz
_________________ poe
|
|
|
Lucskoskáposztát.
|
|
|
Kedves Ecet, azt könnyen elfelejti az ember... azt is, hogy mit akar főzni holnap.
|
|
|
a topikdramaturgia nem tökéletes. szeretném azt is tudni, hogy mit föztünk tegnap.
|
|
|
2006-11-22 21:30, rigojanos:
-
Nincs macskam.
Nagy kár. Meg lehetne fözicskézni itt...
|
|
|
2006-11-22 21:30, rigojanos:
-
Ez csak kifogás. Mennyivel kerül többe egy macska, mint egy ilyen cucc?
|
|
|
2006-11-22 21:25, ubuge:
Nincs macskam.
|
|
|
2006-11-22 21:14, rigojanos:
-
Rá kellett volna öntsed a macskára. Oszt' nyalogathattad volna.
|
|
|

|
|
|
2006-11-22 21:13, ubuge:
Ezt kenni kell kenyerre peldaul, de en a nyelvemre kentem.
|
|
|
2006-11-22 21:07, rigojanos:
-
Ezt mire kell inni?
|
|
|
Csak mutetre ne vetemedjen senki, aki fiunak erzi magat. En ennek neztem tegnap a fenekere.
|
|
|
2006-11-22 14:00, sycamore:
-
Zoldbablevest csinaltam es karalabefozeleket.
Az ilyen hirtelejében készitett ételeket valósággal istenitem.
En is szoktam hasonlókat csinálni. Most is pl. Jo példa követendö, jeligére.
|
|
|
2006-11-22 14:00, sycamore:
-
SOM arany kisjanyom! Te miota lettel fiuuuuuuuu???????
Változott a beirás, valtoznia kellett a válasznak is.., ill. érvénytelenednie.
|
|
|
Zoldbablevest csinaltam es karalabefozeleket.
|
|
|
2006-11-21 15:00, poe:
Mivel a ház ura elöítélettel viseltetik a látható és felismerhetö zöldségekkel szemben,
Egy ilyen házuram van nekem is
Ennélfogva, ha mindent pirosra készitek, akkor már finom
Ma nálunk is gulyásleves lesz, utána amit találok a mélyhütöben. Pogács, vagy bukta.
|
|
|
Hello, hello!
Tudvalevöleg, nemigen szoktam a fözicskébe beleütni az orromat, nem mintha én csakis oxigén és vizen élnék.. de én eléggé ötlettelen vagyok e téren. Mi van? Egy fiút ezért nem kelletik kinevetni, na csak azért mondom.
Most viszont, Poe asszonyságtól egy csodás ötletet kaptam, ssss holnap meg is próbálkozom egy piros-fehér-zöld levessel. Mert ugye, ha belerakom a piroshoz-, a fehérhez-, és a zöldhöz való összes kelléket, akkor az pont olyan lesz.
|
|
|
2006-11-21 22:27, melindalaczay:
Otthonról hozok mindig, PirosAranyat is, őrölt paprikát is, levestésztát is.....
_________________ poe
|
|
|
2006-11-21 15:00, poe:
Te honnan szerzel gulyáskrémet ott Hol landban?
Eszembe jutott a Bridget Johnes film amikor spárgakrém (beírásodra utalva)levest föz és beleteszi tényleg a spárgát, tehát a madzagot a levesbe amitöl aztán egyszer csak kék lesz a leves. Valami ilyesmit én is tudok fözni.... 
|
|
|
Piros krémleves, krumplispogácsa.
Mivel a ház ura elöítélettel viseltetik a látható és felismerhetö zöldségekkel szemben, így gyakran csinálok krémlevest. Pirosat, fehéret, zöldet. A recept mindig ugyanaz, a színben megfelelö zöldségeket kevéske vízzel a mikroban megpárolom, a botmixerrel pépesítem, füszerezem. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal, petrezselyemmel tálalom. A mai piros leves sárgarépából, húsos piros paprikából és paradicsomból készült, gulyáskrémmel füszerezve. A fehér levesben karfiol, karalábé, zeller, krumpli szokott lenni, a zöldben brokkoli, spenót, zöldfüszerek.
Krumplis pogácsát akkor szoktam sütni, mikor megmarad egy jó adag püré
|
Persze, Szabolcs, várjuk...
de ne ide... van egy Szakácskönyv nevű tpok... előhoznád a feledésből?
|
|
|
Kedveseim. Bemutatkozom: Varsóban magyar emigráns vagyok. Imádok jókat enni és méginkább főzni. Egyszer a nyirbátori Hardy Hotel éttermében rendeltem egy arató levest (kaszás leves néven is ismert). Megkaptam a receptjét. Amióta lengyel és magyar barátaimnak megfőztem, többször visszatapsolták a produkciót. Menyem csak azért nem válik el, mert szereti a fiamat, de az arató levesemért engem is imád. Szívesen leírom a receptet, hátha Ti is belémszerettek. Irjam?
|
|
|
2006-11-19 17:22, poe:
Kedves poe! Az eljárás, amit javasolsz, szép, tiszta levest eredményez. Mégis, megfontolásra javaslom a következőket:
- a húsban vannak vizben oldódó aminosavak és más összetevők, amelyek a legértékesebb részei a húsnak (könnyen emészthetők, jól és gyorsan hasznosulnak a szervezetünkben, stb.) Ezek a fehérjék, aminosavak a főzés kezdetén kioldódnak, és a levesben úszkálnak, ebből lesz a hab, amely a főzés későbbi szakaszában leülepszik a fazék aljára. A hő 40 fok fölött már kicsapja ezeket (és a többieket is), ezért a forró vízben már nem jelennek meg újabbak (a kicspódott fehérjék elzárják a húsban a pórusokat is, nincs további út kifelé). Ha a húst forró vizben tesszük fel főni, ezek az ízanyagok és könnyen emészthető fehérjék benn rekednek a húsban. Tehát: ha forró vízbe teszük fel főni a húst, akkor a hús finomabb marad, míg a leves ízetlen (helyesebben: vegeta ízű!). Viszont ha hideg vízben kezdjük főzni a húst, a leves igazán gazdag lesz íz- és tápanyagokban és a húsnak is megmarad a jellegzetes aromája, íze.
Azt már csak csevegésként teszem hozzá, hogy a mosogató lefolyója rendszerint egézségesebben táplálkozik, mint a mi családunk , s hogy az igazán értékes tápanyagokat külön megvesszük tablettákban...
|
|
|
2006-11-19 16:38, Niko:
-
Az en hus levesem mindig zavaros miert ?Te hogy csinalod hogy a tied nem lesz olyan.
Néha az enyém is olyan, ezért tartottam fontosnak, hogy most szép lett
1. Mindig hideg vizben tedd fel főni a húst.
2. Amikor forrni kezdene, vedd takarékra, és egy szűrőkanállal vagy kanállal szedd le a habját. Tegyél bele vegetát, borsot, sót.
3. Amikor a hús már majdnem puha, akkor a zöldségeket.
4. Én krumplit nem szoktam, az opálossá teszi.
5. A tésztát mindig külön vizben főzöm ki úgy adom a leveshez.
Biztosan sikerül majd
|
Csak egy nagytànyèr pacal.Elèg az!Ha van savanyù ubi, akkor sokkal jobb.Anyukàm szokott eltenni a nyàron.Ja, a xaviert azèrt vàlasztottam, mert a regisztràlàsnàl, mindig azt ìrta ki, ilyen màr van...na jò, akkor eszembe jutott ez x-el kezdòdò, biztos nem sok van.
|
|