|
Bocs, èn is ìrok neked a hùslevesròl.Nem kell tùl sok vizet tenni rà, mert ìgy szìne se lesz.èn pl.nem forralom, csak fedò alatt èppen hogy csak bugyborèkol.Sok zòldsèg is kell bele, annàl jobb.A legfontosabba s.rèpa, v.hagyma,sedano,èn szoktam kis darab sàrga paprikàt is.Ha van vegetàd, tegyèl bele, de vigyàzz, mert az is sòs, ha a levesbe màr eleve teszel sòt.A krumpli kèsòbb kell bele, mert annak kevès a fòvèsi ideje, a petrezselyemzòlddel egyùtt.A krumpli ne legyen nagy, mert az is bezavarosìtja a levest!A vègèn meg szèpen leszùròd egy szùròvel ès belefòzòd a tèsztàt, v. amit akarsz.It t cappelleti-t is szoktak.
|
|
|
Az en hus levesem mindig zavaros miert ?Te hogy csinalod hogy a tied nem lesz olyan.
_________________
Niko
|
|
|
Nem azért mondom, hogy dicsekedjek, de majdnem tökéletes lett az ebéd. A húsleves gyönyörű tiszta és sárga volt, a rántotthúsnak a szeleteket még reggel fokhagymás tejbe áztattam, így ízes és puha lett. A prézli kevésnek tűnt, ezért megszaporítottam natúr zabpehellyel, ami jó ötletnek bizonyult, máskor is így fogom csinálni. A maradék liszt-tojás-prézlivel bepaníroztam a levesből kiszedett hagymát, karfiolrózsát és sárgarépahasábot.
A majdnem azt jelenti, hogy desszert nincs.....de nem is kellett
_________________
poe
|
|
|
2006-11-19 13:02, xavier:
Csak azért kérdeztem, mert a Xavier az férfinév. Igaz, több nőnemű lény "bújik" itt meg a MON-on "hímnemben".
Mekkora adag pacalt vágsz be egyedül?
Egyébként ma én is főzök, ill. sütök ... rántottságokat (fele zöldség, fele hús).
|
|
|
Nem, a fèrjemnek màs a neve. Egyèbkènt ma pacalpòrkòltet fòzòk, fòtt krumplival, desszertkènt meg pandoro, vagy vanìliapuding. A pàrom az anyòsnàl, hogy ott mi a menù nem tudom, màsnapossàg is akadàly.
|
|
|
2006-11-19 00:51, xavier:
Ízlések és pofonok! Egyél helyette csokis tartufot! (Azt is meg kell főzni, hogy "topichelyben" maradjunk )
Egyébként a férjed a Xavier, kedves Editke?
|
|
|
A fèrjecskèm ma este ment el haverokkal tartufo-vacsoràra, amit minden èvben legalàbb egyszer megejtenek.Van kòztetek valaki, aki ezt a borzalmat meg tudja enni?Mintha egy fòldròg lenne (az is), en egyszer kòstoltam bele...ès utoljàra.Az àra meg a gyèmàntrògèvel vetekszik majdnem. èljen a gulyàs!
|
|
|
2006-11-18 17:57, melindalaczay:
2006-11-18 17:34, poe:
nálam pedig: pizza rendelés
Jó ötlet, holnap beugrok az autóba és hozok egy pizza vegetariant, még meleg is mire hazaérek. Jó vasárnapi étel nem kell sokat vele dolgozni, egy vegyes salátát hozzá, utóétel kávé. 
|
|
|
2006-11-18 18:06, poe:
Csak vigyázz, oda ne égjen.....ha forródróton rendeled
majd szólok nekik, hogy jó lesz a fagyasztott is.
Rántotthúsos, vasárnapi ebédes pizza miért nincs? 
|
|
|
2006-11-18 17:57, melindalaczay:
Csak vigyázz, oda ne égjen.....ha forródróton rendeled
_________________ poe
|
|
|
2006-11-18 17:34, poe:
-
"holnap becsináltleves, rántott hús, krumplipüré, sárgarépa-és céklasaláta."
nálam pedig: pizza rendelés 
|
|
|
Tegnap töltött paprika, ma kelkáposztafőzelék sült csirkecombbal, holnap becsináltleves, rántott hús, krumplipüré, sárgarépa-és céklasaláta.
_________________ poe
|
|
|
Ma egy nagyobb szülinapra megyünk
60 lesz egy olyan barátunk, akinek az ajándék sem fontos már, pénzt kér, egy jótékonysági felekezetnek!
Ha érdekes lesz a menü, akkor közölni fogom itt
Szép mapot Nektek holnapig!
|
|
|
2006-11-16 22:31, bovi:
Nem volt sok munka, Dr. Oetker néha kisegít. De csak három gombócot csináltam, így nem volt nagy felhajtás. 
|
|
|
2006-11-16 20:42, Mary:
deszertként élesztös, gözben fözött gombóc (Dampfkloß) volt, vaníliamártással.
Magad gyártott, vagy elöre ?
Sok munka, de fincsi!
|
|
|
2006-11-16 22:15, rigojanos:
-
sorry, elírtam magamat, agyagedényröl van szó, nemigazi Römertopfról, hanem zománcozzattal bevont agyagedény ez, de jól müködik. Amíg a sütöben van 1 órára az étel addig pihenhetek vagy olvashatok a sezlonon.
|
|
|
2006-11-16 20:19, Tihi:
Az "adagedeny" ugye agyagedeny, azaz Rometopf?
|
|
|
Mai ebéd: cukkiniböl készített tejszínes, petrezselymes fözelék fasírttal. Németes deszertként élesztös, gözben fözött gombóc (Dampfkloß) volt, vaníliamártással.
|
|
|
Ajánlatom a hétvégére egy gombás rizseshús.
Belevalók: piritott hagyma, gomba ami van, disznótaraj vagy birkahús és Risella rizsa.
A Risella rizsát nemrég találtam egy üzletben és meglepödtem, gyártja Herba Ricemills S.L.U., tehát egy spanyol cég! Hosszúszálú rizsán kívül van benne búza-, rozs- árpa- és zabdarabok is.
A hagymát, a gombákat egy serpenyüben piritom, beleteszem a darabokra vágott húst. Egyidöben a rizsát dús vízben fözöm kb 10 percig. Egy adagedényt elömelegítek a sütöben, majd leszüröm a rizsát és mindent be az adagedénybe, összekeverem, hideg vízzel felöntöm (a víz mennyisége annyi mint a rizsa mennyisége volt szárazon) és be a sütöbe. Az adagedénynek jól záró fedelete van. Füszerként durva fekete borsot örölök rá. A sütö hömérséklete 175 fok Celsius, 1 óra után kész az vacsora.
Idöközben egy-két pohár vörösbort élvez a szakács.
PS: a bobe savanyú uborkája nagyon is jó lenne hozzá.
|
|
|
2006-11-16 13:29, bobe:
pedig engem erdekelne
Nem akarok más tollával ékeskedni
Olasz ételek voltak: Pisa, Torteleini, Quadro Fromagi(?) finomságok
|
|
|
Tejfölös krumplileves, túrógombóc
_________________ poe
|
|
|
Kedves Bovi ,pedig engem erdekelne
mas:
jo etvagyat a rizseshushoz itt az uborka :

|
|
|
2006-11-13 18:38, rigojanos:
Kicsit elkéstem a válasszal, de nem voltam jelen eddig
A fehér, az rizs, mivel a férj csak azt eszi és amikor nincs kedvem kétfélét fözni, akkor csakis én alkalmazkodom
3 napig más föztjét ettük, arrol nem irok, hogy mit
_________________
üdv:bovi
|
|
|
Szia Zsuzsa, bocsi, rosszul irtam, makrahal, franciàul " maquereau ".
|
|
|
Kedves Hajnalkeszi, mi a makro hal?
Nagy?
Vagy makréla?
|
|
|
Brokoli puré és fustolt, borsos makro hal.
|
|
|
Gyümölcsleves, spenót, sült krumpli, mexikói darálthús-szelet.
Ti nem főztök, nem esztek?
_________________
poe
|
|
|
2006-11-14 20:49, Erazs:
De bovi elmondasa szerint csak barna rizst ragcsal. Lehet akkor, hogy turot nezunk?
|
|
|
2006-11-13 18:38, rigojanos:
Szerintem rizs
|
|
|
Lencseleves/fözelék virslivel, fött tésztával. Most beletettem egy könnyü rántást is, így jobb íze lett. Füszerként csak zellersót használtam. Nagy adag, holnapra is elég.
|
|