2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 20:01   
2006-11-04 18:33, bovi:
-
Apám felvidéki és ö nagyon szerette a sztrapacskát juhtúróval. Otthon tanultam szeretni a sztrapacskát.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 19:57   
2006-11-04 14:46, Erazs:
-
Kedves Erika!
Pacal és sóska, az már két étel és az a fözés két napra elég. Akkor a másik nap nem kell fözni.

Féltréfásan írok, de 46 éves házasság folyamán nagyon sok harmonizálás történik az együttélésben. A kezdettöl fogva próbáltuk figyelembe venni nézeteinket, szokásainkat, érzéseinket és még mindig együtt vagyunk.

üdv. Tihi



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 18:33   
2006-11-04 02:48, Valeria:

Köszi Valéria! Majd legközelebb úgy csinálom
Ahhoz nincs türelmem, hogy késsel a deszkárol lögdösem a nokedlikat a vizbe, hanem a nokedliszaggatóval csinálom és gondoltam talán az a baja. Igy elég aprók lesznek a nokedlik, de maj adok bele annyi tojást, hogy ne uszkáljon szét.
Vettem 4 óriási krumplit és alig maradt 2 adagocska mire kifött
Párom füstöltsonkábol készült, paradicsomos pörkölettel szereti, mig én inkább juhtúróval.
Ö felvidéki, talán azért
_________________
üdv:bovi

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 14:46   
2006-11-03 20:05, Tihi:

Meggondolom még, de mit eszik akkor feleségem? Ilyen dolgokban az (evés)kultúrák különbségei zavarják a családi harmóniát.

Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy amíg én pl. pacalt eszem, addig a párom sóskát. Egyszer-egyszer kibírja a család, hogy nem egyformát eszünk. A gyerekkel meg megkóstoltatjuk persze mindkettöt..
Nálunk nem az a fontos, hogy egyformát együnk, hanem hogy együtt

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-04 02:48   
2006-11-02 09:17, bovi:
-

Ti hogyan bántok ezzel az eledellel

Tobb tojas kell bele, akkor nem fog szetesni.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-03 20:05   
2006-11-02 09:17, bovi:
-
Ma sztrapacska lesz
Sajnos egy jó fél évet kell várnom, hogy megint sztrapacskát ehessek, majd jövö év áprilisában Mo-ra látogatok és akkor lesz, vagy a pesti szlováknál vagy egy kedves MON-tagnál aki most éppen hazaköltözött.

Eszembe jut, csinálhatnák reszelt krumpliból lángost, az alapanyaga hasonló a sztrapacskához, esetleg valami erös reszelt sajt jó ízt adna rá. A problémán az, hogy lusta vagyok, mert itt olyan sok jó félkészételt lehet kapni amiket csak javítani kell. Meggondolom még, de mit eszik akkor feleségem? Ilyen dolgokban az (evés)kultúrák különbségei zavarják a családi harmóniát.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-03 18:41   
Tegnap sóskaleves volt, utána rakott krumpli házi savanyúsággal. Ma holland borsóleves, mazsolás-fahéjas kalács.
_________________
poe

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-03 18:22   
2006-11-02 09:17, bovi:
-
Ma sztrapacska lesz az ebéd, máris száguldok bevásárolni.

-

Azt en is szeretem.

Hunor

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-02 09:17   
Ma sztrapacska lesz az ebéd, máris száguldok bevásárolni.
Ez egy kicsit maceráns ebéd, mert sokszor amikor beszaggatom a galuskákat, elveszik minden a forrásban levö vizben
Ha több lisztet teszek hozzá, akkor nem finom.

Ti hogyan bántok ezzel az eledellel

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 17:04   
2006-11-01 16:40, bovi:
-

Nem, kinai.

Hunor

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 16:40   
2006-11-01 16:04, hunor:

Ananaszos csirke feher rizzsel.

Gratulálok, ezt Te fözted?
Azért a barna rizs egészségesebb lenne



 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 16:04   
Ananaszos csirke feher rizzsel.

Hunor

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 16:00   
Megtalaltam a brassoi apropecsenye receptjet.(itt volt az internetes fuzetemben es nem a szakacskonyvben).
Hetvegere megcsinalom.
Tehat koszi Varady, nem kell faradnod!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 14:16   
Nagyon örülök, hogy ilyen jó étkeken éltek

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 13:47   
Bableves krumplislàngossal.
 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 12:47   
2006-11-01 10:24, bovi:

Es Ti

-
rántott leves piritos kenyér beleapritva, tojással, egyszerü de nagyszerü. Bécsi szelet rizsa, kovászos uborka.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 12:34   
2006-11-01 10:24, bovi:

Es Ti

Tegnap székelykáposzta volt, ma halat sütök sörtésztában, és lesz hozzá krumplisaláta

_________________
poe

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 11:50   
2006-10-29 16:16, Várady:

Varady!Legyszi ird mar le az igazi brassoi apropecsenye receptjet, mert imadjuk,de az "igazit" nem talalom a receptkonyvekben.
Amit nem tudok: a krumli hogy marad viszonylagosan ropogos akkor amikor szaftban all! (En eddig chipszet sutottem,az volt a krumpli hozza, de tudom,hogy az nem az igazi.)
Ird mar le legyszives.
(Persze a receptekhez, majd ott fogom keresni.)

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-11-01 10:24   
Ma nálunk ünnep van (Bayern) igy ünneplöset is fözök:
Sertésfilé gomba-tejszines szószban a sütöben. Hozzá zsemlegombóc lesz és saláta.

Es Ti

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-30 13:24   
Hú de bekajáltam!!!
Kápostás kocka volt, elötte zöldbableves.
Föztem annyit, hogy 4-nek is elég lett volna és mind megettük!
Majd mindjárt megyek a kertet rendezni, remélem az segit az emésztésben, mert nyom már minden iránybol

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-29 17:18   
Én már tegnap befűszereztem ma délre a húst, flekken fűszer + fokhagyma + pici bors. Így ma csak elővettem a hűtőből és be a sütőbe. A köret hozzá sütőben sült krumpli vegetával és oregánóval megfűszerezve. Ehhez jött még a vajban párolt zöldség.
A desszer pedig egyszerű vaniliás puding volt.

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-29 16:16   
Ma nálunk brassói aprópecsenye volt burgonyával. Majd almás és túrós pite is.

Holnapra rizskoch van beütemezve.

Mindenkinek jó étvágyat kivánok!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-29 13:44   
Marhahúsleves metélttel, őzpecsenye, krumplipüré, párolt-reszelt sárgarépaköret

_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-29 08:17   
Igen, kedves egyed, eszem én is... Most megyek a piacra, s főzök lecsót...
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-29 07:26   
Úgy látom, a lecsó téma teljes vertikumában kifejlődött, már csak a zöldlecsó hiányzik innen :>)
Nem is tudok tovább ellenállni az unszolásnak, közreadom:
Tehát a hozzávalók: (kalibrálás érdekében mondom, hogy mindenből kb. egy tyúktojásnyi mennyiséget számítunk egy személyre)
- 1 db zöldparadicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db csöves paprika (csipős, v. édes, tetszés szerint)
Az egészet vékony karikákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk (5-6 perc). Személyenként 1 db tojással elkeverjük. Sokan szeretik a hasonló ételeket szinezni, itt erre kevés, apró karikákra vágott burgonya, aprított fokhagyma, kakukkfű, vasfű, v. egyéb fűszerek, ill. szafaládé jellegű felvágottak közül lehet választani. Kora tavaszi csemege, amikor a paradicsom még éretlen, de már nem győzzük kivárni, hogy beérjen...

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-29 00:22   
Nem szeretném az erdélyiek találékonyságát lebecsülni, de én is nyaranta rizses lecsót ettem minden héten. Azóta is szeretem, csak kicsit csipős legyen

Sőt, a magyar konzervgyárak is gyártják, most is van a kamrában rizseslecsó kolbásszal dobozban.

_________________
poe

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-28 23:20   
2006-10-28 22:42, Pompéry Berlin:

Én nem szeretem a lecsót csak úgy magára, jobb, ha van benne egy kis rizs és az apró (tényleg apró, elenyészö) kockákra vágott krumpli is jobb ízt ad, meg süríti az eledelt. Egy valódi lecsó-fannek ez istenkáromlás, de hát ez van.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-28 22:50   
Judit!
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-28 22:42   
Én kimondottan szeretem a rizses lecsót. persze ebben van kolbász/virsli, de tojás helyett rizs. Asszem, a rossz emlékek inkább a rizs túlzott mennyiségével lehetnek összefüggésben. Lehet az?
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-28 22:11   
2006-10-28 05:11, Ferencz Zsuzsanna:

Kedves Zsuzsa, régebb én is így föztem a lecsót, mert szentül hittem, hogy a rizs szerves része a lecsónak. Késöbb derült ki, hogy ezt nálunk csak jóllakás céljából fözték bele, esetleg apróra vágott krumplival is dúsították.

Tévedésemre akkor jöttem rá, amikor a párom megkérdezte, mit föztem, amikor szerintem nyilvánvalóan lecsó volt a tányéron. Ö pedig erre elöszedett a titkos raktárából egy gyuvecs-nek nevezett konzervált zöldséget, megmelegítette a mikróban és azt ette. (Mellesleg ebben böven volt kékparadicsom héj és egyéb hulladék, de egy szem rizs sem!)

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó