|
nem hiszem hogy elkaptad mert en is ugy örököltem a szakacskönyvet es elegge rongyos volt meg fedel nelkuli ,megjarta a haborut . itt egy link es baloldalt nezd csak ott a könyv
http://www.webcuki.hu/
|
Hüha, tényleg, most jut eszembe, hogy régebb a semmiböl is ebédet tudtam fözni, most meg csak állok tanácstalanul az üzletben, mert fogalmam sincs, mit is fözzek holnap.
Nemrég a kínai étteremben elém tettek egy tál rákpehelyt és undorodva fordultam el, mert anno muszáj volt az ilyesmit megvenni, ha pl. húsárút vettünk (4-5 órás sorbaállás után). A baráti Kínai Köztársaságtól vásároltuk fel a burgonysziromhoz hasonló rákpehelyt. Fiam viszont élvezettel bezabálta, mint újdonságot, mert nem emlékezhet, hogy kisgyerekkorában ezzel tömtem, amikor éppen semmi egyéb nem volt. 
|
|
|
2006-10-28 13:44, bobe:
.. Vánczasütöpor ...
Ha már nosztalgiázás: a reklámra nem emlékszem, csak a szlogenre: "-Haladjon a korral, süssön Vánczasütöporral" , de az is lehet, hogy én akkor még a világon se voltam, csak azt nem tudom, honnan (pontosabban kitöl) szedtem a reklámszöveget
|
|
|
A férfinemhez tartozó fórumtársak most biztosan mély szolidaritásukról biztosítanák a kedvest, aki tegnap elbliccelte a paprikáskrumplit. Hát persze hogy ma megkapta krumplistészta formájában. Belátta, hogy hamarabb szabadul, ha elfogyasztja
_________________ poe
|
|
|
Banánt? fenykepen
igen Zsuzsa ez a nosztalgiazas. A felsoroltakon kivul pedig pezsgöt is allandoan . Becsereltuk az üresüvegeket pezsgöre 
|
|
|
néha még banánt is. 
|
|
|
Böbe, ne feledd: céklát, makarónit, halfejet, aszalt szilvát és koporsószöget majdnem mindig lehetett kapni...
Vajon ezt hívják nosztalgiázásnak?
|
|
|
Edesanyamnak volt egy haborus szakacskönyve azt hiszem a Vánczasütöpor adta ki, nekem az is extravagansnak tünt mert azt sem lehetett mindig hasznalni En ugy erzem mi megnyernenk minden konyhamuveszcsatat. Semmiböl is volt ebed az asztalon legalabb ket fogas naponta. Mai napig nem értem hogyan sikerult. 
|
|
|
Te jó ég, Böbe és ti többiek!
Mostanáig nem tudtam, hogy Ceausescu receptje szerint főzöm a lecsót... azt hittem, úgy kell főzni.
Már régen szeretnék egy olyan szakácskönyvet írni, mi mivel pótoltunk ki a diktatúra alatt...
Emlékszem pl. egy tésztéra, kevés máléliszt, ici-pici cukor és sok beáztatott aszaltszilva kellett hozzá, vagyis csupa olyasmi, amihez könnyen hozzájutottunk, aránylag.
Nos, az a tészta olyan volt, hogy senki sem akarta megenni.
|
|
|
Mivel kolbasz ritka madar volt Erdelyben ezert a lecsoba mi jo balkani szokas szerint rizset föztunk. Jo sok lett es a rizs az "nehezek" ( tudjatok mint a hajoban a rakomany a feneken, igy is hivtuk a rizset= balast ) volt a gyomorban
Krumplival meg en sem probaltam de kiprobaltam egy ratatouille neveztu lecsot ami viszont izlik a csaladnak. Kenyerrel eszuk. Ma uj receptet probalok ki, aszalt barackos mangochutneys csirkemellet. Holnap referalok rola.
|
2006-10-28 05:11, Ferencz Zsuzsanna:
Mifelénk a lecsót tojással és kolbásszal (vagy virsli vagy szafaládé stb.) készítik és kenyeret eszünk hozzá.
|
|
|
2006-10-28 05:11, Ferencz Zsuzsanna:
Kedves Zsuzsanna!
Egyes helyeken a lecsót és a pörköltet (birka, vaddisznó) kizárólag fehér kenyérrel tunkolják, köret nélkül! Hozzá cékla, vagy savanyúuborka! A fehér kenyér legyen egészen friss!!
|
|
|
Akartok nagyon rosszat főzni?
Felhívom a figyelmeteket a talán általam kitalált ételre.
Lecsót akartam főzni, de utolsó pillanatban észrevettem,nincs otthon rizs, tehát krumplit tettem belé.
Régen ettem ilyen szörnyűséget.
|
|
|
2006-10-27 21:47, rigojanos:
-
Ok, de legyen keszenletben pizza is
-
Sok telefonszámot tudunk kívülröl.
P. S. Azért a csirkepaprikás jobb. Meg az ubisali, újmagyar nyelven. 
|
|
|
2006-10-27 21:23, Erazs:
Gondolom, az illendöség kedvéért nem említetted, hogy én nagykanállal meregettem a szaftot. 
|
|
|
2006-10-27 21:02, Mary:
Miért nem fözöl neki csirkepaprikást? Azt szuperül tudod.
Az johetne is, de csak mellhusbol, es nokedlivel es tejfolos uborkasalataval.
|
|
|
2006-10-27 18:40, fodorerika:
Ha Münchenben jársz egyszer az életben, akkor majd adok.
Ok, de legyen keszenletben pizza is
|
|
|
ùgy bizony, én is tanúsítani tudom
még "össze is vesztünk" a végére maradt szafton 
|
|
|
-
Vagy vodkát. Azt fözök. Szívószállal. 
|
|
|
2006-10-27 18:40, fodorerika:
-
2006-10-26 21:36, rigojanos:
-
Ha Münchenben jársz egyszer az életben, akkor majd adok.
-
Miért nem fözöl neki csirkepaprikást? Azt szuperül tudod. 
|
|
|
Engem gyerekkoromban ki tudtak volna kergetni a világból a tökfözelékkel. És a sort folytathatnám a spenóttal, paradicsomlevessel, fözelékekkel. Még a gyerekeim is a spenótot a szemüvegemre köpték, meg a falra. Valószínüleg minden gyermek ilyen.
A krémlevesekkel, tapasztalataim alapján, a férfiakat lehet kikergetni a világból. 
|
|
|
2006-10-27 16:26, Pompéry Berlin:
-
Határeset. Elfogadom. 
|
|
|
-
Mert még nem ettél fincsit. A napközisnek olyan egységesen meleghányásíze volt. Azt én is utáltam. Ha Münchenben jársz egyszer az életben, akkor majd adok.
|
|
|
2006-10-26 17:39, huba:
-
Azért akad még felvágott, sajt, kenyér, ... 
|
|
|
2006-10-26 18:29, fodorerika:
-
tejszínnel, kevés kapor stimmel.
|
|
|
2006-10-26 18:29, fodorerika:
En szerintem soha eletemben nem gomboltam tokfozelekre. Zellerkremlevesre viszont sokszor, amiota egyszer az volt a napkoziben, es olyan rosszul voltam utana, hogy ebolara gyanakodtam.
|
|
|
2006-10-26 17:31, Pompéry Berlin:
-
Èn meg 3 teljes napja a tökfözelékedre gondolok. A fejemben tejjel csináltad, és kevés kaporral. 
|
|
|
Pizza?
|
|
|
-
NEM FŐZTEM!!!
-