|
2006-10-22 14:22, bovi:
Köszike, de gondolod, hgoy ha bemegyek a boltba és mondom, hogy olyan husit kérek, amiböl a "schweinebauch gefüllt" készül, akkor tudják miröl van szó?
|
|
|
2006-10-22 12:55, Zuloaga:
-
Ma töltött káposztát készítek. Én! ... minden jól is haladt addig, míg kiderült, hogy a tölteléket fasírtként kezeltem. Mentségemre szolgáljon, hogy nem örkényi módon !!!!
-
Akkor lesz aki megkostolja 
|
|
|
2006-10-22 15:16, fodorerika:
-
Vannak akik a combokat, mások meg a melleket...
-
állítólag a csont körül mindíg a legfinomabb a hús. 
|
|
|
2006-10-22 14:02, huba:
-
Vannak akik a combokat, mások meg a melleket... 
|
|
|
2006-10-22 11:58, Erazs:
itt meg azt se tudom, ennek a húsnak mi a neve
http://www.grocceni.com/h-d.html
Itt megtalálod a német nevét 
|
|
|
2006-10-22 14:02, huba:
Ez is jól hangzik, de én csak a Vilánnyit irigylem, mert most 0 alkohol részemre még pár hétig, hogy ne szaporodjanak a gombák
Sajnos az ilyen ebéd, mint a mainál a gyomrom azthiszi, hogy a kutya ette 
|
|
|
Ah, Zuló amúgy is rizsás 
|
|
|
2006-10-22 12:55, Zuloaga:
Szerintem nem toltad el, csak rizs nélkül lesz Mondd, te úgy szereted és paszta!
|
|
|
én ma pulyka combot sütök. Imádom a combokat. Vékony sonka szeletekkel van becsavarva, így zaftossab marad. Ehhez püré és uborkasaláta. Az egészet egy Villányi leöblítem. 
|
|
|
Ma töltött káposztát készítek. Én! ... minden jól is haladt addig, míg kiderült, hogy a tölteléket fasírtként kezeltem. Mentségemre szolgáljon, hogy nem örkényi módon !!!!
Most rotyog a fasírt a káposztában.
|
|
|
2006-10-22 08:53, bovi:
Ez nagyon jól hangzik, ezt ki fogom feltétlen próbálni, ugyanis itt némethonban nem találok sehol se dagadóhúst. Otthon csak besétálok a henteshez, itt meg azt se tudom, ennek a húsnak mi a neve 
|
|
|
2006-10-22 03:44, Mary:
A koromnál fogva, már nagyon feledékeny vagyok, igy nemtudom volt e eltolt ételem
A töltelék ugyan az, mint amit a csirke böre alá töltenek mások, csak jóval több.
Jó nagy hagyma megpiritva, amikor lehült, bele a beáztatott 3 zsemlét, az elkapart csirkemájat, a 3 felvert tojást, sót majorannát, borsot és vágott petrezselnymet.
Ezt halmozom a husik tetejére. Meglocsolom olajjal és sütöbe 180°C-on mig elkészül, kb másfél óra.
Das ist alles, Ce tuo 
|
|
|
2006-10-21 16:39, bovi:
Kedves Bovi, mi ez a krimi itt? Áruld el már a tölteléket is, mert ez eléggé homályba borul.
Én holnap, ill.ma egy húslevessel örvendeztetem meg a másnaposokat és egy közönséges bécsiszelettel, plussz krumpli és saláta.
Még egy kérdés (habár nagyon indiszkrét): volt már olyan, hogy ellöttél egy ételt, de aztán teljesen? Hogy élvezhetetlen volt és még a kutya sem akarta megenni? Nálad nem tudom elképzelni, de nálam elöfordul. 
|
|
|
2006-10-21 16:20, Mary:
Holnap mit adsz a családnak?
Nálunk, töltöttcsirke lesz bovi módra
A csirke feldarabolva, a tepsiben lerakva és a töltelék ezen szétteritve.
Igy szép piros lesz a töltelék felülröl, a husi meg alulrol! Köret, ki mit szeret, nálunk sültburg. és saláta lesz.
|
|
|
2006-10-21 08:41, bovi:
Kedves Bovi, inkább a férjem házasodott be a magyar konyha mellé. Különben félig magyar, félig erdélyi szász, igencsak exkluzív ízléssel megáldva. Látott ö már édes káposzta tölteléket, de a savanyú káposztából készültet jobban szereti, föleg ha füstölt csülök is van benne. 
|
|
|
2006-10-20 21:52, Mary:
Kedves Mary, a németek már mindig igy csinálták a töltöttkáposztát, hogy hogy a család nem szereti
Azthittem eddig, te beházadostál 
|
|
|
Most benyomok ide egy receptet is (ha csak ki nem vág a cenzúra a szóválasztás miatt )
Töltött káposzta édes káposztából
Recept nincs, tessenek utánanézni a Töltött káposzta címszó alatt a Google-en. A különbség csak annyi, hogy a most tonnaszámra kapható friss káposzta leveleit töltjük meg, miután a fej káposztát fövövízbe dobtuk és utána fejtjük le a leveleket.
Böven lehet kaprozni, tejfölezni.
Nálunk ma ez volt az ebéd, én ettem egyedül és a tengerimalac is nagyon szimatolt, de nem kapott, mert neki nem való a fött zöldség. A család többi része Nutellás kenyérböl és tegnapi, szülinapi hideg sültböl élt.
|
|
|
2006-10-20 21:39, bobe:
Ne kelljen már a 87 éveseket is az érvényes morálra emlékeztetni! : Meg a referencia topikra. 
|
|
|
Kedves Rigojanos mondd a rántásról mi jut eszedbe?
|
2006-10-20 19:01, huba:
Basszus, jól olvasta ám!
|
|
|
2006-10-20 19:14, rigojanos:
-
de akkor most hova menjek? oda vagy oda..
|
|
|
2006-10-20 19:01, huba:
Nem is merem megnezni megint
|
|
|
2006-10-20 18:55, bovi:
-
Softrware :-?
-
akkor legyen zoftware... vagy kályha meg sütö. majdnem ugyan az. 
|
|
|
2006-10-20 18:45, rigojanos:
-
biztos hogy jól olvastad?
|
|
|
2006-10-20 17:51, huba:
Bovikám, ez egy software
Softrware
|
|
|
2006-10-20 17:51, huba:
A valaszodat olvasva ajanlanam a referencia topikot.
|
|
|
2006-10-20 17:20, bovi:
-
és mit, ha szabad kérdeznek
-
Bovikám, ez egy software amin keresztül beledobsz a computerbe egy pár akkordot ütemmel, basszal, megfüszerezed, összevissza kevered, ha kész megsütöd CD-nek, vagy eldobod, és kezded ellölröl. 
|
|
|
2006-10-20 17:15, huba:
-

|
|
|
2006-10-20 17:15, huba:
én Nuendoval fözök.
és mit, ha szabad kérdeznek
|