2019. június 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-14 08:21   
2006-10-13 22:24, bovi:
Szenzációs! Húsvétig eláll?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-13 22:24   
2006-10-13 19:59, egyedls:

Mivel idöközben mindent tudunk erröl a nemes állatrol, még azt is, hogy a serranói sonka ebböl készül, itt van mindenkinek egy kis "kóstoló", amit magam vettem fel
Photobucket - Video and Image Hosting

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-13 19:59   
2006-10-13 19:42, bovi:
-
A mangalica sertés Álmos vezér hugáról, Mangal Icáról kapta a nevét. Ebből is látható, hogy egy igen ősi sertés fajtával van dolgunk. T.k. félvad fajta, az 50-es évek végéig szinte kizárólag ezt tenyésztették Magyarországon. Két változata van: a fekete és a fehér (szürke), mindkettő hosszú orrú és hosszú szőrű, kitűnően bírja a hideget, legeléssel is képes fenntartani magát, azaz nem igényel kiegészítő takarmányt, amennyiben megfelelő legelője van. Azért szorult ki a tenyésztésből, mert a testének zsír-hús aránya egyoldalúan a zsír irányában erőteljes és a hús iránti növekvő igényeket már nem tudta kielégíteni, valamint az iparszerű tartási körülményeket nem igazolta. Magyarországon egyes vidékeken a racka juh-val, a kendermagos tyúkkal és a szürkemarhával együtt - nem csak nosztalgia okból - egyre divatosabb a tartása.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-13 19:55   
2006-10-13 19:01, Mary:

Mangalica tálalva

_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-13 19:42   
2006-10-13 19:01, Mary:
-
Magyarázza meg valaki, mi is az a mangalica?

Annyit tudok, hogy egy sertésféle, azt hiszem húsos sertés, nem olyan, amelyiket hizlalják.
Vagy forditva
Hogy disznó az biztos

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-13 19:01   
Magyarázza meg valaki, mi is az a mangalica?
Budapesten láttam mindenféle mangalicaterméket, de nem vásároltam, mert nem tudom, mi az. Csak annyit, hogy valami sertésféle, nem?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-13 09:13   
2006-10-12 23:04, Tihi:

-

Jó hír a szalonnát és zsíroskenyeret kedvelőknek. Mióta drágább lett az olaj (az étolaj!), kiderült, hogy a mangalica sertés zsírja nem is annyira hizlal, sőt, kifejezetten egészséges, mert telítetlen zsírsavakat tartalmaz! Sokan várják már, hogy mikor válik egészségessé a cukor fogyasztása is

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 23:04   
2006-10-12 16:22, melindalaczay:
-
Hintalovamat 1945-ben anyám becserélte 3 kg szalonnába, de jó volt az akkor. Jelenleg is szalonnás vagyok

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 21:38   
2006-10-12 19:37, bovi:
-
Köszi a jótanácsoknak, ma almát nem ettem, de ahelyett két öszibarackot élveztem, nálunk mindig van gyümölcs otthon, most is banán, szöllö, körte és öszibarack van kitárolva. Holnap hozok megint szomszédomtól a hulló almákat és teljesítem ajánlatodat.

Azonkívül nagyon szeretem a fözelékeket, amit itt nem ismernek, vagy magam kell készíteni, vagy Mo-i látogatásaim folyamán kell azt rendelni. Két évvel ezelött Rudi barátommal találkoztam és elvittem öt ebédelni a Fülemüle étterembe a Köfaragó utcába. Megörültem, hogy az étlapon tökfözelék volt, rendeltem is és ez olyan hír volt, hogy a szakácsnö kijött csodálkozni, ki rendel itt tökfözeléket.

Mondtam neki, hogy ilyen ételt én Finnországban nem kapok, mire Rudi barátom, aki sült húst rendelt lecsósan mondta, hogy neki otthon meg mindig tök fözeléket adnak. Én meg örültem, hogy kaphatok valami fözeléket, a szakácsnö jött mégegyszer és kérdezte, hogy hozhat e izesítönek gulyásos pirított hagymát reá. Kitünö volt, jól élveztünk ebédünket.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 19:37   
2006-10-12 15:07, Tihi:

Koleszterol értéke 5,0, LDL-koleszterol 3,1 HDL 1,04.

-

Kedves Tihi!

Szerintem az LDL sok!!! Ne bizdd el magad. A kettö együtt legyen max 2,5 ( mi 250 mg/dl). Ebböl a 100 HDL még jó de a "Liedliche," a rossz, ne menjen 180 fölé!
Holnaptol kezdve szigorú diétát rendelek önnek, de napi egy alma is hozhat jó eredményt!


_________________
üdv:bovi

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 16:22   
2006-10-12 12:30, Fredi:
-
najólvan ebben lehet, hogy van valami, de azért az is igaz szerintem, hogy az emberek életmódja is változott. Manapság csak ülünk egész nap a munkahelyünkön, aztán az autóban meg a fotelban. Régen lehetett enni szalonnát félkiló zsíros kenyérrel, mert akkor még ennyire nem voltunk lelassulva mint most.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 15:07   
2006-10-12 12:30, Fredi:
-
A könyv elmeséli, hogy az egész koleszterin hisztériát a gyogyszer ipar és a margarin ipar váltotta ki szívós, szisztematikus munkával. Az elején úgy kezdték, hogy sok

A margarinhoz hozzá sem nyulok, rögtön érzem az olaj ízét és ez gyerekkoromra emlékeztet, amikor 1945-ben az ostrom idejében csak gríz és valami rossz minöségü olaj volt és nap mint nap pocsék ízü grizleves volt ételünk. Azóta utálom a margarinféleségeket és nem vagyok hajlandó azt enni semmi formában.

Viszont most voltam orvosi átvizsgáláson, 3 évente szoktam ezt csinálni, szerencsére a fogorvoson kívül nincs szükségem más orvosi ismeretre. Koleszterol értéke 5,0, LDL-koleszterol 3,1 HDL 1,04. Más értékek is normálisak, hemoglobin, fehér- és vörösvérsejtek mannyisége, pajzsmirigymüködése, stb. normális. Örülök, hogy egészséges vagyok, örülök, hogy normális vagyok.
Az egyetlen diéta amit használok, az a margarin minden formája kerülése.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 14:08   
2006-10-12 12:30, Fredi:

Ezek után jónak látom a koleszterinszintemet ma délután egy kis libazsíros kenyérrel helyrebillenteni.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 12:35   
2006-10-12 12:30, Fredi:
-
Frédi!
Te meg fogsz engem ingatni!! )

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 12:30   
A könyv elmeséli, hogy az egész koleszterin hisztériát a gyogyszer ipar és a margarin ipar váltotta ki szívós, szisztematikus munkával. Az elején úgy kezdték, hogy sok befolyásos orvost meghívtak u.n. konferenciákra, ahol luxus módon lehetett enni, inni, stb. és mellékesen a koleszterin állitolagos rossz hatásáról előadásokat hallgatni. Ezek nagyrésze aztán szócsöve lett ennek az érdekcsoportnak, akik a koleszterinellenes gyógyszereiket illetve a margarint jól el tudták/tudják adni. Maga a koleszterinnek jó és rossz koleszterinre való felosztása a szerző szerint (aki maga is tudós) alaptalan. A koleszterin a szervezetnek nélkülözhetetlen. Egyik érdekes fejezetben a szerző bemutatja, hogyan változott az ártalmasnak vélt koleszterin szint az idő folyamán. Az érték állandóan csökkent, az eladott gyógyszermennyiség és a gyogyszeripar nyeresége nőtt. Igy lehet sok pénzt csinálni az emberekből hazugsággal kiváltott félelemből.
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 08:12   
2006-10-12 06:35, Fredi:
Légy szíves olvass fel nekem belőle, mert én sajna nem tudok németül (sem)!
Laci

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-12 06:35   
Egtyedls
A koleszterin szintem a felére csökkent (!!!) másfél év alatt! Isten bizony!

És Te meg vagy győzödve arról, ,hogy ez jó dolog? Akkor olvasd el ezt a könyvet: Prof.Dr.med.Helmut Gohlke Die Cholesterinlüge

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 21:32   
2006-10-11 13:21, hajnalkaszl:

bélféreguzo,

Manapsag gyakori a belfereg?

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 19:23   
2006-10-11 15:15, egyedls:

Az ilyen fokhagymából én is kérek.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 15:15   
2006-10-11 13:21, Mary:
Belőled a szkeptikus beszél, vagy rossz a májad! Csak az a barát farol el tőled, akivel alszol, mert reggelre híre-hamva sem marad a büdösnek!

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 13:21   
A fokhagyma fontos àsvànyi anyagokat, C-vitamint is tartalmaz. Bélfertotlenito, bélféreguzo, vérnyomàs csokkento, stb........
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 13:21   
2006-10-11 13:01, egyedls:
-
A koleszterin szintem a felére csökkent (!!!) másfél év alatt! Isten bizony!
-

És a barátaid száma?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 13:01   
2006-10-11 11:28, Mary:
-
Szakácsművészetben én elég mélyről indultam (ld. Balga főzéseim c. topic lentebb!), a fokhagymával azonban barátságot kötöttem. Olvastam valahol az Ezermesterben, hogy a fokhagyma csökkenti a koleszterin szintet. 2005. elejétől naponta elfogyasztok egy-két gerezd fokhagymát az esti (késő esti) nassolás keretében, összerágva!! Reggelre az ember kileheli (a szúnyogok sem csípnek annyira )és másnap emelt fővel emberek közé lehet menni tőle. Ha a magyar fokhagymát túl kitartónak találná valaki, helyettesítheti a kínaival, amely nagyobb, kevésbé csípős és gyorsabban elillan.
A koleszterin szintem a felére csökkent (!!!) másfél év alatt! Isten bizony!
Laci

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 11:28   
2006-10-10 21:40, bovi:

Tudományos magyarázattal nem tudok szolgálni, de több helyen olvastam, hogy nem jó a fokhagyma nyomóval történö kínzása. Elillannak belöle a jó hatóanyagok stb. Kábé mint amikor a bécsinek szánt húst rongyosra veri az ember a potyolóval.

Gyakorlati haszna az, hogy olyan krémszerü lesz, mint a majonéz, nincsenek benne darabkák. De a legpraktikusabb a dologban (szerintem) az, hogy nem büzlünk töle három napig.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 10:01   
2006-10-11 09:57, egyedls:

ilyen frankó diétás ételeket én is tudok, mint "kirántott asztalfiók" "töltött pisztoly"

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 09:57   
Kímélő diétán vagyok, ezért mostanában:
- főtt, füstölt csülök (light), magvas kenyérrel, paradicsommal
- vacsorára kolozsvári töltöttkáposzta receptjének tanulmányozása
- desszert: rántott müzli

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-11 09:54   
Ma egy óriás csuka lesz paprikásnak megfözve bajaiasan, csipetkével.
Remélem sikerülni fog és izleni a vendégeknek?

Most menjek át a szomszédba megirni, hogy mit iszunk hozzá

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-10 22:59   
2006-10-10 18:50, hunor:
-
Mindenfele magyar bort lehet rendelni Nemetorszagban - kattintas a felettunk lathato egyik uj bannerre.

Hunor
-
Ez lassan olyan running gag lesz, mint az a bizonyos topic

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-10 21:40   
2006-10-10 19:55, Mary:

Különben olyan pici reszelöre gondoltam, mint amellyel pl. a szerecsendiót is reszelem. Olyan miniatúraféle.

Èn is erre gondoltam, de az is nagyon éles

Mért kell reszeleni? Mint öreg htb ezt nem értem. A passzirozás nem elég finom önagysága Knokblauhnak?

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-10-10 20:20   
2006-10-10 20:13, fodorerika:

Nem hiszem, hogy az Amarettóról doktormunkát lehetne írni.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó