|
2006-10-10 19:53, Mary:
-
Nem, mert Lepu teleírná... 
|
|
|
Csak megjegyzem, hogy legújabb tagunk nem az, akit néhány nappal ezelött megettem. 
|
|
|
2006-10-10 19:53, Mary:
-
Szobol ert az ember fia.
Hunor
|
|
|
2006-10-10 14:08, bovi:
Kedves Bovi, én elvböl csak nagy fokhagymákat veszek, amelyekkel nem kell sokat kézimunkázni. Azt hiszem, az Aldinál szoktak lenni ún. kínai fokhagymák. Egy fejnek néz ki, és ha meghántod, akkor kiderül, hogy egy cikkböl áll.
Különben olyan pici reszelöre gondoltam, mint amellyel pl. a szerecsendiót is reszelem. Olyan miniatúraféle. 
|
|
|
Sógorom elment vadászni, meg is lőtte, hazahozta. Rzsike megfőzte, s csak egy iciri-picirit hagyott belőle. Fácánleves és főtt husi lett belőle 
|
|
|
2006-10-10 18:19, rigojanos:
-
Ne kelljen mar mindig emlekeztetnem a forumozokat arra, hogy a megfelelo topikban nyilvanuljanak meg!
-
Olyan topik nincsen, hogy Mit ittunk tegnap? Mit igyunk ma? 
|
|
|
Mindenfele magyar bort lehet rendelni Nemetorszagban - kattintas a felettunk lathato egyik uj bannerre.
Hunor
|
|
|
Kedves Bovi, ennyit az Unicum-rol.
En ma idöhianyaban csak egy egyszerü carbonarat fogok kesziteni, sok parmezannal. 
|
|
|
Akkor irány a Gobi, fúrjunk Unicum után 
|
|
|
2006-10-10 18:33, elckerlyck:
-
Ach was! Aszittem a sivatagi homok
-
ott is lehet. 
|
|
|
Ach was! Aszittem a sivatagi homok 
|
|
|
2006-10-10 18:28, elckerlyck:
-
És abban nekem mi a jó?
-
a szivacs.
|
|
|
2006-10-10 18:10, huba:
-
de oralban a leghatasossab mert rögtön odakerül ahova kell.
-
És abban nekem mi a jó?
|
|
|
Ne kelljen mar mindig emlekeztetnem a forumozokat arra, hogy a megfelelo topikban nyilvanuljanak meg!
|
|
|
2006-10-10 18:11, rigojanos:
-
ez a szivastol függ.
|
|
|
2006-10-10 18:10, huba:
Allitolag nem ott szivodnak fel leggyorsabban a dolgok.
|
|
|
de oralban a leghatasossab mert rögtön odakerül ahova kell.
|
|
|
2006-10-10 17:50, Fredi:
Akkor inkabb a labara kellene, nem?
|
|
|
Biztos a nyelvére, hogy fürge maradjon!
|
|
|
2006-10-10 17:25, elckerlyck:
Hova szoktal kenni belole?
|
|
|
Mik vannak...

|
|
|
2006-10-10 14:02, bovi:
-
Az Unicum gyógyszer. A mi korunkban már nem kell szégyellni, ha medicinákra szorul ez ember 
|
|
|
2006-10-10 10:08, Mary:
Mary nagyon jól hangzik és nem komplikált, de hogyan lehet azt a pici foghagymagerizdet reszelni
Nekem még a nagy krumplinál is belemegy néha a körmömböl
Én késell szoktam szétnyomkodni, egy pici sóval.
|
|
|
2006-10-10 12:05, elckerlyck:
Nekem kell innon éjjel is, ma pl fél 5-kor
Este szülinapon voltam és nyomott a zaba
Nem pálinkát, Unikumot ittam, de a 40%-ával az is töménynek számit!
Elötte hosszú ideig dobáltam magam az ágyban, utána egyböl ment a csicsis tovább
|
|
|
2006-10-10 11:40, Fredi:
-
Az igazi magyar csak három esetben iszik pálinkát:
evés előtt
evés közben
evés után
-
Én iszom néha "csak úgy", evés nélkül is. Tehát négy esetben 
|
|
|
Sült pisztráng fokhagymakrémmel -ről jut eszembe, hogy a pisztrángnak nagyon magas a purintartalma, emez pedig felelős a hyuggysavért. Tehát a köszvényesek és az arra hajlamosak a fokhagyma mellé ne egyenek pisztrángot, hanem mondjuk puliszkát.
|
|
|
Mary
A magyar ember reggel pálinkát iszik, hogy beinduljon a vérkeringés.
Az igazi magyar csak három esetben iszik pálinkát:
evés előtt
evés közben
evés után
A többi esetben a betűs italokat iszik, mint a sör, a bor és minden szóba jöhet magzatvíztől fölfelé.
|
|
|
Ja, és Fredi, itt jön a képbe a sör, mert a hal szomjas szokott lenni.
|
|
|
Na, hogy fözzünk is egy kicsit, itt a mai haditervem:
Sült pisztráng fokhagymakrémmel
Ez nem nagy kunszt, kétbalkezes szakács is meg tudja sütni a tisztított, sózot, borsozott pisztrángot egy kis olajban (még jobb: vajban), mindkét oldalán. Akár a sütöben is lehet, a pisztráng hamar átsül.
A fokhagymakrémet román módon érdemes csinálni: a fokhagymacikkeket lereszeljük (igen, reszeljük, nem nyomkodjuk). Kis cukorral és sóval eldörzsöljük, amíg krémszerü lesz. Akkor lassanként olajat öntögetünk hozzá, mint a majonéz készitésnél és ízlés szerint kikavarjuk. A legvégén mehet bele egy-két kanál forró (fövö) víz, amitöl az ún. muzsgyé szép fehér színt kap, mint a tejszín.
Ezzel locsolgatjuk a forró pisztrángot a tányéron és fehér, foszlós kenyeret eszünk vele.
|
|
|
2006-10-10 10:01, Fredi:
A magyar ember reggel pálinkát iszik, hogy beinduljon a vérkeringés.
|
|