|
2006-09-06 17:22, elckerlyck:
Csak hogy értsek mindent tisztán: ez most "ph"-nak, vagy 3,14-nek értendö?
Nem nem. Azt kerdezd meg, hogy lany kutya, vagy fiu.
|
|
|
2006-09-06 17:07, ubuge:
-
Mi a kutya p***ért kell...
-
Csak hogy értsek mindent tisztán: ez most "ph"-nak, vagy 3,14-nek értendö?
|
|
|
Izé. Mézes csirkecubákot akarok készíteni, de ez a modern csomagolástechnika pofánvert. Mi a kutya p***ért kell műanyaghabot ráfagyasztani 3 darab combra???
Huba énekel a háttérben, de ettől nem lesz jobb kedvem most. Most csirkecomb kell, amit megsüthessek. Hát normálisak ezek? 
|
|
|
Ezek a mai fiatalok
_________________ 
|
|
|
Köszönöm kedveskéim a tippeket!
Már majdnem nekiálltam kinyitni a hütöajtót, amikor megérkezett a megoldás!! (nagyon rákaptam ujabban az ezoterikus dolgokra, állítom müködik! ) Egy kis agykontroll és máris jött a válasz! Apus hamarabb végzett és rendkivül kedvezö volt a tárgyalás. Meg vagyok hívva ebédre! (na ja, csak az egyik hamit kell fizetni, a másik ingyen van. Ismeritek? Ezek "Gutscheinek" a telefonkönyvböl, illetve a "Sárga oldalak" - ból)
Szóval: Andu ma nem föz! Csak énekel és táncol!
|
|
|
Zöldbabfözelek, pulykamellel, mert az keszen van.
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
Itt lecsó lesz
_________________ poe
|
|
|
Mai mit föztetek? Adjatok valami tippet légyszíves!!
Tegnap isteni hamit tákoltam össze. Pipihúsos pita joghurttal! Nyam-nyam!
|
|
|
Szia Bovi, hiànyoztàl !!! Ma nagyon finom fokhagymàs baguette-et talàltam egy péknél. Olyan jo kenyereket lehet talàlni ! Nàlatok is nagy a vàlaszték kenyérbol ?
|
|
|
2006-09-04 23:04, hajnalkaszl:
Hajnalka, ezt én is élvezném, ha más késziti el
Mi csak filédarabokat grileztünk, vegyes salátával ettük.
Holnap résztelt máj lesz, azután csirkepörkölt,
azután semmi, mivel leépül a konyha egy idöre majd hideg étel lesz lesz, kinyitunk minden ablakot
|
|
|
Finom francia ebéden voltam: az eloétel, sàrgadinnye vékony szelet fustolt sonkàval, szépen feltéve egy nagy tàlra és fekete szollovel dekoràlva, utànna sult furj egy isteni mazsolàs szosszal, hozzà sutoben sult vékony szeletekre vàgott krumpli szintén szoszban és reszelt sajttal meghintve. Utànna zsurkenyérre tett kecskesajt megpiritva a sutoben zoldsalàtàval és gyumolcssalàtàval lett befejezve az ebéd. Nagyon finom volt.
|
|
|
2006-09-04 20:51, poe:
Elég spártai nem?
Nekem valóban az, mert nekem hely kell. Márpedig azért, mert én még a kezdök szintjén mozgok (de már nem annyira bénán mint 4 éve !!) én mindent egyszerre magam elött akarok látni a m.asztalon. Ahogy a tévés fözösmüsorokban mutatják, külön csoszákba kiporciozva a szükséges hozzávalók.
Volt sokkal spártaibb konyhám is, ajajjj!! De pont ezért volt a legnagyobb álmom egy klassz konyha. Azt gondoltam, a fözési tehetségem kibontakozásának egyetlen akadálya a korábbi kis konyhám. Az elsö, olyan mind a 10 ujjamat megnyalós konyhám itt a nürnbergi lakásunkban lett. Ès élvezem. Sok minden balul sül el, de egyre több mindennel kísérletezek.
De a szervezést légyszi ne is említsd, nekem ez az élet többi területén se megy. Még mindig nem. Szerintem el vagyok átkozva!
|
|
|
2006-09-04 20:36, Andu:
Parancsolj
Elég spártai nem? Még csak asztal sincsen. A titok nem a konyhában leledzik, hanem a szervezésben. Leveshús 10 körül a fazékba, 3 órahosszat fődögél magában. Addig lehet fórumozni. Dél körül zöldségpucolás, a csirkemell szeletelése, sózása, sörtészta bekeverése, borsó párolása a mikróban. Közben pörkölt készítése a holnapi káposzta alá. Monozás. Egy órakor a leves leszűrése, tészta befőzése. A hús megforgatása a tésztában, sütés. Ugyanabban a tésztában és olajban a negyed banánok, majd a kockára vágott krumpli is kisül. Míg sül, behabarom a borsót és minden kész.
Három lábas, egy serpenyő, két tál, plusz a tálalóedény kell hozzá.
_________________
poe
|
|
|
En lattam virtualisan gyönyöru lesz
_________________ 
|
|
|
2006-09-04 20:09, bovi:
Milyen lesz az uj konyha? Megoszthatnal par design-reszletet.
|
|
|
2006-09-04 20:33, poe:
Küldjél már egy fotót a sütö-fözö egységedröl, kiváncsi vagyok rá!
Hihetetlen, ezt a sok mindent a levestöl kezdve a banánig egy nap alatt bonyoláltál le? èn már akkor pszichológusi segítségre szorulok, ha a rántott husival (szinte) egy idöben kéne elkészülnie a rízsnek!
|
|
|
2006-09-04 20:09, bovi:
Bovikám akkor most nagyon megérné, a kinai, olasz éttermesek menüajánlatait kipróbálni. Ami este már draga, az ebedidöben még "kellemes" .
A cél, az uszógumi megtartása!!!
|
|
|
2006-09-04 20:30, Andu:
Vasárnap
És lusta voltam valami "rendes" ebédet csinálni
_________________ poe
|
|
|
2006-09-03 22:24, poe:
Poe szívem mi volt nálatok? Mennyegzö?
|
|
|
2006-09-04 16:55, hunor:
-
Mit foztel Bovi?
Pont kiraktam a hozzávalókat, amikor megjelent a villanyszerelö, de csak kimérni az uj konektorok helyét.
Szóval volt egy vegyes ezaz, borsó, zöldbab, s.répa, krumpli marhakolbászal.
Fél kettöre jött vissza, aki akkora rumlit rendezett, hogy nem lesz még holnap se étvágyam:-(
Pénteken lesz lebontva az öreg konyha, aztán jön a csempézö, a tapétázó, a padlós, aztán megint a villanyszerelö és jó hét mulva a konyha.
Ugye milyen egyszerü Még szerencse, hogy 12 napon keresztül nagyon jól éltünk, igy van tartalék uszóövünk
Jó, hogy szép az idö, lehet a teraszon grillezni.
|
|
|
2006-09-04 17:03, poe:
-
Ebbol dinnyeeves lesz. 
|
|
|
Kívánós vagy? Na ezt jól megcsináltad
_________________ poe
|
|
|
2006-09-04 16:59, poe:
-
Bovinal ilyen nem lehetseges - marmint nem fozes. Vagy
En most dinnyet kivanok, juj, nagyon. 
|
|
|
Nem főz. Nem olvastad? Felújitják a konyháját! Azert hallgat ennyire, biztosan pizzán élnek
_________________ poe
|
|
|
Mit foztel Bovi? 
|
|
|
Ma pulykaleves volt, csirkemell sörtésztában, zöldborsófőzelék, krumpli és sült banán.
Holnap székelykáposzta lesz.
_________________ poe
|
|
|
2006-08-29 19:17, Andu:
-
Minden lehetséges ismeretlen helyeken, vagy jó vagy nem. Tegnap mesélte egy kedves MON-tag, hogy mi történt velük Mo-n egy helyen. Külföldi vendégekkel voltak és finnül beszéltek. A bort tokaji aszúként hozták, közönséges savanykás fehér bor volt. Pulykahúsból készített Grodon Bleu.t rendeltek, kiderült hogy disznóhúsból volt. A kiszolgálót már magyarul felelösségre vonva azzal védekezett, hogy a szakács abból a jégszekrényböl vette ki a húst amiben normálisan pulykahús van. Nevetséges magyarázat, én is rögtön látnám mi pulyka-, mi sertés- mi marhahús. Szerencse kell az étkezöi hely kiválasztására, így van ez az egész világon. Csak azzal tudok vigasztalni, hogy örülj, hogy egészségesen megúsztad ez élményedet.
|
|
|
2006-08-29 18:05, Tihi:
Megkóstoltam, de sajnos az íze se felejtette a látványát.
Húsi(jellegü ) darabok úszkáltak benne. Jellegü, mert úgy néz ki mintha hús lenne de vagy csak egy mócsing, vagy olyan mint a cipötalp. Pedig edzett napközis voltam!
|
|
|
2006-08-28 22:11, melindalaczay:
-
A múltkor magyar gulyás néven hirdették, de abba volt borsó is, meg bab, paradicsom meg minden amit találtak.
Az egy berlini Eintopf volt, csak a neve volt hibás. Annakidején berlini látogatásomon csavarogtunk a városban és valahova beugrottunk valamit enni, ilyesféle Eintopf lehetett babbal, borsóval, zöldségekkel és füstöt sonkás-szalonnával. Ma is csinálok ilyen Eintopfot itt, de császárhús helyett olyan bajor Weisswurst-féleséget szakítok a levesbe örölt fekete borssal füszerezve. A füstölt császárhúst feleségem szalonnának nézné és nem akarom öt kínozni. A nem magyarok általában borzalmasan félnek a szalonnától. 
|
|
|
2006-08-29 11:43, Andu:
-
A vendéglös, a szakács jót akart kínálni, de így inkább elriaszt egyes vendékeket.
Megkóstoltam volna eltolva a tejszínhabot mert különben a fényképen a többi jól néz ki.
Tapasztalataim szerint inkább a helyi ételeket választom mint a fantazia különlegességeket. Ha nem izlik, az az én hibám, legközelebb mást választok.
|
|