|
2006-07-23 19:21, hajnalkaszl:
Ki lehet rántani (ha bírod a meleget ). Szeletekre vágni, sózni, borsozni, lisztbe és tojába mártani, néhány percre a forró olajba és már kész is van.
|
|
|
-
Ki tud tanàcsot adni ? kaptam egy hatalmas, majdnem 3 kg-os cukkinit, mit csinàlhatok belole ?
-
Nemrégen csináltam ilyen ételt. Darabokra vágtam a cukkinit, olajban/zsírban könnyen megpörögtettem, hozzátettem vágott gombát (OMGI hagyatékábol megint). Közben egy deci tejet, egy tojást, reszelt sajtot tejfellel (créme fraiche) összekeverem, összeöntöm, be a sütöbe, 200 fokon sütöm. Fött krumplival tálalom.
Egy másik ötlet: Kifúrni a cukkinit, töltelés bele pl füstölt sonkakockák tejfellel, esetleg beáztatott zsemlével keverve. (több munka fött rizzsel keverni a sonkakockákat) Be a sütöbe és finom lesz.
|
|
|
-
Ki tud tan?csot adni ? kaptam egy hatalmas, majdnem 3 kg-os cukkinit, mit csin?lhatok belole ?
-
Tökfözeléket fasirtal, a többit ha marad meg küldd át nekem én megeszem még a lábos széléröl is!

|
|
|
Ki tud tanàcsot adni ? kaptam egy hatalmas, majdnem 3 kg-os cukkinit, mit csinàlhatok belole ?
|
|
|
Ma rizses hús lesz (a vejemtöl kaptam a húst) trombitagombával (a gomba OMGI hagyatékából).
Majdnem ingyen a kajánk!
Tehát bele a gombát a forró serpenyöbe, átforgatom, utána bele a vágott hagymát (a szupermaketböl készen összevágott hagyma). Ha a nedvesség elpárolog, bele a kockára vágott húst. Közben egy adag rizsát félig puhára fözök, leöntöm a vizét és egy fedös adagedényben összekeverem, örölt fekete borssal füszerezem, ráöntök annyi vizet amennyi a rizs tartalma volt. Rá a fedöt és be a sütöbe, 175 fokot állítok be, egy óra múlva kész az ebéd-vacsora.
Az ételhez savanyú uborka tartozik, az most pici ecetes uborkák "cornichons", utána egy vegyes zöld saláta.
ui: a húst (marinádozott birka szeletetek) megint konyhaollóval vágom darabokra, nem kell a vágódeszkát mosogatni, egy villával megfogom és az ollóval vágom a húst darabokra.
|
|
|
Ebben a höségben a magyar kosztok háttérbe szorulnak és mediterran ételek kerülnek az asztalra.
Ma Fetás (birkatúró) aubergine lesz.
Szerencsére van egy kimustrált sütö a mosókonyhában, igy nem kell a lakásban sütni.
Karikára vágom a "tököt" egy tepsibe rakom, tetejére negyedekbe vágott paradicsmot ,összevágott foghagyma, zöldhagyma, erre kockára vágott Feta, (só csak módjával, mert a Feta elég sós) bors olivaolajjal meglocsolva, be a kemencéb:-) 170°-on 35-40 perc
|
|
|
En azt a multkori karfiol salátát kipróbáltam és nagyon finom volt! Na végre tudom, hogyan kell csinálni a salatalét amit aztán lehet mindenre önteni
en is töltött cukkinit készítettem mellé, de nem olajban, hanem csak betoltam a sütöbe. Elötte kibeleztem a közepét majd megtöltöttem fetával kevert joghurttal, a tetejére még reszeltem is egy kicsit a fetából, jól meg borsoztam aztán be a sütöbe, finom és szinte semmi kaloria! 
|
|
|
2006-07-19 15:55, rigojanos:
A toltott zukkinit megsutod?
-
Igen. Lisztet elkeverek palacsintatesztasurure, nagyon hideg vizzel, lehet gazos is, vagy teszek bele keshegynyi szodabikarbonat, egy pici so es ebbe belemartogatom a toltott zucchinit es mely edenyben forrositott sok olajban kisutom. Azert kell a mely edeny, hogy a sutes kozben feljovo hab ne fusson ki, mivel sok az olaj, vagyis az olaj el kell, hogy lepje a belengedett tokviragot. Ebbe a masszaba belemartott vekony paprikacsikok is finonmra sulnek, itt, mint eloetelt szoktak felszolgalni ettermekben. Nem rossz a kemenyre parolt karfiol, sem a hejara bontott voroshagyma sem. Minden a szakacs fantaziajatol fugg....
Ha valaki kiprobalta, meg is irhatja hogyan sikerult...
Kellemes hetveget mindenkinek,
Iren-Tucipatch
|
|
|
2006-07-19 17:16, ubuge:
Mijja fejtettpaszuly és mijja laska?
Csak kérdezem fodorerika modorban, mert ez a legrövidebb út, amely eredményre vezet. Én ezeket a szavakat nem használom, ha nem muszáj.
Remélem, azért nem aludtál el...
|
|
|
2006-07-19 17:30, Pompéry Berlin:
Maybachufer? arra felé még nem jártam! De köszönöm a tippet!
|
|
|
2006-07-19 17:30, Pompéry Berlin:
-
Maybachufer, kedden és pénteken
-
Mindjárt honvágyam lesz 
|
|
|
2006-07-19 15:15, melindalaczay:
-
Ezek a különben kedves helyi népek frászt kapnak, ha a zucchini rendesen megnő és szinte utánadvágják mint selejtet. Így vettem két magyar tökméretűre elszemtelenedettet szombaton a kertészetben, ahová persze nem ezért mentem.
Láttam még ilyen nagyot a török piacon Kreutzbergben (Maybachufer, kedden és pénteken.) A piac amúgy is élmény mint párhuzamos kultúra és szociológiai jelenség. No, meg kitűnő dolgokat árulnak olcsón.
|
|
|
Fejtettpaszuly-leves és valami paradicsomos laska-étek lesz ma, ha el nem alszom közben.
|
|
|
2006-07-19 15:49, tucipatch:
A toltott zukkinit megsutod?
|
|
|
Ma az ebed egyszeru volt, nem volt kedvem sokat piszmogni, hiszen meg arnyekban is 40 fok van... gyors spaghetti zoldborsos raguval a melyhutobol mar konyhakesz es reszelt sajtal meghintve volt a fo menu. Utana zukini virag megtoltve (tehen turo + reszelt sajt + 2 tojas + kenyermorzsa + 2 friss zukini reszelten) paradimcsomsalataval, s a vegen termeszetesen jol lehutott dinye...
40 fokos szerettel
Iren-Tucipatch
|
|
|

|
|
|
Böbém
én ma csokifagyit "föztem" ebédre
Nem lehet elrontani. Estefelé talán pár szem sültkrumpli lesz, ananászsalátával. Ha addig el nem olvadok
_________________ poe
|
|
|
2006-07-19 10:31, Pompéry Berlin:
-
Judit, Te hol veszel tököt Berlinben?
Vagy nálad is a kertben terem?
En imádom a tökfözeléket, de még sosem láttam itt Németo- ban!
(Nálam otthon Anyuka már mindig tudja elore, ha megyek haza tutira ezt kell föznie, ennyire nagy a szerelem köztem és a tökfozelék között! )
|
|
|
2006-07-19 14:41, bobe:
-
Varom hogy meselj rola
1és1/2 deci tejben felodunk 100g zukrot és felforraljuk. Leveszük a tüzröl és belekeverünk 150g darált mákot, fél citrom reszelt héját, egy csomag vanilliáscukrot és 50 g mazsolát.
Kész
Ezt teszem a karácsonyi beigliba es a pozsonyi kiflibe.
|
|
|
Varom hogy meselj rola 
|
|
|
2006-07-19 14:25, bobe:
Soha nem csináltam még gubát, de nagyon finomnak tünik, máris kimentettem.
A pozsonyi kiflibe való töltelék ennél egyszerübb
|
|
|
Ma mákos gubat csinaltam. Gondoltam meglepem vele a sved baratnömet aki beugrott egy kavera. Itt nem eszik a mákot es igy ujdonsag lett volna. Miert kell nekem mindig kiserletezni?
Szegenyke udvarias volt es megette, erre en is lenyomtam a torkomon, de többet sose. èn aki imadom a màkos tölteleket. Bovi segits!!!!! Hogy kell ezt csinalni? Itt nincs kifli nem is ismerik.
Ezt a receptet olvastam el:
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=3230
|
2006-07-19 10:38, Mary:
-
Főzés, vagy befőzés? A tök jó eledel, könnyű készíteni, de nagyon kellemes több gyümölcsből kompótot főzni és lehűtve igazán és üdítő! Most baracklekvárról és befőtt eltevésről szól a hetünk! Rengeteg sárgabarack termett, sok ismerősnek adtunk, csak fogyjon! Küldjek valakinek?
|
|
|
2006-07-19 10:38, Mary:
-
2006-07-19 10:31, Pompéry Berlin:
A gond az, hogy a kertben minden egyszerre érik be és az elmúlt napokban már volt bableves, brokkoli-gratin, uborkaleves, kovászos uborka és most tök. Én megeszem magára is, de mivel nekem is vannak "társbérlöim" , akiknek lassan elegük van a vegetáriánus életmódból, muszáj megelözzem a palotaforradalmat.
(Ja, és a karalábét is megettük már mind. )
|
|
|
2006-07-19 10:30, Mary:
-
Igen, a tök szintén elkészítésre vár, csak kicsit sok lett a karalábé. Ellenben szerintem vétek a tökfözeléket elrontani bármiféle hússal!
|
|
|
A tegnapi ebéd: spárgatökböl fözelék, böven kaporral és tejföllel, cukor-ecet-só füszerezéssel. Miután a tükörtojás-javaslatomat lehurrogták, rántott hús készült melléje.
Jégbe hütött dinnyével nyomtattuk el.
|
|
|
Tegnap töltött karalábét csináltam. Ma is azt esszük. Lehet, hogy holnap is ...?
|
|
|
2006-07-15 18:38, sycamore:
-
Bovi azt kepzeld el, hogy osszement a martas
Lizike, sterintem túl lassú vagy
Gyorsan kell kevereni, amikor a összeöntöd a szoszt a tejjel!
Erröl jut eszembe egy kis mosoylogmi való.
Pesti nö elkésziti férjének a kedvenc ételét, csirkepörkölt nokedlivel.
Amikor a nokedli tésztát a szüröre öntötte, ott kell gyorsan átpaszirozni, elment elöbb rágyujtani Persze összefött az egész a göztöl, már nemlehetett átpaszirozni.
Szemtanu voltam!
Lizike ,tudom, Te nem dohányzol
Ma pisztráng lesz sülve az ebéd, hozzá Kaisergemüse (brokoli, s.répe,karfiol)
Könnyü, nyári étel.
|
|
|
Bovi azt kepzeld el, hogy osszement a martas Ferjemnek nem merem felajanlani, mert eleg ronda lett. En mar megkostoltam. Finomnak finom. Azt hiszem, en eszem meg az egeszet.
|
|
|
2006-07-15 15:04, sycamore:
Finom is az, Lizike 
|
|