|
En meg nagy bolond! Hat nem a madartejet kivantam meg!!!
Bar jol lehutve estere, vagy holnap delre isteni lesz ebben a nagy melegben.
|
|
|
Bovikán nagyon örülök, hogy ujra itt lehetek!
Én a piacon vett uborkából készitettem kovászosat, ami már a hütőben van. Nagyon szeretem hidegen csak ugy magában is.
Kellemes ebéd utáni sziesztázást kivánok nektek is!
|
|
|
2006-07-15 08:36, Várady:
Ma mi is magyarosat eszünk: rizseshús, kovászosuborkával! Az elsö a kertemböl!
|
|
|
Mai ebéd:
- marhapörkölt nokedlival uborkasaláta
Holnapi ebéd:
- zöldborsó leves
- fasirozott petrezselymes burgonyával
- hideg sárgadinye
|
|
|
2006-07-13 22:16, bovi:
-
Júj de jó, köszönöm szépen!

|
|
|
2006-07-14 09:13, ubuge:
Nagyon szivesen.
1.Petrezselyem,
2.Dill=kapor,
3.Schnittlauch=metélöhagyma,
4.Borretsch=borets,
5.Kresse=zsázsa,
6.Kerbel=turbolya
7.Pimpinelle=pimpernell
8.Sauerampfer=sóska
(Forditottam Halász Elöd szótárbol)
|
|
|
2006-07-14 08:41, bovi:
-
Ójajj, a nyomoronc keleteurópait magamra értettem, semmiképpen sem másra
Köszönettel venném, ha valamikor, amikor időd engedi, felsorolnád azokat a fűszernövényeket 
|
|
|
2006-07-13 22:33, hunor:
|
|
|
2006-07-14 08:00, ubuge:
Elnézést kérek, de mivel Meli Berlinben él, igy tudtam, hogy ö érti!
Iglo egy mélyhütött árúk márkája. 8 Kräuter pedig, 8 különbözö kertifüszer keveréke.
Ha kéred egyenkét, leirhatom, csak kell hozzá a szótár
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2006-07-13 22:16, bovi:
-
Kedves Bovi,
áruld el egy nyomoronc kelet-európainak: mi az a Iglo 8 Kräuter?
|
|
|
2006-07-13 22:33, hunor:
Én is, de nem csak ezt, hanem nagykanállal be is habzsolnám. 
|
|
|
2006-07-13 22:30, Mary:
-
En Bovi minden foztjet nagyon ertekelnem.
Hunor
|
|
|
2006-07-13 08:16, bovi:
Kedves Bovi, az ilyen vendégnek mutasd meg, hol van a kapu. Aki azért megy oda, hogy rendelgessen, mint az étteremben, nem a társaság kedvéért és nem tudja értékelni az elökészületeidet, a munkádat stb,, az menjen haza. Föleg ilyen melegben. 
|
|
|
2006-07-13 21:28, melindalaczay:
OK Meli, ide irom, mert rövid.
Egy fej hagyma apró kockára vágva, bele abba a tálba, amiben mindent keverni fogsz.
Egy csipet só és cukor, jócskán frissendarált bors. Egy evökanál ecet, ugyanannyi olivaolaj és viz. Jól összkeverni, hogy majonézes állaga legyen. Ebbe teszek egy negyed doboz Iglo 8 Kräuter-t. Mindenhol lehet kapni. Ez nálam soha nem fogyhat ki, pedig kertem is van.
A kihült karfiolt óvatosan hozzávegyited és 2-3 órára hütöd.
Ha nagy a karfiol, akkor mindent megduplázol, olaj, ecet viz stb. A hagymábol elég egy fej.
Ez nálam a standard, minden salátát igy készitek.
Sok sikert!
|
|
|
2006-07-13 20:04, bovi:
Igen! Kérem szépen a salátalé receptet is, azaz a pontos adagolást, mert én azt mindig elrontom!
Hmmm, már tudom mit csinálok a hétvégére
Köszönöm!
|
|
|
2006-07-13 16:13, tucipatch:
Jólesett megértö soraid!
Nemvagyok egy lusta háziasszony, de ha tudom valaki nemtudja értékelni a munkám, akkor besokalok!
Dehogy hivom már meg ezeket!
De oda sem megyek, az biztos, mert akkor megint én lennék a soron.
|
|
|
2006-07-13 19:20, melindalaczay:
Kedves Meli!
A karfiol saláta nagyon egszerü,
csinálok hagymás saláta levet és a kihült nem túl puhára fözött karfiolt belekeverem.
Hagyom 2-3 órát a hütöben összeérni.
Ha pontosabban kéred a saláta levet, jelentkezz!
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Gyors babfözelék két napra. Hozzá egyszerü zöld vegyes saláta, napközben különbözö gyümölcsek frissitönek.
Mivel olyan meleg van itt, minimális fözés a konyhában, hogy ne melegedjen be az egész lakás. Tehát készen grillezett sertésbordát az üzletböl, azt itthon be a jégszekrénybe 2 órára. Miért? Hidegen sokkan könnyebb lefejteni a húst a bordákról.
A felvágott húst egy teflon edényben (lábas) 10 percig sütöm saját zsírjában, a húst átteszem egy másik edénybe, a túl sok zsírt, ami az edényben maradt, az megy a biokomposztorba. A húst még 5 percig kevés vízzel dinsztelem, utána be 2 konzervdoboz barna babot, ha forr, kész az étel. A bab olyan ízletes, hogy semmi füszer nem kell az ételbe, esetleg egy kanál borecetet beteszek a saját tányéromba, feleségem ecet nélkül szereti.
Ès hogy miért írok a "mit fözünk" topikba biokomposztorról, az azért, mert a mikróbák is szeretik a jó kaját! Néha télen is beindul és a hömérséklet fel megy 60 fokra, ha csak krumplihéjat és salátaleveleket teszek bele, leáll és keményre befagy télen.
Csevegek, de egy kedves MON-tag mondta, csevegjél csak, mi majd figyelünk.
|
|
|
Te jó ég Bovi, hát ez tényleg arcátlan. En már a menüsortól is jól laktam amit leírtál arról nem is beszélve, hogy mennyit dolgoztál vele! Maga az, hogy valaki meg foz manapság és veszi rá az idot, energiát, ebben a kapkodó világba, hát le a kalappal! Nekem, ha vendégeim vannak többnyire félig fozok félig meg rendelek, vagy csak rendelek, annyira nem érek rá. De mondd, hogyon csináltad a karfiol salátát, mert azt én is nagyon szeretem, ecettel volt?, ha igen, ird már meg nekem légyszives a receptet, nagyon érdekelne! Köszönöm szépen!
|
|
|
Kedves bovi...
Evekkel ezelott nekem is volt hasonlo elmenyem... sirtam is a vegen, hiszen minden eromet beleadtam es a vegen nem tetszett nekik, mert ok mast esznek. Jol van. Tanultam belole, es mint te, varhatjak mikor hivom meg oket. A sors ugy hozta, hogy visszahivtak egy vacsorara. Gondoltam, most kiszurok veluk, de ok ettol is ravaszabbak voltak, hiszen jaratosak voltak a szokasokban es izlesekben. Amikor meghivtak, megkerdeztek, van-e valami amit nem izlelek vagy allergias vagyok ra, vagy egyszeruen nem szeretem? Mert ok tengeri kagylokat es csigakat gondoltak kesziteni feher borral. Na tessek, nem tudtam visszaadni a fitymalasukat, de azota en is felteszem ezeket a kerdeseket a meghivott vendegeknek, es mindeg en gyozok neha egy kis meglepetessel is, amit szivesen fogadnak az en igen szeles koru konyhai ismereteimnek.
Bovikam, probald meg te is, meglatod sikered lesz.
42 fokos barati szerettel,
Iren
|
|
|
2006-07-13 08:16, bovi:
-
Hogy mikor hivom meg ezeket ujra, azt tudjátok ugye
Háromszor öltöztem át egy délután a trappolástol, 34° volt árnyákban!!!
-
Eppen ezt akartam mondani Bovi, hogy en ezeket bizony egyhamar nem hivnam vendegsegbe. Halatlanok es kovetelozoek 
|
|
|
2006-07-12 18:02, rigojanos:
Pedig masnal imadok a teraszon lenni, de a sajat nem erdekel
Hát, tegnap másnál nekem is jobban tetszett volna
Olyan höség volt, hogy csak estefelé mertük kinyitni a teraszajtót
Nagyon megizzadtam, már korán reggel, mert valamit különöset akartan sütni, a kávéhoz, amint irtam már, gyümölcs pizát. Ez egy kelt tészta és kockákban van különbözö friss gyümölcsökkel, kirakva. Tetjén mandulás Streusel
Ezt megsütöttem már korán reggel, de a vendégnek nemvolt nekik kedves gyümölcs rajta Pedig szerintem volt választék a s.barack, szilva, alma, körte, szölö küzöl.
Sebaj, jóhelyen van a mélyhütöben, lesz mire rájárni.
A grillhúsoknál azt a hibát követtük el, hogy nem magunkészitett marinádba tettül, ök csak azt esznek A karfiolsalála a hölgynek izlett a férfi inkább a vegyesböl kért. Egyedül a sültkrumpli talált mindenkinél gazdát
Hogy mikor hivom meg ezeket ujra, azt tudjátok ugye
Háromszor öltöztem át egy délután a trappolástol, 34° volt árnyákban!!!
|
|
|
2006-07-10 16:23, bovi:
Szerdán megint vendégváró napunk lesz, majd grilezünk, mert városiak, nincs teraszuk. Persze lehet terasz nélkül is grilezni
En valamiert ki sem szoktam tenni a labam a teraszra. Esetleg akkor, ha a lenti szomszed kutyajat meghallom szuszogni vagy kiabalni kint, es akkor lenezek. Pedig masnal imadok a teraszon lenni, de a sajat nem erdekel
|
|
|
Akkor mit is fözünk:-?
Ma csavarogtam, ettem útközben olaszosan, párom itthon maradt, igy mexikoi babgulyásfélét evett (konzerv)ami nem volt valami dicséretre méltó:-(
Na holnap pótolom az elmulasztottat: göngyölthétszin lesz rizzsel és paradicsom saláta.
Szerdán megint vendégváró napunk lesz, majd grilezünk, mert városiak, nincs teraszuk.
Persze lehet terasz nélkül is grilezni
De értitek, a romantika végett.
Csinálok a husikhoz karfiol salátát, meg paprika-paradicsom-hagyma-uborka keveréket egy kis Fettával diszitve.
Remélem majd elég jó lesz, mert igényes bánáti horvátok.
|
|
|
Jo bulit, Melinda ! mi is orulunk, ma este a németeknek drukkoltunk ! reméljik, hogy jo lesz a holnapi meccs is ! pusszancs
|
|
|
Szeretettel várom! Megyek bulizni a szomszédokkal, nagy az öröm!, mindenki meg van örülve nálunk. Meg a fölöttem lako olaszok is örülnek! )
Holnap! Szep estét Neked, pusszancs Berlinbol!
|
|
|
Itt sincs normàlis turo ! sajnos ! na, majd ha csinàlok szilvàsgombocot, àtdobok Neked néhànyat az erkélyedre, jo ?
|
|
|
júj szilvásgombóc! az nekem is a gyengém, nagyon szeretem!
de a túrosat is tejföllel és cukorral, kár hogy németoban nem lehet normális túrót venni. Jaj, ki ne dobd a növényeket a szívem szakad meg!Jol van, holnap csinálok képeket és megpróbálom majd elküldeni oket! Most kaptam a szülinapomra egy laptopot remélem összehozom majd valahogy! tudod a nok meg a technika..... 
|
|
|
En is làttam azelott otthon a rétes készitését, jo sok munka ! de én nem probàltam meg. Most majd szilvàsgombocot kell "gyàrtani" a fiamnak ! nagyon szereti.
Ha tudsz, kuldjél képet a novényeidrol, de kàr, hogy messze vagy, én tudtam volna adni novényeket, annyi van a kertben, hogy ki kell dobni !
|
|
|
Az biztos, nekem most nem szabad semmi ilyesmi finomságot ennem, a nyaralás mindig kilókkal jár!
nem tudom, hogy tudok-e, még sosem próbálkoztam vele, Zserbó sütésében verhetetlen vagyok, de rétes az egy kényes dolog, azt otthon Anyuka süti, korábban nagymamám, hmmm emlékszem mikor gyerek voltam és konyha asztalon nyújtotta a tésztát hozzá és aztán ahhoz jött a házi meggy, tök, vagy mák, mikor mi, még most is érzem az illatát, látom a keze mozdulatait ahogy nyujtotta és holyagosodott a tészta, és nagyon kellett vigyázni, hogy ne szakadjon be. Benézek mindjárt! Köszi a tippet! Ja képzeld vettem azóta mindeféle növényeket az erkélyemre amit tanácsoltál, és már szépen fejlodnek!
-
|
|