2018. április 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-07 19:20   
2006-07-07 17:44, rigojanos:
-

Hm, a receptet en sem tudom, de a karfiolleves egyike volt a kedvenceimnek. Egyeb Nagymamafele kedvencek: gombfasirt, madartej, rakott karfiol (ezt nagyon izlett), huvelyes babbol kesult leves (nemtom a nevet, magyarul csak az erdelyi paszulyleves kifejezes ugrik be ).

Hunor

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-07 18:26   
2006-07-04 22:12, Rzsike:
Hogy csinalsz karfiollevest?

gondolom úgy mint más. Megfözi a karfiollt levesnek.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-07 17:44   
2006-07-04 22:12, Rzsike:

Gyönyörű hófehér karfiolt kaptam ma a zöldségesnél, először levest akartam főzni belőle,

Hogy csinalsz karfiollevest?

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-05 18:13   
2006-07-05 18:00, poe:
-

Köszi

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-05 18:00   
A lábas vagy lábos olyan, mint a fazék, csak alacsonyabb. Régen, mikor még nyilt tűzön főztek, volt 3 lába. A pfanne az serpenyő.
A karfiol magyar szó, de ha jól tudom, egyes helyeken nevezik kelvirágnak is.

_________________
poe

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-05 17:45   
Vannak problémáim is, amint az elözöt írtam, bizonytalan lettem, biztonság miatt csak edényekröl beszélek.

Viszont van itt fazék, lábas, fandli és más edények is.

A fazéknak két füle van és fedöt lehet tenni rá. De mi a lábas?? És hogy mondják magyarul a fandlit?? (Pfanne, oder Bratfanne).

És végül mi a karfiol magyarul, szerintem ez osztrák szó, németül Blumenkohl.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-05 17:28   
Ma nálunk nagytakarítás volt, feleségem még mindig a portörléssel foglalkozik, nekiindulok egy ebéd/vacsora elkészítésére.

Durva húsos virstliféleséget (Bierwurst, de neve finnül van a csomagoláson, egy heji húsfeldolgozó cég gyártja) karikába vágok, 3 percig fözöm, utána be egy üvegedénybe teszem. Egy szép kis karfiolt felvágok és sós vízben 10 percig fözöm.

Addig egy tojást, fél deci tejet és egy maroknyi reszelt sajtot összekeverek. A félig fött karfiolt az üdegedénybe teszem és ráöntöm a tojásos-tejes-sajtos keveréket. Be a sütöbe 200 fokra, 20 perc után kész az ebéd.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-05 17:00   
2006-07-04 22:12, Rzsike:

Szerencse, hogy párom ezt nem olvassa, mert mindjárt kérne a karfiolbol
De öttletnek jó, majd lesz a héten nálunk is.
Ebben a melegben valami gyenge koszt kellene, mint spenót tükörtojásal, az lesz ma

 
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 22:12   
Gyönyörű hófehér karfiolt kaptam ma a zöldségesnél, először levest akartam főzni belőle, de soknak bizonyult, ezért kirántottam és igazi "tejes-vajas" krumplipürével ettük.

Apropó kirántás... ti hallottatok már olyat hogy a rántott húshoz szánt tojásba 1-2 kanál mustárt tesznek? Ettől állítólag jó szaftos lesz a bundája? Én nem ismerem ezt az eljárást. Van valakinek tapasztalata?

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 17:13   
2006-07-04 12:34, Andu:

Anduka, nem kell semmivel helyettesíteni, itt minden megkapható hozzá: apró uborka, kapor, fokhagyma, kenyér, só, víz.....és manapság napos idö is

Én "Salzgurken" néven ismerem, a receptet innen szereztem, tavaly óriási sikerem volt vele!

http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/206.htm

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 12:34   
2006-07-03 21:48, amadeus:
Ama, kérem szépen a receptjét!! Nem simán a "receptet", hanem a hogyan készítsünk koviubit németországi viszonyok között! Mit mivel helyettesítsünk, és itt hogy hívják!

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 08:42   
2006-07-03 23:03, ubuge:
Majd küldök neked, ha elkészült!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 08:41   
Nagyon rákattantam a grillhamikra az utóbbi idöben. Szabadtérink sajnos nincs, így egy klassz asztalival ügyeskedek.


Ez volt vasárnap az ebéd. Mindenkinek szivböl ajánlom a champinyon gombát, valami isteni!! Csak ne a nagyot vegyétek, az valahogy nem lesz szaftos. A kisebbek isteniek!! A nyársokon nem látszik, de van ám ott bacon is. Söt paprika is paradicsom is, de azok tényleg nem látszanak, mert azok a pénteki nyárson üldögéltek, vasárnap megfeledkeztem róla.

Pipimellfiléböl kisebb kockákat vágok, betekerem bacon darabkákkal és úgy tüzöm fel.
és minden nap saláta, saláta, saláta! Rengeteg olivaolajjal!!

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 08:40   
2006-07-03 22:33, bovi:
az én kertemben most alakulnak a kis uborkák

Mi ezzel nem kinlódunk, tavaly is megették a csigák az egészet!
Van a közelben egy kis orosz élelmiszerbolt, nagyon egyszerü, durva, zsíros, mézédes dolgokat lehet kapni, de borzasztóan emlékeztetnek a régi otthoni ízekre
Ott veszem a kis vacak, görbe uborkákat meg a kaprot, nincs jobb annál egész Németországban!

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-03 23:03   
2006-07-03 21:48, amadeus:
-

Kérsz fényképet?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-03 22:33   
2006-07-03 21:48, amadeus:

Mi pl nagyon szeretjük, de az én kertemben most alakulnak a kis uborkák, ha az idö így marad, akkor jövö héten lesz nekem is mit kitenni a napra
Addig jövök hozzád kölcsönt kérni

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-03 21:48   
Isteni kovászosuborkakészítö meleg van!
Már elövettem az 5 literes beföttesüveget, holnap elkészítem!!
Ki szereti? Elöjegyezni nálam lehet!

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-01 14:24   
Szép, nagy bretagne-i articsókák egyszerűen megfőzve, hozzá finom sonkaszeletek és kerti
gyümölcsök, földieper és ribizli.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 19:31   
Ma citromos-kapros karfiollevest főztem májgombóccal.
_________________
poe

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 18:45   
2006-06-30 15:09, Tihi:
-

Megvolt a vacsora, jól sikerült, feleségem mondta: jó! és ez a szakács köszönete.

Manapság sok ehetö kész- és félkész ételeket lehet kapni amiknek nincs konzerv-étel íze.

Különösen a mikro-melegítös ételek izletesek, mindha friss étel lenne, csak egy kicsit javítani kell. De én nem szeretem a mikro-melegítöket, csak edényeket használok és sokszor a sütöben készítek ételeket egy fedeles agyag edényben.

Csevegös hangulatban vagyok, magamnak is válaszolok, de vacsora után kinyitottam egy üveg vörös bort, azt iszogatom. Ez másnak itt nem izlik, szerencsére!

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 18:12   
Ki vizel? Hát a hús

A rántott húst a panírozás elött sózom, a beefsteaket a megsült oldalán sózom könnyen, utána a másik oldalát. A paprikás csirkét akkor sózom, ha már a hagyma megpirosodott és a hús szintje bezárolódott, utána fedöt rá és dinsztelem (de jó magyar szó ez), jobban mondva pároltatom.

Mivel sok kész- és félkész ételeket használok ami általában túl sós, inkább hozzátezek valamit sóstalanul.

Ennyit a sózásról.

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 17:01   
Egy centiméter vastagra vágom a mozarellát, becsavarom vékonyra vágott husos szalonával, kisütöm. Nagyon finom
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 15:09   
ma elfogott a lustaság, egy kész ételt vettem "chili con carne", mikromelegítös, de olyan nekem nincs.

Megjavítom, bele egy doboz fött barna babot (belga) külön rizsát fözök és megjavítom a füszerezést, ha szükséges. Ez nekünk két napra elég lesz.

Hozzá a vegyes zöld saláta, amit mindig a feleségem készit.

Utóétel erdei bogyók (multévi még), piros és fekete áfonya, szamóca jukurtal. Utána egy kávé.

Ha éhes maradok, van még gyulai kolbászom, finom finn rozskenyérrel nekem jól izlik, másoknak itt nem, szerencsére!

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-30 08:19   
a magyar recepteknél be kell sózni a húst 20 percel a sütés elött.
Itt meg engem sokszor lehurrognak hogy attól vizet ereszt, ki vizel.
Na akkor hogy?

PS: Tihi kollégaval tartjuk itt a férfi quot-tét.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-29 20:17   
2006-06-29 08:07, bovi:

Kedves bovi!
A legfontosabb, hogy mindketten mosolyogni tudtunk.

Sajnos fejtett zöldbablavest nem tudok csinálni, mert futóbabom csak 2 hét mulva virágzik. Esetleg augusztus közepén tudok fiatal vajbabot szedni és abból levest készíteni. A finn nyár olyan rövid, hogy a bab itt nem érik be mielött az öszi éjjeli fagyok megint kezdödnek.

A futóbabom egy védett helyen a ház fala mellett van ahova a délutáni nap süt. Az egyik fajtája szép piros-fehér virággal örömöltet, a másik, a vajbab, jó zöldbablevesnek használható, de csak augusztus elején vagy közepén.

üdv. Tihi

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-29 08:07   
2006-06-28 14:40, Tihi:
Kedves Tihi!
Nem a magyar helyes kifejezést várom töled, a mosolyon volt a hangsúly
A magyar, sajnos az már nálam is döcög
Fosztani a kukoricát szokták, ezt tudom még!

Tehát fejtettbabot föztél
Az nagyon finom és itt Németo.ban sem létezik.
Az idén elöször vetettem a kertbe, majd kiderül mi lesz belöle.
Viszont van már friss borsóm, azt is fejteni kell Férj dolga!
Tegnap azt föztem, egy jó leves belöle és utána sonkás tészta, saláta.
Ma grilezünk, vendég lesz ebédre, hogy mit az a hentesnél döl el, majd amit kapok.
_________________
üdv:bovi

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 18:13   
Nagyon finomat főztem ma. Zöldséges-mascarponés masnitésztát meg epres tiramisut. A receptesbe beírom.
_________________
poe

 
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 17:09   
2006-06-28 07:32, bobe:
-
Köszi Böbe megmentetted az életem s a szakácsnői becsületem
A hozzávalók készenállnak, recept is lett, és a nyálam is csorog már
Mond egy kis vörösbor nem kell bele véletlenül, csak úgy mellékesen?

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 15:04   
2006-06-28 14:55, huba:
-
és akkor az milyen bab lapos zöld és nem fejni kell hanem darabokra vagdalni?
-
vágott zöldbab

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 14:55   
és akkor az milyen bab lapos zöld és nem fejni kell hanem darabokra vagdalni?
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó