2019. november 14. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 17:09   
2006-06-28 07:32, bobe:
-
Köszi Böbe megmentetted az életem s a szakácsnői becsületem
A hozzávalók készenállnak, recept is lett, és a nyálam is csorog már
Mond egy kis vörösbor nem kell bele véletlenül, csak úgy mellékesen?

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 15:04   
2006-06-28 14:55, huba:
-
és akkor az milyen bab lapos zöld és nem fejni kell hanem darabokra vagdalni?
-
vágott zöldbab

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 14:55   
és akkor az milyen bab lapos zöld és nem fejni kell hanem darabokra vagdalni?
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 14:40   
2006-06-28 14:38, Tihi:
-

Kedves bovi!

Mosolyogjunk együtt a fosztott zöldbabon, elöfordulhat egy ilyen mellélövés nekem is, mint jelenleg a vb-on.

Biztos vagyok abban, hogy 50 évig nem kellet leírnom magyarul, mit értek a zöldbabon. Ösztönösen írok magyarul, ha gondolkozok, hogy hogy is kell valamit írni, megállok és bizonytalan leszek.

Tehát a zöldbab az, amit a héjából kibontunk és ami nem is zöld, hanem inkább sárgás-barna, a babok viszont inkább tarkák mint zöld. A zöld azt jelenti, hogy még puha. Jó így?

Üdvözlettel
Tihi

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 07:32   
Slambuc:

Hozzávalók 10 személyre:

15 dkg füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

2 kg burgonya

60 dkg füstölt kolbász

3 paradicsom

3 zöldpaprika

1,5 dl olaj

60 dkg lebbencstészta

1 evőkanál édes-nemes pirospaprika

2 evőkanál ételízesítő

1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika



Előkészítés: Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk.

Elkészítés: A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.


allitolag nem ez az igazi , ezert itt egy oldal ahonnan ihletödhetsz:
http://grill.grocceni.com/bogracs.html



_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 00:38   
Főztetek ti már slambucot?
Hogy kell? Megigértem a zuramnak ha épít bográcsolóhelyet lesz slambuc
Bográcsolóhely kész, slambuc meg még sehol.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 23:21   
2006-06-27 17:06, Tihi:
itt fosztott zödbabot nem lehet kapni,

Hallo Tihi!
Mi még nem találkoztunk, de jót mosolyogtam a felénk fejtett babnak nevezett fosztott babon

Majd holnap fözök már én is valamit, sajnos nem lehet a szép emléktöl jól lakni

Toscanaban olyan antipastikat ettem, amit soha nem tudok úgy elkésziteni, szerintem a környzeten múlik

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 21:32   
2006-06-27 16:47, rigojanos:




 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 17:06   
2006-06-27 04:04, Valeria:
-
2006-06-27 00:02, Tihi:

Köszönöm, azt szeretem, csinálok is. Sajnos itt fosztott zödbabot nem lehet kapni, de késöbb fiatal vajbabot lehet kapni a piacon.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 16:47   
2006-06-27 13:30, elckerlyck:


 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 13:55   
Ma nagyon fincsit fozok (azert is jegyzem meg).
Zoldborsoleves grizgaluskaval.
Ici-pici csirke kirantva, petrezselymes ujkrumpli.
Gorogdinnye/ sargadinnye.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 13:30   
2006-06-27 00:02, Tihi:

http://www.panlogic.net/fart/

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 04:04   
2006-06-27 00:02, Tihi:

-

Zoldbab

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-27 00:02   
2006-06-26 13:16, nahomy:
-

Megmondanád, mi a zöldpaszulyleves. Szeretem a leveseket.

 
 nahomy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-26 13:16   
Nálunk a leves nagyon fontos része az ebédnek. Zöldpaszulyleves lesz és tehéntúró(s) gomboc. Utána gyümölcs.
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-25 14:53   
2006-06-25 14:13, perec:
-
Hogy kell készíteni?

-

Hu, pontos receptet nem tudok mellekelni, mert csak szemtanu voltam, de beleteszik az edenybe a borsot (konzervbol, tisztan), valamint paradicsomszosz is kell bele. Igy lehet vagni, hogy milyen koretrol van szo? Erdeklodes eseten beszerzem a konkret leirast.

A csirke kulon meg kulon keszitendo, az egyszeru sult csirke, lasd korabbi leirason.

Hunor

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-25 14:13   
2006-06-24 22:46, hunor:
-
"Pedig egy paradicsomos borso csirkevel nem megvetnivalo. "

Biztos nem megvetnivaló, de számomra legalábbis újdonság. Hogy kell készíteni?

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-25 00:41   
2006-06-24 22:46, hunor:

Igen, paradicsomos borsót én is szoktam enni, amikor felváltva lehet borsót és paradicsomot legelni. A csirke olyankor még élve szaladgál, saját lábain.

De idöközben "megföztem" a hideg uborkalevest, és nagyon jó lett. Itt a recept - variálható.

1 kiló uborka (kígyouborka vagy rövid, mindegy)
Zöldségleves (por vagy kocka, de lehet húsleveskocka is - 250 ml)
400 gr. tejföl, tejszín, kefír vagy a Quarknak nevezett friss túró, esetleg jogurt.
Zölhagyma vagy más enyhe hagymaféle
Füszernövények, mint kapor, petrezselyem, snidling
Kaviár, rákok + mentalevél.

A meghámozott uborkát mixerrel felaprítani, habosra kavarni. Mehet bele a hagyma (nem erös, nem fözöhagyma, nem szabad az ízet agyonüsse)és a füszernövények. Jöhet a kockából készített lé és a joghurt+füszernövények. Minden ízlés szerint. Sózni, borsozni nem árt.

Amikor minden habosra van keverve, akkor az edényt a mélyhütöbe tesszük, minimum egy félórára, de lehet több is. Tálaláskor még egyszer habosra keverjük, a tetejére mentalevél jön dísznek és pénztárca szerint, egy kiskanál kaviár vagy apró rák.

Forró nyári napon egy nagyon felfrissítö, aromatikus leves ez. Csak ajánlani tudom. Kísérletezzetek vele, ízlés szerint.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-24 22:46   
2006-06-24 22:44, Mary:
-

Pedig egy paradicsomos borso csirkevel nem megvetnivalo.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-24 22:44   
2006-06-24 19:05, sycamore:

Mostanában nálam is állandóan borsó van, de mi ezt úgy hívjuk, hogy "legelünk". Mivel errefelé a borsó eléggé ismeretlen dolog (kivéve a konzervet, ami mégsem ugyanaz), ültetünk magunknak és szó szerint lelegeljük, leves vagy fözelék sose lesz belöle.

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-24 19:05   
Varady, mostanaban nalam is borsoleves van, mert szeretem a frissen fejtett borsot, es a hejat megfozom, annak a levevel csinalom a levest. Grizgaluskaval egyenesen mennyei. Ma reggelire is borsolevest ettem.
 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-24 17:59   
Holnapi menü:

- zöldborsóleves (saját termésű borsóból)
- párizsi szelet, rizs és kovászos uborka
- almás pite

Jó étvágyat mindenkinek!

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-23 21:57   
2006-06-23 19:59, nahomy:
-

68 éves koromban is azt jelentem, hogy egészséges az, ami nekem izlik. Sajnálom, hogy nem voltam meghívva vacsorádra.

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-23 20:09   
Nahomy, nagyon finom lehetett az ebédetek, néha jo egészségtelenul étkezni !
 
 nahomy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-23 19:59   
Mi erdélyiek nagyon egészségtelenül étkezünk, ezért senkinek sem ajánlom a mai ebédünket, melyet teljes egészében otthon készítettünk:
Szénen sült fatányéros volt sertéskarajból {flekken}, amit egy friss fokhagymamártással locsolgattunk és szalmakrumplival meg kovászos uborkával fogyasztottunk.
Desszert: dobostorta, földieper tejszínhabbal.
Mértékletesen megöntöztük sörrel, borral.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-23 15:37   
Ma csirkeleves lesz ha sikerül, elöször próbálom most. Egy MON-tag költöszködésén ki kellett üríteni a mélyhütöt és a maradékokat én örököltem. Egy dobozban zöldségeket találtam, rájöttem, ez húslevesbe való.

Nekiindultam, fel a húst, ha forr, leszedni a habokat, bele a zöldséget, nagyjából puhára föztem. Örökségemhez tartozik egy zacskó 8 tojásos száraztészta "Cérnácska" is, azt tudom, ezt külön kell fözni.

Érdekes, hogy a csirkeleveshez száraz fehérbor is kell, nem a levesbe, hanem a szakácsnak.


Amikor mo-n voltam, mindenütt levest ettem, néha a leves után egy másik levest rendeltem hazudva, hogy egészségi okokból csak leveseket ehetek. Mivel a levesek nekem itt ebben az országban nagyon hiányzanak, ha levest akarok enni, nekem kell megcsinálni. Most kipróbálom, hogy sikerül e,egyelöre a leves illete nagyon is meghívó!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-22 15:36   
Grillezett hal- és padlizsánszeletek, sajt, tejfölös krumplisaláta sok kukoricával. Desszert majd vacsorára: tiramisu.
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-22 13:52   
Nürnbergi Bratwurst grillezve, hozzá új krumpli. Az itteni Lidlben lehet kapni, jó ízü de nagyon sós, a fött krumpli segít, hogy lehet enni.
 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-22 12:01   
Ma tipikus észak-Franciaországi ebéd lesz, steak, frites, zöldsaláta, különböző sajtok a tálcán, persze van az a jó büdös Maroilles ! s végül gyümölcs.
 
 nahomy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-21 13:39   
Almaleves hidegen.
8-10 darab közepes borizű almát meghámozunk és felcikkeljük. 2 liter vizet megsózunk, kevés cukrot, apróra vágott zöld petrezselymet teszünk bele és felforraljuk. Ha fô, beletesszük az almát és fôzzük, amig megpuhul. Egy kávéskanál lisztet kevés vizzel simára kavarunk, 1 dl. tejjel felengedjük és beleöntjük a fôvô levesbe, még egyszer felfôzzük. Ha gazdagabban akarjuk, hozzáadhatunk egy tejföllel kikavart tojássárgját. Hidegen, melegen finom magyaros leves.
Más gyümölccsel is készíthetô (meggy, egres).

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó