|
2006-06-20 14:05, Mary:
Kellene nekem egy hidegleves recept.
Bolgár uborkaleves
Hozzávalók (4 személyre):
8 dl joghurt
4 kis kovászos uborka
2 dl kovászosuborka-lé
1 csomag újhagyma
4 gerezd fokhagyma
borecet
cukor
őrölt fehér bors
só
Az uborkát és az újhagymát (a szárával együtt) vágd apróra. A joghurthoz keverd hozzá az uborkalevet, tedd bele az uborkát, a hagymát, a zúzott fokhagymát, adj hozzá egy evőkanálnyi borecetet, majd ízesítsd cukorral, borssal, sóval. Végül fedd le, s a tálalásig - legalább fél óra hosszan - tartsd a jégszekrényben.
Aztán egy meleg sörrel leöblíted.
|
|
|
Az csak tudja, hol keresse a parazsat 
|
|
|
2006-06-20 17:39, Andu:
Kerdezd meg Apustol.
|
|
|
2006-06-20 14:27, ubuge:
Ötletnek ragyogó, csak még azt áruld el, honnan vegyek parazsat és hova tegyem a konyhában!
|
|
|
2006-06-20 16:10, elckerlyck:
-
Nyulat most szombaton láttunk, de nagyon fürgén elhúzta a csíkot, nem állt szóba velünk. Attól egy csúzlit még be lehet szerezni, ha szükség. 
|
|
|
Ejnye!
|
|
|
Ha lehet nyulat is ....ni, jövök 
|
|
|
2006-06-20 15:37, elckerlyck:
-
Gyere Vásárhelyre, s megsétáltatlak, illetve megpiknikeltetlek. Van egy határozottan kellemes, nyugdíjasoknak lustáknak való útvonalam, vaddisznó- róka- és őzikenézéssel körítve. 
|
|
|
Egy ilyen piknikért motoroznék én még 30-at is 
|
|
|
2006-06-20 15:11, Mary:
-
Jó, akkor ezentúl Rigójános főztjével illusztrálom az ilyen kalandokat.
|
|
|
2006-06-20 15:11, elckerlyck:
-
Természetesen Csíki sörrel lett leöblítve, s némi étvágygerjesztő is került. Szükséges is volt, mert 15 kilométert gyalogoltunk kaja előtt, jó adagot tűző napon.
|
|
|
Sör nincs hozzá?
|
|
|
2006-06-20 14:27, ubuge:
Azért egy kis szadista hajlam van benned, ugye? Így kínozni az embert, képekkel... 
|
|
|
Ha ötletről van szó, itt a szombati ebédem, parázson sült újpityóka parázson sült házikolbásszal és vegyes salátával, friss házikenyérrel:

|
|
|
2006-06-20 14:12, Andu:
Igen, joghurttal készül, de mehet tejszín is bele. Találtam több receptet is, ma egyet kipróbálok és ha jó, holnap beírom. Ez a leves ilyen forró napokra való, mint ma. Még nem tudom, honnan lopok hozzá fodormentát. 
|
|
|
2006-06-20 14:05, Mary:
1. lx.hu konyhalista!!
2. http://leves.linkek.hu/ (itt van egy csomóg hideg gyümileves, igaz az ubisat nem látom)
Majd talán beugrik hol láttam, de biztosan emlékszem rá, hogy nekem van egy ilyen receptem. Kaptam, vagy olvastam nem tudom.
Az dereng, hogy joghurttal készül.
|
|
|
Kellene nekem egy hidegleves recept. Tudom, a hidegen fözést még nem találták fel , de egyszer ettem egy isteni jeges uborkalevest. Szerintem egy percig sem volt fözve, de nagyon jó volt. Németül geeiste Gurkensuppe volt a neve és tényleg volt benne jég is. Valami ehhez hasonló ebéd lebeg lelki szemeim elött, de ha csak úgy improvizálok, biztosan uborkasaláta lesz belöle.
Megyek guglizni, hátha ki tudom deríteni az elkészítési módot.
|
|
|
2006-06-20 11:59, huba:
Huba nagyon tetszik, ahogy fözöcskézel! )
Meg az is, hogy szereted a söcit!
Nem kéne összeismerkednünk?
na, jöjjön a mai hami, mielött rámszól valaki:
saláta (fejessali, paradeiser, hagymácska, juhsajt, olivabogyók, rengeteg olivaolajjal és balsamicoval.)
grillezett pulykamellfilé
apusnak Leberkäs´tükörtojcival (a Leberkäse olyasmi mint a magyar húskenyér, csak teljesen más. )
ajánlom mindenkinek a Knorr itáliai salátafüszer keverékét, isteni!!! Tudjátok, olyan szórós izében kapható, mint a többi füszer.
|
|
|
Készen vett vegetàrius pizza volt az ebéd, vàsàrlàs kozben làttam meg, s nem csalodtam, nagyon finom volt.
|
|
|
2006-06-20 13:53, Mary:
De az a Schmand amit írsz. De szeretem, csak úgy nyalakodásra. Nyam-nyam. Velem meg nem etet senki sütit, föleg nem tortát, de fincsi kis tejfölre vevö vagyok!! Föleg ha alatta terül el a foghagymás ubisaláta.
A Saure Sahne-t ki se próbáltam, mert nürnbergi pályafutásom elejen anyóspajti (akinek a nevét ugye megfigyeltétek, az utóbbi idöben hála isten kevesebbet emlegetem! ) mindjárt rázta a fejét, hogy az nem az mint a mi tejfölünk! Ne vegyem meg. Igaz nem tudta milyen a tejföl, de biztosan állította, hogy savanyú tejszínke nem az!
|
|
|
2006-06-20 11:59, huba:
Egy adagot gyúrhatsz nekem is, mert ebben a melegben csak zsíros kenyeret tudok fözni. 
|
|
|
2006-06-20 11:55, Andu:
A Schmand nem az a sürü és kompakt dolog, amit ha feldobsz a plafonra, biztosan nem esik le egy darabig?
Van jó minöségü tejföl (Saure Sahne) is, csak meg kell keresni. Én a Real-nál szoktam venni félliteres csomagolásban. Ezt jól összekavarom és mehet a töltött káposztára. Nem túl sürü, mint a Schmand és nem olyan zsíros, mint a Créme fraiche.
|
|
|
2006-06-20 11:50, Andu:
-
szabad megtudni a Kölsch mennyiségét?
-
erröl majd holnap fogok beszámolni.(ha még emlékszem rá)
De ha jó kedvem lesz, még a nokedlit is Kölsch-el gyúrom
|
|
|
2006-06-19 18:34, Tihi:
Pontosan. èn is ezt a creme francot használom, itt sajnos nincs tejföl. Van ugyan Sauersahne, de ez nem a "mi" otthoni tejfölkénk. Amit még találtam, az a Schmand, na ez már közelít (állagában és ízében) a tejfölhöz.
A creme franch-el az a bajom, hogy egyszerüen kiválasztódik, a korábban említett gombalevesemben is grízessé vált. (vagy mégis a liszt a bünös?! )
|
|
|
2006-06-20 11:04, huba:
Ma tojásos nokedli lesz fejes saláta, fött kukorica vajjal megkenve.
Közben elötte és utána Kölsch (ez sör, amit csak itt Köln környékén lehet kapni)
szabad megtudni a Kölsch mennyiségét?
|
|
|
2006-06-17 11:50, hunor:
-
A mi, vagy a csinibabak esetleges gatlasainak oldasara gondoltal
természetesen a mienkre.
Józanul még néha "beadja az ember a derekát" ....
de egy két Unicum után, már nemet is tudunk mondani.... ha muszáj..
-
na jó! akkor fözzünk tovább...
Ma tojásos nokedli lesz fejes saláta, fött kukorica vajjal megkenve.
Közben elötte és utána Kölsch (ez sör, amit csak itt Köln környékén lehet kapni)
|
|
|
2006-06-14 23:34, Andu:
"Ezen felbuzdulva, tegnapelött tejfölös gombalevest készítettem."
A tejföl szót nem szabad használni, mert Magyaroországtól nyugatra az emberek borzalmasan félnek a tejföltöl. Én inkább "Crème Fraiche 15%" használok, ez megy. A 15% fontos, egyeknek ez azt jelenti, hogy sovány, tehát egészséges!?, nekem viszont azt jelenti, hogy bírja a forrósságot és a sütöben nem szalad össze.
Tehát ma ez volt: a mélyhütöböl amit lehetett találni, kb 10 db kelkáposztabimbó, karikára vágott zöld (sárga) parika. Sós vízben majdem puhára fözni, addig amig fö, egy adag "Crème Fraiche 15%", bele 2 tojás és reszelt sajt (Emmenthaler), összekeverni és a fött zöldségekkel be a sütöbe 30 percre 200 fokon.
A feleségem azt mondta, hogy finom.
|
|
|
2006-06-15 14:38, huba:
2006-06-15 08:51, hunor:
Az Unicumot nem kell szeretni... csak inni... mert GYÓGYÍT!
Így van vörösborral is, az elsö pohár orvosság, a második meg gyógyszer! 
|
|
|
A tegnap esti grill maradékát ettük sok-sok salátával, ropogós zsemlével
_________________ poe
|
|
|
Végre valaki foz !, tényleg volt sok csevegés, de nem nagyon fozés ! igaz, hogy én se nagyon fozok, de szeretem elolvasni, ki mit foz !
Ma finom, hideg fustolt sult hus volt, ecetes kàposztàval toltott almapaprikàval.
|
|