|
Szép napot mindenkinek!
Hó nincs, csak zimankós hideg:-(
Az ebéd ma túrógombóc lesz, előtte brokoli krémleves. Szerdai koszt, amikor nincs hús az étlapon.
|
|
|
Csak röviden bekuck, szép idő van végre, megyek a túrámra
Különben, ma sem maradtunk éhen
Krumplileves volt, utána túrós palacsinta.
Persze volt a levesben, egy szál marhakolbász. (Rindswurst)
Holnapra is bevásároltam már:Rolád lesz rizzsel és salátával.
A többi napon, még a jövő titka!
Szép hetet kívánok mindenkinek!!!
|
|
|
2012-01-29 23:18, Axi:
Sziasztok,
nem én találtam meg, csk rákattintottam s ime.
Nos amit mondani akartam! Nemszeretnék gránátalma lenni. Na! nézd csak meg... 
|
|
|
2012-01-27 16:24, bovi:
-
http://youtu.be/-4jv8wB4cDk
itt megtaláltam
|
|
|
2012-01-29 11:11, bovi:
-
Bovika, a granatalma antioxidans, igaz, hogy egy kicsit savanyu, de azert izletes. Orulok, hogy bekanalaztad. Most vard a hatasat!!!
|
|
|
Marhahúsleves csurgatott tésztával, kacsasült (2 comb a Kedvesnek, fél mell nekem) főtt krumpli, zsemlegombóc, rebarbaraszósz.
_________________ poe
|
|
|
2012-01-29 11:52, bobe:
Hogyan csinalod a cuscust?
Bárányhúsbol és kichererbsen(csicseri borsó)
a fő tartozéka: egy pörköltfélség pirospaprika nélkül, foghagymával,de jócskán borssal.
Főzés közben, egy csokor timianszár és egy szál babérlevél.
Ami persze még, a cous-cous pici tarhonyféle.
Ezt forró Magikockalével leöntöm, hogy duzzadjon.
Fontos még a zölségféleség: sárgarépe,zölség, zeller,lauchhagyma, ami kapható mindeféle zölség, szintén Magilavesben puhára párolva.
Tálalásnál alul van a cous-cous tészta a tálkában, mert ezt abbol eszik arra jön a húsétel és legfelül a zöldégleves.
Mindent jócskán erőspistával összekeverve esszük.
Most jut eszembe, hogy ezt a szakácskönyvbe kelletvolna írni, de nem tudom sajnos magam áthelyezni, így marad itt 
|
|
|
Bovika nagyon egeszseges gyumölcs ,mint minden piros vörös gyumölcs meg zöldseg valami kulönleges védelmet nyujt ,en nem ertek hozzá,de biztosan talalsz informaciot erröl is.
Hogyan csinalod a cuscust?
En "Panko"-ban (japan prézliféle)kirántott pulykamellet keszitettem mára.
http://de.wikipedia.org/wiki/Panko
|
|
|
2012-01-27 19:34, Valeria:
Kimagoztam és kiskanállal bekanalaztam
Most csak azt kéne még tudnom, hogy mire jó ez a csodagyümölcs
Még várom a hatását, tegnap délután óta nem veszem észre, hogy valami történt volna
Ma cous-coust eszünk, amit tegnap készítettem 2 napra!
Majdnem olyan finom, mint amit szabik alatt
ettünk!
Sajnos, itt a szép napos, meleg idő nélkül!
|
|
|
En sokkal egyszerubben tanultam, ugyanugy kettevagod es egy tal vizbe rakod a kettevagott gyumolcsot es a vizben szeded szet, igy nem hullik szanaszet es a kezed sem lesz voros tole. Szord bele salataba, ugy is nagyon finom. Probald meg.
|
|
|
Az internet csodalatos mindenre kapsz valaszt .
|
|
|
http://youtu.be/-4jv8wB4cDk
itt megtaláltam 
|
|
|
Be a szadbs a magokat es szopogasd ird be a googleba: hogyan együnk granatalmat ,biztosan talalsz ra valaszt.
_________________
bobe a 87 eves 
|
|
|
Kedves okosabbak, mint én
Hogy kell enni a gránátalmát?
Tegnap vettem a töröknél egy nagyon szép példányt, de a magok szerteszét repülnek, a kaparó kiskanálon alig marad
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Tegnap egyest kaptam a főztömre, pedig olyan jól indult. Vettem egy szép kövér kínai kelt, úgy döntöttem, rakott kel lesz belőle, persze receptet azt nem kerestem, hanem olyan "mivanitthon" módra. Fölszeltem a kelt ujjnyi csíkokra, gyorsan megabáltam a reggeli füstölt virsli levében
(!) közben megfőztem 2 marék rizst. Összekevertem darált hagyma, paprika, fokhagyma és kolbász keverékével. Közévagdostam egy szál sárgarépát, fehérrépát, némi zellert, és petrezselyemmel színeztem. Kiolajozott jénaiba rétegeztem főtt tojás karikákkal. Tetejére tejföl és reszelt sajt került. Isteni illata volt, az íze is szuper, de.....a zöldség kemény, szinte nyers maradt. Tudom, tudom, azt is meg kellett volna párolni mea culpa, majd legközelebb, mert a "receptet" most már megtartom
_________________ poe
|
|
|
Kerek en is baracklekvarral
_________________ 
|
|
|
Ma nagy munkáben vagyok: Fánk készül, ami már a kelés közepette van
Legyen szép napotok!
|
|
|
2012-01-27 03:46, Valeria:
Igen, de ez friss volt, nem mazsola. Az se lehet rossz benne
_________________ poe
|
|
|
Megoldottam a napi fözést.
Kétszer egy héten az ápolónövér, aki jön hozzánk, hozza az ebédet az ipariskolából, ahol tanulók készítik a gyakorlási ételükeit. Aránylag jól ízlik az étel, amit a tanulók így föznek az iskolában és próbálkoznak.
A többi napokon ételt rendelek egy szerviszböl, ami házhol szállítja az ételt. Sajnos az íze furcsa, így többször ízesíteni kell a fö leveseket csinálok sok zöldséggel
A salátát mindig párom k+eszíti.
|
|
|
2012-01-27 01:24, poe:
Most en kerdezlek kedves Poe, mit nevezel tozegafonyanak? Amit ezen a tajon "cranberry"-nek neveznek? Mazsola foros afonyabol?
|
|
|
2012-01-27 00:22, perec:
-
Rém egyszerű, a megpucolt almát, kis gyömbért pici sóval és kevés vízzel puhára főztem, turmixoltam, bele egy marék kanadai tőzegáfonyát, egyet rottyant még, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítettem, a végén egy kanálka tejszínt kapott, csak hogy selymes legyen. Finom és egészséges, meg még szép is
_________________
poe
|
|
|
2012-01-18 16:40, poe:
-
Gyömbéres almakrémleves áfonyával??
Az biztos finom lehet - de hogy készül?
|
|
|
Kalamajka,
bocsika, iőközben megtaláltam.
Nem vagy tőlünk távolt, mi, férjemmel Aschaffenburg alatt lakunk, de Wiesbadenben lakik egy itt gyakran megforduló társunk, Ravic. Jelenleg, távol van 2 hónapra.
Majd alakul a társalgás, ha Te is akarod.
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2012-01-21 10:29, bovi:
-
Köszönöm az üdvözlést, a "Bemutatkozás" topikban már a regisztrációkor megtettem a kellő lépéseket, bár Hunor másolta oda a "Bemutatkozás 2"-ből, így az ő neve alatt lelhető. Szép napot!
|
|
|
2012-01-20 21:18, Kalamajka:
Szia!
Érezd jól magad itt!
Van a "Mi vagyunk"-ban lehetőséged pár szóval bemutakozni, utána könnyebb a társalgás.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Szervusztok!
Újoncként lehetséges, hogy ide is írogatnék, illetve ötleteket vennék a napi betevő elkészítéséhez. Nem tudok sok receptet és sok hazai ételt főzök, de a férjem szerint, amit készítek, az nagyon finom!
Tegnap marhahúsos rakott karfiolt készítettem, még vacsorára is maradt. Ma szégyenteljes módon vásároltuk az ebédrevalót: dönert egy nagyon jó kis boltban.
Holnapra pedig többféle variáció van, vagy virslipörkölt lesz szarvacska tésztával, kovászos uborka-szerűséggel/céklával vagy paprikáskrumpli, virslivel.
|
|
|
Ma nagy bűntudatban, ujra lazak halat főztem, mert nagyon szeretem.
Tegnap tudtam meg, hogy eléggé emelkedett a koleszterinem, egy kicsit soványabban kellene élnem
Majd holnaptol, azután megint holnaptol...
Majdcsak lejebb megy 
|
|
|
Ma marhamáj lesz résztelve, hozzá törtburgonya és galambegy saláta.
Eddig eljutottam, de mi lesz holnap, holnaputás és azután
|
|
|
Tegnap nagyon finom ebédünk volt, mára is maradt.
Gyömbéres almakrémleves áfonyával, mustáros sült csirkecombok, zöldpestos szélesmetélt, párolt brokkoli, csípős paprikaszósz. Holnap krumplileves lesz meg palacsinta.
_________________ poe
|
|
|
Tegnap hallottam a tv-ben, hogy ilyenkor sok téli főzeléknövényt kell fogyasztani.
Ma ki is próbáltam egy új receptet és nagy csoda, férjnek is izlett:-)
Poréhagyma,burgonya,mustáros, füszeres darálthús rétegzve és kikevert tejföllel leöntve, egy órát sütni magas hőfokon.
|
|