2019. június 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-02-01 10:36   
Szép napot mindenkinek!
Hó nincs, csak zimankós hideg:-(

Az ebéd ma túrógombóc lesz, előtte brokoli krémleves. Szerdai koszt, amikor nincs hús az étlapon.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-30 13:22   
Csak röviden bekuck, szép idő van végre, megyek a túrámra

Különben, ma sem maradtunk éhen
Krumplileves volt, utána túrós palacsinta.
Persze volt a levesben, egy szál marhakolbász. (Rindswurst)

Holnapra is bevásároltam már:Rolád lesz rizzsel és salátával.
A többi napon, még a jövő titka!

Szép hetet kívánok mindenkinek!!!

 
 Axi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 23:21   
2012-01-29 23:18, Axi:

Sziasztok,
nem én találtam meg, csk rákattintottam s ime.
Nos amit mondani akartam! Nemszeretnék gránátalma lenni. Na! nézd csak meg...

 
 Axi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 23:18   
2012-01-27 16:24, bovi:
-
http://youtu.be/-4jv8wB4cDk

itt megtaláltam

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 15:42   
2012-01-29 11:11, bovi:
-
Bovika, a granatalma antioxidans, igaz, hogy egy kicsit savanyu, de azert izletes. Orulok, hogy bekanalaztad. Most vard a hatasat!!!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 14:28   
Marhahúsleves csurgatott tésztával, kacsasült (2 comb a Kedvesnek, fél mell nekem) főtt krumpli, zsemlegombóc, rebarbaraszósz.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 13:48   
2012-01-29 11:52, bobe:

Hogyan csinalod a cuscust?

Bárányhúsbol és kichererbsen(csicseri borsó)
a fő tartozéka: egy pörköltfélség pirospaprika nélkül, foghagymával,de jócskán borssal.
Főzés közben, egy csokor timianszár és egy szál babérlevél.
Ami persze még, a cous-cous pici tarhonyféle.
Ezt forró Magikockalével leöntöm, hogy duzzadjon.
Fontos még a zölségféleség: sárgarépe,zölség, zeller,lauchhagyma, ami kapható mindeféle zölség, szintén Magilavesben puhára párolva.
Tálalásnál alul van a cous-cous tészta a tálkában, mert ezt abbol eszik arra jön a húsétel és legfelül a zöldégleves.
Mindent jócskán erőspistával összekeverve esszük.

Most jut eszembe, hogy ezt a szakácskönyvbe kelletvolna írni, de nem tudom sajnos magam áthelyezni, így marad itt

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 11:52   
Bovika nagyon egeszseges gyumölcs ,mint minden piros vörös gyumölcs meg zöldseg valami kulönleges védelmet nyujt ,en nem ertek hozzá,de biztosan talalsz informaciot erröl is.
Hogyan csinalod a cuscust?
En "Panko"-ban (japan prézliféle)kirántott pulykamellet keszitettem mára.
http://de.wikipedia.org/wiki/Panko

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-29 11:11   
2012-01-27 19:34, Valeria:

Kimagoztam és kiskanállal bekanalaztam

Most csak azt kéne még tudnom, hogy mire jó ez a csodagyümölcs
Még várom a hatását, tegnap délután óta nem veszem észre, hogy valami történt volna

Ma cous-coust eszünk, amit tegnap készítettem 2 napra!
Majdnem olyan finom, mint amit szabik alatt
ettünk!
Sajnos, itt a szép napos, meleg idő nélkül!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 19:34   
En sokkal egyszerubben tanultam, ugyanugy kettevagod es egy tal vizbe rakod a kettevagott gyumolcsot es a vizben szeded szet, igy nem hullik szanaszet es a kezed sem lesz voros tole. Szord bele salataba, ugy is nagyon finom. Probald meg.
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 16:56   
Az internet csodalatos mindenre kapsz valaszt .

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 16:24   
http://youtu.be/-4jv8wB4cDk

itt megtaláltam

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 15:33   
Be a szadbs a magokat es szopogasd ird be a googleba: hogyan együnk granatalmat ,biztosan talalsz ra valaszt.


_________________
bobe a 87 eves

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 15:10   
Kedves okosabbak, mint én

Hogy kell enni a gránátalmát?

Tegnap vettem a töröknél egy nagyon szép példányt, de a magok szerteszét repülnek, a kaparó kiskanálon alig marad
_________________
üdv:bovi

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 13:52   
Tegnap egyest kaptam a főztömre, pedig olyan jól indult. Vettem egy szép kövér kínai kelt, úgy döntöttem, rakott kel lesz belőle, persze receptet azt nem kerestem, hanem olyan "mivanitthon" módra. Fölszeltem a kelt ujjnyi csíkokra, gyorsan megabáltam a reggeli füstölt virsli levében
(!) közben megfőztem 2 marék rizst. Összekevertem darált hagyma, paprika, fokhagyma és kolbász keverékével. Közévagdostam egy szál sárgarépát, fehérrépát, némi zellert, és petrezselyemmel színeztem. Kiolajozott jénaiba rétegeztem főtt tojás karikákkal. Tetejére tejföl és reszelt sajt került. Isteni illata volt, az íze is szuper, de.....a zöldség kemény, szinte nyers maradt. Tudom, tudom, azt is meg kellett volna párolni mea culpa, majd legközelebb, mert a "receptet" most már megtartom
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 11:21   
Kerek en is baracklekvarral
_________________
Photobucket

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 11:02   
Ma nagy munkáben vagyok: Fánk készül, ami már a kelés közepette van

Legyen szép napotok!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 09:36   
2012-01-27 03:46, Valeria:
Igen, de ez friss volt, nem mazsola. Az se lehet rossz benne
_________________
poe

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 06:17   
Megoldottam a napi fözést.

Kétszer egy héten az ápolónövér, aki jön hozzánk, hozza az ebédet az ipariskolából, ahol tanulók készítik a gyakorlási ételükeit. Aránylag jól ízlik az étel, amit a tanulók így föznek az iskolában és próbálkoznak.

A többi napokon ételt rendelek egy szerviszböl, ami házhol szállítja az ételt. Sajnos az íze furcsa, így többször ízesíteni kell a fö leveseket csinálok sok zöldséggel

A salátát mindig párom k+eszíti.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 03:46   
2012-01-27 01:24, poe:

Most en kerdezlek kedves Poe, mit nevezel tozegafonyanak? Amit ezen a tajon "cranberry"-nek neveznek? Mazsola foros afonyabol?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 01:24   
2012-01-27 00:22, perec:
-

Rém egyszerű, a megpucolt almát, kis gyömbért pici sóval és kevés vízzel puhára főztem, turmixoltam, bele egy marék kanadai tőzegáfonyát, egyet rottyant még, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítettem, a végén egy kanálka tejszínt kapott, csak hogy selymes legyen. Finom és egészséges, meg még szép is

_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-27 00:22   
2012-01-18 16:40, poe:
-
Gyömbéres almakrémleves áfonyával??
Az biztos finom lehet - de hogy készül?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-21 15:56   
Kalamajka,

bocsika, iőközben megtaláltam.

Nem vagy tőlünk távolt, mi, férjemmel Aschaffenburg alatt lakunk, de Wiesbadenben lakik egy itt gyakran megforduló társunk, Ravic. Jelenleg, távol van 2 hónapra.
Majd alakul a társalgás, ha Te is akarod.

_________________
üdv:bovi

 
 Kalamajka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-21 12:37   
2012-01-21 10:29, bovi:
-

Köszönöm az üdvözlést, a "Bemutatkozás" topikban már a regisztrációkor megtettem a kellő lépéseket, bár Hunor másolta oda a "Bemutatkozás 2"-ből, így az ő neve alatt lelhető. Szép napot!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-21 10:29   
2012-01-20 21:18, Kalamajka:

Szia!
Érezd jól magad itt!

Van a "Mi vagyunk"-ban lehetőséged pár szóval bemutakozni, utána könnyebb a társalgás.
_________________
üdv:bovi

 
 Kalamajka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-20 21:18   
Szervusztok!

Újoncként lehetséges, hogy ide is írogatnék, illetve ötleteket vennék a napi betevő elkészítéséhez. Nem tudok sok receptet és sok hazai ételt főzök, de a férjem szerint, amit készítek, az nagyon finom!

Tegnap marhahúsos rakott karfiolt készítettem, még vacsorára is maradt. Ma szégyenteljes módon vásároltuk az ebédrevalót: dönert egy nagyon jó kis boltban.
Holnapra pedig többféle variáció van, vagy virslipörkölt lesz szarvacska tésztával, kovászos uborka-szerűséggel/céklával vagy paprikáskrumpli, virslivel.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-20 16:48   
Ma nagy bűntudatban, ujra lazak halat főztem, mert nagyon szeretem.
Tegnap tudtam meg, hogy eléggé emelkedett a koleszterinem, egy kicsit soványabban kellene élnem
Majd holnaptol, azután megint holnaptol...
Majdcsak lejebb megy

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-19 09:50   
Ma marhamáj lesz résztelve, hozzá törtburgonya és galambegy saláta.

Eddig eljutottam, de mi lesz holnap, holnaputás és azután


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-18 16:40   
Tegnap nagyon finom ebédünk volt, mára is maradt.
Gyömbéres almakrémleves áfonyával, mustáros sült csirkecombok, zöldpestos szélesmetélt, párolt brokkoli, csípős paprikaszósz. Holnap krumplileves lesz meg palacsinta.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2012-01-18 14:21   
Tegnap hallottam a tv-ben, hogy ilyenkor sok téli főzeléknövényt kell fogyasztani.

Ma ki is próbáltam egy új receptet és nagy csoda, férjnek is izlett:-)

Poréhagyma,burgonya,mustáros, füszeres darálthús rétegzve és kikevert tejföllel leöntve, egy órát sütni magas hőfokon.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó