|
2006-06-01 12:38, Fredi:
Kedves Fredi, csodák-csodája, izlet a drágámnak is az új koszt
Nagyon egyszerü az elkészitése:
vettünk egy csomag Magi fix&frisch "Hackfleisch-Lauch Gratin"-t
250dk darálrhúst, 1 db poréhymát, fél kiló burgonyát és egy kevéske reszelt sajtot.
A sütöt bekapcsoltam 200°C-ra, mire felmelegszik, megvan a többi is.
A darálthúst megsütögetetem egy kis olajon, beletettem a poréhagymát, fellotyantottam 1/4l vizzel és belekevertem a fix port, végül a meghámozott, karikára vágott burgonyát. Tetejéje a sajt és be az elömelegitett sütöbe!
A zacskón is rajta van a hogyan, de aki nemtudja elolvasni...
Ez kérem, a moder konyha
Finom volt, csak a konzerváló szereket nagyon nem birja a gyomrom, ami ebben van böven.
Igy egy kupica Unikummal segitettem magamon 
|
|
|
Kedves Bovi, ha netán nem sikerülne, akkor kérlek számolj be kedves férjed kommentárjáról.
|
|
|
Kedves Bovi, én folyvást ezt az ebédet szoktam főzni...
|
|
|
Ma próba-szerencse ebéd lesz
Ha sikerül beszámolok róla.
|
|
|
2006-05-31 19:21, bovi:
én névre kerestem, hiszen efraimnak kevés hozzászólása van
_________________ poe
|
|
|
2006-05-31 19:13, poe:
Köszi drága Poe, azthiszed megtaláltam
Beadtam én is a keresöbe, mivel arra emlékeztem, hogy az 50-esekben olvastam, de nem jött csak a legújabb, Franzi-val
Buta bovi 
|
|
|
Bovikám megtaláltam neked, a másik rovatodban van, az 50+-ban, április 10.-i beirást keresd. Remélem, ezért kapok egy tányérral?
http://magyaronline.net/forum/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=1023&forum=27&start=30
_________________ poe
|
|
|
Kedves Fórumtásaim!
Ki emlékszik efraim beirására, ahol egy csodálatos strapacska receptet irt le
Ezt keresem már jó ideje, mert azóta is is úszik a nyálam
Hogy is szólt az a recepet????
|
|
|
2006-05-31 00:03, poe:
A gyakorlat azt mutatja, hogy ecet nem kell hozzá, mert mifelénk nagyon savanyú a paradicsom 
|
|
|
Esetleg ez lehet, mediterrán paradicsomsaláta
_________________ poe
|
|
|
2006-05-30 22:23, hunor:
-
Erre gondolsz Hunor ?
Az "ilyesmi" helyett uborkát szoktak 
|
|
|
2006-05-30 22:41, fodorerika:
A feta az sós kecske- vagy juhsajt, és görög. A mozzarella bivaly- vagy tehéntejböl készül, nem olyan zsíros, kevéssé sós, és mindig a levében árulják.
_________________ poe
|
|
|
2006-05-30 22:23, hunor:
Hallo Hunor, már Te is fözöl
Ez az öregedés jele, amikor a férfiak is adnak az eledelere
Az a bizonyos mozarella,basiliko,paradicsom, olivaolaj, só, bagette az én kedvenc eledelem. A konyhát sem kell szellöztetni utána, nem úgy, mint a pörkölt után
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2006-05-30 22:23, hunor:
-
Hát pedig szerintem az a feta az mozzarella, és akkor is valami saláta a neve. 
|
|
|
2006-05-30 22:15, fodorerika:
-
Nem, nem.
Olasz, fokent etkezes elott adjak, paradicsomszeleteken fetta, ilyesmi, es leontve olivaolajjal, es fuszerezve... nem jut eszembe a neve.
Hunor
|
|
|
2006-05-30 22:11, hunor:
-
Az attól függ milyen arányban állítod össze:
vagy paradicsomsaláta
vagy sajtsaláta
vagy inkább dobd mert tutihányás lesz a vége... 
|
|
|
Hogy hivjak a paradicsom, sajt, olaj osszeallitast
Hunor
|
|
|
2006-05-30 21:14, ubuge:
mi az a bogyoszlói?
kecskecsöcsü, vagy töltött?
|
|
|
2006-05-30 17:20, huba:
-
Nehéz az élet. Néha.
|
|
|
2006-05-30 14:35, ubuge:
-
Bogyoszlóit nem rax bele?
-
raknák ha vóna. De itt nix van.
|
|
|
2006-05-30 14:24, huba:
-
Bogyoszlóit nem rax bele?
|
|
|
2006-05-30 14:02, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Hubicsek, hogy főzöl lecsót sárga paprikából és szalonnából? Más nincs benne? Érdekes lehet...
-
Kedves Zsuzsacsek,
abból indúltam ki hogy ismeröd a Lecsó elkészítésének és belevalóinak furfangos titkait.
Ha nem szivessen leírom kegyednek.
Itt csak a sárga paprikán volt a hangsúly. Az az igazi.
|
|
|
Kedves Hubicsek, hogy főzöl lecsót sárga paprikából és szalonnából? Más nincs benne? Érdekes lehet...
|
|
|
2006-05-30 13:08, huba:

|
|
|
Lecsó sárga paprikából.(nem zöld!)
Egy csepp zsír nem lessz benne.
De egy fél kiló szalonna..
|
|
|
2006-05-26 00:00, Tihi:
-
elözö uzenetemet másnap olvastam, rájöttem, hülyeséget írtam, kitöröltem.
Ma viszont zöldbab leves volt, könnyü rántás petrezselyemmel, mind a mélyhütöböl. Utána spenót palacsinta, csak melegíteni kellet a sütöben (készétel a supermarketböl) és friss saláta. Utóétel
Danone gyümölcs-túrós- készítmény és egy kávé.
ui: feleségem évtizedetig rohant haza munka után a család vacsoráját elkészíteni. Myugdíjas koromban átvettem a konyhát, bevásárlok, fözök, de racionálison, fél óra ételkészités, fél óra vacsora, utána pihenés.
|
|
|
rakottkrumpli tojás, sonka, sajt betéttel.
Az egésszet tejföllel leöntve, salátával. Frascati elötte, közben és utánna.
|
|
|
2006-05-26 22:09, bovi:
-
Finom lehetett igy fokhagymasan is. 
|
|
|
2006-05-26 19:34, Valeria:
Igen Valiaka, megettük délben!
Sürün beirdaltam, a vágásokba hajszálvékony foghagyma szálakat tettem, sóztam és paprikás lisztben meghempergettem.
Jó ropogósra serpenyöben kisütöttem, hozzá poréhagymás burgonyagaratine volt, amit egy jó, száraz francia vörösborral öblitettünk le
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2006-05-26 08:14, bovi:
Elég izmos darab, igy elég kettönknek, a hogyanon még gondolkodom
Mar bizonyara megfozted es meg is ettetek. Spanyolhonban ugy keszitik, hogy egy szelet bacont tesznek a gyomraba, megforgatjak daralt mandulaba es megsutik a sutoben . Garantalom, hogy nagyon finom.
|
|