|
2006-05-26 14:53, Valeria:
-
Hova lett kedvenc szakacsunk Varady? Mar regen fozott
Szia Valika!
(Most irtam ugyan ezt és eltünt.)
Váradi föszakács nemtud ide belépni.
De tud privát üzenni, érdekes dolog
Onnan vagyok értesülve
|
|
|
Hova lett kedvenc szakacsunk Varady? Mar regen fozott 
|
|
|
En ma nem fozok semmit.Full stop.
(Mert mar megfoztem. )
|
|
|
Mit szóltok egy szép pisztránghoz mára ?
A mi patakocskánbol hozta párom tegnap.
Elég izmos darab, igy elég kettönknek, a hogyanon még gondolkodom
Rigóka, ma nem hivlak meg, hogy maradjunk továbbra barátok 
|
|
|
|
|
|
2006-05-25 21:42, amadeus:
"Kedves Mary, téged ugyan jól lehurrogtunk, de azért szeretünk ám! "
Én is szeretlek ám titeket, de különben tessék lehurrogni, ha éppen olyan a téma, én ettöl nem fakadok sírva.
A mondatodban van egy kis logikai hiba, mert a szóját nem pótléknak termeli, hanem a szója magában egy növény és semmi egyéb. Ha pótléknak használják, az más, föleg a vegetáriánusoknak való pótlék formában.
De pl. a szójacsíra és szószaszósz önmagukban teljes értékü élelmiszerek.
Pótlékképpen ittam én is és nem kell, erdélyi kollégáim tán bizonyitani tudják, hogy az ún. "nyekezol" kávét ittuk, ami szójababból kéült és utáltuk nagyon, de valódi kávé nem volt. Szerintem jobb kávébabból készült kávét inni és a szójacsírát saláta vagy más formában megenni, de nem keverni.
Majd fözök neked valamikor egy olyan kínai kaját, hogy megnyalod mind a tíz körmödet, azután majd beszélünk. (kivéve, ha allergiás vagy, akkor természetesen egéségtelen).
P. S. Mellesleg én is utálom a kofeinmentes kávét, alkoholmentes sört és koleszterintmentes libazsírt.
|
|
|
Gondoljuk el, mi a szója?
Egy növény, amit eredetileg húspótlónak szántak. (Volt már ugye citrompótló, pótkávé stb)
Na most miért egyek én pót-dolgokat, amikor az eredetit is ehetem?
Igaz, aki vegetáriánus, annak a szója egy igazi alternatíva.
Kedves Mary, téged ugyan jól lehurrogtunk, de azért szeretünk ám!
|
|
|
Én nagyon szeretem a szója steak-et és a tofuval is lehet finom dolgokat csinálni, például gombával, de mással is. Nagyon jó az egészségnek.
|
|
|
Nagyon sokan allergiasak a szojaszoszra.
|
|
|
En ha hust pacolok akkor bizony csöppentek belöle so helyett. Söt a ferjem akinek ugye a vernyomasa meg a koleszterol szintje is az emeleten van inkabb szojaszoszosat egyen mint pörköltet.
_________________ 
|
|
|
2006-05-25 02:05, rigojanos:
-
2006-05-25 00:00, Mary:
burjánt irtani, esetleg epilálásal foglalkozni.
A ketto nem ugyanaz?
Nem, habár mindkettö a biológiával kapcsolatos, egyik a flórával, a másik a kétlábú emlösökkel.
|
|
|
Mea culpa, felejtsük el a füszerezett csirkeszárnyakat. Természetesen lehet saját kezüleg is füszerezni.
A szójaszósz a magyar embernek is jót tesz , nagyon egészséges füszer. Az ázsiaiak csak tudják, ök élnek a leghosszabb ideig. Az ázsiai nök körében pl. majdnem ismeretlen a mellrák és különféle kutatások eredménye az, hogy ez a szójafogyasztás eredménye.
Én inkább a kínai kajánál használom, de uram bocsá', néha a flekkent is abban pácolom. 
|
|
|
2006-05-25 16:01, bovi:
-
Biztos nem mindenki szereti a szójaszószt, de szerintem vannak ételek, amikhez pár csepp jól illik. A sütőben sütött paszternáknak jót szokott tenni.
Sőt, szójaszósszal még a mángold nevű 'ínyencséget' is nagyjából meg lehet enni.
|
|
|
2006-05-25 15:55, Erazs:
A tofu is szójábol készül, az egy tóró állagú, iztelen valami, de a szója amit füszerezésre használnak az folyékony és egy kicsit sem finom az ize
Nekem nem!
|
|
|
Most lehet, hogy elég bugyutát kérdezek, de a szója az nem a tofu??
|
|
|
2006-05-25 10:09, amadeus:
van neked fogalmad, mivel vannak azok a csirkealkatrészek füszerezve?
Haza sem hoznám a készre füszerezett dolgokat, mert annyi a só benne, hogy meginnám utána minden tartalékunkat
|
|
|
2006-05-25 10:46, bobe:
Egyetértek, kedves Böbe, csak a szóját hagyjuk ki...nem magyar embernek való az! 
|
|
|
Meg mas fuszerekben, fokhagymaban, szojaban, mézben, gyömberben, probaljatok ki nagyon fincsi.
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
2006-05-25 00:00, Mary:
közönséges csirkeszárny, füszerezve, készen.
Mary, van neked fogalmad, mivel vannak azok a csirkealkatrészek füszerezve?
Több abban a "füszerben" a vegyszer mint az íz!
Vegyünk már magunknak annyi fáradságot, hogy megforgassuk szegény csirkeszárnyakat igazi sóban, borsban, paprikában! 
|
|
|
2006-05-25 00:00, Mary:
burjánt irtani, esetleg epilálásal foglalkozni.
A ketto nem ugyanaz?
|
|
|
Ajánlom a tepsis ebédet: egy csomag Chicken Wings, magyarul közönséges csirkeszárny, füszerezve, készen. Beleömlesztjük a tepsibe. Hasábokra vágott krumplit öntünk melléje, sót, paprikát és olajat rá, szépen összevegyíteni. Mehet az egész a sütöbe. 200 fokon, elömelegített sütöben kb. fél óra.
P. S. Amíg sül, addig lehet mellényt horgolni, burjánt irtani, esetleg epilálásal foglalkozni. Nagyon praktikus. 
|
|
|
2006-05-23 19:54, huba:
-
Az az, csak már múlt időben kell beszélni róla 
|
|
|
2006-05-23 19:44, Rzsike:
-
utána anyukám féle "vizen kullogó". Duplán jólesett mert finom volt, és ő sütötte :)
-
az nem olyan kis kifli szerü valami és cukor van a tetején??
|
|
|
Tarkabableves soványka csülökkel, utána anyukám féle "vizen kullogó". Duplán jólesett mert finom volt, és ő sütötte
|
|
|
Maradék leves, utána öntöttkifli sok mazsolával
Diétázunk, persze
_________________ poe
|
|
|
Úgy látom, mindenki diétézik, vagy koplal?
Nem föztök szeretteiteknek
Mi ma spagettit ettünk bolognai módra, holnapra barátfülét rendelt a dragaságom
Nem ám olyan egyszerüt gyúrtésztábol, hanem gombóc tésztábol.
Ez sokkal finomabb! Föleg azért, hogy elötte krumplileves lesz debrecei kolbász betéttel 
|
|
|
2006-05-21 21:52, Rzsike:
eszem a zúzáját
_________________ poe
|
|
|
Nálunk ma görög gyümölcsleves, utána zuzapörkölt főtt krumplival, csalamádéval. Desszert nem volt, mert elfáradt a szakácsné...
A szomszéd kis fiatalasszony is kérdezte hogy mit főztem, s miután elmondtam neki, megkérdezte hogy milyen zuzából csináltam? Sertés, marha, vagy minek a zuzájából Hát mit mondjak nem kellett a desszert, a röhögéstől híztam 1 kilót 
|
|
|
Itt ma pulykaleves volt, utána pedig gombás szelet (a levesporos )
_________________ poe
|
|
|
2006-05-21 13:54, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Bovi, alaposan elkéstem...
De elmondhatnád...
Ne, már megint
Ma kinn ettünk egy "nyitott kapuban"
Heidelbergbe voltunk meghivva, ahol volt olasz, lengyel, ir, görög, osztrák, svejci, fin és magyar konyha.
Jó patrióta lévén a gulyáslevessel kezdtük, de nem hasonlitott egy kicsit sem arra
Másodiknak a lengyeleknél ettem bigosch-t. Ez egy savanyúkáposzta étel. Finom volt!
Az osztrákoknál ettük az utóételt, császármorzsa vanillia szószban.
Ja, USA is ott volt, párom náluk evett grilezett oldalast svéd salátával.
Holnap, csak túróstészta lesz, zöldborsó leves, elötte.
|
|