2019. június 18. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 17:31   
álitólag ha a marhát vagy a disznot mármint a máját 1 orara tejfürdöbe rakja az ember a sütés elött mindig puha lesz, független a korátol.

más: vese! Anyám kétszer csinálta azt gyerek koromba es akkor elhataroztam hogy diszidálok. Egy hétig mint egy öffentliche klo büzlött az egész ház. De van aki szereti.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 17:17   
2006-05-12 17:00, Andu:

Soha nem néztem az órára, szemre piritom
Vizet ne adj a forró zsiradékba, mert megégeted magad!!!
Kis tüzön, fedö alatt lassan párolni kell a hagymát, mig sárgul.
Vagy

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 17:00   
2006-05-12 16:38, bovi:
Pontosan! A hagymát - betartva a szülöi tanácsot - 20 percig párolom!
Elöször olajon, majd öntök hozzá egy pici vizet. A lényeg, hogy sokáig kell!

Erre már mehet a máj!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 16:38   
2006-05-12 04:58, Ferencz Zsuzsanna:

minden tanácsot betartottam, mégis kőkemény lett, akkor megreszeltem és készítettem belőle májgaluskát.
(megdarálatad )

Szerintem túlsütöd, csak ez lehet a hiba!
Amikor a forró zsiradékba teszed, kevergeted, röviden lefeded, ujra kevergeted. Mikor kezd szürkülni már jó, az egész müvelet csak
néhány perc.
Azért fontos, hogy a hagyma mjdnem készere legyen elötte piritva, mert annak több idö kell, mint a májnak.
Ha igy sem sikerül kedves Zsuzsa, akkor add fel ùgyis sok a káros anyag a májban, havonta 1x ajánlatos csak, a belsöségek fogyasztása

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 16:30   
2006-05-11 16:12, Zuloaga:

bármikor eszem, elgondolkoztat az, hogy a szó szoros értelmében egy biokémiai üzemet falok fel.

de csak azért, hogy a Te bikémiád üzemeljen

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 16:17   
Azert az is szamit milyen öreg volt az allat akinek majat eszed mert ha 87 eves volt akkor bizony nem lesz az a maj jo
_________________
Photobucket

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 15:38   
A resztelt majat nem daraljak, hanem daraboljak !
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-12 04:58   
Huba, vannak még ilyen idiotensicher receptjeid?
Mert nekem ezek valók.
Bovi, volt már ilyen mit-kell-tenni-hogy-a-máj- ne-keményedjék-meg vita itt, minden tanácsot betartottam, mégis kőkemény lett, akkor megreszeltem és készítettem belőle májgaluskát.

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 20:58   
2006-05-11 20:51, bobe:
Huba a borsot fözöd vagy nyersen szorod a zsiros kenyerre?

-
elösször megfözöm aztán nyersen szorom rá.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 20:51   
2006-05-11 19:57, huba:
Huba a borsot fözöd vagy nyersen szorod a zsiros kenyerre?
_________________
Photobucket

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 20:50   
2006-05-11 15:02, poe:
-

ha tragarsagrol van szo elsö vagyok, hiszen tudod, meg Rigojanos azonnal szol

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 19:57   
nálam ma zsíros kenyér finomra vágott vörös hagymával (ergo keine nyelves puszi tonight) meghintve szegedi pirospaprikával só borsó. Az egészet leöntöm egy üveg Frascati Villa Rufinella-val secco of course.
 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 16:12   
Nálunk, odahaza is úgy csinálják, ahogy Bovi csajszi mondja!
Egyébként imádom a májat.Viszont bármikor eszem, elgondolkoztat az, hogy a szó szoros értelmében egy biokémiai üzemet falok fel.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 15:53   
Idös nö tapasztalata:
A májat mindig fél órára tejbe teszem, jól leöblitem feldarabolom, SÒZOM, borsozom a darálóbol és hozzáadom a majdnem készre piritott hagymához.
Amikor belül is szürke, kész. Azonnal tálalom.
Olyan puha, hogy csak na

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 15:02   
Na, matriarkánk máris jelentkezett

_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:53   
2006-05-11 14:44, Andu:
-

Kell.

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:47   
2006-05-11 14:44, Andu:
Nem perverz csak szégyenlős kicsit. Hagyatkozz az érzékeidre
_________________
poe

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:44   
2006-05-11 14:12, poe:
Andukám a főzés olyan, mint a szex, mindent szabad, ami a résztvevök számára kellemes

Ez rendben van, csak az aktus alatt, a máj nem szól egy szót se! ) Azt tudom, hogy merevedése lesz a sótól, de a majorannáról és a borsról mélyen hallgat. Talán túl perverz?

Apropó perverz! Ide nem való, de akinek kell szóljon, elküldöm privátban!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:28   
2006-05-11 14:17, poe:
-
2006-05-11 14:15, Mary:

Klassz vagy Poe!!!! Most már tudom, hogy kifelejtettem belöle a pirospaprikát!!

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:28   
2006-05-11 14:17, poe:

Áhááá, most leesett nekem is a tantusz! Szóval ez nem elírás, hanem így hívják ezt az elkészítési módot. Így szoktam én is, csak "név" nélkül.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:17   
2006-05-11 14:15, Mary:

http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/591.htm
_________________
poe

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:16   
Ne fözzetek már, én ma még nem ettem semmit és úgy ülök itt, mint Pavlov kutyája.
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:15   
2006-05-11 13:36, Andu:

"De miért pont azt?!?
Amikor lehet kapni finom, friss, zsenge, zacskós spárgakrémlevest is! "

Kösz a tippet, jegyeztem. Ha következö alkalommal eröt vesznek rajtam szadista hajlamaim, akkor ilyen három éves friss spárgalevest fogok feltálalni.

"resztelt májat!"
No, ezt a mai napig sem tudom, mi az. Hogy lehet a májat megreszelni?

A májat, mint olyant, menetközben borsozom, de csakis frissen darált borssal. A majoránnát mellözöm (de felírom ezt is a "kínzóeszközök" közé )

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:14   
Kinai zöldség füstölt pulykamellkockákkal és rösztivel. Utána tiramisu, mert maradt még
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 14:12   
2006-05-11 13:36, Andu:

Szabad?

Andukám a főzés olyan, mint a szex, mindent szabad, ami a résztvevök számára kellemes
_________________
poe

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 13:36   
2006-05-10 11:58, Mary:
betütésztás zacskós leves készült (Buchstabensuppe).

De miért pont azt?!?
Amikor lehet kapni finom, friss, zsenge, zacskós spárgakrémlevest is!

èn ma ezt föztem (jó 6 perces bemelegítéssel! ) és resztelt májat!
Isteni finom!
Azért megkérdezem a "profi" konyhatündéreket, hogyan is van a füszerezes? Azt tudom, hogy sózni nem szabad a májat mert kemény lesz mint a cipötalp, de mi van a majorannával és a borssal? Öket is csak utána szabad rászórni, vagy már menet közben? Ugyanis én a só kivételével minden feljebb felsorolt füszert beleteszek a májikóba!
Szabad?


 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 13:21   
2006-05-11 12:35, rigojanos:

Mert ilyesmit nem öntenek a pizzára.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 12:35   
Ez a recept nincs benne a repertoaromban.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 10:14   
Rigojanos
_________________
Photobucket

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-05-11 10:06   
És ki főz ebédre barackpálinkát?
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó