|
álitólag ha a marhát vagy a disznot mármint a máját 1 orara tejfürdöbe rakja az ember a sütés elött mindig puha lesz, független a korátol.
más: vese! Anyám kétszer csinálta azt gyerek koromba es akkor elhataroztam hogy diszidálok. Egy hétig mint egy öffentliche klo büzlött az egész ház. De van aki szereti. 
|
|
|
2006-05-12 17:00, Andu:
Soha nem néztem az órára, szemre piritom
Vizet ne adj a forró zsiradékba, mert megégeted magad!!!
Kis tüzön, fedö alatt lassan párolni kell a hagymát, mig sárgul.
Vagy 
|
|
|
2006-05-12 16:38, bovi:
Pontosan! A hagymát - betartva a szülöi tanácsot - 20 percig párolom!
Elöször olajon, majd öntök hozzá egy pici vizet. A lényeg, hogy sokáig kell!
Erre már mehet a máj!
|
|
|
2006-05-12 04:58, Ferencz Zsuzsanna:
minden tanácsot betartottam, mégis kőkemény lett, akkor megreszeltem és készítettem belőle májgaluskát.
(megdarálatad )
Szerintem túlsütöd, csak ez lehet a hiba!
Amikor a forró zsiradékba teszed, kevergeted, röviden lefeded, ujra kevergeted. Mikor kezd szürkülni már jó, az egész müvelet csak
néhány perc.
Azért fontos, hogy a hagyma mjdnem készere legyen elötte piritva, mert annak több idö kell, mint a májnak.
Ha igy sem sikerül kedves Zsuzsa, akkor add fel ùgyis sok a káros anyag a májban, havonta 1x ajánlatos csak, a belsöségek fogyasztása
|
|
|
2006-05-11 16:12, Zuloaga:
bármikor eszem, elgondolkoztat az, hogy a szó szoros értelmében egy biokémiai üzemet falok fel.
de csak azért, hogy a Te bikémiád üzemeljen
|
|
|
Azert az is szamit milyen öreg volt az allat akinek majat eszed mert ha 87 eves volt akkor bizony nem lesz az a maj jo
A resztelt majat nem daraljak, hanem daraboljak !
|
|
|
Huba, vannak még ilyen idiotensicher receptjeid?
Mert nekem ezek valók.
Bovi, volt már ilyen mit-kell-tenni-hogy-a-máj- ne-keményedjék-meg vita itt, minden tanácsot betartottam, mégis kőkemény lett, akkor megreszeltem és készítettem belőle májgaluskát.
|
|
|
2006-05-11 20:51, bobe:
Huba a borsot fözöd vagy nyersen szorod a zsiros kenyerre?
-
elösször megfözöm aztán nyersen szorom rá.
|
|
|
2006-05-11 19:57, huba:
Huba a borsot fözöd vagy nyersen szorod a zsiros kenyerre?
2006-05-11 15:02, poe:
-
ha tragarsagrol van szo elsö vagyok, hiszen tudod, meg Rigojanos azonnal szol
|
nálam ma zsíros kenyér finomra vágott vörös hagymával (ergo keine nyelves puszi tonight) meghintve szegedi pirospaprikával só borsó. Az egészet leöntöm egy üveg Frascati Villa Rufinella-val secco of course.
|
|
|
Nálunk, odahaza is úgy csinálják, ahogy Bovi csajszi mondja!
Egyébként imádom a májat.Viszont bármikor eszem, elgondolkoztat az, hogy a szó szoros értelmében egy biokémiai üzemet falok fel. 
|
|
|
Idös nö tapasztalata:
A májat mindig fél órára tejbe teszem, jól leöblitem feldarabolom, SÒZOM, borsozom a darálóbol és hozzáadom a majdnem készre piritott hagymához.
Amikor belül is szürke, kész. Azonnal tálalom.
Olyan puha, hogy csak na 
|
|
|
Na, matriarkánk máris jelentkezett
|
2006-05-11 14:44, Andu:
-
Kell.
|
2006-05-11 14:44, Andu:
Nem perverz csak szégyenlős kicsit. Hagyatkozz az érzékeidre
_________________ poe
|
|
|
2006-05-11 14:12, poe:
Andukám a főzés olyan, mint a szex, mindent szabad, ami a résztvevök számára kellemes
Ez rendben van, csak az aktus alatt, a máj nem szól egy szót se! ) Azt tudom, hogy merevedése lesz a sótól, de a majorannáról és a borsról mélyen hallgat. Talán túl perverz?
Apropó perverz! Ide nem való, de akinek kell szóljon, elküldöm privátban!
|
|
|
2006-05-11 14:17, poe:
-
2006-05-11 14:15, Mary:
Klassz vagy Poe!!!! Most már tudom, hogy kifelejtettem belöle a pirospaprikát!!
|
|
|
2006-05-11 14:17, poe:
Áhááá, most leesett nekem is a tantusz! Szóval ez nem elírás, hanem így hívják ezt az elkészítési módot. Így szoktam én is, csak "név" nélkül.
|
|
|
2006-05-11 14:15, Mary:
http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/591.htm
_________________ poe
|
|
|
Ne fözzetek már, én ma még nem ettem semmit és úgy ülök itt, mint Pavlov kutyája. 
|
|
|
2006-05-11 13:36, Andu:
"De miért pont azt?!?
Amikor lehet kapni finom, friss, zsenge, zacskós spárgakrémlevest is! "
Kösz a tippet, jegyeztem. Ha következö alkalommal eröt vesznek rajtam szadista hajlamaim, akkor ilyen három éves friss spárgalevest fogok feltálalni.
"resztelt májat!"
No, ezt a mai napig sem tudom, mi az. Hogy lehet a májat megreszelni?
A májat, mint olyant, menetközben borsozom, de csakis frissen darált borssal. A majoránnát mellözöm (de felírom ezt is a "kínzóeszközök" közé )
|
|
|
Kinai zöldség füstölt pulykamellkockákkal és rösztivel. Utána tiramisu, mert maradt még
_________________ poe
|
|
|
2006-05-11 13:36, Andu:
Szabad?
Andukám a főzés olyan, mint a szex, mindent szabad, ami a résztvevök számára kellemes
|
2006-05-10 11:58, Mary:
betütésztás zacskós leves készült (Buchstabensuppe).
De miért pont azt?!?
Amikor lehet kapni finom, friss, zsenge, zacskós spárgakrémlevest is!
èn ma ezt föztem (jó 6 perces bemelegítéssel! ) és resztelt májat!
Isteni finom!
Azért megkérdezem a "profi" konyhatündéreket, hogyan is van a füszerezes? Azt tudom, hogy sózni nem szabad a májat mert kemény lesz mint a cipötalp, de mi van a majorannával és a borssal? Öket is csak utána szabad rászórni, vagy már menet közben? Ugyanis én a só kivételével minden feljebb felsorolt füszert beleteszek a májikóba!
Szabad?
|
|
|
2006-05-11 12:35, rigojanos:
Mert ilyesmit nem öntenek a pizzára.
|
|
|
Ez a recept nincs benne a repertoaromban.
|
|
|
Rigojanos
És ki főz ebédre barackpálinkát? 
|
|