|
2006-05-10 12:44, Mary:
Ebbol Kecskemeten terem a legjobb, es barackpalinka lesz belole
|
|
|
2006-05-10 12:18, bobe:
De igen, kajszibarack, németül Aprikosen (nekem magyarul mindenféle fajta barack egyszerüen barack ) Már árulnak frisset is, de mivel nem olyan édes még, gombócnak pont jó.
|
|
|
Nem kajszibarack az Mary?
Nalunk sajnos csak igy vasarolhato, de igy is finom sutik keszulhetnek belöluk es majd megprobalom a gombocot is, köszi az ötletet.
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
Tegnapi ebéd: barackos gombóc. Nálunkfelé megjelentek ezek a kicsi, sárga barackok (helyes magyar nevét nem tudom) és ezekkel helyettesítve a szilvát, gombóc készült belöle. Melléje cukor és fahéj.
Azoknak, akik ezt az ételt lenézik, betütésztás zacskós leves készült (Buchstabensuppe). 
|
|
|
2006-05-07 18:14, sycamore:
Kedves Liz, nálunk árulják a feldarabolt borjú- vagy marhacsontot a hentesnél és a bevásárló központokban is. És helyes elfogyasztása úgy van, ahogyan leírtad, piritós kenyérrel, megsózva, de még forrón, hidegen élvezhetetlen. (A benne található kalóriákról most nem írok egy szót sem. )
|
|
|
Mary! Manapsag hol kapsz veloscsontot?
Jaj de finom is a velo amikor piritos kenyerre kiutogeted a csontbol, jol megsozod!Annal nincs is finomabb!!!!!!
|
|
|
Ma klasszikus húsleves volt, velöscsonttal és csirkével. Lekoppintottam egy tippet (bocs, nem jut szembe, kitöl, de hálás köszönet!), csirkemáj krumplipürével. A krumplipürére nem vesztegetek sok idöt; a máj rengeteg frissen darált borssal készült, paradicsompasztával és csípös gulyáskrémmel. Melléje uborkasaláta sok kaporral.
(P. S. Egy utálatos dolog volt, állandó abroszrázás a pollenek miatt, még a könyvem is, amit fözés mellett a teraszon olvasok, ragadt a sárga degenyegtöl!)
|
|
|
Fantasztikus rostonsült dícsérte a párom kezét, az enyémet egy szinte tökéletes karfiolsaláta
Holnap nem főzünk, tele a hűtö mindenféle maradékkal. Ilyen vasárnap se volt még.
_________________ poe
|
|
|
2006-05-05 08:29, elckerlyck:
Ebben a sorrendben rendelem majd oket, ha ott fogok etkezni.
|
|
|
2006-05-05 02:37, rigojanos:
Es mit ettel?
Kipróbáltam egy húsból készült föételt,nem akartam eloételezni, mert akkor nem fogok beleférni a fürdoruhámba:-o és gondoltam ne már mindig pizza pasta Olasz étteremben.
Saltimbocca római módra- Borjúszuz pármai sonkával, és piritott bazsalikomos burgonyát hozzá, és desszertként Profiterolt, amelyrol megtudtam olasz kollegáimtól, hogy az francia nem is olasz, és az eredeti neve "pate a choux" (ékezetek nélkül), az egész vajból vizbol és lisztbol áll, és állitólag pofon egyszeru elkészíteni.
|
|
|
A sushijukat és a barcelonai módra készített polipjukat ajánlom neked Rigó
A sushit lehet úgy is kérni, mint a szülinapi partydon volt, csak a kódszámot kell megadni: 69, 25, vagy 99 legyen.
|
|
|
2006-05-04 10:30, hunor:
http://www.spooncafe.hu/index.html Meg nem jartam ott, de nagyon jokat hallottam az etteremrol, varom az alkalmat, hogy utana beszamolhassak rola.
En is hallottam mar rola, es varom a beszamolot. Oda fel is kell oltozni szepen?
|
|
|
2006-05-04 10:23, melindalaczay:
-
http://pomodorobudapest.com/hu/
A hétvégén Bpen jártam, és megnéztük ezt az éttermet,
Es mit ettel?
|
|
|
holnap-halnap: jó sűrű, finom halászlé, hagyományosan túróscsusza sok tepörtővel, tejföllel.
|
|
|
hagymas csirkemaj krumplipürevel:-)
|
|
|
2006-05-04 10:23, melindalaczay:
-
Nekem is nagyon tetszett.
Es ha mar ajanlunk, akkor itt egy ujabb ajanlat: http://www.spooncafe.hu/index.html Meg nem jartam ott, de nagyon jokat hallottam az etteremrol, varom az alkalmat, hogy utana beszamolhassak rola.
Hunor
|
|
|
http://pomodorobudapest.com/hu/
A hétvégén Bpen jártam, és megnéztük ezt az éttermet, tényleg nagyon jó és nagyon szinvonalas,a kiszolgálastól kezdve az étel és ital kínálatig, berendezés, atmoszféra, minden amit egy étteremnek tudnia kell megtalálható benne!Azért ajánlom, ha megy valaki közületek, mindenképp foglaljatok asztalt, mert mi du 3-kor alig kaptunk!
|
|
|
Német bratwurst/sült kolbász/ burgonyával és dinsztelt káposztával a mai menü.
|
|
|
2006-05-03 22:52, Annaaunt:
-
Töpörtyüs pogácsa és vörösbor passzolna nekem
Vagy egy pilótakex célbalöni.
|
|
|
holnap gulyáslevest főzök, csak még kellene utána valami! Van ötletetek?
|
|
|
rakott kelkáposzta
|
|
|
kinai zöldség csirkemaradékkal és rizzsel
_________________ poe
|
|
|
spenot tükörtojassal.
|
|
|
A mai nap menüje: zöldborsóleves csurgatott tojással, meggyes pite.
|
|
|
Ma nem fözünk!
Majális van minden egyesületnél, grill és borsóleves ajánlatokkal.
Majd a Természetbarátoknál eszünk, náluk izlett eddig a leg jobban a borsóleves.
Ott van napernyö is, hátha esik
A meleg nem szédit bennünket ma az biztos, most 13°C van
Szép majálist mindenkinek!!!
|
|
|
Pulykaleves eperlevél-tésztával, Őzpörkölt nokedlival, tejfölös uborkasalátával. Desszertnek a királynő-napi vásár megtekintése.
|
|
|
Vasárnap ide, vasárnap oda, ma csak marhapörkölt lesz ebédre.
Már nagyon rég volt és a férj ezt rendelt.
Ha ennél nagyobb kivánsága soha nem lesz, akkor hát legyen
Kellmes vasárnapot mindenkinek!
|
|
|
Vegre, ma kolbaszos krumpli paprikast fozok ...van vagy 10 eve, hogy nem foztem... egy kis zoldsalataval vagy finom kapros uborkaval
Iren-Tucipatch
|
|
|
2006-04-25 16:59, poe:
-
Zoldborsos marhahusporkolt, uborkasalataval.
|
|
|
Találtam a mélyhűtőben egy adag töltöttpaprikát
_________________ poe
|
|