2019. február 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 efraim  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-18 15:31   
Nos, ha a palacsinta elkészült, a pörkölt is kész, és mint látom meglett a kétnyelű íves kés is, és elfogyott a pörkölt leve, akkor a pörköltöt vágódeszkán felaprítjuk, belehelyezzük a palacsintába, becsavarjuk és a két végét visszahajtjuk. Ezt követően, akár a rántotthúsnál, jön a liszt, tojás és prézli és mars a forró olajba. Szép pirosra ki kell sütni.
Ezt a kaját barátok kedvencének hívják, én köretnek petrezselymes burgonyát adok hozzá és néha a majonézt sem sajnálom mellőle.
Szerettem volna egy képet is felrakni, rákerestem a Google-ban, de ezen a néven egy egészen más Knorr-tipp kaja van. De én akkor is ragaszkodom az állításomhoz, hogy ez a BARÁTOK KEDVENCE

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-18 13:33   
2006-04-18 13:10, Ferencz Zsuzsanna:


 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-18 13:11   
Hortobágyinak hivják,úgy bizony és nagyon finom is!!

Mi holnap hústalan napot tartunk:
paradicsomleves,
káposztás zvekedli(ismerős?)

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-18 13:10   
Kedves Efi, mi az a kétnyelű kés?
 
 efraim  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-18 09:52   
Csak töltsétek magatokba a kacsacombba sűrített koleszterint én mást főzök/sütök ma.

Először is palacsintát gyártok. Gondolom nem kell leírni.
Másodjára pörköltöt készítek. Ezt sem kell részletezni.
A pörkölt levét leöntöm és tejszinnel felfőzöm. No ez lesz a mártás. A pörköltöt vágódeszkán íves kétnyelű késsel felaprítom és ezzel töltöm be a palacsintákat.
Tálaláskor a palacsintát leöntöm a mártással, teszek még rá egy piciny tejfölt és permészetesen egy megmosott zöldbetrezselyem levélkét.Köretnek főtt burgonyát adok hozzá.
Elvileg ezt a kaját hortobágyi húsos palacsintának hívják.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-16 14:06   
Kedves idejárók!

Remélem mindenki elégedetten döl hátra, megvolt az ünnepi ebéd?

Nálunk kacsacombok resre sütve volt az ebéd, hozzá krokett, galambbegy salátával.
Utóétel, magam készitett valódi krémes.
(Hajtogatott leveles vajastésztábol)
Most 3-ra várjuk a vendégeket, akik felfalják a megmaradt krémest
Ez nem baj, mivel holnap valahol kinn eszünk .

További szép ünnepnapot kivánok:
Bovi

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-15 16:40   
Drága Hölgyeim, itt vagyok, ilyen a telepátikus megérzés! Benne vagyok mindenben, ami szép és jó, és nem utolsósorban nemes cselekedet. Ha megengeditek, most nem főzök, azt átengedtem a nejemnek az ünnepekre való tekintettel. Annak nagyon, de nagyon örülök, hogy eggyel több a konyhatündérek száma. Igy biztosan lesz néhány újabb ételrecept is.

Ezuton is kivánok minden kedves MONtagnak ÁLDOTT ÉS BÉKÉS HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

Az ünnepi ételfogásokhoz kivánok mindenkinek
jó étvágyat!

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-15 10:08   
Egek, ez az Efi fenomenális... Főzni is tud...össze kellene eresztenünk őket Váradyval,
egy szakácsverseny során... Mon-verseny még úgysem volt...

 
 efraim  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-15 07:05   
2006-04-14 17:39, efraim:
Tavaszra az alábbit ajánlanám, habár bajban vagyok a mennyiségekkel, mert én szemre főzök.
Egy lábasban apró kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára olvasztunk. Amikor kisült a zsír, akkor a szalonnát kivesszük és külön tesszük. A zsírban fehérre lepirítunk kockára vágott sertéskarajt, kockára vágott pulykamellet és amikor a forró zsírban megfehéredett, feltöltjük egy kis húslével és durvára vágott fokhagymával és abban megfőzzük, addig, amíg a lé elpárolog. A készterméket odaborítjuk a szalonna mellé. Olajban vagy zsírban valamilyen kockára vágott májat sütünk meg, egy kis majorannával megszórva. Ha elkészült a többi közé borítjuk. Izlés szerinti mennyiségben, zöldborsót, fehérrépát, sárgarépát vágunk kockára és olajban vagy zsírban megfonnyasszuk. Én a kész mirelitet használom. Ha kész, megy a többi közé. Néha ha van egy kis maradék gombám, azt is megfuttatom a forró olajban és utána a késztermékek közé dobom, de ez nem létkérdés.
Biztosan ismeritek a csipszvágó készüléket. Nos ebbe beledugok egy meghámozott burgonyát és a nyomókarra ráütök a kezemmel, annyira, hogy kb 1-1,5 cm-nyi darab jöjjön ki a késhálóból. Ezt levágom késsel és folytatom a műveletet. Kb kétszer annyi burgonyát kell kockára vágni, mint az eddig elkészitett anyagok. A kockára vágott burgonyát pirosra kisütjük és összekeverjük a már megsültekkel. Összekeverés előtt azonban a hús-máj-zöldség-gomba keveréket megsúzzuk és megborsozzuk ízlés szerint és utána keverjük össze a sült kockaburgonyával. Köretnek hideg sört adunk hozzá.



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-14 18:52   
2006-04-14 17:39, efraim:

Szerintem kedves Efraim majd szilveszter táján emlitsd meg ezt a finomságot
Biztosan lesz rá vevö

Most valami tavasz serkentöre lenne szükség, itt (Németo.) nem akar egy világért tavaszodni

 
 efraim  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-14 17:39   
Mindig szerettem az egyszerű ételeket. Szilveszterre szoktam készíteni - ilyenkor a feleségem elborzadva nézi tevékenységemet, és többször kijelenti, hogy még testi fenyítés ellenére sem hajlandó enni ebből a borzalomból - a korhelykáposztát.
Tulajdonképpen nagyon egyszerű.
Egy kukta aljába helyezünk kockára vágott kenyérszalonnát, egy jó maréknyit és zsírjára lepiritjuk. Mikor már pirosodik, (nálunk sajnos nincs vecsési káposzta) beleborítok egy konzervdoboznyi savanyúkáposztát, arra rádobok egy szál füstölt kolbászt kb. 1 cm vastag karikákra vágva, arra rárepül kockára vágott szárított füstölt gomba egy fél maréknyi, egy piros erőspaprika egyben, egy jó maréknyi előre beáztatott gersli (árpagyöngy) majd beleborítok egy konzervdoboznyi savanyúkáposztát, arra rádobok egy szál füstölt kolbászt kb. 1 cm vastag karikákra vágva, arra rárepül kockára vágott szárított füstölt gomba egy fél maréknyi, egy piros erőspaprika egyben, egy jó maréknyi előre beáztatott gersli (árpagyöngy). A rend kedvéért még beleszórok néhány gerezd fokhagymát, szemes borsot és annyi vízzel töltöm fel, hogy éppen ellepje. Ezek után lezárom a kuktát és adagolom alá a meleget. Nem kell megkavarni.
Amikor már nagyon sivít a kukta, leveszem takarékra és még egy fél órát főzöm.
Az az igazság, hogy másnap a legjobb, a hűtőből kiszedve, másnaposság ellen. Köretnek tejföllel kikevert burgonyapürét adok magamnak hozzá, mert csak én eszem meg. Igaz, én több mint húsz éve nem iszom egyáltalán - talán fél évenként egy pohár sört - de azért még emlékszem a fiatalságom viharos éveire, a szilveszteri tombolásokra, nos akkor segített.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 15:25   
2006-04-12 22:36, Zuloaga:

(Bizonyos nyulak ne vegyék magukra, amit írtam. )

Akinek nem bundaja.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 14:42   
Ma nagyon fincsi ebédünk volt: cous-cous
Szép, fiatal báranyhúsbol, sok zsenge zölségféléböl és a hozzávaló apró tésztábol, alaposan megerösitve Erös Pistával

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-13 08:33   
2006-04-12 22:36, Zuloaga:
-
Most nem ezért vagy azért, de néha én is tudok alkotni


_________________
üdv:bovi

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-12 22:36   
Most nem ezért vagy azért, de néha én is tudok alkotni . Olyan baconos, gombás nyúlat sütöttem, hogy holnap megint csinálnék, de nincs több nyúl és nem is sikerülne ugyanúgy.

(Bizonyos nyulak ne vegyék magukra, amit írtam. )

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-12 18:41   
2006-04-12 08:02, Várady:


_________________
üdv:bovi

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-12 08:02   
Milyen véletlen, nálunk pont ma lesz tarkabableves füstölt hússal és csipetkével, ahogy a nagy könyvben megirva vagyon!
Kedves Bovi!
Ha most a közelben lennétek, meghivnálak benneteket ebédre.
Nem azért mondom, de ezt a bablevest istenien késziti el a nejem, nagyon fincsi!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-11 08:15   
2006-04-10 17:55, Várady:

A tojást én is a sonkalében fözöm, bár a társan jobban örülne, ha azt bablevesnek használnám el

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-10 20:03   
Udv Efraim, es koszi a tippet - egy ora mulva sztrapacskat fogok vacsorazni.

Hunor

 
 efraim  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-10 18:56   
Köszönöm a meghívást bovi, már itt is vagyok. Igaz általában a CanadaHun fórumán rosszalkodom, de most valamiért csend van, ezért visszatértem a régi bűneim színterére.

Most egy kis technika.
A marhahúst nagyon szeretem, de türelmetlen vagyok. Ennek okán a marhahúst kb. 1 centiméteres szeletekre vágom, vékonyan megkenem mustárral. Egy kukta aljába teszek pici olajat, karikára vágott vöröshagymát, ráteszem a húsokat, kb. 1 dl. vizet, bezárom a kuktát és kezdem a főzést. Kb. 20 perc alatt kész és nagyon finom.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-10 18:16   
2006-04-10 17:55, Várady:
-
Én a sonkalében szoktam megfőzni a tojásokat igy azoknak nagyon finom ize lesz.
-
Ennek inkább a "Kíváncsi", vagy "Erotikus Novellák" topicban lenne a helye.

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-10 17:55   
Gyönyörü kötözött sonkát kaptam a Nagycsarnokban. Megvan a húsvéti fő fogások egyike.
Én a sonkalében szoktam megfőzni a tojásokat igy azoknak nagyon finom ize lesz.
Itthon még megtartjuk a hagyományos főtt sonkát, fött tojással, tormával Húsvétkor.

Elöre is kivánok minden kedves MON tagnak KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-09 13:18   
2006-04-08 19:04, OMGI:

OMGI remélem a Te vendégeid is elvoltak úgy ragadtatva, minTe a finneknél?

Szeretem a lazac-ot, de levesnek még nem ettem, igaz én nem járok északra, csak délre

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-08 19:04   
Gyerekek!
Tegnap vendégségben voltunk, és igazi finn lazaclevest kaptunk, ami tejes, kapros, és krumpli is fô benne. Nekem ízlik.
Az utóétel még érdekesebb volt. Van a finneknek valami különleges sajtja (sült sajtnak hívom, pattog a fogaid között, -szerintem fergeteges.)Ezt kaptuk desszertnek, de tejbekozkázva, sütôben átmelegítve, és sárga, mocsári hamvas szederrel a teteje megspékelve. Nagyon fincsi volt.

Ma aztán nálunk voltak vendégek, és jó kis "gyomorkímélô" füstölt csülökkel, kolbásszal dúsított Jókai bablevest kínáltam. Utána pedig almás rétest

Maradt holnapra is

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 22:19   
2006-04-07 21:54, rigojanos:
Hol van madartej?

Szóval csak írsz, írsz de nem olwasol

_________________
poe

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 21:59   
2006-04-07 21:54, rigojanos:

Nyugi, a deszert nem te voltál.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 21:58   
2006-04-07 21:21, rigojanos:

Nem, inkább az inline-skaterezést érzem.

De ezért bele is vagdaltam böven vajat a holland mártásba.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 21:54   
2006-04-07 21:42, poe:

A madártejre meg nem reagálsz

Hol van madartej?


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 21:42   
2006-04-07 21:21, rigojanos:

Mi baj Rigo, nem tudsz lemenni spárgába?

A madártejre meg nem reagálsz
_________________
poe

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 21:21   
2006-04-07 21:16, Mary:

Nálam ma megkezdödött a spárgaszezon,

Erezheto?


 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó