2019. április 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-11 21:15   
Ma darálthús pirospaprikával, fokhagymával, olaszos füszersóval, tejföllel összerotyogtatva + mellé cukkinis-zöldbabos-tojásos-lisztes-pici búzadarás-vajas felfújt vagy kása vagy pite-féleség. A felfújtba nem került fenyömag (azt ui. nem találtam az áruházban), és kicsit amúgy is kevés lett bele a füszer, így inkább a husi íze dominál. Azért nem lett rossz.
-
--

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-10 13:15   
2006-03-08 20:44, poe:
-
Kedves Gekkom, böngésztél már a fórum szakácskönyvében? Kimeríthetetlen


Különösen Judit "bmv" típusú kajái tetszenek, én is gyakorta így szoktam (persze a végeredmény biztos nem olyan mint az övé... )

Hogy ne off-oljak tovább, ma vacsira Kalinka Kefírt "fözök" "bóti" jellegü mazsolás kaláccsal. Illetve ha akkor érek haza mint tegnap, az elött és azelött és azelött, akkor már csak két nagy pohár hideg vizet "fözök" vacsira.
G
-
--

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-08 20:44   
Kedves Gekkom, böngésztél már a fórum szakácskönyvében? Kimeríthetetlen
_________________
poe

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-08 20:33   
2006-03-08 15:37, Ferencz Zsuzsanna:
-
ooops... Csak a mit fözzek holnap c. kérdésre kerestem választ
-
--

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-08 15:37   
Felhívom a tisztelt tagok figyelmét, hogy létezik a Szekácskönyv c. topik...
 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-08 14:39   
Úgy látom, a másnapos kenyérrel alaposan megkavartam az "álló levest", hogy stílszerü legyek. Már van pár tippem, mi lesz a hétvégén. Ezek szerint nem csak nálam szokott egy napnál tovább tartani a kenyér... További ötletek is közérdeklödésre tarthatnak ennek alapján számot... Köszi:
G
-
--

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 22:13   
Így könnyü
_________________
poe

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 20:20   
2006-03-07 15:24, poe:
-
hmm meggyes retes, jo hogy mondod, ezt is felveszem a listamba es leadom rendelesemet anyukanak, mert 8 nap mulva megyek haza!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 15:24   
Ma tarhonyaleves készült guluáskrémmel, utána zöldborsófözelék, párolt pulykamellszeletek és sültkrumpli. Meggyes lepény is lesz de csak estére. Nőnapot tartunk a nyelviskolában, jó "cucilista" hagyomány, de mi szeretünk ünnepelni, hát minden alkalmat megragadunk, hogy kellemesen érezzük magunkat.

_________________
poe

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 10:07   
2006-03-07 09:31, Anci:
-
mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?


Készíts rantott levest tojassal es komenymaggal, hozza piritsd meg apro kockakra vagva a masnapos kenyeret
Vacsoranak nagyon finom, mert a komenymag elosegiti a konnyu emesztest.
Udv: Iren-Tucipatch

 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 09:31   


mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?


Készíts hagymalevest (persze csak ha szeretitek) és pirítsd meg alá, mellé sajttal. Nagyon fini!

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 00:38   
2006-03-06 22:14, amadeus:
-

2006-03-06 20:30, gekkom:
mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?

-

Sok mindent lehet csinalni....csak be kell nezni a hutobe mit talalsz ott.

Kezdjuk igy; darabold apro kockakra a szaraz kenyeret. Darabold apro kockakra a felig fustolt "nyereg alatti sajtot" Cacciocavallo vagyis omlesztett erett sajt. Mindezt tedd egy mixerbe uss ra egy tojast, darabolt fot szonkat es keverd jol ossze. Ha tul szaraz tegyel hozza nagyon keves tejet, annyit hogy ossze tudjad allitani. Apro pogacsakat (5cm atmeroju es 1cm vastag) keszitesz belole egy elore melegitett serpenyoben gyorsan megsutod mindket oldalat utanna beleteszed forras elott allo vizbe, addig amig fel nem jon a viz tetejere. A viznek nem szabad forni. Amikor feljott a viz tetejere, kiszeded es idokozben zoldsalatat kiturmixolo azt a tanyer aljara teszed es ezeket a pogacsakat rahelyezed, Reszelt sajtal meghinted es jo etvagyat hozza. Mint elso etel teszed az asztalra.
Tovabb tart leirni mint megcsinalni...
Holnap egy masik ajanlatot adok a masnapos kenyerhez... Jo ejt kesore jar... majd ha kiprobaltad ird meg tetszett-e?

Udv: Iren-Tucipatch

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 22:14   
2006-03-06 20:30, gekkom:
mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?

Csinálj belöle "bundás" kenyeret.
Forgasd meg (szeletelve) felvert tojásban, és forró olajban süsd ki.....isteni!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 22:07   
2006-03-06 20:30, gekkom:
mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?

A párom elviszi a halaknak, amikor pecálni megy
Küld el fénypostán

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 20:34   
2006-03-06 20:30, gekkom:
-
mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?
javaslom likvidáld

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 20:30   
2006-03-06 15:09, tucipatch:
-
A másnaposság a kenyér esetében azt jelenti, hogy jól bepálinkázik, majd elvágólag hever a számára kijelölt helyen, vagy csupán azt, hogy nem friss? Ha a 2. variáció él, mit kezdjek holnap a sokadnapos kenyeremmel?

G
-
--

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 15:09   
2006-03-06 15:06, bobe:
-

Azt is meg fogom csinalni, a vendegeket kinalgatni.

Ez azert jo ha van a hutoben, mert sok mindenre lehet felhasznalni, fott krumpli, fott hus, virsli es ami csak eszedbe jut, sot a masnapos kenyer is kedvesebb lesz vele...
Udv: Iren-Tucipatch

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 15:06   
Azt is meg fogom csinalni a vendegeket kinalgatni
_________________
Photobucket

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 15:05   
A mai ebed nagyon egyszeru volt...en keszitettem metelt tesztat es alma+voroshagyma martas volt ra ontve finom erett birkasajtal, utana fonnyasztot voros kaposta mazsolaval es "Mozzarella di buffala"....mindenki kitorolte a tanyert

Iren-Tucipatch

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 15:00   
2006-03-06 14:26, bobe:
-

Orulok, hogy tetszett, de ha kiprobalod a zold valtozatat is, akkor meg nagyobb sikered lesz, ha vendegeid ele teszed enyhen piritott masnapos kenyeren!

Udv: Iren-Tucipatch

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 14:57   
2006-03-05 18:06, perec:
-
2006-03-05 16:51, tucipatch:
-
Mi kerül abba a finom zöld levesbe Irén (pirítóson kívül )?

-
En kereszteltem el igy a ferjem keszitmenyet...
Minden zoldsegfeleseg, amit az en ferjem a hutoben talal... Kozben hozzaad zolden leszedett tarkababot a melyhutobol, neha teszta helyet tesz bele zabot vagy egyszeruen buzat... Egyszoval ahanyszor keszit "Minestra"-at ahogy az olaszok mondjak, vagyis lebbencs mindig mas az ize... igy nem unjuk meg... tesz bele hagymat, ha van akkor porehagymat, fokhagymat, krumplit, zukinit sargarepat, csipos paprikat, kelkaposztalevelet, zold cirmos babot, mindezt lassan megdinszteli egy kanal "zoldkremet" es paradicsom darabokat amit elteszunk telire. Felonti forro vizzel es a kuktaban 20 percig fozi. Ez az egesz, de higyetek el, mesefinom.
Udv: Iren-Tucipatch

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 14:26   
Elkeszult a Tucipatch fele fokhagymakrem, mennyei finom. Köszi a finom receptet.

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 11:56   
Nálam amúgy pulyka volt kockázva, füszerezve, pirítva, zöldséggel (répa, borsó, kukorica, zöldbab, cukkini) megpárolva, tejföllel összerottyantva, fött tésztával körítve. Mára is maradt, szerencsére...
G
-
--

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-06 11:53   
2006-03-05 18:59, poe:
-
A menü minden egyes fogása külön-külön ínycsiklandó. Lehet, hogy a kedvesnek a gomba-alma párosítás nem feküdt??

Ilyen köretet inkább semlegesebb ízü, netán gyümölcsösebb hús (szilvás/narancsos/ananászos/sajtos/szölös/barackos stb pulyka v. csirke) mellé tudnék kiválóan elképzelni. Vagy valami sajtos, túrós, joghurtos cucc mellé.

Mindenesetre nem add fel, válassz mellé más husit! Különben is, kísérletezni mindig kell. Egy kedves ismerösöm konyhájában szerepel a felirat:
"Nincsenek kudarcok, csak variációk" - ez nekem tetszö jelmondat.

G
-
--

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 18:59   
Marhahúsleves volt, utána gombás marhaszelet, de a köretet nagyon eltoltam
A Különleges köretek könyvéből puskáztam ki, almás burgonya a neve. Csak az próbálja ki, aki nagyon fogékony az egzotikus, különleges ízekre (izékre )
Persze a morgás is megvolt: "kell neked mindig kísérletezni" dörmögött a bajusza alatt a kedves. Kárpótlásul most sül a dió-mazsola-méz töltetű alma.

_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 18:06   
2006-03-05 16:51, tucipatch:
-
Mi kerül abba a finom zöld levesbe Irén (pirítóson kívül )?

 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 16:58   
Nálunk csirkeaprólékleves volt végre zöldséggel (Brüsszelbe nem kapok fehérrépát, otthonról hoztam jó sokat, lefagyasztom és ha kell, akkor csak kiveszem a hűtőből). Utána tarhonyás husi volt. A tarhonyát is otthonról hoztam, mert itt azt sem kaptam. Kiélvezkedtük magunkat! Sőt. Utána túrótorta volt. Azt is hoztam egy jó párat, a többit lefagyasztottam, ebből meg csináltam egy fini tortát. Jól beevett a család. Vacsi? Maradék, ki mit talál.
 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 16:51   
Ma egy tegnap esterol maradt finom zold leves volt piritos kenyerrel, lencsemartas rantott "nasello" tengeri hallal es a tegnapi maradek sos krumplit osszetortem ket tojassal+reszelt sajt+kb. 20 dkg tehenturo+kenyermorzsa. Ket kanal kozott galuskat szagattam belole, es forro olajban pirosra sutottem, hozza jegsalata boven. Edesseg? Egy-egy szelet makos tekercs, vagy makos beigli? En makos vekninek tudom a nevet bacskaiassan.
A vacsora mi lesz? Fogalmam sincs, ebedrol nem maradt semmi, ma a ferjem keszit a vacsorat...
Lehet olasz modra: tejeskave szaraz kenyerrel parolt zoldsegfeleseg es fott sonka. Nekem az olasz hazi vacsorak nem nagyon tetszenek, de mit tehetek? Megeszem ha ehes leszek. Kulonben ez a szokas itt van Piemonte tartomanyban csak, az en oromomre...

Szep vasarnap delutant,
Iren-Tucipatch

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 15:24   
Túléltük a kisérletezést
Végül a feldarabolt csirkét beletettem egy sütöfolia slaugba, felkockázott hagyma, foghagyma, majoranna, bors, erös pirospaprika egy deci repceolajjal bezárva.
A sütöben 200°-on 50 percig rogyogtattam.
Végül kicsomagoltan még ráállitottam a grilt 10 percre, ami megpirongatta szépen.
Hozzá sósburgonya, amire a szaft nagyon kellett. Uborkasaláta kisérte a zöld szinével.
Igy lett megint piros-fehér-zöld az ebédünk

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 10:58   
Ma nincs fözés!
Tegnap esti szinházlátogatás elmaradt (nem hiszitek el, sztrajkolnak a szinészek!), helyette ma elmegyünk a kinaihoz, és megeszünk ketten 1 sült kacsát!

Bovi, remélem este találkozunk itt!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó