2019. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 10:02   
2006-03-05 08:39, bovi:
-
Ma csirke valami lesz
-
Kedves Bovi!
Látom, szeretsz kockázatosan élni...
e.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 08:39   
Ma csirke valami lesz
Az aprólékbol leves és a többit majd holnap irom le, ugyanis még nem tudom.
Próba recept lesz, saját elképzeléseim szerint.

Szép vasárnapot kedveskék!!!

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-05 01:32   
Ma nem föztünk, egyéb ünnepség miatt, de tegnap fözte a párom (szabadnap miatt): zödpaszulyleves bezöldségelve, füstölt oldalast bele, íznek, tárkonnyal és tejföllel (nem is tudtam, hogy tisztában van vele, mi a tárkony, hiszen a tavaly a szemétböl szedtem ki a pálántát ) Utána hal (tekintetbe véve a katolikusokat), párolt zöldborsóval, gombával (sampinyon), sült krumplival.

Nagyon ki volt készülve a sok mosogatás után. Különben a zöldpaszulyleves elég lesz az egész elkövetkezö hétre. Tekintve a hömérsékletet, a teraszon el fog állni Szent Mindig napig.

P. S. Nekem ízlett és demonstratívan mindenböl két porciót ettem. (Rossz a kondíciómnak, de jó a házastársi kommunkációnak. )

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-04 17:27   
Finom fasírtot sütöttem ma, 1/4 rész marha 1/4 rész sertéshús + fele rész szója. Pssszt, meg ne mondjátok a kedvesnek
Mellé törtkrumpli volt és párolt káposzta, amibe került jócskán reszelt hagyma, alma és sárgarépa is. Naggggyon jó lett.
_________________
poe

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-04 16:00   
Finom levest főztem reteklevelekből és krumpliból.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-04 15:40   
2006-03-03 15:31, gekkom:

Szerintem eldobható mindegyik nokedliszaggató, nem kell újat feltalálni

_________________
üdv:bovi

 
 pazsuu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-03 18:21   
Koszonom szepen a receptet ki fogom probalni udv.Sue
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-03 15:33   
2006-03-03 15:31, gekkom:



 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-03 15:31   
Tulajdonképpen miért nem találja már fel vki az egyszerhasználatos eldobható galuskaszaggatót???
-
szerintem már feltalálták, csak a "zöldek" megfúrták a tervet. Pedig mennyi új munkahelyet teremtett volna...
-
--

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-03 13:01   
Praktikus okokból galuska.
( nincs itthon se krumpli, se tészta, se rizs, kint viszont hóvihar van... )
Tulajdonképpen miért nem találja már fel vki az egyszerhasználatos eldobható galuskaszaggatót???

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-03 10:09   
2006-03-02 19:11, pazsuu:
-
Tucipatch draga aruld el hogy csinalod a fokhagymakrem salatat!!Elore is koszonom!
Sue.


-
A fokhagymat megtisztitom es a kozepet ovatosan kiszedem meg azt a finom hartyat is kiveszem belole, mert az okozza az emesztesi zavarokat (lasd Maurise Messeggie gyogynoveny kutato tanacsait).
A mennyiseg legyen egy jo marekravalo vagyis ket fej, tedd a turmix poharba es lassan onts ra olivaolajat es erosen turmixold, az olajat ovatosan adagold hozza mert hirtelen megkemenyedik es suru lesz. Ehhez az adaghoz kb. 2-3 dcl olajra van szukseged, so, almaecet az izesiteshez. Mindez akkor lesz jo ha a suresege eleri a yoghurt suruseget. Sajnos azonnal nagyon eros az ize es az illata, de ha tarolod egy-ket hetig akkor sokkal gyengebb lesz es lehet piritos kenyerre is kenni semmi problema nelkul. Rostelyos majon mesefinom! Ez az egesz
A zold valtozata: az adag felehez hozzadsz 2-3 eros csipos paprikat, es 20 dkg petrezselymet megmosva es megszaritva. Mindezt jol kiturmixolod, izles szerint ecet, so hozza. Par hetig tartod a hutoben es ez is finom a fott zoldsegfeleken es fott huson. A sajat fantaziadtol fugg mit s mennyit teszel bele. Lehet fott tojast, tejben beaztatott kenyerbelet s a so helyett megtisztitott sos heringet belemixerezni. Ez kenyerre kenve nagyon finom, eloetelnek kituno dolog...
Aki kiprobalja adjon rola velemenyt, rendben?

Szep hetveget mindenkinek,
Iren-Tucipatch

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-03 08:54   
Ma nálunk is "büzlik" majd a foghagyma, magyaros szárazbableves lesz.
Férjem nagyon szereti, nekem az olaj ami a foghagymában van, kinozza a gyomrom.
Azért megeszem és büfögök sokat, de nem megyek ma sehová

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 21:11   
márcsak azért, mert a szag szerintem azonnal jelentkezik, viszont A SZAG (egyéb helyeken galambnak is nevezik) az másnap. De ez leginkább a nem magyar fokhagymától fordul elő, persze egyéne válogatja.

De hogy ne nagyon offoljak, ma gyros vót sűtt krumplival

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 21:00   


A leheletre.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 20:35   
Melyik hatásra gondolsz? a szagra vagy A SZAGRA ?
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 20:32   
En is szeretem, de elore kell tervezni a fokhagymaval, mert masnap erzodik igazan a hatasa
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 20:20   
Ja ja, de csak otthon. Én a "mekiben" nem vetemedem odáig. Meg különben is szeretem, szívesen rakok a gulyáslevesbe, a pörköltbe, meg mindenbe aminek olyan gulyás az alapja, meg húsok fűszerezése stb., csak én nem bírom olyan töménytelen mennyiségben, meg reggel-délben-este...
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 20:18   
2006-03-02 20:02, Erazs:

A férjem olyan fokhagymarajongó, hogy még a McDonaldsba is visszük kisüvegben magunkkal

Akkor feltelezem, hogy szolidaritasbol neked is fogyasztani kell

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 20:02   
2006-03-02 19:11, pazsuu:
-
Tucipatch draga aruld el hogy csinalod a fokhagymakrem salatat!!Elore is koszonom!
Sue.


Az engem is nagyon érdekelne. A férjem olyan fokhagymarajongó, hogy még a McDonaldsba is visszük kisüvegben magunkkal
Ja, akkor a szombati kaját majd akkor említem, nehogy véletlen csütörtökön ezzel offoljak

 
 pazsuu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 19:11   
Tucipatch draga aruld el hogy csinalod a fokhagymakrem salatat!!Elore is koszonom!
Sue.


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 18:13   
2006-03-02 18:03, elckerlyck:

van sanszom, hogy hétre készen legyen egy paella?

Ha nem, akkor felig keszen eszed meg.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 18:03   
Aha, sirály. Sorry, nem vagyok ornitológus. De én manapság lángszóróval csinálnám a sirálysültet. Biztos, ami biztos, a madárinfluenza miatt.
Apropó, ha most kitakarodok a konyhába, van sanszom, hogy hétre készen legyen egy paella?

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:58   
A topikcim szerint csak a mairol es a holnapirol lehet irni. A holnaputani mar offolas. De az idozonakra lehet hivatkozni mentsegnek.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:50   
Ebbe a topikba lehet egyébként "leendő" kaját írni, vagy csak feltétlen a mait?
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:49   
A zacskó meg véd a madárinflu-tól nem? És ráolvasztod a zacsit, mint különlegesség?
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:38   
Ez siraly, es eleg egy kisebb doglott halat tenni barmibe, aztan mikor belebujt, teljes testfelulettel ravetni magad a zacskora. Aztan be a sutobe es meg is van a vacsora.
 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:33   
Meggyözted volna a galambot, hogy önként bújjon be a staneclibe?
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:27   
2006-03-02 17:19, elckerlyck:

Ah, vagom. Pedig mar meg is volt a vacsora terv.


 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:19   

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:08   
2006-03-02 16:59, gekkom:

sütözacskóban

Ez olyan bolti papirzacsko, vagy nylon? Nehogy rosszal probaljam ki.


 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó