|
2006-03-05 08:39, bovi:
-
Ma csirke valami lesz
-
Kedves Bovi!
Látom, szeretsz kockázatosan élni...
e.
|
|
|
Ma csirke valami lesz
Az aprólékbol leves és a többit majd holnap irom le, ugyanis még nem tudom.
Próba recept lesz, saját elképzeléseim szerint.
Szép vasárnapot kedveskék!!!
|
|
|
Ma nem föztünk, egyéb ünnepség miatt, de tegnap fözte a párom (szabadnap miatt): zödpaszulyleves bezöldségelve, füstölt oldalast bele, íznek, tárkonnyal és tejföllel (nem is tudtam, hogy tisztában van vele, mi a tárkony, hiszen a tavaly a szemétböl szedtem ki a pálántát ) Utána hal (tekintetbe véve a katolikusokat), párolt zöldborsóval, gombával (sampinyon), sült krumplival.
Nagyon ki volt készülve a sok mosogatás után. Különben a zöldpaszulyleves elég lesz az egész elkövetkezö hétre. Tekintve a hömérsékletet, a teraszon el fog állni Szent Mindig napig.
P. S. Nekem ízlett és demonstratívan mindenböl két porciót ettem. (Rossz a kondíciómnak, de jó a házastársi kommunkációnak. )
|
|
|
Finom fasírtot sütöttem ma, 1/4 rész marha 1/4 rész sertéshús + fele rész szója. Pssszt, meg ne mondjátok a kedvesnek
Mellé törtkrumpli volt és párolt káposzta, amibe került jócskán reszelt hagyma, alma és sárgarépa is. Naggggyon jó lett.
_________________ poe
|
|
|
Finom levest főztem reteklevelekből és krumpliból.
|
|
|
2006-03-03 15:31, gekkom:
Szerintem eldobható mindegyik nokedliszaggató, nem kell újat feltalálni
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Koszonom szepen a receptet ki fogom probalni udv.Sue
|
|
|
2006-03-03 15:31, gekkom:
|
|
|
Tulajdonképpen miért nem találja már fel vki az egyszerhasználatos eldobható galuskaszaggatót???
-
szerintem már feltalálták, csak a "zöldek" megfúrták a tervet. Pedig mennyi új munkahelyet teremtett volna...
-
--
|
|
|
Praktikus okokból galuska.
( nincs itthon se krumpli, se tészta, se rizs, kint viszont hóvihar van... )
Tulajdonképpen miért nem találja már fel vki az egyszerhasználatos eldobható galuskaszaggatót??? 
|
|
|
2006-03-02 19:11, pazsuu:
-
Tucipatch draga aruld el hogy csinalod a fokhagymakrem salatat!!Elore is koszonom!
Sue.
-
A fokhagymat megtisztitom es a kozepet ovatosan kiszedem meg azt a finom hartyat is kiveszem belole, mert az okozza az emesztesi zavarokat (lasd Maurise Messeggie gyogynoveny kutato tanacsait).
A mennyiseg legyen egy jo marekravalo vagyis ket fej, tedd a turmix poharba es lassan onts ra olivaolajat es erosen turmixold, az olajat ovatosan adagold hozza mert hirtelen megkemenyedik es suru lesz. Ehhez az adaghoz kb. 2-3 dcl olajra van szukseged, so, almaecet az izesiteshez. Mindez akkor lesz jo ha a suresege eleri a yoghurt suruseget. Sajnos azonnal nagyon eros az ize es az illata, de ha tarolod egy-ket hetig akkor sokkal gyengebb lesz es lehet piritos kenyerre is kenni semmi problema nelkul. Rostelyos majon mesefinom! Ez az egesz
A zold valtozata: az adag felehez hozzadsz 2-3 eros csipos paprikat, es 20 dkg petrezselymet megmosva es megszaritva. Mindezt jol kiturmixolod, izles szerint ecet, so hozza. Par hetig tartod a hutoben es ez is finom a fott zoldsegfeleken es fott huson. A sajat fantaziadtol fugg mit s mennyit teszel bele. Lehet fott tojast, tejben beaztatott kenyerbelet s a so helyett megtisztitott sos heringet belemixerezni. Ez kenyerre kenve nagyon finom, eloetelnek kituno dolog...
Aki kiprobalja adjon rola velemenyt, rendben?
Szep hetveget mindenkinek,
Iren-Tucipatch
|
|
|
Ma nálunk is "büzlik" majd a foghagyma, magyaros szárazbableves lesz.
Férjem nagyon szereti, nekem az olaj ami a foghagymában van, kinozza a gyomrom.
Azért megeszem és büfögök sokat, de nem megyek ma sehová 
|
|
|
márcsak azért, mert a szag szerintem azonnal jelentkezik, viszont A SZAG (egyéb helyeken galambnak is nevezik) az másnap. De ez leginkább a nem magyar fokhagymától fordul elő, persze egyéne válogatja.
De hogy ne nagyon offoljak, ma gyros vót sűtt krumplival 
|
|
|
A leheletre.
|
|
|
Melyik hatásra gondolsz? a szagra vagy A SZAGRA ?
|
|
|
En is szeretem, de elore kell tervezni a fokhagymaval, mert masnap erzodik igazan a hatasa 
|
|
|
Ja ja, de csak otthon. Én a "mekiben" nem vetemedem odáig. Meg különben is szeretem, szívesen rakok a gulyáslevesbe, a pörköltbe, meg mindenbe aminek olyan gulyás az alapja, meg húsok fűszerezése stb., csak én nem bírom olyan töménytelen mennyiségben, meg reggel-délben-este...
|
|
|
2006-03-02 20:02, Erazs:
A férjem olyan fokhagymarajongó, hogy még a McDonaldsba is visszük kisüvegben magunkkal
Akkor feltelezem, hogy szolidaritasbol neked is fogyasztani kell
|
|
|
2006-03-02 19:11, pazsuu:
-
Tucipatch draga aruld el hogy csinalod a fokhagymakrem salatat!!Elore is koszonom!
Sue.
Az engem is nagyon érdekelne. A férjem olyan fokhagymarajongó, hogy még a McDonaldsba is visszük kisüvegben magunkkal
Ja, akkor a szombati kaját majd akkor említem, nehogy véletlen csütörtökön ezzel offoljak
|
|
|
Sue.
|
|
|
2006-03-02 18:03, elckerlyck:
van sanszom, hogy hétre készen legyen egy paella?
Ha nem, akkor felig keszen eszed meg.
|
|
|
Aha, sirály. Sorry, nem vagyok ornitológus. De én manapság lángszóróval csinálnám a sirálysültet. Biztos, ami biztos, a madárinfluenza miatt.
Apropó, ha most kitakarodok a konyhába, van sanszom, hogy hétre készen legyen egy paella?
|
|
|
A topikcim szerint csak a mairol es a holnapirol lehet irni. A holnaputani mar offolas. De az idozonakra lehet hivatkozni mentsegnek.
|
|
|
Ebbe a topikba lehet egyébként "leendő" kaját írni, vagy csak feltétlen a mait?
|
|
|
A zacskó meg véd a madárinflu-tól nem? És ráolvasztod a zacsit, mint különlegesség?
|
|
|
Ez siraly, es eleg egy kisebb doglott halat tenni barmibe, aztan mikor belebujt, teljes testfelulettel ravetni magad a zacskora. Aztan be a sutobe es meg is van a vacsora.
|
|
|
Meggyözted volna a galambot, hogy önként bújjon be a staneclibe?
|
|
|
2006-03-02 17:19, elckerlyck:
Ah, vagom. Pedig mar meg is volt a vacsora terv.
|
|
|

|
|
|
2006-03-02 16:59, gekkom:
sütözacskóban
Ez olyan bolti papirzacsko, vagy nylon? Nehogy rosszal probaljam ki.
|
|