2018. december 13. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-16 13:31   
Ma finom ebédnek örvendtünk: Marharolád, rizs és jégsaláta. (Göngyölt hátszin)
Nagyon egyszerü lenne, ha kettönknek nem kétféle rizst kellene fözni
Férj nem eszi a natur rizst én meg a politúrosat nem eszem

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 18:48   
2006-02-14 09:20, hajnalkaszl:

Igen, ezek a salatak jobbak szerintem, mint a majonezes salatak, ami tele van tejfellel es majonezzel. Nyers zoldseg valamilyen ontettel - az is OK.

B

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 15:16   
Hehehe, kedves Barna, ez így igaz. De nálunk Erdélyben kapor nélkül sem az!
 
 barna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 14:43   
2006-02-13 10:21, bobe:
-

Csombord (Borsikafűként is lehet kapni) és kapor nélkül nem is káposzta a káposzta!

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 09:20   
Köszi szépen, Boots, nagyon régen ettem ilyen sok vizes salátát. Én "franciául" csinálom !
Egy kis mustárt összekeverek egy kanál ecettel (például finom málna ecet) és 3 kanál
olivaolajjal (vagy dióolaj vagy arganolaj) és belevágom a burgonyát, a hagymát, karikára vágott kolbászt és ecetes uborkát.

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 08:53   
2006-02-12 20:22, hajnalkaszl:
Boots, Te hogy csinàlod a hagymàssalàtàt ?

Burgonya, krumpli vagy pityoka megfozni, elotte vagy utana felvagni karikara. A meleg krumplira egy kis so, ecet, cukor, bele a szeletelt lilahagyma, aztan felonteni vizzel nyakig. Jobb, ha fel napot a hutoben all.

B

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 16:14   
Kedves Anci,
Jó tanácsot adott Bovi, Bruxelles-Lille csak egy óra autóval. S ha érdekel, tudlak kalauzolni Lille-ben, csak 15 km-re lakok, gyakran bejárok és jól ismerem a várost. Azelőtt gyakran voltam Bruxelles-ben is.
üdv.
Hajnalka

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 15:55   
2006-02-13 15:54, poe:

Már csak jó volt

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 15:54   
2006-02-13 10:57, Anci:

Anci, Brüxelleshez csak egy köpésre van Lille,(1 óra autópálya) vagy egyáltalán a francia határ, ott megtalálod a finom Elsasi káposztát!
Azonkivül, ahogy Böbe irja, konzervben biztos van nálatok is. A hires Hengstenberg "Mildessa" valószinü a szemednek még nem tünt fel, hogy az savanyú káposzta.
Jó keresést kivánok!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 15:54   
Mindkettő jó Bovikám, csak sok legyen
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 15:44   
2006-02-13 08:52, hajnalkaszl:
-
Bovi, az mi a "papalcsinta"??? Egy ujdonsàg???

Palacsinta akart lenni .-)

 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 10:57   
2006-02-13 10:21, bobe:

Huuuu, lengyel bolt. De jó, hogy mondod, pedig azt tudom is, hogy hol van. Megpróbálom! Köszönöm a tanácsokat!
Szép napot neked!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 10:21   
Nalunk lehet kapni vecsesi kaposztat, nemet sauer kraut-ot konzervben, es horvat fejeskaposztat vakuumos pakolasban (igaz csak ünnepek környeken ). Vettem mar lengyelt is az is jo volt. Igazad van az izekkel, nekem a vecsesi volt idegen amig rajöttem mi hianyzik belöle, mi Erdelyben tettunk csombort is a kaposztaba, es ez a füszer adja azt az izt, amit hianyolok. Megoldottam, mikor fözöm a kaposztat, teszek bele csombort, ugyanis lehet itt is kapni szaritott formaban.
 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 09:40   
2006-02-13 09:28, bobe:
-
Köszönöm szépen Böbe! Már néztem, nincs sehol igazi. Próbálkoztam többel is, de nem adom fel! Még a román boltot nem néztem, azt mondják, hogy elég közel áll az ízvilága a magyaréhoz, hátha ott lesz! Te milyen nemzet boltjába tudtál venni?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 09:28   
2006-02-13 09:17, Anci:
-

Nem, es nem is ajanlanam. Savanyu kaposztat pedig nezzel "bevandorlo" uzletekben mert naluk szokott lenni.

_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 09:17   
Sziasztok!
Tegnap nálunk is csirkéből volt leves, utána csirkemellet sütöttem paprikával, paradicsommal, hagymával, füszerekkel. Krokettel tálaltam. Ebéd után almás krémes volt. Most csináltam először, finomra sikeredett, már csak abból is gondolom, hogy mára alig maradt a nagy tepsi sütiből. Este csak egy pohár tej volt a vacsi, mivel mindenki sütizett délután.
Hogy ma mi lesz a vacsi? Még számomra is talány!
Itt sajnos nincs igazi savanyukáposzta. Van káposzta, de nem savanyu. Arra gondoltam, hogy hozok Magyarországról és lefagyasztom. Fagyasztott már valaki savanyúkáposztát? Milyen lett az állaga felengedés után? Köszi, ha tudtok válaszolni!

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 08:52   
Bovi, az mi a "papalcsinta"??? Egy ujdonsàg???
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-13 08:34   
Megint egy új hét következik, mit eszünk ma?
Nálunk:
Zöldbableves (saját termés) utána Nutellás papalcsinta Húsnélküli napunk lesz.

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 20:22   
Boots, Te hogy csinàlod a hagymàssalàtàt ?
 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 19:56   
A legegyszerubb etel talan a hagymas burgonyasalata, ez lesz ma vacsorara. Hozza virsli. De meg az is lehet, hogy bele karikazom. Akkor mar virslisalatanak hivjak.

B

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 19:49   
Böbe, főtt savanyúkáposztát veszek ( van nagyon finom pezsgős vagy fehér boros
savanyúkáposzta ), különböző kolbászokat ( virsli szerű )és füstölt sonkát teszek bele.
Nagyon lassú tüzön egy jó félórát melegítem. A vendéglőben volt hozzá nagyon finom
véres hurka.

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 19:00   
Mai ebed: tyukhusleves, marhaporkolt burgonyapurevel, savanyu uborka, kremes.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 14:07   
2006-02-12 09:52, hajnalkaszl:

Nálunk is ez volt az ebéd
Nem pont ünneplös, de igy jött most ki. Kaptam szép sózott oldalast és a többi belevalókat frissen.
Mi ezelött sok évvel, útban Párizs felé, ilyet ettünk Metzben. Annyira izlett, hogy a szülinpomra párom megkértem, ajándék helyett ott szeretnék megint ebédelni.
Ez tölünk pont 300km
Megtette, elvittünk még egy barát házaspárt, igy megérte jobban ))
Aki kételkedik, annak van képem is róla

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 09:52   
Ma délben "choucroute" az ebéd, savanyúkáposzta, ahogyan Alsace-ban csinálják.
Párizsban, a Champs Élyséen, ettem nagyon finom "choucroute"-ot az ismert l'Alsace nevű vendéglőben.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-09 18:17   
Tavaszcsalógatónak ma piros-fehér-zöld ebéd volt: zöldborsóleves csipetkével, sok petrezselyemzölddel. És kissé elöbbre hoztam a paprika-szezont, így töltött paprika volt a második, tejföllel nyakonöntve. A kombináció hagy egy kis kívánnivalót maga után, de én már csak így tudom etetni a válogatós társaságot, egyiknek ez, másiknak ez. Kivéve önmagamat.
 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-09 14:49   
2006-02-09 09:26, Híúz:

Szia Hiúz!
Azért volt vacsira is husi, mert csinálja a család a 90 napos fogyókúrát és tegnap épp husi nap volt, most viszont 3 napig nem ehetünk husit. Különben meg azért is, mert szeretjük:)

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-09 12:56   
Mai ebédünk Cordon Bleu volt, a zsirjában átsütött föttburgonyával és fehérkáposzta saláta.
A húsnak csak felét tudtam megenni, inább salátát ettem
Azért volt rá vevö, nem kell kidobni

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-09 09:26   
2006-02-08 15:22, Anci:
Erre azt mondaná volt anyósom, hogy vigyázat, ennyi hústól proteinsokkat kaphat az a gyermek
Hát sokkot éppen nem, de ha már ebédre föztél, miért nem jó estére a vajas kenyér?

 
 Anci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-08 15:22   
Sziasztok!
Nálunk ma ebédre a gyerekek kedvence volt. Sajnos itthon vannak 3-an is, már csak a nagylányom tartja a frontot az iskolában. Összeszedtek egy jó adag náthát!
Nos, adtunk a baciknak egy jó nagy fülest! Sütöttem jó fokhagymás csirkemellet, sütöttem burgonyát, majd összekevertem. Ettek hozzá "cucmbert", a kicsinek nagyon tetszik ez a név, a savanyú uborkának már ez marad a neve. Remélem hamarosan meggyógyulnak!
Vacsira sülthusi óriási lábas zöldséggel, sült hagymával. Ezt itt (Brüsszelben) tanultam meg elkészíteni. A póréhgymát vékony karikákra összvágom, kevés olíván megfonnyasztom, sózom, borsozom, kevés vízzel felöntöm, készre sütöm. Kb. 10-15 perc alatt kész. Sültek mellé kíváló köret!

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-08 14:54   
A mai vacsora: hidegtál.

A holnapi: sült oldalas fokhagymásan+ főttburgonya.

Péntekre tervezett:
zöldborsó leves
mákostészta.

Tessék választani!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó