2019. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 22:50   
Omgi, koszonom. A melegszendvics gyors, de nem tul egeszseges, a kiegeszitok viszont ott csucsultek az asztalon.
Jobb otlet hijan teli szalamis szendvicset talaltam, emlekszem ebbol mindig vittuk magunkkal mikor haza mentunk finnorszagba.

Kozben elohivtam a kepeket, es feldobom ide a nagyagyut, ez keszult el kesve. Lehet, hogy ronda, de isteni. (Ma megismeteltem, mert tegnap este mind elfogyott, holnap ezt viszik a fiaim a farsangi buliba. Kozkivanatra.)



A recept: a fagyasztott leveles tesztat kiengedjuk es 4*10 cm csikokra vagjuk. Bele csavarjuk az 5 cm hosszu virsli darabokat, es 20 perc alatt megsutjuk. Jobb az ize, ha a virslire vekonyan mustart is kenunk.

Boots

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 21:14   
2006-02-02 11:02, boots:
-

Tanacsot kerek: mit talaljak maskor a vendegeknek, ha hetkoznap este erkeznek es ugy fel ora van osszerakni valami enni valót?

Meleg szendvics! Amig bemelegszik a sütô, addigekonyan felkened a vajat, rapakolsz sajtszeletet, ananászt, és ennek a tetejére 1 db tojásból tük.tojt!( a tojás is megsül azalatt, amíg a sajtot-ananászt pakolod) a tetejére pici piros arany és még sajt,
aztán a bemelegedett sütöbe vele.
A tojás miatt gazdag,laktató, viszonylag gyors. Ha pedig zölded is van otthon, okvetlenül pakolj belôle vitaminokat a tálra, amire kiszeded majd a kenyereket.

Sok sikert, nekem már többször bevált. (Persze a hozzávalóknak otthon kell csücsülni a hûtöben.



 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 12:00   
2006-02-02 10:58, Ferencz Zsuzsanna:
Népi gyüjtésemböl való. Megmondta az anyukám is, ha a máj öreg, azzal csinálhatsz amit akarsz, ehetetlen lesz.
Az a nagy feneség, hogy a májon nem látszik, csak fog az idö!

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 11:02   
Tengap vendegeim voltak, innen a MON-rol, de mire elkeszult a finom tesztaba csavart virsli, mar le is leptek... A fotoalbumba lehet hamarosan uj kep kerul.

Tanacsot kerek: mit talaljak maskor a vendegeknek, ha hetkoznap este erkeznek es ugy fel ora van osszerakni valami enni valót?

A kóla+chips már nem dukál.

Boots

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 10:58   
Kösz, Andu )
 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 10:51   
2006-02-01 13:52, Ferencz Zsuzsanna:
Öreg volt. Már az állat.
Vagy ivott?!?!? ))

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-02 07:01   
Kösz, lányok. Már minden világos, kivéve azt, hogy miért kell a májat tejbe tenni...

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 15:45   
Fél órát teszem a májat tejbe, mindegy disznó vagy marha. Ez szerintem a sok méreg közömbösitésre jó, ami benne van, mivel a májon megy át minden.
A sütési ideje csak néhány perc, pro oldal, amikor a szúrás már nem vérzik, készen van!

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 14:42   
én soha nem tejezek, de csak angolosan szeretem a májat. a családdal nincs baj, rajtam kívük senki nem eszi. A fiam csak a májpástétomot
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 14:37   
2006-02-01 13:52, Ferencz Zsuzsanna:
-
A tejtöl függetlenül csak egy pillanatig szabad sütni. Persze vastagabb szeleteknél nehéz eldönteni, hogy mikor sült át a közepe, ezért én inkább kiteszem magam annak a veszélynek, hogy "angolosra" sikerül. Az még mindig megbocsáthatóbb, mint ha kemény, mint a cipötalp. Nálunk gyakran van resztelt (pirított) máj, és családi társbérletem tagjai rendkívül kritikusak.

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 13:56   
2006-02-01 13:52, Ferencz Zsuzsanna:

zsuzsám, nem hiszem, hogy a víz miatt lenne... hogyan sütöd te a májat?

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 13:52   
Kedves lányok-fiúk,
a disznómájat mindig 4-5 órára tejbe tettem sütés előtt. Nos, ezuttal hiába: olyan kemény lett, mint a kő. Mi lehet az oka? Nagyon felvizezték a tejet? Vagy más?

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 09:06   
Nekem ma megint a kantinkajával kell megelégednem, mire hazaérek már túl késö ebédelni. Egyszerüen nem tudunk hozzászokni, hogy este ebédeljünk, m ikor az egész család együtt van, esténként csak vajaskenyér, felvágott, virsli, lekvár stb. kerül az asztalra, persze, nem egyszerre.
Fiam mélyhütött pizzát süt magának, hozzá nagy salátát, saját készítésü öntettel.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 08:20   
2006-02-01 06:56, hajnalkaszl:

Akkor ezt pont alkalmas enni, amikor az ember a fogorvoshoz készül

Most 9-re van idöpontom

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 06:56   
Van itt egy jó büdös sajt, a neve "vieux Lille", azelőtt vittünk haza autóban,
az egész úton büzlött, pedig nem hőségben vittük !

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 01:35   
2006-02-01 01:25, melindalaczay:
-
2006-02-01 00:34, hajnalkaszl:
-

-
vagy minel? Uristen, mar felejtem a magyar helyesírást, pedig régen jó voltam belole, bocs, ha elirtam, mi elott kimoderálnak:-)

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 01:25   
2006-02-01 00:34, hajnalkaszl:
-

-
azt elhiszem neked! Imádom a francia sajtokat is, eszem (inkabb falom) Oket csak ugy magaban! minnel büdösebb annal jobb:-)

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 00:34   
Gyere át Franciaországba, ha szereted a jó sajtokat ! van választék !
 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-01 00:10   
2006-01-30 21:45, rigojanos:
-
hello Rigojanos, na megtaláltam ma a sajtodat, fincsi, epp azt majszolom.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-31 16:32   
2006-01-31 10:20, Híúz:


 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-31 10:20   
Miért a kemény hidegnek megfelelö? Biogázzal fütötök?
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-31 10:14   
Azt hiszem, ma a kemény hidegnek megfelelö ebéd lesz: tarkabab leves füstölt csülökkel. A bab megföve üldögél a kuktában, a magát jó szakácsnak képzelö férj pedig szabadnapos.(én nem) Nagy érdeklödéssel várom a délutánt.
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-31 10:11   
2006-01-30 17:10, Pompéry Berlin:

"Ez olyan, mintha azt mondanád, Range Rover helyett olcsóbb a Dacia. Igaz, mindkettő gurul és közlekedési eszköz."



Igen, de a reszelt, parmezánnak nevezett "tejpor" bicikli!

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 22:10   
2006-01-30 17:16, Pompéry Berlin:
-
en varom a cimet, nagyon nagyon. A ferjem epp a napokban jelentette be, hogy olasz etelt akar enni, mert elege van a spanyolokbol egy idore.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 21:45   
Ha mar a sajtoknal tartunk - a legfinomabb, amit ettem, az a Crucolo nevu olasz sajt. Nem kemeny, az erosebb izu sajtok kategoriajaba sorolnam, de annyira jo, hogy en csak magaban is el tudom ragcsalgatni.



 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 20:41   
Egy ötlet, nemcsak a parmezán-sajthoz:
Keménysajtból nagyon vékony és guszta szeleteket lehet vágni a zöldség/krumplihámozóval..érdemes kipróbálni!

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 20:33   
2006-01-30 19:20, melindalaczay:
-
2006-01-30 13:56, Ferencz Zsuzsanna:
-
"Sáfrányból és parmezánból doktorálhatok."

meg grillezett husokhoz is nagyon jó a sajtos verzio tejszinnel gazdagítva.

 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 19:20   
2006-01-30 13:56, Ferencz Zsuzsanna:
-
"Sáfrányból és parmezánból doktorálhatok."

en a safranyt mocarella sajttal ismerem, makaronihoz,daralt birka hussal, az arab konyhaban tradicionalis etel.
biztos parmezannal is izletes!
hmm kezdek ehes lenni

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 17:16   
2006-01-30 13:56, Ferencz Zsuzsanna:
-
"Sáfrányból és parmezánból doktorálhatok."
-
A sáfrányt nem tudom. De a parmezánról még sokmindent lehet (kell?) tudni. A jobb helyeken nemcsak hogy frissen reszelik a tányérodra, hanem kisebb szeletekre reszelik, nem homokszemcse formátumú porrá. És úgy, hidd el, sokkal, de sokkal finomabb. Tudod, ez olyan világnézeti kérdés, mint a káposztás cvekkerli, amely a szekértők állítása szerint, egyben közismerten csakis rombusz alakú tésztából kitűnő.

Mégjobb helyeken, ahol a parmezánt akár szószhoz is használják, egy malomkerék nagyságű sajtot visznek ki az asztalhoz és abból kaparják ki speciális kanállal a szükséges mennyiséget. Egy idő után a malomkerék üregelt lesz, mint a széles és sokáig égett díszgyertya. Már az eljárás puszta látványa megéri ilyen spagettit rendelni. Címet adok, ha valakit érdekel.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-30 17:10   
2006-01-30 13:29, Mary:
-
Kedves Mary,

matematikailag igazad van, de hogyan lehet ezt a kettőt összehasonlítani?! Ez olyan, mintha azt mondanád, Range Rover helyett olcsóbb a Dacia. Igaz, mindkettő gurul és közlekedési eszköz.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó