|
Omgi, koszonom. A melegszendvics gyors, de nem tul egeszseges, a kiegeszitok viszont ott csucsultek az asztalon.
Jobb otlet hijan teli szalamis szendvicset talaltam, emlekszem ebbol mindig vittuk magunkkal mikor haza mentunk finnorszagba.
Kozben elohivtam a kepeket, es feldobom ide a nagyagyut, ez keszult el kesve. Lehet, hogy ronda, de isteni. (Ma megismeteltem, mert tegnap este mind elfogyott, holnap ezt viszik a fiaim a farsangi buliba. Kozkivanatra.)
A recept: a fagyasztott leveles tesztat kiengedjuk es 4*10 cm csikokra vagjuk. Bele csavarjuk az 5 cm hosszu virsli darabokat, es 20 perc alatt megsutjuk. Jobb az ize, ha a virslire vekonyan mustart is kenunk.
Boots
|
|
|
2006-02-02 11:02, boots:
-
Tanacsot kerek: mit talaljak maskor a vendegeknek, ha hetkoznap este erkeznek es ugy fel ora van osszerakni valami enni valót?
Meleg szendvics! Amig bemelegszik a sütô, addigekonyan felkened a vajat, rapakolsz sajtszeletet, ananászt, és ennek a tetejére 1 db tojásból tük.tojt!( a tojás is megsül azalatt, amíg a sajtot-ananászt pakolod) a tetejére pici piros arany és még sajt,
aztán a bemelegedett sütöbe vele.
A tojás miatt gazdag,laktató, viszonylag gyors. Ha pedig zölded is van otthon, okvetlenül pakolj belôle vitaminokat a tálra, amire kiszeded majd a kenyereket.
Sok sikert, nekem már többször bevált. (Persze a hozzávalóknak otthon kell csücsülni a hûtöben.
|
|
|
2006-02-02 10:58, Ferencz Zsuzsanna:
Népi gyüjtésemböl való. Megmondta az anyukám is, ha a máj öreg, azzal csinálhatsz amit akarsz, ehetetlen lesz.
Az a nagy feneség, hogy a májon nem látszik, csak fog az idö!
|
|
|
Tengap vendegeim voltak, innen a MON-rol, de mire elkeszult a finom tesztaba csavart virsli, mar le is leptek... A fotoalbumba lehet hamarosan uj kep kerul.
Tanacsot kerek: mit talaljak maskor a vendegeknek, ha hetkoznap este erkeznek es ugy fel ora van osszerakni valami enni valót?
A kóla+chips már nem dukál.
Boots
|
|
|
Kösz, Andu )
|
|
|
2006-02-01 13:52, Ferencz Zsuzsanna:
Öreg volt. Már az állat.
Vagy ivott?!?!? ))
|
|
|
Kösz, lányok. Már minden világos, kivéve azt, hogy miért kell a májat tejbe tenni...
|
|
|
Fél órát teszem a májat tejbe, mindegy disznó vagy marha. Ez szerintem a sok méreg közömbösitésre jó, ami benne van, mivel a májon megy át minden.
A sütési ideje csak néhány perc, pro oldal, amikor a szúrás már nem vérzik, készen van!
|
|
|
én soha nem tejezek, de csak angolosan szeretem a májat. a családdal nincs baj, rajtam kívük senki nem eszi. A fiam csak a májpástétomot 
|
|
|
-
A tejtöl függetlenül csak egy pillanatig szabad sütni. Persze vastagabb szeleteknél nehéz eldönteni, hogy mikor sült át a közepe, ezért én inkább kiteszem magam annak a veszélynek, hogy "angolosra" sikerül. Az még mindig megbocsáthatóbb, mint ha kemény, mint a cipötalp. Nálunk gyakran van resztelt (pirított) máj, és családi társbérletem tagjai rendkívül kritikusak. 
|
|
|
zsuzsám, nem hiszem, hogy a víz miatt lenne... hogyan sütöd te a májat?
|
|
|
Kedves lányok-fiúk,
a disznómájat mindig 4-5 órára tejbe tettem sütés előtt. Nos, ezuttal hiába: olyan kemény lett, mint a kő. Mi lehet az oka? Nagyon felvizezték a tejet? Vagy más?
|
|
|
Nekem ma megint a kantinkajával kell megelégednem, mire hazaérek már túl késö ebédelni. Egyszerüen nem tudunk hozzászokni, hogy este ebédeljünk, m ikor az egész család együtt van, esténként csak vajaskenyér, felvágott, virsli, lekvár stb. kerül az asztalra, persze, nem egyszerre.
Fiam mélyhütött pizzát süt magának, hozzá nagy salátát, saját készítésü öntettel.
|
|
|
2006-02-01 06:56, hajnalkaszl:
Akkor ezt pont alkalmas enni, amikor az ember a fogorvoshoz készül
Most 9-re van idöpontom 
|
|
|
Van itt egy jó büdös sajt, a neve "vieux Lille", azelőtt vittünk haza autóban,
az egész úton büzlött, pedig nem hőségben vittük !
|
|
|
2006-02-01 01:25, melindalaczay:
-
2006-02-01 00:34, hajnalkaszl:
-
-
vagy minel? Uristen, mar felejtem a magyar helyesírást, pedig régen jó voltam belole, bocs, ha elirtam, mi elott kimoderálnak:-)
|
|
|
2006-02-01 00:34, hajnalkaszl:
-
-
azt elhiszem neked! Imádom a francia sajtokat is, eszem (inkabb falom) Oket csak ugy magaban! minnel büdösebb annal jobb:-)
|
|
|
Gyere át Franciaországba, ha szereted a jó sajtokat ! van választék !
|
|
|
2006-01-30 21:45, rigojanos:
-
hello Rigojanos, na megtaláltam ma a sajtodat, fincsi, epp azt majszolom.
|
|
|
2006-01-31 10:20, Híúz:

|
|
|
Miért a kemény hidegnek megfelelö? Biogázzal fütötök? 
|
|
|
Azt hiszem, ma a kemény hidegnek megfelelö ebéd lesz: tarkabab leves füstölt csülökkel. A bab megföve üldögél a kuktában, a magát jó szakácsnak képzelö férj pedig szabadnapos.(én nem) Nagy érdeklödéssel várom a délutánt. 
|
|
|
2006-01-30 17:10, Pompéry Berlin:
"Ez olyan, mintha azt mondanád, Range Rover helyett olcsóbb a Dacia. Igaz, mindkettő gurul és közlekedési eszköz."
Igen, de a reszelt, parmezánnak nevezett "tejpor" bicikli! 
|
|
|
2006-01-30 17:16, Pompéry Berlin:
-
en varom a cimet, nagyon nagyon. A ferjem epp a napokban jelentette be, hogy olasz etelt akar enni, mert elege van a spanyolokbol egy idore.
|
|
|
Ha mar a sajtoknal tartunk - a legfinomabb, amit ettem, az a Crucolo nevu olasz sajt. Nem kemeny, az erosebb izu sajtok kategoriajaba sorolnam, de annyira jo, hogy en csak magaban is el tudom ragcsalgatni.
|
|
|
Egy ötlet, nemcsak a parmezán-sajthoz:
Keménysajtból nagyon vékony és guszta szeleteket lehet vágni a zöldség/krumplihámozóval..érdemes kipróbálni!
|
|
|
2006-01-30 19:20, melindalaczay:
-
2006-01-30 13:56, Ferencz Zsuzsanna:
-
"Sáfrányból és parmezánból doktorálhatok."
meg grillezett husokhoz is nagyon jó a sajtos verzio tejszinnel gazdagítva.
|
|
|
-
en a safranyt mocarella sajttal ismerem, makaronihoz,daralt birka hussal, az arab konyhaban tradicionalis etel.
biztos parmezannal is izletes!
hmm kezdek ehes lenni
|
|
|
-
-
A sáfrányt nem tudom. De a parmezánról még sokmindent lehet (kell?) tudni. A jobb helyeken nemcsak hogy frissen reszelik a tányérodra, hanem kisebb szeletekre reszelik, nem homokszemcse formátumú porrá. És úgy, hidd el, sokkal, de sokkal finomabb. Tudod, ez olyan világnézeti kérdés, mint a káposztás cvekkerli, amely a szekértők állítása szerint, egyben közismerten csakis rombusz alakú tésztából kitűnő.
Mégjobb helyeken, ahol a parmezánt akár szószhoz is használják, egy malomkerék nagyságű sajtot visznek ki az asztalhoz és abból kaparják ki speciális kanállal a szükséges mennyiséget. Egy idő után a malomkerék üregelt lesz, mint a széles és sokáig égett díszgyertya. Már az eljárás puszta látványa megéri ilyen spagettit rendelni. Címet adok, ha valakit érdekel. 
|
|
|
2006-01-30 13:29, Mary:
-
Kedves Mary,
matematikailag igazad van, de hogyan lehet ezt a kettőt összehasonlítani?! Ez olyan, mintha azt mondanád, Range Rover helyett olcsóbb a Dacia. Igaz, mindkettő gurul és közlekedési eszköz.
|
|