2019. augusztus 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-17 11:18   
Bovika milyen kacsat vettel? En tegnap megint "kacsa-vagy libacomb-vadaszaton" voltam, de minden üzletben csak lengyel volt. Na ezzel meg nagyon rossz tapasztalataim vannak, szegeny allaton csak a bör meg a csont van.
Van a melyhütömben egy darab özgerinc, lehet hogy ezuttal ebböl lesz ünnepi ebed.
Tegnap vettünk egy kicsi, formas fenyöfacskat, es meg van tavalyrol szaloncukrom is.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-16 10:03   
2011-12-10 11:20, ravic:

Sajnálom, hogy nem adtam meg a címem
Ide is jöhetne a postás, mivel nem vagyok nagy a sütésben. (Már nem)

Lánykák, mi lesz az ünnepi menü???

Itt nagyon viharos az idő, így kell arra számítanom, hogy nem tudunk elmenni enni.
Férjemmel esőben, viharban

Így készítettem haza 2 nagy kacsamellet, az lesz az első nap, másnap, mindig vadas ragu volt eddig.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-10 11:20   
Bovika: a beigli jo resze elment Berlinbe, a maradek meg a holnapi vendegeke. A kremest (csak egy adagot csinalok), a karacsny esti vacsorahoz gondoltam. Aztan az ünnep ket napjara lesz csoki-torta -de csak egy kicsi! Szilveszterig aztan esszük a maradekokat....
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-08 13:40   
2011-12-08 13:11, ravic:

Ravicka,
Ti is csak ketten vagytok, vagy meghívsz egy hadsereget karácsonyra

Ha van én is folyton az édességet rágcsálom, így okosabb, ha nincs olyan sok.
Nálam csak a beigli, krémes és egy nagyon finom mézes lesz.
A mézest hamarosan elkészítem, mert azt sokáig ellehet tartani, ha nem fogy el mindjárt.

Jó készülődést kívánaok!
_________________
üdv:bovi

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-08 13:11   
Bovika: en is csinalok majd kremest, de a lapokat megveszem keszen, csak a kremet krealom magam.
Hitvesem egesz heten ragta a fülemet a kagylo vegett, hat jol van, holnap lesz zöldseges kagylo, most van a szezonja. Nem mindegy mikor csinalom, jo sok fokhagyma kell hozza, tehat a következö nap programm nelküli kell hogy legyen...
Valika: meg en sem fejeztem be a beigli sütes, jön a következö sorozat.Szegeny parom rengeteg diot tisztitott, most aztan meltan követeli a beiglit, söt meg racsos linzert is akar, de mint mondta: "legyen a tesztaban daralt dio is". Szoval megvan a feladatom igy deecember havaban...

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-07 16:43   
Nem akarok veletek versenyezni, én nem a beiglivel kezdtem.
Ma megcsináltm a krémeslapokat.
Majd akkor sütöm, amikor töltöm, az utolsó napon.
Bent nyugszanak a mélyhűtőben addig.

Nem tagadom, elfárdatam
Az asztalfölé hajlongás nem olyan jól megy, mint itt a gépnél ülés ps

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-06 18:49   
2011-12-06 12:13, ravic:
-
Tegnap megsütöttem az elsö sorozat beiglit, -

Ravicka, en mar a masodik sorozatnal tartok, 6 diosat, 2 makosat es egy zserbot elvitt a fiam, ma sutottem 2 diosat es 2 makosat amelyek mennek Floridaba es Virginiaba, nagyon szepek lettek. Azonkivul van meg ket zserbo egyiket elosztom a masik megmarad nekunk.

Kell meg 4 dios es 2 makos, azokat majd a hovoheten fogom sutni, egyelore elegem van beloluk.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-06 12:13   
Tegnap megsütöttem az elsö sorozat beiglit, ennek jo resze megy Berlinbe, meg a hetvegi vendegek gyomraba...
Jol sikerült, igaz mar este 11 volt, mikor a masodik tepsit kivettem a sütöböl.
A hitves persze ebedelni is akart a beigli sütes mellett, csinaltam spagettit garnelaval,zuccinival, gyöngyhagymaval,kicsi paradicsommal, es mindenfele friss füszernövennyel. Elegedett volt a kedves...

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-12-05 13:48   
Mint minden nap, ma is főztem ebédet. Leírom, hogy milyen finom, de egyszerű az elkészítése.
Serpenyős mousaka: egy kisebb obergint kockára vágva, nagyobb serpenyőben oliva olajat forrosítok, vöröshagymát apróra kockázva, mepirítom az oberginnel és egy kis adag darálthússl.
Közben 2 gerezd foghagymát összetörve hozzáadok, tovább dinsztelem. Egy csésze forró vízben vegetát oldok fel és ezt is hozzáadom egy kevés paradicsompürével.
Amikor az obergin kockák megduzzadtak és puhának látszik, jön bele egy pohár tejföl.
Közben ne felejtsem el a füszereket: só, bors kakukfü, origano és még ki mit szeret.
Végül reszelt ementálival betakarom és fedő alatt ráolvasztom pár percig.
Nagyon finom hozzá a francia zsúrkenyér vagy bagette.
30 perces ebéd

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-11-30 19:38   
Túrós ganca pirítva, füstölt-szalonnás tepertővel! Nem lehet megúnni!
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-11-30 17:31   
Elküldtem a napokban a Kedvest fél kiló savanyúkáposztáért - mondván: kell a C vitamin - hozott is a drága két egész kilót. Esszük nyersen, rakott káposztának, pirított káposztának, ma meg korhelylevest főztem, bár nem ittunk tegnap semmit se
Utána mákos lepény volt, bár azzal befürödtem. Németországban vettem a darált mákot, jól tele volt cukorral, az még nem lett volna akkora tragédia, de kicsit már avas volt. Kár volt a munkáért meg a költségekért, nagy részét elvittem a parkba a kacsáknak.
_________________
poe

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-11-30 16:36   
Ma egy jo öreg tyuk került a fazekba sok zöldseggel. Nagyon jo a tyukleves telen, influenza idöszakban, erösiti az immunrendszert. Reggelenkent is lehet egy-egy csesze forro levest inni, a kave helyett!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-11-30 09:41   
Itt is sok kolbásszal lesz az ebéd ma, ugyanis rakottkrumplit csinálok
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-10-08 12:45   
2011-10-08 10:22, Balu:
-
Nálunk ma lesz lecsó,burgonyásan,sok kolbásszal
-
Nagyon szeretem. Baluka, meghivathatom magam ebedre?

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-10-08 10:22   
Nálunk ma lesz lecsó,burgonyásan,sok kolbásszal
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-10-07 13:46   
Ma nagyon finom volt az ebédünk:-)

Imádom a mediterrán ételeket!
Tengeri halat rántottam és hozzá: zuchini+obergin+paradicsom+vöröshagyma+foghagyma, sok provanci füszerrel.
Nem pároltam, hanem sütögettem a serpenyőben, így pikánsabbak az ízek.
Persze mindent olivaolajon!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-30 19:01   
2011-09-27 12:26, ravic:

Ravicka, itt a Lidel-nél van még magyar fehér paprika, mi is csak abbol készítünk lecsót.
Presze ez inkább nosztalgia, mert a nagy sárga paprikák is ízesek.
Mi 2 tojást verünk rá, amikor készen van, az megfogja a felsleges levét.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-27 12:26   
Tegnap kaptam szep, husos sarga magyar paprikat (nem marokkoit, amit pl.Pesten akartak ramsozni), ugyhogy az ev utolso lecsojat ma megfözöm, meg kerdeses hogy fözzek-e hozza nehany szem krumplicskat, vagy vegyek-e kedvenc pekemnel - kivetelessen - frissen sült Bagettet?
Egyebken szoktam meg a lecsoba nehany karika aprora vagott zuccinit is tenni, mert ez ad egy kis "tartast" a lenek...

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-25 17:13   
Kedves papadoxa, köszönöm a jo tanacsot! Majd leközelebb ugy csinalom, ahogy irtad, de abban igazat kell adnom Tihinek, hogy sajnos nehez jo minösegü hust vasarolni. A mi környekünkön peldaul egymas utan csuktak be a hentes üzletek, egy van meg nyitva a belvarosban. Itt csak akkor vasarolok, ha vendegeim vannak, mert az arak eleg borsossak.
Kedves Tihi, elfelejtettem irni, hogy en sütötökröl regeltem, a masik töknek mar lejart az ideje, de melyhütöttet Pesten meg kaphatsz!

 
 papadoxa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-25 13:23   
2011-09-25 11:30, ravic:

-

Kedves Ravic a marhahust nem lehetetlen megsutni. Azt kell tudni, hogy egy steaket nem szabad agyon sutni, vagy forro vajban serpenyoben le fedetlenul kell sutni,vagy grille plaque on nem racson mert a langok meg egetik a hust egyebkent szerintem nem a pàc puhitotta meg a hust, hanem az a hus minosegetul fugg (minden reszet a marhanak nem lehet sutni az is igaz) egy steacket, nem kell pacolni,csak so és bors kell rà épp a sutes elott.

udv: papadoxa

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-25 13:02   
Hol kaphatnák egy jó tökfözeleléket?
Már nagyon hiányzik.

Ma már csak supermarketek vannak, eltüntek a hentesek, akik tudták a húst kezelni. A supermarketek a húsokat kezeletlenül túl frissen tárolják, manapság nehéz jól kezelt húst vásárloni.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-25 11:30   
Tegnap kiprobaltam a lehetetlent: marhahusbol hirtelen sültet kesziteni. Ez ugy jutott eszembe, hogy lattam ir marha-steaket, vettem ket szeletet. Biztonsag kedveert,sütes elött,egy kicsit bepacoltam.
Nem lett cipötalp, de azert tökeletes sem.Ugyancsak a
biztonsag kedveert harom fele köritest csinaltam, es meg egy tal salatat is.
Elkezdödöt a tök-szezon, en gyakran csinalok tökböl (ingverrel,egy kis sargarepaval, vagy edeskömennyel(Fenchel) vegyitve) köritest. De jo a tök edeskrumplival is.


 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-21 17:00   
Del-Tirolbol hoztam mindenfele finom füszerkeverekeket, es remek kolbaszokat öz-,vaddiszno-, es kecskehusbol. Egy reszet megesszük, a többit elajandekozzuk. A füszerkevereket ma kiprobaltam - halfilevel, prima volt!
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-09 13:55   
2011-09-08 16:22, Valeria:
En fozok, kb. evente ketszer. Nyaron kaptam egy paella edenyt is Spanyolorszagbol. Nem eppen egyszeru a receptem, de nagyon finom.

Valika,
ha van rá időd, légysziver a receptes oldalon leírni.

Köszi előre, majd összehasonlítom, aztán kiderül, hogy melyik jobb

_________________
üdv:bovi

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-09 09:28   
Hallo Bovika, en, is kesziettem mar paellat, persze nem szigoruan a spanyol recept szerint, leginkabb akkor, ha vendegeim voltak, mert ezt meg lehet elöre csinalni, aztan kitenni az asztalra, es mindenki "neki eshet"....
Ma össze dobom az összes maradek zöldseget, meg egyebeket, majdcsak lesz belöle valami, mar igy utazas elött nem akarok meg több elelmiszert vasarolni.

Szep hetveget kivanok!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-08 16:22   
2011-09-08 13:52, bovi:
-

En fozok, kb. evente ketszer. Nyaron kaptam egy paella edenyt is Spanyolorszagbol. Nem eppen egyszeru a receptem, de nagyon finom.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-08 13:52   
Ma kipróbáltam a Paela készítését.
Nem éppen egyszerű, de megérte a munkát, mert jól sikerült
Mi nagyon kedveljük a mediterran ételeket, paelát ettünk gyakran Teneriffán.
Sajnos, ennek vége

Azért, ha jó is volt, hiányzott a tengeri levegő, a strand tarka diszlete.

Főz valaki közületek rendszeresen ilyesmit?
Esteleg lenne egy kicsit egyszerűbb receptváltozata, ennek a finomságnak

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-05 20:38   
Lányunk tegnap jött egy nagy szatyor sitromsárga rókagombával. Párom ma este tisztította azokat, én meg sütéshoz fogtam.

A serpenyüben a kis kockára baromfi ollóval vagdalt füstölthúst sütöttem, lekanálkáztam a túl sok zsírt és félpuhára készítettem. Holnap majd édes tejszínnel puhára dinsztelem és burgonyapürével tárolom. A füszer megint csak finomra örölt fehérbors, ami a fehér húsu halakhoz is nagyon megfelelö.

Egy adag meg megint megy a mélyhütöbe, jó ott keresgélni ennivalót a hosszú tél folyamán.

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-03 10:30   
Hallo Bovika! Ezuttal nem kelt tesztabol csinaltam (mert en is csak abbol szeretem), hanem kiprobaltam egy uj receptet, kevert tesztaval. Na, ahogy a a közmondas tartja: Jart utat jaratlanert el ne hagyj!!(Ez ugyan nem mindig jön be, de ebben az esetben igen.)
Ma en sem fözök, vendegsegbe megyünk, holnap meg - ha marad a szep idö - kirandulunk valamerre, aztan utközben eszünk valamit. Szep hetveget minden Forumozonak!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-02 15:18   
2011-09-02 10:04, ravic:

Szia Ravicka!
Sajnállak, hogy a térded fáj, ne eröltesd!

Ma mi is halat ettünk, ha halnak számít a lazac
Van egy medditerran receptem, ez a kedvencem.
Sok paprika,zuchini,hagyma, foghagyma, paradicsom és természetesen olíva olaj

Holnap göröghöz megyünk, vasárnap kínaihoz.
Férj nagyon hízeleg, én meg, nem mondok nemet

Nem tudom milyen alapot csináltál a szilva alá, de én mindig kelttésztával készítem.
Jó lágyra dagasztom, a tepsin kinyujtom, beterítem negyedekre vágott szilvával.
Csak amikor kisült, cukrozom!

Kellemes hétvéget!

_________________
üdv:bovi

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó