2019. május 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 19:23   


Ime a sáfrány.
Ez meglepett, akkor a most kibujó crocusvirágaimat dobhatom a rizsfelfujtba?

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 18:25   
Sáfrány = crocus sativus.
Ősszel nyíló hagymagumós, fagytűrő, levelei egy időben jelennek meg 5-6 cm átmérőjű
sötétlila virágaival, melyek erezete még sötéttebb színű. Élénkvörös, hosszan kiálló bibéje
a fűszérként használt sáfrány.
Nekem mindig van a kertemben.

Hajnalka

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 17:57   
2006-01-28 15:12, tucipatch:
Ha ker valaki szivesen kuldok...
------
Hogyé adod?

_________________

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 15:12   
Más: nagyon szeretem a sáfrányt, s most kaptam a lányomtól... asszem, szirmot, de nem port. Mit lehet vele kezdeni?

Itt Olaszorszagban egyes tartomanyokban oriasi teruleteken termesztik... teszta szinezesere is hasznaljak, szep sarga lesz tole a teszta. "Rizotto alla Milanese" nem lehet elkepzelni safrany szirmok nelkul, kulonos izt es szint ad rizsbecsinaltnak. A cukraszatban is hasznaljak keves vizben feloldva a kremek szinezesehez.
Egy safrany viragbol 4-6 sziromot tudnak osszegyujteni csak... allitolag 40 ezer Euro kiloja.
Ha ker valaki szivesen kuldok...
Iren-Tucipatch

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 10:37   
Ma, fincsi gulyásleves készül, kell valami magyaros, mert holnap a kinainál eszünk
Szép hétvéget fözöcskézök!!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 10:07   
A safrany nagyon draga es finom fuszer .
Itt sutemenyekbe, indiai etelekbe es a mennyeien finom spanyol paellaba szoktam tenni

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-28 07:50   
2006-01-27 14:07, espa:
-
Mi az a murok?

Kedves Espa, az a sárga répa, Erdélyben.

Más: nagyon szeretem a sáfrányt, s most kaptam a lányomtól... asszem, szirmot, de nem port. Mit lehet vele kezdeni?

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:46   
de nagyon orulok, nem is gondoltam, hogy majd ilyen sokan segitetek, es igerem, nem lesz falrahanyt borso!
 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:45   
2006-01-27 14:42, fodorerika:
" a kicsi gyerek a forro olajjal??? engem tuti a szivbaj kerulugetne!"

Az a kicsi gyerek készíti a legfinomabb tojáslepényt, amit valaha is ettél. ne félj, nem elöször jár olaj a keze ügyében.

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:43   
Erika, azt hiszem hogy már nem is akarsz több borsót látni, a fözésröl nem is beszélve.

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:42   
2006-01-27 14:33, Híúz:
-
oh istenem! a kicsi gyerek a forro olajjal??? engem tuti a szivbaj kerulugetne!

Poe: eleg erdekes is lenne ha itt atszaladgalnek a szomszedhoz, es nemetul eloadnam a borsofozelek sztorijat! azt se tudjak mi az a borsofozelek...

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:40   
Még egy tipp Erikának: a Lidl-ben van nagyon szép és finom mélyhütött borsó. Én fövö vízbe dobom, pillanatok alatt felenged és néhány perc fövés elég neki. Aztán leszüröd és úgy jársz el, ahogyan alább le van írva.
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:37   
2006-01-27 14:23, poe:

"mit gondolsz, mi mivel töltöttük fiatal éveinket? Csak mi a szomszédasszonyhoz szaladgáltunk"

Én nem, én egészen másfelé szaladgáltam (és kerültem a pletykás szomszédasszonyokat).

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:33   
Míg el nem felejtem, dicsekedjem el: a fiam ma fogja élete elsö fasírtját sütni, azt mondta, inkább majd frissen eszi, mintsem melegítve. Salátát készít hozzá és zsemlét melegít (a mélyhütöböl). Ut´na pedig órási narancs, maga vásárolta. S mindehhez 11 éves.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:23   
Persze hogy nem nevetünk ki, mit gondolsz, mi mivel töltöttük fiatal éveinket? Csak mi a szomszédasszonyhoz szaladgáltunk mert nem volt internet
A mikros módszer működik, minden fagyasztott zöldfélével. Frissel is, de akkor + pár kanál viz+fedő. Én a rizst, krumplit is ott főzöm. Meg az almát, meg a meg a ...
_________________
poe

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:21   
Erika, a mikróval kapcsolatban nem tudom, azt mi csak a fiam használja, ha melegíteni akar valamit. Újabban azonban ö is inkább frissen föz.
 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:09   
2006-01-27 14:07, espa:
-
nem tudom! repa?

tenyleg kosz a tippeket! mind kiprobalom! es az ilyen mikorhullamus trukkot ugy is bevethetem, ha mondjuk franciasalit szeretnek? szoval rendesen megfo benne az anyag?
hat igen, van mit tanulnom, de akkor mostmar nem szegyellem megkerdezni, ki se rohogtetek, vagy legalabbis nem lattam!

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:07   
Mi az a murok?
_________________

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:05   
Erika, ha van mikrosütőd, akkor még egy módszer. Kipróbálod mindet és egyik csak beválik
Én egy üveg- vagy műanyagtálban beteszem a fagyos borsót a mikróba, mennyiségtől függően 2-5 percre maximumon. Viz nem kell rá. Ott állok mellette, félidőben megnézem és összerázom. Gyönyörű zöld marad, meg is puhul, nem is esik szét. Az időt/mennyiséget kell csak kikisérletezni, kevesebbel kezdd, ha nem jó, +1 perc.
Mikor kész, megcsinálom neki a rántást vagy habarást és beleforgatom. Egyszerű, gyors, nem ég le, nem fut ki, ha akarom, diétás.
_________________
poe

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 14:01   
2006-01-27 13:36, fodorerika:
-
A mélyhütött zöldség mindig sokkal hamarabb lesz kész, mint a friss. Még a murok is. ezért van mindig saját magam szeletelte murkom a mélyhütöben, hogy hamarabb meglegyen az ebéd. A húsos paprikát is (pl. lecsóba valót) a lerben megsütöm, meghámozom s lefagyasztom.
Erika lelekem, te is tudod majd, ha annyi idös leszel, mint én, s annyi ideje anyuka...

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:59   
És fórróbb. èn csak megérzésre fözök, soha nem kóstolok, s mégis minden sikerül.


 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:56   


kóstolni olcsóbb

_________________

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:36   
koszi hiuz neked is!!! hogy ti miket tudtok!
de azt hiszem rajottem! akkor ez a borsofozeses dolog ilyen nagyon rovid? mert en olyan husz percig lokettem ala a "tuzet"!

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:31   
Erika, van egy másik megoldás is: vedd a szenge fagyasztott borsót, s fözz össze mindent, de mcsak amikor készen van, akkor tedd bele a még fagyos szemeket. Összekevered és kikapcsolod alatta a kályhát, azonban nem veszed le, s a fedöt is visszateszed. A borsó magában kienged és átpárolódik. Ez azonban csak villanyégön müködik, ahol a maradék meleg az ételeket tovább pároltatja.
 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:29   
egyébként ajánlom a következő igen könnyű vacsorának valót:
pulykamell csíkokra szabdalva,
fűszerekkel (ízlés szerint) megsütve-párolva
a szósz: a serpenyőben, amiben a pulyka készült burgonyapehely vízzel majd apró darabokra vágott narancs elég sok .(szegfűszeg, szerecsendió, pici bors,só)
Mennyei!


_________________

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:28   
2006-01-27 13:23, espa:
-
hanyszor mondta jo anyam, amikor otthon laktam vele, hogy figyeljek! dehat akkoriban (17 evesen) annyi dolgom volt!!!

koszonom a tippeket!!! mas eteleket meg tudok am fozni, csak a fagyasztott borso fog ki igy rajtam! irok is majd egy par receptet a szakacskonyvbe...

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:23   
2006-01-27 13:06, fodorerika:
jaj de édi vagy Erika

Csináld a következőt:
lábasba pici olaj, hagyma szecskázva.
pár perc dinsztelés után bele a borsót, felöntöd vízzel. só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma (ezek szabadonválasztva)
Hadd főjjön pár percig.
és most jön a java: egy csavarostetejű üvegbe liszt, tej (tejföl-tejszin) (ezek is szabadonválasztva) összerázod alaposan és bele a lábasba.
Megint pár perc, kiveszel pár borsószemet, kóstolás. Vagy továbbfőzés, vagy kész.

_________________

 
 fodorerika  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 13:06   
koszonom! meg vmi: amikor borosfozeleket csinalok mondjuk, akkor mar kezdjem osszelisztezni, meg tejezni amíkor meg kicsit nyers? merthogy utana fozni kell meg es olyankor lesz, vagy marad kemeny... vagy vegyek konzervborsot?
 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 12:41   
2006-01-27 12:28, fodorerika:
-

Ha már túlfőzted, akkor szétmegy a borsó. Ha kemény, akkor még főzni kell.
Akkor az igazi, amikor még egészben van a szem, de belül már puha. Ezt izlelésre megállapithatod.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-27 12:40   
2006-01-27 12:28, fodorerika:
-
Többnyire túlfőzted. Kapcsold ki alatta akkor, amikor azt hiszed, hogy még nem elég. Különben meg is lehet kóstolni.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó