|
kedves tapasztaltabbak!
nekem gondjaim vannak a fagyasztott borsoval. honnan lehet tudni, hogy meg azert kemeny, mert nyers, vagy mar azert mert tulfoztem??? erzesre?
|
|
|
Brokkolikrémleves darált sonkával, fél-fél Hawaii pizza. Ezt nem nagyon lehet elrontani, esetleg odaégetni.
_________________ poe
|
|
|
Akkor nálunk egyszerübben ment a dolog, mint nálad, Zsuzsa, a fiamra bíztam a fözést, egyedül van otthon, fözzön, ami akar. Majd otthon kiderül. Csak az a baj, hogy mindent megesz, amit fözött, nekem már nem jut belöle. 
|
|
|
Kedves mindenki, vannak nektek is napjaitok, amikor minden ételt elronttok?
Nahát, én ma ezt főztem...
|
|
|
2006-01-25 18:09, Valeria:
-
>Meg is haltak....
Mindezt részben én is tudom különösebb fejtágítás nélkül, másrészt tanítják is a suliban. Már az általános típusúban is talán, amikor Attila (a hun vezér típusú, nem a József típusú) orra vére eleredt (a magas vérnyomása miatt?) és megfulladt, mert az új felesége nem vigyázta elég éberen az álmát. a folytatásra nem nagyon emlékszem, de gondolom, ösi szokás szerint esetleg ö (feleség, talán Ildikó?) is ment a vezér, a lovak, a kincs, a fegyverek mellé az azóta is titkos sírba...
Amúgy ahány táplálkozási szakértöt kérdezel meg, úgyis annyiféle választ kapsz. Múlt héten azt mondta egy bácsi a rádióban (Radio1, Berlin), hogy azt kell enni, ami jólesik, csak mértékkel. A többi diétát úgysem fogja tartósan betartani az ember... Valahol ez is igaz. Szóval mindent csak mértékkel.
G
-
--
|
|
|
2006-01-26 07:51, Várady:
-
2005 november 8-án irtam be.
|
|
|
A mai menü:
leves csak gondolatban,
sárgarépa fözelék bélszinroláddal(vagy fasirt,vagy virslivel)
Nem nehéz étel és gyorsan megvan.
Holnapi egytál étel:
zöldbableves feri módra.
( a receptjét a szakánykönyv topicban már leirtam)
|
|
|
2006-01-25 18:33, poe:
-
Paradicsomleves és lángos volt.....ha már fölcsigáztatok vele
Bevallom, ez a topikom célja
Igy mindjárt tudjuk, mit is fözzünk ma!
|
|
|
Paradicsomleves és lángos volt.....ha már fölcsigáztatok vele
_________________ poe
|
|
|
2006-01-25 15:07, gekkom:
-
Abszolút egyetértek, mindent, csak mértékkel. A kérdés aztán már csk az, milyen mértékkel... Amúgy igaz, nem csak salátán nöttek fel öseink sem.
-
Volt is nekik cukorbajuk,magas vernyomasuk, erszukuletuk, szivinfarktusuk, hogy ne mondjak tobbet es negyven eves korukban mar halottak voltak.
|
|
|
2006-01-25 14:31, Várady:
-
Ha azt nézzük, a töltöttkáposzta sem kalóriaszegény, mégsincs olyan valaki, aki ne fogyasztotta volna, vagy ne fogyasztaná.
Nincs igazam?
-
Az en toltott kaposztam eleg kaloriaszegeny, mert egeszen sovany serteshust magam daralok le, bele egy egesz keves sovany fustolt sonkat, es az osszzsiradek ami belekerul az a kis napraforgo olaj amiben a hagymat megpiritom. Nincs benne szalonna es kolbasz. Rantas nem megy bele, hanem hagyom elfoni a levet. Ezt meg a fogyokurazok is fogyaszthatjak. 
|
|
|
2006-01-25 14:31, Várady:
-
Abszolút egyetértek, mindent, csak mértékkel. A kérdés aztán már csk az, milyen mértékkel... Amúgy igaz, nem csak salátán nöttek fel ösink sem.
G
|
|
|
2006-01-25 14:09, Valeria:
-
Nem kell mindig kalóriaszegény ételeket enni, néha szabad mást is. Akkor túlságosan egyhangú lenne az étkezés. Szerintem.
Platni hiányában gázrezsóhoz lehet kapni sima fémlapot, és azon lehet sütni. Vill.tüzhelynél adott a sütőlap.
Ezek az ételek nem mindennapiak, néha kell a váltózatos régi elfelejtett étel is az asztalra.
Ha azt nézzük, a töltöttkáposzta sem kalóriaszegény, mégsincs olyan valaki, aki ne fogyasztotta volna, vagy ne fogyasztaná.
Nincs igazam?
Szerintem mindent lehet enni, csak mértékkel!
|
|
|
Platni hianyaban, nem marad mas hatra, olajban vagy zsirban kisutni. Tetejere megy a jo suru tejfol, mar nem is kaloriaszegeny 
|
|
|
2006-01-25 11:20, Ferencz Zsuzsanna:
Köszi Zsuzsa, de nagyon illatos lenne a lakás töle, gondolom azon nemcsak sül, hanem füstöl is 
|
|
|
Bovici, nincs neked... Nekem van platnim... Ha akarod, adok egy kicsit.
|
|
|
2006-01-25 08:45, Várady:
A lángost kinyujtotta kerek formára és vaslapon (régen a platnin) mindkét oldalát megsütötte.
Ez lenne a kalóriaszegény ebéd, de ma nincs már platni
Nálunk ma spagetti lesz, bolognai hússzósszal.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Mai menü:
Csirkehúsleves csigatésztával,
Tejfölös krumplis lángos.
A lángost néhai nagyanyám sütötte nagyon régen még. A fött krumlit liszttel összedolgozta, kinyujtotta ujjnyi vastagra. Pohárral kiszaggatta, azt kinyujtotta kerek formára és vaslapon (régen a platnin) mindkét oldalát megsütötte. Tejföllel melegében nagyon finom étel.
|
|
|
Üres teljesen a fridzsider, ezért a mai ebéd tojásrántotta volt zacskós krumplipürével. Nekem még frissen reszelt parmezán rá. (Ez mindig van itthon)
Utóétel: "Miniwindies", vagyis mini "Windbeutel".
Nem, semmi felhajtás, ez egy mélyhűtött mini képviselőfánk vaniliakrémmel töltve, amely 180 W-on a mikróban pillanatok alatt fogyasztható állapotba hozható. Figyelem: több Watt vagy több perc esetén kifolyik a krém. Ez történt ma nálunk. Kanalas miniképv.f.
|
|
|
2006-01-23 17:23, Várady:
Ma nálunk is hústalan ebéd lesz:
Zöldséges egytálétel, amit én imádok
Ez csak finom, de nem egyszerü, mert mire a sok belevalót elkészitem, idöben lehetne 2x rántotthús 
|
|
|
Holnap hústalan nap lesz.
Paradicsomleves és krumplis tészta.
|
|
|
2006-01-23 12:03, Zuloaga:
Na, menjen mindenki főzni!
Mostmár csakazértse! Maradéknap van
_________________ poe
|
|
|
2006-01-23 11:57, poe:
Knorr helyett Maggi. Azt Szlovákiában csinálják és közelebb van Szegedhez.
Hazamegyek és bizony isten szólni fogok a polgármesternek. A végén kiderül, hogy a szegedi papucsot meg a hollandok csinálják.
Na, menjen mindenki főzni!
|
|
|
2006-01-23 11:47, Zuloaga:
Ez nem szép tőled Zulo Attól hogy Te már nem hiszel a Mikulásban, másnak nem kellene elvegyed a játékát . Elolvastam, tényleg. És ami még borzasztóbb, az összetevők. Brrrrr.Cukor! Karamell-ammóniás színizék, ízfokozó nátrium-glutamát. Megüt a gluta.
Két lehetőség maradt, vagy nem olvasok többet ilyet, vagy nem főzök többet halászlét
|
2006-01-20 15:28, poe:
-
Halleves (magyar halászlékockából, holland tengeri halfiléből)
Mint tőzsgyökeres szögedi, soha nem jövök el otthonról Szegedi halászlékocka nélkül. Aztán Baszkföldön nosztalgiázva megáll bennem az ütő, hogy a lengyelek csinálják ... hm ...
|
|
|
2006-01-23 11:34, Pompéry Berlin:
Majdnem Csuszatészta kellett volna, az az igazi...
_________________ poe
|
|
|
2006-01-22 17:50, gekkom:
-
És sikerült "hazai" ízt kicsalni a nemzetközi tartalomból?
Ez nem provokáció, hanem tapasztalatra épülő kíváncsi kérdés? 
|
|
|
Tegnap rántott csirkecomb krumplipürével és ecetes uborkával.
|
|
|
>2006-01-20 15:28, poe:
> -
> Halleves (magyar halászlékockából, holland >tengeri halfiléből)
>Túróscsusza (olasz tészta, magyar túró, >német tejföl, holland szalonnapörcikék)
>
-
Mi az igazi nemzetközi konyha, ha nem ez?????
G
-
--
|
|
|
Nálam ma a munka felé útbaesö U-Bahn megállóban lévö Bäcker "fözött" finom pudinggal töltött "csigát" reggelire és ebédre. Hogy itt miért minden Schnecke, ami kerek, de mégsem csiga? És miért van minden tetején kb. 2 kg porcukor vagy cukormáz? Csak berlini specialitás vagy máshol németeknél is jellemzö?
G
-
--
|
|