2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 17:14   
Csirkeleves metélttel, csirkemell zöldséges mártásban, rizskörettel, vaniliapuding gyümölcszselével.

_________________
poe

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 15:24   
Nálunk székelykáposzta volt ma ebédre, és finom túrósrétes.
Maradt egy kevés holnapra is.


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-22 13:36   
Megvolt az ebéd?

Nálunk megvolt, mégpedig finom is volt:
Töltöttcsirke, uborkasáláta utána Tiramisu Crem.
Eléggé munkaigényesek ezek a magyaros kosztok, még szerencse, hogy elég lesz 2 napra.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 16:10   
2006-01-20 15:55, rigojanos:
-
Akkor minek a hűtő? Előbbiek szobahőmérsékleten is tarthatók aránylag hosszan.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 15:55   
2006-01-20 15:52, Pompéry Berlin:

* bmv = bele minden vackot. Nincs állandó receptje, a mindenkori változat attól függ, hogy éppen mit találtam a hűtőben és környékén, ill. ezekből mi készül el 10 perc alatt.

Ha en beletennek mindent a levesbe, amit a huto kornyeken talalok, akkor abban csavarhuzo es mobiltelefon is lenne. Zoldseg viszont mar kevesbe


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 15:52   
- bmv-leves *
- sertéssült másodszor felagyusztálva**
- kávé cantuccini-val **

* bmv = bele minden vackot. Nincs állandó receptje, a mindenkori változat attól függ, hogy éppen mit találtam a hűtőben és környékén, ill. ezekből mi készül el 10 perc alatt. A "bmv-leves pénteki módra" receptjét megosztom a megfelelő rovatban
** Ezt talán nem kell részletezném, a háziasszonyok minden bizonnyal létező fantáziájára bízom.
*** való igaz, hogy Vin Santo-ba mártogatva jobb, de azt ebédre nem vállalom, mert kiütne a délután további részére. Kávéba tuszkolva is jó, ahogy szegény megboldogult nagyanyám a maceszt szerette. Bár az ő idejében főleg a pótkávé dívott és innen bizonytalan vagyok, hogy a tunkolástól a macesz lett-e jobb vagy a kávé.

O.K., nem offolok tovább.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 15:28   
Halleves (magyar halászlékockából, holland tengeri halfiléből)
Túróscsusza (olasz tészta, magyar túró, német tejföl, holland szalonnapörcikék)
_________________
poe

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 15:22   
2006-01-20 14:41, Valeria:

Ma nem eszem csak "fosztott libatollat", az konnyu


De akkor mivel fogsz takarozni?


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 14:41   
Tegnap vendegek voltak, isteni paellat keszitettem. Kinyaltak meg a labast is a vendegek. Ma nem eszem csak "fosztott libatollat", az konnyu
 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-20 09:55   
A mai menü:
lecsó tojással.
Könnyü kis vacsora és gyorsan kész van.

Holnapra tervezett:
Rántott karaj- burg püré +párolt zöldség.

A hús helyett lehet sajttal is késziteni.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-19 13:26   
2006-01-19 11:31, Híúz:

Mennyire igazad van???
Hiába, mégcsak 47 éve lakom itt
Végre eldölt a lábosügy

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-19 11:31   
2006-01-18 13:33, bovi:

Edelstahl az nem nemesfém, hanem nemes acél. Tehát semmi köze az aranyhoz.
Különben a teflonban is nagyon jól lehet kápsztát párolni, amennyiben rá találó fedele van.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-19 10:44   
Megoldás Váradynak és Böbének.
Igy legalább a Mon-receptestár is mindig kéznél lenne

_________________
poe

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-19 10:24   
Kedves böbe!

Hát az igen, nagy baj ha valaki leragad a számitógépénél, és a lábosban meg ott hagyja a rizst gazdátlanul. Ennek egyenes következménye az, hogy odaég a finom ebéd.

Bevallom neked öszintén, hogy én a kotyógos kávéfözömmel jártam igy, és a bennelévő gumigyürü égett le. De azért maradt benne egy korty méregerős kávé. Pedig én még csak 4 hónapja gépezem, mégis hibázok!

A hiba nem a mi készülékünkben van! Hanem?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-19 09:52   
Fözzetek . A jo haziasszonynak nem ég oda az etel, de nekem igen pedig jo minösegu edenyeim vannak valodi sved acel , vastag az aljuk 18 millimeteres , de van egy szamitogep is a hazban az egeti oda föleg a rizset
_________________
Photobucket

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-19 08:26   
2006-01-18 14:58, OMGI:

Természetesen oda kell figyelni, hogy mit veszünk! Mi árammal fözünk itt különösen fontos, hogy az edény tartsa a höt.
Aki gázzal föz, ez nem annyira fontos.

Akkor ma mit is fözünk
Girosz lesz rizzsel és saláta hozzá.
Pulykahús csikokra vágva és sok hagyma, z.paprika, paradicsom.
Fö benne a girosz füszer!

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 15:10   
OMGI-nak igaza van arról van szó.
Nagyon jó edények tényleg nem ég le benne az étel. Csak vigyázz, mert sok az ázsiai hamisitvány.
Itt is kapható, de hamisitvány is jóval olcsóbban.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 14:58   
Lányok! Rozsdamentes acélból készült edényrôl beszéltek. Érdemes viszont figyelni, hogy vastag legyen a feneke! Mármint az edénynek!!!

Az olcsó kinai meg dél-koreai edényeknek annyira vékony a popsijuk, hogy még el is deformálódik és persze minden leég bennük. !


 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 14:45   
2006-01-18 13:33, bovi:
-
Edelstahl =nemesfém, de ez nem találó, mivel az arany is az
-
Szerintem Inox a keresett szó.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 13:33   
2006-01-18 09:21, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Bovi, kösz. De miért vagy olyan titokzatos? Milyen edény kellene hozzá?

Mert nemtudom magyarul az edényem minöségét leirni
Edelstahl =nemesfém, de ez nem találó, mivel az arany is az

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 13:27   
2006-01-18 09:21, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Zsuzsa, én öntvényfazakat használok, még a nagyanyámé volt, minden jó lesz benne.

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 11:28   
A mai napon nálunk vacsora: tejfölös burgonyafözelék fasirttal.

Holnapi menü:
zöldségleves,
túrós palacsinta.

Lehet másnak is hasonlókat főzni! Jó étvágyat!

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 09:21   
Kedves Bovi, kösz. De miért vagy olyan titokzatos? Milyen edény kellene hozzá?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 08:20   
2006-01-18 07:19, Ferencz Zsuzsanna:

Ti mit tesztek, hogy ne égjen oda a káposzta?

-

Az edényen múlik kedves F. Zuszsa.

Kevés olajon oldom fel a cokrot mig karamellszerü lesz, abba jön a káposzta és nagyon lassú tüzön parolom, mig megpuhul.
A zománcos edény nem jó erre!

_________________
üdv:bovi

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-18 07:19   
Káposztás kockát főzök.
Ti mit tesztek, hogy ne égjen oda a káposzta?
megpróbáltam cukor nélkül is, hát nem odaégett a rusnya?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-17 16:29   
Tegnap:
- Káposztaleves oroszosan - átmenet a borscs és a scsi között
- sajtos, tejfölös sertésszelet rizzsel

Ma:
- leves ugyanaz - nagyobb kondérral készült és még maradt 3. alkalomra is
- hús, rizs ugyanaz - plovnak feldolgozva (ami rögtön plovként készül, azért az jobb)
- korona: rögtönzött desszert = megáll-a-kés-benne-szilvalekvárba mártogatott zabpehely-kex, tetején ínyenc tejföllel. Utóbbi fokozásához még vannak ötleteim, de azt majd a legközelebbi vendégeknek.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-17 15:50   
Mai menü:
borsóleves
joghurtos-fetás makaróni
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-16 10:41   
Gombaleves és túrógombóc lesz ma ebédre
Nagyon szeretem mind a kettöt, fér majd egy kicsit koplal

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-16 08:50   
Sajnos csak utólag tudok nyilatkozni a hétvégi ebédet illetően. Nálunk rakott kelkáposzta volt, ami most nagyon jól sikerült a nejemnek. Igaz, hogy kissé kalóriadús, de isteni finom volt.

A mai napon mákostészta lesz a soros étel.

Mindenkinek jó étvágyat, kinek-kinek a saját ételéhez!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-15 21:44   
Ma nem főztem, brunch-olni voltunk a MON 12 berlini tagjával közösen. Részletek a megfelelő rovatban.
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó