|
A leirásból kifelejtettem, hogy a hagymához gombát is hozzákevertem, és igy pároltam öket tovább. Majd ezután jött hozzá a rizs.
Sorry
|
|
|
2005-11-09 12:43, Híúz:
En is elöre igy ertettem...de mikor alaposabban utanaolvastam akkor lattam hogy ez a grizes liszt nem a grizes kukorica liszt. Idezem:
Legvegül belekeverjük a grizes lisztet is!
Ezert kerdeztem hogy ki ismeri ezt a fözesi modjat a puliszkanak.
|
|
|
2005-11-09 10:18, didergö:
A legfinomabb puliszka szerintem is a grízes lisztbül készült. Legutóbb Magyarországról hozott egy volt kollégám - puliszkalisztet kértem, s egyenesen grízeset vásárolt.
Jobban érzed, hogy mit eszel...
|
|
|
Sziasztok!
Dinszteltem kb 4 fej közepesen apróra vágott hagymát olajon. Amig dinsztelödött befüszereztem. Ehhez hozzátettem a már megfött rizst. Összekevertem, és tovább pároltam öket. Amikor a tányérba kitettem, kevés sajtot szortam a tetejére.
Üdv: Fresch
|
|
|
2005-11-08 08:41, Híúz:
-
Nagyokosok, én a bablevesre, nem a felfújásra gondoltam.
-
En az uzenetnel nem forog fent egy kis melleertes? Nem a nagyokosok reszre gondolok, mert az vitathatatlan, nagyok es okosok is vagyunk.
Hunor
|
|
|
Sziasztok,
volna egy kerdesem. Tudom hogy a puliszka fözes es föleg az eves nem mindenki esete.
En imadom es ugy gondoltam eddig hogy tudom is hogy kell fözni es most jön a meglepetes reszemröl.
A hetvegen a kezembe került egy erdekes es aktualis szakacskönyv a cserkeszeknek van irva.
Ebben a könyvben a puliszkahoz grizes lisztet is adnak. Ismeri ezt igy valaki?
|
|
|
Tegnap tejberizset föztem vacsorára. Azt hiszem, hogy a fiam nemsokára fahéjat fog a fejére is szórni, mert az utóbbi idöben mindent fahéjjal eszik.
Ma kenyérsütés van a programon, de elöbb magokat kell vásárolnom, az elfogyott: lenmagot és napraforgómagot szoktam a kenyértésztához gyúr(at)ni, úgy finomabb. (kenyérsütö gépem van, azért gyúratom)
|
|
|
2005-11-09 05:09, Ferencz Zsuzsanna:
-
A Székelyföldön is ismerik és készítik.
-
Zsuzsa biztos hogy igazad van, de én székelyföldön nem láttam az igy elkészitett juhtúrot. Viszont most a füstölt sajt jut spontán eszemben amit ott ettem 
|
|
|
Kedves Ibolya, ne legyél kérlek lokálpatrióta... A Székelyföldön is ismerik és készítik.
|
|
|
Ma fagyasztottam ki a mélyhütöböl egy kis juhturot fenyökéregben. Igen, jól hallottátok, fenyökéregben van csavarva a juhturó. Ezt a finomságot csak Barcaság (Brassó) környékén ismerik.
|
|
|
Nagyokosok, én a bablevesre, nem a felfújásra gondoltam.
|
|
|
2005-11-07 17:56, elckerlyck:
-
Na akkor a felfújással nem lesz gond
Nem volt vele gond, mert hoztunk Unikumot is otthonrol
|
|
|
2005-11-07 21:55, hunor:
-
Nem tudtam visszafogni magam, ezen elnevettem magam. 
|
|
|
2005-11-07 17:56, elckerlyck:
-

|
|
|
A közelünkben van egy orosz élelmiszerbolt, ott is lehet hozzávalókat vásárolni.
|
|
|
Na akkor a felfújással nem lesz gond 
|
|
|
Ma hagyományos szárazbableves volt, füstöl csülökkel.
Minden belevalót a nyáron M.o-rol hoztuk
A maradékra is van már vevö: Bánát-i fiatalember most szereli fel a téligumikat, mondtam, hogy mi lesz a baksis 
|
|
|
Finom lehetett. én is gyakran használom a vokomat. A multkor bepácoltam a pulykamellet gyömbérrel, egy napig ült a hütöben, csak utána le kell szedni a füszert a húsról, ha az ember nem szereti túl erösen.
Mi tárkonyos krumplilevest ettünk - itt az is exotikus, a párom nem evett életében még soha tárkonyt.
A gyereknek nemigen ízlett, de kibékítettem hígpalacsintával. Hogy érdekesebb legyen, tehéntúrót kavartam a tésztájába.
Mára csak maradék tegnapról, a vasárnapi ebéd mindig elég hétföre is.
|
|
|
Sziasztok!
A hétvégén Asia menüt készitettem, és mindent pálcikával ettünk: rizs ananászos chilimártással, és pikáns zöldséggel( mogyoró olajon párolva). (saját készités, nem bolti)
|
|
|
Marhahúsleves (vén marhából, még mindig fő )fokhagymás-tejfölös csirkecombok, krumplipüré, uborkasaláta. Desszert nincsen, van gyümölcs: mandarin, alma, pomelo.
_________________ poe
|
|
|
A mai ebéd is sikerült: Zöldségleves, göngyölthátszin (Rolad) rizzsel és savanyúság, után egy csoki mousse.
Nem sok munka, de 2 féle rizst kell föznöm, mivel Ö nem eszi a barnát én meg azt szeretm.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Nem egy ügy, csak minden második hétvégén van itt, s belepótol a kajapénzbe. Na még hogy!
|
|
|
2005-11-04 19:00, Híúz:
Szegény jóanyám azt mondta az ilyenekre: Téged inkább ruházlak, mint etetlek
|
|
|
Kösz mindannyiatoknak. Remélem, hogy most találok végre tárkonykát, mert akkor föznék a hétvégére egy krumplilevest, hússal, tojással, tejfölösen, amúgy egészségtelenül, de finoman... néha megbocsaájtható. Azonkívül: ma este érkezik a párom, amilyen vékony legény, olyan mennyiségekben tud zabálni. A csúcsot egy egyedül elfogyasztott kacsa jelentette. Pedig azt én is szeretem.
|
|
|
2005-11-04 12:12, Híúz:
Mondd meg, honnan van tárkonyod?
Hát bevallom neked nagylányosan, hogy Kotányiéktól veszem szárítva Estragonkát, söt gerebelt formában. Ebböl is látszik, hogy nem én vagyok a konyhák királynöje. A tárkonyt a piacon tuti fel sem ismerném!
Viszont a lényeg, hogy ehhez a hamihoz ez a szárított füszer is kiváló, nincs mellékíze, egyszerüen remek!
Ezért is mertem itt a kedves Nagyrabecsülteknek ajänlani.
|
|
|
2005-11-04 12:40, Híúz:
-
Zsoka, a Dehner-ben vagy az Obi-ban megtalálod a növényt, magot is árulnak.
|
|
|
2005-11-04 12:40, Híúz:
-
Hallo Zsóka!
Látom Németföldön vagy, igy nézz körül, majdnem minden üzletben megtalálod pl az "Estragon Essig"-et.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Én azt tudom, hogy Estrageon, de csak szérítva láttam, frissen nem. Szívesen föznék egy jó kis tárkonyos krumplilevest, de azzoh ecetben eltett tárkony a legjobb, akkor a savanykás ízét is megadja.
Magot is kerestem már, de valahogy nem kelti ki. Különben sincs szerencsém a friss füszernövényekkel, mert akármit is próbálok termeszteni, minden megdöglik. A szó szoros értelmében.
így megveszem, amit találok, a piacon, s lefagyasztom, hogy legyen. Tárkonyt azonban nem találtam.
|
|
|
2005-11-04 12:12, Híúz:
-
-
Zsoka, minden üzletben megtalálod a tárkonyt söt növényüzletben is van, a német neve, Estragon (Ausztriában Bertram a neve). 
|
|
|
_________________ Zsóka
|
|