2019. június 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-04 11:14   
Gyerekek tudjátok mi isteni? Az utóbbi idöben többször elkészítettem, finom is és hama-hama megvan!
Tárkonyos pipi!!
A pipimellet vékony csíkokra vágom, olajon vagy vajon (én a Rama Pflanzencreme-t használom) megdinsztelem. Nem állok meg amikor még csak kifehéredett, hanem tovább elvtársak! Legyen színe a dolognak!
Aztán só/bors/ és tárkony bele. Tárkonyból mehet sok, nem kell sajnálni!! Nyakon öntöm 2 dl tejszínnel, rottyantok még rajta aztán kész! (óvatosan a hosszú rottyantással, meg eltünik a szaft! )
Köretnek pedig szigorúan tészta!! Olyan mint egy olaszos tésztaétel.

Az alapreceptben egyébként még kukorica is szerepelt (konzerv, vagy mirelit) de nekem anélkül jobban ízlik. Ami pedig a legfontosabb, hogy ez annak a 3 ételnek az egyike, amit a párom is megeszik!

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-04 10:56   
Feltételezem, hogy finom lett. Az este föztem meg, hogy a gyereknek csak melegítenie kelljen, s amikor kész lett, este fél tízkor, elkezdett a fiam muzsikálni, hogy hadd várjon még a lefekvéssel, s ehessen belöle. Egy jó tányérral bevágott belöle.
Hogy szavamat ne tévesszem, eredetileg arra kért, hogy szabad legyen neki még egyszer fogat mosnia... az világosan kifejezte, hogy enni szeretne.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-04 09:33   
2005-11-03 18:52, Híúz:

Ez finom lesz biztosan

Mi majd lazacbol készitünk egy mindenest:
Zuchini, paradicsom, hagyma oliva olajon sok provenci füszerrel párolva. Ehhez csak bagette illik.

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-03 18:52   
Én segítségül hívom Knorr bácsit, vettem pulykamellet, van itthon paprika, gomba, s lesz belöle egy finom szószos husika, rizzsel. Legutóbb a pakisztáninál vettem egy kis zsák rizset, fantasztikusan finom.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-03 17:16   
Na és holnap mit fözünk
 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-03 12:06   
2005-11-02 19:20, bovi:
-

Kedves bovi!

Igazán elkészitettem a túrógombocot nem csak itt a fórumon.
Kösz a jó ötletet.

_________________
Em

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-03 11:12   
Köszi a "hígpalacsintát". Azt hittem valami különlegességrôl van szó
A mikro vajon miért nem jutott eszembe??? Biztos, mert öreg vagyok.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 19:20   
2005-11-02 12:48, Em:
-
Hű de jó ötletet adtál.

Örülök neki kedves Em, mert ez a célja ennek a rovatnak, amikor az embernek nincs ötlete, megnézi, mit föz más
_________________
üdv:bovi

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 18:46   
2005-11-02 18:08, OMGI:
"Hogy sütöd és melegíted? "

A hígpalacsinta - köttes palacsintával ellentétbe, ami élesztövel készül - egyszerü, sima palacsintatészta, tojásból lisztbül és tejböl (tej helyett ásványvizet is lehet tenni, úgy pihekönnyü és ropogós lesz) készül. Tegnap tejjel kavartam ki, a teflonos palacsintasütöben (olaj nélkül) kisütöttem, a gyerekek megették felét vacsorára, s ma ebédre a fiam megmelegítette a maradékot a mikrohullámú sütöben. Különben úgy is finom, ha az egymásra helyezett, lekvárral vagy édes túrókrémmel megtöltött palacsintákat beteszed úgy negyed órára a sütöbe, s átmelegíted. Ezt aztán tortaként lehet szeletelni.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 18:08   
2005-11-02 12:08, Híúz:
-

Utána hígpalacsinta, ......

-
Az milyen, - szabad megkérdeznem?
Mindenre vevö vagyok!
Hogy sütöd és melegíted?

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 12:48   
Kedves bovi!

Hű de jó ötletet adtál. Nagyon rég nem csináltam túrogombocot. Ma azt fogok csinálni és elötte egy finom sárgarépa levest.

Üdv. Em


_________________
Em

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 12:08   
Zöldséglevest föztem még a tegnap (azt a gyerek is meg tudja magának melegíteni). Olyan úgynevezett "kerti összefoglaló", amikor az ember kimegy a kertbe s összeszed mindent, ami éppen érett, ehetö stb. Azzal a kis különbséggel, hogy én a mélyhütö ajtaját nyitottam ki. ahányszor friss zöldséget vásárolok, hármunk számára mindig túl sok a brokkoli, karfiol, zöldpaszuly... így még frissen lefagyasztom, s a következö fözelék vagy leves készítésekor csak kiveszek belöle s beledobom a lobogó vízbe - a krumpli persze friss volt.
Utána hígpalacsinta, azt is lehet melegíteni, a gyerek fahéjas cukorral tölti meg s felcsavarja.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 08:23   
Em kedves, a mi mai ebédünk sem hizlal
Túrógombóc lesz! Már bekevertem, igy nem fö szét, ha 3-4 órát áll mielött kifözöm.
Elötte zöldbableves, igy meglesz a vitamin, a fehérje és szénhidrát is
Egy háziasszonynak mindenre illik gondolni!
_________________
üdv:bovi

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-01 20:29   
Ma kaptam egy jó saláta receptet az egyik szomszéd asszonyomtol, "CSICSERIBORSÓ SALÁTA"
Azt készitettem és nagyon finom vitamindús és nem hizlal.

_________________
Em

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-01 13:27   
Hát szia, benedekeni, hogy találtál ránk?
Újfalusi vagy?
Nekem meg Homoródszentpéteren van egy házam...
Remélem, leragadsz nálunk, mármint a MON-on...


 
 benedekeni  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-01 10:15   
2005 nov.1.
Szia, csupán válaszként arra, hogy már a mai fiatalok nem csinálnak hecserli lekvárt: Erdélyben, Homoródújfaluban ma is készítenek hecserli lekvárt ottani nevén "peccset", én is ujfalusi vagyok, és pár napja "peccs fesztivált" is tartottak a faluban. Vannak még fiatalok, akik ezt készítik, szerencsére, igaz hosszas folyamat és munkaigényes de megéri, mert isteni az íze...

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-31 17:57   
Biztosan fantasztikus volt. Imádom a camembert, de egy pár éve csak panírozva tudom enni, feltéve, ha valaki panírozza. Penészgomba-allergiám van, s így nem bírom. Sajnos. Általában a vendéglöben szoktam enni. A sült spórák már nem okoznak fulladási tüneteket.
Én még nem tudom, mit fözzek holnapra, ami megmelegítve is finom. Eleinte rakott krumplit akartam, de nem tudom, milyen lesz a mikróban, mert a sütöm még mindig nem müködik.

 
 hajnalkaszl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-31 16:26   
Ma camembert-lepényt (tarte au camembert) csináltam zöldsalátával, palackozott almabor az ital hozzá. Nagyon finom !
Persze szeretni kell a camembert !

Hajnalka

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-31 08:48   
2005-10-30 17:08, hunor:

Hunor, nekem jó igy is, meg úgy is!
Zsuzsát próbáltam támogatni ajánlatában:-)

Mit föztem?
Húslevest és a bennefölö leveshúst ettük tejszines tormával meg pár szem krumplival.
Kicsit szegényes, de finom.

Ha már ittvagyok, a mai ebédet is leirom: Kartoffelpuffer (borgonyafánk, nyers burg.bol) almamus-al, elötte maradék leves tegnaprol.

_________________
üdv:bovi

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-31 00:25   
2005-10-30 18:17, bobe:

Megint agitalsz bobe? Inkabb fozzel valamit.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-30 18:17   
Hat persze hogy maradjon Már épp eleg rovatot megszuntettel. Ez a fözes rovat jo mert itt kerdezgethetunk is, a masikban meg csak recept van.
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-30 17:08   
2005-10-28 19:20, bovi:
-

Kedves Bovi,

en szeretem olvasni mindkettot, bar talan ez a topik kozelebb all hozzam, mint receptek leirasa, hiszen azokat nem is tudnam hasznositani.

Osszevonas: hm, ilyen nagy topikok eseten ez fizikailag is elegge lehetetlen, hiszen sok szaz uzenetet egyesevel atkoltoztetni - faraszto lenne. Maradjon mindketto, nem?

Mit foztel a hetvegen?

Hunor

 
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-29 07:42   
2005-10-29 04:36, Ferencz Zsuzsanna:
-
Zsuzsàm, akkor jobb , ha nem lesz összevonva a két topik, mert akik itt fözési modot emlegetnek, messze nem irnak olyan precizen...szoval szerintem màs müfaj.Olyanoknak, akik ugyis improvizàlnak, néha csak a fantàziàjukat kell megmozditani,nincs szükségük pontos receptekre.
Tehàt éljen a kis különbség! (ez egy kedvelt szolàs franciàbol, de ott a férfi-nö különbségröl van szo)

_________________

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-29 04:36   
Igen, kedves Bovi, de akkor nem lesz szakácskönyvünk...

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-28 19:20   
2005-10-28 16:56, Ferencz Zsuzsanna:

Kedves Zsuzsa, néha nem tudjuk a kettöt szétválasztani.
Amikor leirja az ember, hogy mit fözött, akkor az vele jár, hogy mik vannak benne és hogyan készül.
Talán valóban össze is lehetne vonni a két topikot.

_________________
üdv:bovi

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-28 16:56   
Kedves Lányok!
Ha ide is írtok recepteket, nemcsak a Szakácskönybe, akkor meg kell kérnünk Hunort, egyesítse a két rovatot.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-28 13:52   
Ma olaszos ebédünk volt: Pene gombaszósszal. Férj gy kicsit kevesebbet evett, a másik ételekhez képest, de megette.
 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-28 08:40   
Egy pillanatig sem állítottam, hogy ez erdélyi recept lenne; Kuszálik Péter könyvéböl vettem át. Az ragadott meg benne, hogy sem hús, sem tojás, semmi hasonló sincs benne, csak maga a zöldség. S a sültpaprikás változatot igazán ajánlom, még finomabb. Csak vigyázni kell, hogy a süléskor a paprikában összegyült lé ugyancsak a lecsóba kerüljön. Így teljesebb az aromája, s a vitaminok sem tüntek el, mint fözéskor.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-27 16:22   
2005-10-27 12:37, Híúz:
-
Ahogy itt leirod a lecsókészitést, veszem észre, hogy én már mindig igy csináltam, pedig nem származom Erdélyböl
Mi 1 tojást ütünk rá, ha kész, fejenként.

 
 Híúz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-27 12:37   
Azt hiszem, hogy holnapra lecsót fözök. Kuszálik Péter könyvében (Marosvásárhely, Mörfi-könyvek) találtam pár évvel ezelött a tökéletes lecsó receptjét: egy rész hagymához egy rész paprika és egy rész paradicsom, füszer csak só. Amíg a hagyma üvegesre párolódik, addig fel kell vágni a paprikát, s amíg az ember a paradicsommal elkészült, már bele is lehet tenni.
saját változtatások: tarhonya helyett köles, s a paprikát egyszer egészben megsütöm és hámozom, vágom, s utoljára teszem be. Gyenge az epém, s így én is nyugodtam megehetem.
A gyermekek is szeretik. S egytálételnek már elég is.
Furcsa, ha az erdélyi háromfogásos ebédekre gondolok, nem hiszem, hogy végig tudnám enni. Az évek folyamán hozzászoktunk, hogy vagy leves van (akkor meg sürübb), vagy második. S a harmadik fogás átcsúszik uzsonnának.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó