2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-27 12:10   
Ma valami teljesen ujat probàltam ki. Sütötököt kockàra vàgva vajban sütöttem, rà tojàsos tejfölös, sajtos öntettel megföztem , szerecsendioval, borssal, soval izesitettem kész! Hozzà köleskàsa volt , tegnapi maradék!Ecetes uborka volt jo még hozzà. Birskompot desszertnek utàna.
_________________

 
 Fresch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-25 10:19   
Spenótot készitettem jó magyarosan, sok fokhagymával.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-24 13:18   
Ma császármorzsa volt, ami nevéhez méltón is sikerült! Elötte krumplileves, nulla kolbász. Nem kell minden nap husi

Holnap igazi magyaros ebéd lesz!
Egy nagyon fontos személy jön ebédre, férjem ügyintézöje a biztositónál. Kicsit hizelegnünk kell !
Gondoltam azt fözök, amit otthon biztossan nem kap: Csirkepörkölt nokedlival, tejfölös fejessaláta. A somlói galuska nagyon jó lenne utóételnek, ha....Jó lesz a tiramisu is

Aztán szerdán vacsorára jön 3 barátnöm: Füstölt pisztrág poréhagymás burgony gratine-vel. Elötte kicsi majonézes garnellákkal töltött avokadofelek, saláta levélen.
Utóétel valószinü tiramisu lesz, a holnap déli maradék.

Csütörtökön, felrakom a lábaim, mert nagyon fárdt leszek ( Csak lesz valami maradék )
_________________
üdv:bovi

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-20 13:11   
2005-10-20 12:05, espa:
-
Vajas mézes kenyeret

Gyakran ezt vacsorázom, egy csésze tejjel!
Valóban isteni ))
_________________
üdv:bovi

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-20 12:23   
2005-10-20 12:08, Fredi:
-

Megkaphatnánk a receptjét?

-


Meg kedves Frédi

De a kenyér saját sütésű ám! Barna kenyér tönköly búzalisztből, benne tökmag, lenmag, isteni!

Aztán szokás szerint: alul a margarin, rá (most éppen) napraforgóméz. De lehet selyemfű, akác, stb.

Gyógyuljál kedves Frédi


_________________

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-20 12:08   
Megkaphatnánk a receptjét?

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-20 12:05   
Vajas mézes kenyeret főztem tegnap
Még egy kicsit egyedül vagyok...
_________________

 
 Fresch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-20 11:46   
Èn tegnap Frikadelle-t készitettem, hozzá hagymaszószt+ krumplit
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-20 10:23   
2005-10-19 14:48, Pompéry Berlin:

Túléltem a tegnapot, igy ma ujra kell valami ebéd az asztalra
Német nemzti szint készitek
Véreshurka, sült burgonyán és paradicsom saláta. A sorrend ugyan nem stimmel, de összeállitva, piros, fekete és aranysárgára sütöm a krumplit

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 14:48   
2005-10-19 13:53, bovi:
-
Sok sikert az asszonyzsúrhoz! Ilyen rereptoár mellett ez garantált!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 14:47   
2005-10-19 13:09, monika masala:
... Nálunk 13:00 óra körül esznek,...
-
Ez az! Elvben nálunk is, de én 13.30-14.00 előtt sose készülök el. Ma pont fél kettőkor tálaltam, úgy hogy ez rendben volt.

A recept pedig az én változatomban úgy egyszerűsödik, hogy nem töltöm, hanem kockára vágom az összes karalábét és a tölteléket gombócként teszem a tetejére. Kuktában 15 perc. Végül behabarom és ízesítem. Azért sem töltöm, mert a pontos fűszerarányokat csak a végén sikerül eltalálnom és akkor a töltelék "foglalatja" rendszerint ízetlen marad.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 13:53   
2005-10-19 12:20, Pompéry Berlin:

Viszont kimondottan megkedveltem a német "Kuchen"-t (más országokban élőknek: lapos, 6x12 cm-esere vágott lepény, többnyire kelttészta alapon).

Ezen nem csodálkozom kedves Judit, mivel ugyancsak szeretem és sütöm is.
Ma pl 8 asszony jön hozzám kávéra.
Sütöttem magyar almásbélest, németes gyümölcspizzát,egy cseresznyés túróstortát (valamikor már bemutattam a receptes rovatban képpel)
A tányérokba tettem mindenkinek egy mini képviselöfánkot, mint fogadót.
A problémám csak az, hogy ezek mind nagyon tudnak sütni
A németes kosztokban azt csodálom, hogy gyorsan elkészül! Pl.Fött burgonya kocka meleg húskolbásszal (Fleischwurst) Brrrr.
Mi magyar nök, az életünk nagy idejét a konyhában töltjük, persze csak, ha a férj is magyar és gyakori, amikor példának állitanak az ismeröseim elé. Ilyenkor szoktam mondani, hogy Ti meg sütni tudtok!
Valamikor nagy vendégjárás volt nálunk, ami szerencsére megszünt, mivel a viszonzás nekik is fárasztó volt

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 13:09   
Jó étvágyat kedves berlini...
úgy tűnik ám önnek is nagy konyhaművészeti tapasztalata van ha 12:30-kor kezdi el a töltött karaláb(é) készítést. Nálunk 13:00 óra körül esznek, s bár én tényleg fiatalasszon vagyok, nekem fél óra még a recept elolvasására sem elég...
Complimenti...
Ezt a receptet én is szeretném megismerni, minden ami gyorsan elkészíthető és finom, engem érdekel. Itt a karalábét amúgy is nagyon aláértékelik, hátha ez alkalommal, ez az új recept meggyőzi az olaszokat, hogy a karalábé is egy konyhanövény...

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 12:26   
Azért változatlanul nyomásnak érzem, hogy a férjek gyöngyének gyomra vekkerre jár, az enyém nem. Ezért évtizedek óta képtelen vagyok "időre" elkészülni. A figyelmeztetést sokszor sértőnek, reklamálónak, követelődzőnek érzem. Ma viszont más. Mialatt az alábbit pötyögtem, megkérdezte az irodában velem szemben ülő műsz. ig., - és most idézem: "Ma minek örülhetek?"

Úgyhogy most abbahagyom és rohanok töltött kakarláb(é) témában.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 12:20   
2005-10-18 18:20, bovi:
-
Igazság szerint nagyon szerencsés vagyok megboldogult anyósommal, akit életében nem-igen szíveltem. (A száraz tényekhez hozzátartozik, hogy ez kölcsönösségen alapult. Ennek története azonban túllépi a topic témáját.) Szóval ő súlyos gyomorbajos volt és ennek megfelelően fűszertelenül főzőtt. A repertoár pedig jottányival sem tért el a háborút megélt berlini konyha meglehetősen fantáziaszegény hagyományaitól. Ehhez képest én bármit készítettem, az sokkal színesebbnek, izgalmasabbnak, változatosabbnak tűnt, amelyre germán Apolló férjem azonnal hálás vevőnek bizonyult.

Egy időben nagy nyomás alatt éltem és próbálkoztam - határozottan átmeneti jelleggel - fagyasztott, konzerv és egyéb előregyártott élelmiszeripari termékekkel. Családi társbérletem tagjai - Ribizli még meglehetősen kiskorú volt ekkor - unisono kijelentették: "Korábban, amikor még főztem, a koszt jobb volt!" Így kb. 1 hét után visszatért a megszokott gyakorlat.

Csak a tradicionális berlini étkeket nem tudom "jól" csinálni, ezért nem is kísérletezem. Ha a teremtés rám jutó koronája ilyesmire vágyik, akkor vagy étteremben, vagy maga. Ebbe a kategóriába tartozik az "Erbsensuppe mit Spitzbein", egyáltalán mindenféle "Eintopf". Ezeket a helyi kulináriai gyakorlat szerintem egységesre pofozza azáltal, hogy bárhogy hívják, mindenben van krumpli. Ettől a bab, a borsó, a bármi egyforma, vagyis krumplileves ízű. Nekem nem esetem.

Viszont kimondottan megkedveltem a német "Kuchen"-t (más országokban élőknek: lapos, 6x12 cm-esere vágott lepény, többnyire kelttészta alapon).

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 09:26   
Nekem nagyon tetszik a topik címe; Mit főzzünk ma? Mit főzzünk holnap?

Ez egy nagyon fontos kérdés, mert nálunk igazi "munkamegosztás" van, én bevásárolok - mert természetesen, ezt TÉNYLEG nem lehet a férfiakra bíni - a párom pedig megfőzi.
Most kérdezhetitek ÓÓÓÓÓÓÓÓ, hogy el van kényeztetve a kicsi. Hát nem erről van szó. Egész egyszerűen a férjem főszakács ezért elég igényes is a konyhában. Bármit kotyvasztanék ( és ezt tapasztalatból tudom ) kedvesen megjegyzi, hogy mifelénk elég "tájjelegű" a konyha és ő nem akadékoskodik; elhiszi, hogy magyarországon ezt vagy azt így meg úgy főznek, de miután ilyen különleges alkalmakkor - amikor én főzök - még az étkezés befejezte előtt önként felajánlja, hogy "segít" a vacsoránál, már meg is értettem: ki a konyhából...
Na de ez így van rendben, ha már van egy férjem aki szakács és nem tud még egy villanykörtét sem kicserélni odahaza, legalább megfőzi a vacsit, míg én "kicserélem a villanykörtét". Így aztán már elég könnyű elképzelni, hogy étterembe nem nagyon járunk, és ha igen, akkor eléggé kritikusan bámulunk a tányérba, és mindíg azzal záródik az este, hogy "ennyi pénzért odahoza a dupláját és sokkal jobban ettünk volna, na de mivel mossogatni senki sem szeret, hát megalkuszik az ember..."

Nálunk egyébként tegnap a hűtő olyan üres volt, hogy már kétségbe voltam esve, hogy piritóst kell vacsorázni, mikor "Ő" talált a fagyasztóban még egy csomag vékonyra szelt borjúszeletet, a teraszon pár szár száraz rozmaringot (amit a hétvégi sétán szedtem a hegyekbe, én azt sem tudtam, hogy ehető, csak olyan jó illata volt...), egy gerezt foghagyma, egy fél citrom, ami a tegnapi teaivásról maradt, finom szeletekre vágva, só, bors, egy csipet liszt, egy csepp a fehér borból a végén, és tíz perc múlva már kész is volt a "fileto di vitello al limone e rozmarino", köretnek zöld salátalevél olajjal és balzsamecettel...
Hát így is megy...
Azért a magyaros ízek nagyon hiányoznak, a fiammal mikor egyedül maradok, azért gyakran előszedjük a szabolcsi recepteket...
Na meg szeretem az articsókát. Emlékszem rá, hogy amikor németországban éltünk, a németek éltek haltak az articsókáért... Nagyon egészséges, írtam egy receptet a Receptek topikba... ha valakit érdekel.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-19 08:38   
2005-10-18 23:30, bovi:
Hát Bovikám, nekem aztán tényleg nincs mit "rázni", nem rendszeres amit írtam. Hetente 1-2szer max. Ebböl sokszor mind a 2 alkalom ebédidöben menü valahol. Szóval nem gyertyafényes 5 fogásos menü. Havonta egyszer aztán "ünnep" a kedvenc éttermünkben, ahol én csak és kizárólag u.azt az ételt rendelem, a filesteakot. Imádom, szeretem, beleborsózok, ha csak az ízek harmóniájára gondolok. Soha nem tudnám otthon magunknak ezt igy elkészíteni. Kivül kész, belül szaftos, egy kulináris élvezet!! Maga a hús is elég drága ahhoz, hogy én otthon próbálkozzak vele.

Mit föztünk ma? Nálam ez igy néz ki: mit föztem én, és mit ettek a fiúk?
A legeslegidegesítöbb, amikor kérdezem apust, hogy mi legyen holnap/hétvégén a hami és a válasz egy vállvonogatás, hogy nem tudom, honnan tudjam, majd megmondom holnap délben, amikor éhes leszek, hogy mire "lenne" (!) gusztusom!
Ilyenkor, ha egy nyitott ablakot látok,már ugrom is kifele!!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 23:30   
2005-10-18 21:43, Andu:

Azért ennyire mi nem rázzuk a rongyot
Csak szabin járunk el enni, vagy itthon jeles ünnepeken. Persze olyankor mi is különbözöt választunk. Nekem a tengeri halfajták, mig neki a disznóság a kedvenc.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 22:01   
2005-10-18 21:58, bobe:
Kedves 87 éves Böbe!
Szerintem maximum 60 ! ))

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 21:58   
2005-10-18 21:37, Andu:
-

Kedves Andu felre a viccel mit gondolsz hany eves vagyok?

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 21:43   
2005-10-18 18:20, bovi:
Sajnos a párom nem szeret semmi tejföl, tejszin-es ételt.
Mit tesz egy szerencsétlen háziasszony
Alkalmazkodik!!!


Ùgy tünik a férfiakat egy családból választottunk magunknak! (az enyém dettó, rá se néz az ilyenekre )
Viszont az alternatíváink mások:
én mint szerencsétlen háziasszony fözök magamnak, és a szerencsétlen háziúr(am) is magának, vagy elmegyünk hamizni és mindenki választ magának kedvére. )
Nálunk ez utóbbi, a drágasága mellett még mindig olcsóbb, mint otthon 5 pitliben 6 félén elkészíteni u.azt. Pl. gulyás.
Minimum 2féle készül. En a magyarost, apus a bécsi gulyást készíti. Nincs kompromisszum, én azt nem tudom megenni.
Képzeld el, hogy a bécsi saftgulasch receptje szerint pontosan annyi hagyma kell bele, mint hús. Iszonyat. Nem tudom megenni. Ö meg az enyémet nem szereti.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 21:37   
2005-10-18 17:35, bovi:
Kedves Bovi!
Világért se vedd magadra a korra tett megjegyzésemet, természetesen csak Böbe korabeli hölgyekre gondoltam, nem fiatalokra, pláne nem a Te korosztályodra !!!

A kis Fürtikémmel (nagyi) mindig veszekedtem, hogy ne izélj már, az nem láb, hanem lábé! Jól van, jól van, mindig helyben hagyta. Erre most megláttam nálad is az ominózus "lábat" Csak ezért kérdeztelek, azt hittem beletenyereltem a "folklórba"

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 18:20   
2005-10-18 18:02, Pompéry Berlin:

Ti azért úrimódin eszetek hozzánk mérten!
Sajnos a párom nem szeret semmi tejföl, tejszin-es ételt.
Mit tesz egy szerencsétlen háziasszony
Alkalmazkodik!!!



 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 18:02   
2005-10-18 17:35, bovi:
-
Nálunk holnap töltött karaláb(é) lesz.

Ma még megvoltunk a tegnapi és -előtti maradékokon, mint pl. zöldségleves harmadszor, sertésérmék zsályás (nő a kertben, főleg dísznövényként, de hússal is jó) tejszínes szószban rizzsel.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 17:38   
2005-10-18 13:50, bovi:
-

"Talán már hiányoltál "

Igen.

"Én is Téged "



Jojjunk akkor gyakrabban.

Hunor

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 17:35   
2005-10-18 14:09, Andu:

Kedves Andu!
Nem igazán tudom, hogy minek is nevezem
Szerintem karalábénak kellene irni, karalábét veszek, viszont karalablevest fözök
Gondolod ez a kortol függ

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 14:49   
2005-10-18 14:24, bobe:
En már a hamut is mamunak hivom
de a karalábé az meg lehet kalarábé is


Böbém, ebben a korban már mindent el lehet nézni! Azt is, ami nem!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 14:24   
2005-10-18 14:09, Andu:
-

En már a hamut is mamunak hivom
De a karalábé az meg lehet kalarábé is.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 14:09   
2005-10-18 13:50, bovi:
Kedves Bovi ez most véletlen elirás volt, vagy Te is karalábnak hívod a karalábét?
Az én kis nagyim (Böbe korabeli ) hívja még így!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-18 13:50   
2005-10-18 12:38, hunor:
-
Bovi,

merre fozzol? Es mit foztel tegnap?

Hunor
-
Ma igazi wienersnicli volt (borju) sültburgonyával és endiv salátával.
Tegnap, krumplistészta, karalábleves.

Talán már hiányoltál
Én is Téged

_________________
üdv:bovi

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó