2019. június 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-14 21:37   
Ma dupla orosz invázió volt: rég látott barátnőm Moszkvából ebédre, miközben Ribizli orosztanárnője két hétre. Alkalomhoz illő ünnepi ebéd:
- gyömbéres tejszínes sárgarépaleves (mindig garantált siker és többnyire nem találják ki, hogy mit ettek )
- részeges csirkemell (hagymás, rozmaringos boros lében, végül sajt a tetején) rizzsel és salátával tálalva
- Rote Grütze - ez egy berlini specialitás: mindenféle piros gyümölcs zselírozva dán vaniliaszósszal. (Utóbbi azonos a magyar madártejjel, csak tojáshab nélkül.)

Korlátlan elismerésben részesültem. Ki sem bírom ezt a sok dícséretet.

Tegnap az evezős egyesületben bográcsgulyást főztem/tünk. A tevékenységet az egyesületi tagok állandó szkeptikus kérdései, megjegyzései kísérték. Hogy lesz-e ebből még ma vacsora? Meg valóban mindezt bele akarom-e tenni? Aztán mi ez a tetején úszó sötét kerek, esetleg gesztenye? Mit gondolok, zsíros-e? Van-e elég fa, mi lesz, ha kifogy, nyersen kell-e enni akkor? Mert ők már jártak M.o-on és ott viszont, ... Egyesek szerint másként kellett volna csinálnom. Miért nem főztem meg előre otthon az egészet és itt a bográcsban csak ...? ... stb. Mindezt hallgatván éreztem, háromszor főztem nekik gulyáslevest: először, utoljára és soha többet!

Ehhez képest végül minden elfogyott. Noha magam nem szeretem a gulyást, objektívan meg kell állapítanom, hogy remekeltem. Az összes korábban szkeptikus csodálattal tekintett triónkra. (Természetesen családi asszisztenciával ment a műsorszám. Anélkül mit sem ért volna az egész )

Jövőre lecsó lesz!

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-14 21:28   
Szóval, nálunk ma messzirôl(óceánon túlról) jött vendégek voltak. Megcsináltam a sonkás tekercset, de kettôt, és az egyikbe csak gomba volt, mert "VEGA" volt a hölgyvendég.
Ráksaláta, paradicsomos-sajtsaláta, gyümölcstál likörrel nyakonzúdítva és fagyival koronázva.
Tetszett és elfogyott majdnem minden.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 16:37   
2005-08-12 11:52, Pompéry Berlin:

Tényleg kár, mert pont most vittem le a mélyhütöbe ami maradt

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 16:36   
2005-08-12 15:09, Ibolya:

Hallo, Te is a krumplit nevezed pityókának, mifelénk az innivaló

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 15:09   
Ma Muszakát fözök, egyszerü az egész. Nem kell több mind Örölt hús, padlizsán, pityoka, paradicsom és reszelt sajt.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 12:19   
hello Judit

milyen jó hogy sokat kértem, felét megkapod
_________________
poe

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 11:52   
2005-08-12 11:26, bovi:
-
Kár, hogy nem előbb néztem bele Streuselkuchen, ezt eltaláltam volna, mert errefelé nagy divat és én imádom. Így sajnos lecsúsztam. Na, majd legközelebb.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 11:51   
sokat és nagyot
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 11:26   
2005-08-12 11:14, poe:

Nincs fahéj rajta, hanem mandulás morzsa:
vaj, mandula, cukor. Itt Streusel-nem nevezik.
küldöm, hány szeletet kérsz???

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 11:14   
valami szilváslepény lehet, remélem, fahéjjal
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-12 11:00   
Ma sárgaborsóleves lesz és ez a németes kalács.
Aki eltalálja, hogy mi, az kap beöle
Image hosted by Photobucket.com

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-09 11:20   
Ma vegetáriuson fözök. A receptet leirom a Szakácskönyvben.
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1408&forum=27

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-09 08:47   
2005-08-08 15:16, Ibolya:


 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-08 15:16   
2005-08-08 14:58, bovi:
-
Ma császármorzsa volt,...
Utánzásra érdemes

-
Bovi, a receptet én irtam már régen, ez év januárjában a szakácskönyv topikjában. Örvendek hogy neked is izlett a Császármorzsa.
-
Ma gulyást föztem és hozzá meg kovászosuborka volt.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-08 14:58   
Ma császármorzsa volt, elötte zöldborsó leves.
Már nemtudom ki irta be azt a receptet, de fölséges!!
Utánzásra érdemes

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-03 21:13   
2005-08-03 21:10, kaytee:
-
Akkor most egesz augusztusban disznotor lesz nalatok?

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-03 21:10   
Jelentem: délután 5 felé megérkezett a pakk!
Vacsorára volt téliszalámis meg csabais szendvics.
Ma viszont ki kell sütnöm a karajszeleteket, amik a hütőben "érlelődnek" 2 napja.
Holnap megcsinálom a vadashúst, amit pácolok szintén 2 napja.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-03 13:48   
2005-08-02 20:57, kaytee:

Katica, Te nem szereted a meglepetéseket
Igaz, én is kiváncsi természetü vagyok, de hogy egy csomagot kövessek, annyira még nem fajultam

Legyen szerencséd a sok finomsághoz!!!

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-02 20:57   
Semmit! Ma érkezik meg a rendelésem a Bendétől, mindenféle kolbászokkal és császárszalonnával.
Napok óta nyomon követem a csomag útját kompjuteren.... reggel 9:55-kor jutott el a kézbesitőhöz. Csak meg ne egye!

Nézzétek meg a legutóbbi helyzetjelentést:

Package Progress:


Date/
Time Location Activity

Aug 2, 2005
9:55 A.M.
ORLANDO, FL, US
OUT FOR DELIVERY
5:56 A.M. ORLANDO, FL, US ARRIVAL SCAN
2:54 A.M. JACKSONVILLE, FL, US DEPARTURE SCAN
Aug 1, 2005
4:31 P.M.
JACKSONVILLE, FL, US
ARRIVAL SCAN
Jul 28, 2005
10:01 P.M.
PALATINE, IL, US
DEPARTURE SCAN
8:23 P.M. PALATINE, IL, US ORIGIN SCAN
4:23 P.M. US BILLING INFORMATION RECEIVED

Tracking results provided by UPS: Aug 2, 2005 2:54 P.M. Eastern Time (USA)



 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 23:12   
2005-08-01 19:40, rigojanos:
-
Hát a padlizsánét

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 19:40   
2005-08-01 19:31, ubuge:
-
Hol és mikor van a legközelebbi szeánsz?
-

Kinek a szellemet szeretned megidezni?


 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 19:31   
2005-08-01 19:00, rigojanos:
-
Hol és mikor van a legközelebbi szeánsz?

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 19:06   
De ha mar a padlizsannal tartunk, itt az ideje, hogy en is megosszak par kulinaris bolcsesseget (bobe ugyan nem hiszi, hogy nekem lenne olyan)

Tehat van fiu meg lany padlizsan, es az egyik tele van maggal, a masik meg nem annyira. Nem tom melyik a fiu meg melyik a lany, de abban kulonboznek egymastol, hogy a padlizsan vegenel (nem a "nyeles" hanem a masik) van egy szurke bemelyedes - a kevesbe magos kor alaku, a nagyon magos meg ovalis.

Van meg a tarsolyomban ilyen okossag, de azert egyszerre nem tarulkozok ki mindennel

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 19:00   
2005-08-01 17:58, ubuge:
-
Persze, akinek van parazsa, azon süsse, sokkal jobb lesz. Itt a betonkockában csak gázkályhára fussa.

Nincs ott valami jatszoter, ahol tudsz tuzet rakni? Vagy tabortuz egy kozeli erdoben?


 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 17:58   
Közkívánatra:
2 vagy több (étvágytól s társaság nagyságától függően) egészséges padlizsán odaül sülni. Persze, akinek van parazsa, azon süsse, sokkal jobb lesz. Itt a betonkockában csak gázkályhára fussa.



Ha megsült (az ember megböki, s puha), meg is kell takarítani. Két variáns van: megvárni, míg kihűl, de ez szentségtörés: a padlizsánkrém langyosan a legjobb. Tehát: szárát kézbevenni, magunk mellé készíteni egy hidegvizes edényt, ebbe mártogatni hólyagossá égett ujjainkat, s közben az áldozatot megnyúzni:



Az eredményt aprítódeszkára fektetni, s fakéssel (jóna, lehet műanyag is, a fém nem jó) pépesíteni. Ezt mindenki maga ízlése szerint végezze, de jó, ha a rostok nem maradnak egyben:



Rá kell reszelni egy adag hagymát - közepes fejet a képen látható mennyiséghez:



sózni:



s annyi napraforgóolajat hozzáadni, amennyit felvesz, majd az egészet jól összekavarni:



Itt kimaradt a receptből a tojássárga, az egy plusz aromát ad neki.
Naés a végeredmény:



Ma esti dilemmám: kaptam egy szép adag rókagombát, s még nem tudom, mi lészen belőle. De ötleteim már vannak. Ha minden jól megy, arról is lesznek technológiai képek.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-08-01 08:22   
2005-07-31 18:35, ubuge:
"Ha valakit érdekel, néhány napja készült néhány fénykép a technológiáról, felrakhatom a napokban valahova. "


Még szép, hogy érdekel.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-31 21:54   
2005-07-31 18:35, ubuge:
-
Ha valakit érdekel, néhány napja készült néhány fénykép a technológiáról, felrakhatom a napokban valahova.
-

Johogy.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-31 19:19   
2005-07-31 18:35, ubuge:
-
Ubi!
Eddig nem tudtam, hogy a padlizsánsütésnek is van technológiája.
Tedd be ide a képeket

_________________
üdv:bovi

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-31 18:46   
2005-07-31 18:35, ubuge:
Hamarosan padlizsánkrém készül nálam
_________
En is most sutom oket parazson pedig ossze sem beszeltunk Mi is szeretjuk a finomat

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-31 18:35   
Hamarosan padlizsánkrém készül nálam, ha sikerül meggyőznöm magam, hogy hagyjam abba azt a rohadt fordítást, és hogy viseljem el valahogy a sütéssel járó meleget. Ha valakit érdekel, néhány napja készült néhány fénykép a technológiáról, felrakhatom a napokban valahova.
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó