|
Ma dupla orosz invázió volt: rég látott barátnőm Moszkvából ebédre, miközben Ribizli orosztanárnője két hétre. Alkalomhoz illő ünnepi ebéd:
- gyömbéres tejszínes sárgarépaleves (mindig garantált siker és többnyire nem találják ki, hogy mit ettek )
- részeges csirkemell (hagymás, rozmaringos boros lében, végül sajt a tetején) rizzsel és salátával tálalva
- Rote Grütze - ez egy berlini specialitás: mindenféle piros gyümölcs zselírozva dán vaniliaszósszal. (Utóbbi azonos a magyar madártejjel, csak tojáshab nélkül.)
Korlátlan elismerésben részesültem. Ki sem bírom ezt a sok dícséretet.
Tegnap az evezős egyesületben bográcsgulyást főztem/tünk. A tevékenységet az egyesületi tagok állandó szkeptikus kérdései, megjegyzései kísérték. Hogy lesz-e ebből még ma vacsora? Meg valóban mindezt bele akarom-e tenni? Aztán mi ez a tetején úszó sötét kerek, esetleg gesztenye? Mit gondolok, zsíros-e? Van-e elég fa, mi lesz, ha kifogy, nyersen kell-e enni akkor? Mert ők már jártak M.o-on és ott viszont, ... Egyesek szerint másként kellett volna csinálnom. Miért nem főztem meg előre otthon az egészet és itt a bográcsban csak ...? ... stb. Mindezt hallgatván éreztem, háromszor főztem nekik gulyáslevest: először, utoljára és soha többet!
Ehhez képest végül minden elfogyott. Noha magam nem szeretem a gulyást, objektívan meg kell állapítanom, hogy remekeltem. Az összes korábban szkeptikus csodálattal tekintett triónkra. (Természetesen családi asszisztenciával ment a műsorszám. Anélkül mit sem ért volna az egész )
Jövőre lecsó lesz!
|
|
|
Szóval, nálunk ma messzirôl(óceánon túlról) jött vendégek voltak. Megcsináltam a sonkás tekercset, de kettôt, és az egyikbe csak gomba volt, mert "VEGA" volt a hölgyvendég.
Ráksaláta, paradicsomos-sajtsaláta, gyümölcstál likörrel nyakonzúdítva és fagyival koronázva.
Tetszett és elfogyott majdnem minden.
|
|
|
2005-08-12 11:52, Pompéry Berlin:
Tényleg kár, mert pont most vittem le a mélyhütöbe ami maradt
|
|
|
2005-08-12 15:09, Ibolya:
Hallo, Te is a krumplit nevezed pityókának, mifelénk az innivaló 
|
|
|
Ma Muszakát fözök, egyszerü az egész. Nem kell több mind Örölt hús, padlizsán, pityoka, paradicsom és reszelt sajt.
|
|
|
hello Judit
milyen jó hogy sokat kértem, felét megkapod
_________________ poe
|
|
|
2005-08-12 11:26, bovi:
-
Kár, hogy nem előbb néztem bele Streuselkuchen, ezt eltaláltam volna, mert errefelé nagy divat és én imádom. Így sajnos lecsúsztam. Na, majd legközelebb.
|
|
|
sokat és nagyot
_________________ poe
|
|
|
2005-08-12 11:14, poe:
Nincs fahéj rajta, hanem mandulás morzsa:
vaj, mandula, cukor. Itt Streusel-nem nevezik.
küldöm, hány szeletet kérsz??? 
|
|
|
valami szilváslepény lehet, remélem, fahéjjal
_________________ poe
|
|
|
Ma sárgaborsóleves lesz és ez a németes kalács.
Aki eltalálja, hogy mi, az kap beöle
|
|
|
Ma vegetáriuson fözök. A receptet leirom a Szakácskönyvben.
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1408&forum=27
|
|
|
2005-08-08 15:16, Ibolya:

|
|
|
2005-08-08 14:58, bovi:
-
Ma császármorzsa volt,...
Utánzásra érdemes
-
Bovi, a receptet én irtam már régen, ez év januárjában a szakácskönyv topikjában. Örvendek hogy neked is izlett a Császármorzsa.
-
Ma gulyást föztem és hozzá meg kovászosuborka volt.
|
|
|
Ma császármorzsa volt, elötte zöldborsó leves.
Már nemtudom ki irta be azt a receptet, de fölséges!!
Utánzásra érdemes
|
|
|
2005-08-03 21:10, kaytee:
-
Akkor most egesz augusztusban disznotor lesz nalatok?
|
|
|
Jelentem: délután 5 felé megérkezett a pakk!
Vacsorára volt téliszalámis meg csabais szendvics.
Ma viszont ki kell sütnöm a karajszeleteket, amik a hütőben "érlelődnek" 2 napja.
Holnap megcsinálom a vadashúst, amit pácolok szintén 2 napja.
|
|
|
2005-08-02 20:57, kaytee:
Katica, Te nem szereted a meglepetéseket
Igaz, én is kiváncsi természetü vagyok, de hogy egy csomagot kövessek, annyira még nem fajultam
Legyen szerencséd a sok finomsághoz!!!
|
|
|
Semmit! Ma érkezik meg a rendelésem a Bendétől, mindenféle kolbászokkal és császárszalonnával.
Napok óta nyomon követem a csomag útját kompjuteren.... reggel 9:55-kor jutott el a kézbesitőhöz. Csak meg ne egye!
Nézzétek meg a legutóbbi helyzetjelentést:
Package Progress:
Date/
Time Location Activity
Aug 2, 2005
9:55 A.M.
ORLANDO, FL, US
OUT FOR DELIVERY
5:56 A.M. ORLANDO, FL, US ARRIVAL SCAN
2:54 A.M. JACKSONVILLE, FL, US DEPARTURE SCAN
Aug 1, 2005
4:31 P.M.
JACKSONVILLE, FL, US
ARRIVAL SCAN
Jul 28, 2005
10:01 P.M.
PALATINE, IL, US
DEPARTURE SCAN
8:23 P.M. PALATINE, IL, US ORIGIN SCAN
4:23 P.M. US BILLING INFORMATION RECEIVED
Tracking results provided by UPS: Aug 2, 2005 2:54 P.M. Eastern Time (USA)
|
|
|
2005-08-01 19:40, rigojanos:
-
Hát a padlizsánét
|
|
|
2005-08-01 19:31, ubuge:
-
Hol és mikor van a legközelebbi szeánsz?
-
Kinek a szellemet szeretned megidezni?
|
|
|
2005-08-01 19:00, rigojanos:
-
Hol és mikor van a legközelebbi szeánsz?
|
|
|
De ha mar a padlizsannal tartunk, itt az ideje, hogy en is megosszak par kulinaris bolcsesseget (bobe ugyan nem hiszi, hogy nekem lenne olyan)
Tehat van fiu meg lany padlizsan, es az egyik tele van maggal, a masik meg nem annyira. Nem tom melyik a fiu meg melyik a lany, de abban kulonboznek egymastol, hogy a padlizsan vegenel (nem a "nyeles" hanem a masik) van egy szurke bemelyedes - a kevesbe magos kor alaku, a nagyon magos meg ovalis.
Van meg a tarsolyomban ilyen okossag, de azert egyszerre nem tarulkozok ki mindennel
|
|
|
2005-08-01 17:58, ubuge:
-
Persze, akinek van parazsa, azon süsse, sokkal jobb lesz. Itt a betonkockában csak gázkályhára fussa.
Nincs ott valami jatszoter, ahol tudsz tuzet rakni? Vagy tabortuz egy kozeli erdoben?
|
|
|
Közkívánatra:
2 vagy több (étvágytól s társaság nagyságától függően) egészséges padlizsán odaül sülni. Persze, akinek van parazsa, azon süsse, sokkal jobb lesz. Itt a betonkockában csak gázkályhára fussa.
Ha megsült (az ember megböki, s puha), meg is kell takarítani. Két variáns van: megvárni, míg kihűl, de ez szentségtörés: a padlizsánkrém langyosan a legjobb. Tehát: szárát kézbevenni, magunk mellé készíteni egy hidegvizes edényt, ebbe mártogatni hólyagossá égett ujjainkat, s közben az áldozatot megnyúzni:
Az eredményt aprítódeszkára fektetni, s fakéssel (jóna, lehet műanyag is, a fém nem jó) pépesíteni. Ezt mindenki maga ízlése szerint végezze, de jó, ha a rostok nem maradnak egyben:
Rá kell reszelni egy adag hagymát - közepes fejet a képen látható mennyiséghez:
sózni:
s annyi napraforgóolajat hozzáadni, amennyit felvesz, majd az egészet jól összekavarni:
Itt kimaradt a receptből a tojássárga, az egy plusz aromát ad neki.
Naés a végeredmény:
Ma esti dilemmám: kaptam egy szép adag rókagombát, s még nem tudom, mi lészen belőle. De ötleteim már vannak. Ha minden jól megy, arról is lesznek technológiai képek. 
|
|
|
2005-07-31 18:35, ubuge:
"Ha valakit érdekel, néhány napja készült néhány fénykép a technológiáról, felrakhatom a napokban valahova. "
Még szép, hogy érdekel.
|
|
|
2005-07-31 18:35, ubuge:
-
Ha valakit érdekel, néhány napja készült néhány fénykép a technológiáról, felrakhatom a napokban valahova.
-
Johogy.
|
|
|
2005-07-31 18:35, ubuge:
-
Ubi!
Eddig nem tudtam, hogy a padlizsánsütésnek is van technológiája.
Tedd be ide a képeket
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2005-07-31 18:35, ubuge:
Hamarosan padlizsánkrém készül nálam
_________
En is most sutom oket parazson pedig ossze sem beszeltunk Mi is szeretjuk a finomat
|
|
|
Hamarosan padlizsánkrém készül nálam, ha sikerül meggyőznöm magam, hogy hagyjam abba azt a rohadt fordítást, és hogy viseljem el valahogy a sütéssel járó meleget. Ha valakit érdekel, néhány napja készült néhány fénykép a technológiáról, felrakhatom a napokban valahova. 
|
|