2019. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 22:07   
Koszonom a tippet,rantva mar regen volt,igy mint irtam az egyik adagbol az lesz:))MA vacsorara..
 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 22:05   
Rantott maj lesz a felebol a masik felebol meg paprikas krumpli es mikor mar majdnem kesz,hozzateszem a majat.Isteni finom ugy is:)

Te meg ne untasd meg szegeny uraddal,inkabb masnap csinalj rozmaringos vagy komenyes burgonyat foliaban sutve agrillen:)

Burgonyat felkockazol,sozod,borsozod,vagy komenyyel vagy rozmaringal megszorod,keves oliva olajjal meglocsolod es egy foliaba csiomagolva megsul a hus melett:)Isteni!!!
En sima savanyu kaposztaval szoktam enni:)

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 15:24   
2005-06-24 14:09, barabera:
Bingo!

Koszi
Akkor ma ez lesz. Es talan holnap is.

Holnap ugyanis lazacot grillezunk, es ha ma este ez jol sikerul, akkor a vendegeknek is eloadom a hal melle. A zuram pedig legfeljebb megunja ketszer egymas utan

_________________

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 14:12   
Rántsd ki és valami majonézes salátával tálald. Petrezselymes krumplit is el tudok hozzá képzelni

_________________
poe

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 14:10   
Van egy nagy rakas csirkemajam..Van valakinek otlete mit keszitsek belole?:)
Majas rizotto nem reg volt,Lecsos csirkemaj is..

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 14:09   
Szerbusz:)
Sutoben kell sutni:)En a hus melle szoktam rakni,vagy az alatta levo racsra egy sutolemezre.Ha nagyobb darab hus van akkor kb akkor teszem be mikor felig mar megsult,ha csirkemellrol van szo,ami hamar keszul akkor meg vele egyidoben:)
MA ez lesz nalam is amugy:)

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-24 08:17   
2005-06-21 05:51, barabera:

Barabera kedves ezt a krumplit sutoben, vagy serpenyoben sutjuk?
Nagyon szimpi, de sutoben szeretnem....
_________________

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-21 05:54   
Delutan meg ha nem leszek faradt vagy joghurtos sutit sutok megint vagy a Stahl Judit fele bekito kiflit.Nagyon jo,a receptesbe ledobom a receptjet:)

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-21 05:52   
Hasselback burgonya a neve,az egyik forumtarsamtol kaptam az otletet az origon:)
 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-21 05:51   

Holnap amaradek karfiolbol leves lesz,hogy utana mi?
Valszeg megsutok par csibe combot sorben,melle pedig egy erdekes burgonya koret lesz:

A burgonyat bevagdaljuk,de csak annyira hogy epp ne vagd at teljesen,ezutan fuszer megy ra es vaj..Majd a husi melett keszre sutjuk:)

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-21 01:01   
ez volt az ebédem
_________________
poe

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-21 00:36   
Ma ezt csinalok vacsorara:
Csoda karfiol kezdo konyhatundereknek..

A karfiolt rozsaira szedve sos vizben megparolunk.tuzallontalat kivajazunk,bele a zsemlemorzsa,ra a karfiol szepen egymas melle.Tojast,tejfolt reszeltsajtot elkeverunk,szerecsendioval ,soval,borsal izesitjuk,majd be a sutobe..Addig sutjuk mig a teteje szep rozsaszin lesz.(kb 20 perc)

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-19 18:14   
A tegnapi maradek szollo jam-es piskota tekercsel kiegeszitve:)
 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-18 23:28   
Paprikas csirke,teszta,uborka
Diamond leves:)Husleves,de a benne levo diamond alaku teszta miatt a lanyom csak diamond levesnek hivja:)

Amugy nagytakaritast tartok,most epp kave szunet van.Falakat mosok,szanalas,stb..Utalom:))

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-17 00:47   
Ma feta sajtos csirket csinalok.Nagyon egyszeru-gyors vacsora.
Csirkemellet csikokra vagtam,soztam-borsoztam,oreganoval megszortam es betettem sulni egy hoalo talba..Amikor atsult reszelek ra feta sajtot es raolvasztom.Friss salataval eszem.

Mivel eleg sok fetam van,ezert holnap vacsorara pedig szolos feta sajt salatat keszitek..
Kockara szelt sajt,piros szollo,feher szollo,alma
az ontet: majonez tejszin+keveske mustar+izles szerint so-bors,cukor..

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-16 18:06   
Kedves fözöcskélök,
Most itt is probálkozok a “Mit föztünk ma? Mit fözzünk holnap?“-topikjában is, hátha valaki mégis elolvassa es konkrét választ ad.
Szoval keresem a Fenyöszirup receptjét. A frissen rügyezet fenyö hajtásokbol lehet készitteni. Nagyon hatákony a köhögés ellen. Szerintem az erdélyi származásuaknak ismerös ez a szirup. Az idén már „elszalasztottam“, de a jövö tavaszon meg szeretném a szirupot késziteni.

 
 ibolyai  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-16 16:30   
Inkabb menjunk vendeglobe ma - es holnap, holnaputan is. Akkor nem kell annyit huteni a tulfutott fozes illatu hazat es a valasztek mennyisegileg minosegileg is elsorendu.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-16 13:20   
Nálunk tegnap töltöttpaprika volt, maradt mára is. Egy németországi üzletben akadtam rá a szép sárga töltenivaló paprikára, egyenesen Szentesről hozták. Honleányi buzgalommal vettem mindjárt két zacskóval is belőle mert itt sajnos csak a vastag héjú un. kaliforniai paprikát lehet kapni.
_________________
poe

 
 Laira  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-16 05:36   
Mary, mire mindenféle tanács elér hozzád, addigra aktualitásukat is veszítik!
De még este spekiztem, mi lenne jó most Neked.
Eszembe jutott: a brokkoli-krémleves, a franfurti leves virsli nélkül.
Töltött tök, vagy zukkini. Ezek nagyon jól puhulnak. A keményebb-darabosabb darált hús helyett darált sonkát, vagy párizsit, a rizs helyett tejbe áztatott zsemlét használhatsz. Jó kis ízesített tejföllel, vagy besamellel leöntve (sütöben sütve) szaftos, puha, villával jól összepépesíthető ételek.
Majonézes saláta reszelt sajttal, reszelt kemény tojással, puha, apró bébi sárgarépával: ezt is csak kanalazni és nyelni kell.
Mindenféle bab, lencse, borsófélékből főzelék paszírozható, sárgarépa főzelék turmixolható.
Amelyiket nem szereted, felejtsd el, hogy említettem!
Egyébként ilyen helyzet a legjobb kényszer fogyókúra, már akinek ez szükséges...
Mielőbbi jobbulást, és elmúlnak a gondjaid...

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 20:06   
A masik nagyon finom kaja:Zeller krem leves piritott zsemle kockaval..a te esetedben bele kell aztatni a zsemlekockat is,hogy lagy legyen..
 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 20:05   
szia:)
Probald ki az en tejfolos habarasos burgonya fozelekemet:
Kockara vagott burgonyat masfelszeres mennyisegu vizzel felteszed foni,teszel bele egesz borsot,baber levelet,sot.Mikor a buri mar puha,elkeversz egy tejfolben 3 evokanal klisztet es behabarod vele.Ezutan az egeszet turmixgepbe teszed es leturmixolod.Utana izesitheted keveske cujkorral es nehany csepp ecettel.En fasirozottat sutottem hozza,ha megtudod enni,akkor kessel vagdalt pirinyonyi kis darabokra es keverd bele a fozelekbe,vagy turmixold azt is bele..Nagyon finom!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 19:18   
epp mpost akartam valaszolni Rigonak hogy remelhetöleg nem itt vannak a fogaid :


de megelöztel Mary

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 19:11   
2005-06-15 18:48, rigojanos:

Megvannak még, csak ma egyet meg kellett müteni és a doki úgy belejött, hogy kettö lett belöle. Emiatt két-három napig nem lesz libacomb .

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 18:48   
2005-06-15 18:46, Mary:
-
Hova lettek a fogaid?

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 18:46   
Köszönöm a sok jó tippet, látom, nem fogok éhen halni. Már mepróbáltam a mai ebédet (csikepaprikás+krumplipüré) összeturmixolni, sajnos, nem nézett ki valami étvágygerjesztönek. Azért csak jobb az olyan étel, amit mindig is pépesen készítenek el, mint pl. a spenót.
P. S. Kedves Böbe, idöközben a puliszka is eszembe jutott, mint alternatíva.

 
 Laira  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 18:18   
Kedves Mary!

Nekem van egy idős Anyukám, aki fogproblémák miatt a fogatlan második babakorszakot éli sok éve. Általában leveseket, leveses, illetve szaftos életeket kell főznöm. Sokféle étel villával összetörhető, bármilyen főzelék pürésíthető, paszírozható, így nyeldekelhető. Mindennek megmarad az eredeti íze és változatosan ehetsz. Szerintem bátran nyúlj ételekhez ilyen módszerekkel. Nem a húsok azok, amiket ilyen helyzetben enni lehet, az biztos.
Turmix, villa, szita, ez a jelszó!
Üdv. Laira

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 17:04   
2005-06-15 16:31, Mary:
Van valami receptetek pépes ételre, krumplipürén kívül?
__________
Tort borso , tort paszuly , tokfozelek , murokfozelek ...

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 16:44   
Kedves Mary ! egyel spenotot
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-15 16:31   
Kedves konyhaszakértök! Van valami receptetek pépes ételre, krumplipürén kívül? Pillanatnyilag babakoszton vagyok, s attól félek, nemsokára megunom a krumplipürét, egyéb pedig nem jut eszembe. Semmi harapnivalót nem találok, amit a mixerrel való pépesítés után hajlandó lennék megenni.
 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-06-14 20:58   
Ma sertes szelet lesz rantva,de nem hagyomanyos modon hanem egy kukoricadaras keverekbe forgatva zsemlemorzsa helyett..Melle buripure es hagyma salata+ecetes uborka
Utana joghurtos sutemeny lesz..

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó