|
Tegnap kaptam egy nagy zacsko gyonyoru shrimpet.Elofoztt volt a draga,de biztos ami biztos(utalom a nyers vizi kajakat)fozos receptet valasztottam az elkeszitesere.
Megpedig magyaros shrimp keszult ala Erika:)
voroshagymat feltettem olajon,radobtam a shrimpet(fagyasztott) megszortam pirospaprikaval,soval,borsal,csipet majorannaval es keszre paroltam-sutottem.Ugyanis viz nem kell ala,eleg amit enged a shrimp,majd utana zsirjara sutottem:)Friss feher kenyerrel ettem,finom volt nagyon:)
Ha lett volna bontva szraz feher borom,abbol azert onmtottem volna ala par kortyot..de nem volt:(
|
|
|
2005-05-23 16:17, espa:
Nem olyan szörnyű. És igyál remek zöldségturmixokat.
-------------
Koszi a tanacsokat , Espa !
Lesz is szuksegem talalekonysagra , hogy ne legyen egyhangu . Most mar nagyon belemegyek ezekbe a kurakba (szedem a lenolajat es lenmag orletet is ) Valamelyik tan csak fog hasznalni . Bongeszem a recepteket es tanulok egeszsegesen fozni .
|
|
|
2005-05-23 15:06, fellegvar:
-
Nem tudom hany napig fogom kibirni , mert , hogy hetekrol szo sem lehet , azt mar tudom .
----------------
Sztem ne sanyarúságnak fogd fel, mert akkor nagyon szenvedsz lelkileg, és nem mész semmire.
Próbáld meg élvezni! Komolyan mondom. Gondolj arra, milyen jót teszel a szervezetednek vele. Egyél húst mindenféle zöldséggel, sőt, egyél kenyeret (persze keveset) zöldségételekkel.
Nem olyan szörnyű. És igyál remek zöldségturmixokat.
Rebarbara/zeller/petrezslyemzöld/uborka citrommal és édesitővel. Isteni!
Külön-külön, vagy házasitva valamelyikkel .
2005-05-23 05:25, Tessényi Györgyi:
Csodaszép kosarad van, tele gyönyörüségekkel, vajjon mi lesz belöle? Sok sikert!!!!!
--------
Szep lehet , de lesz-e jo is ? Egyszer -ketszer megeszem a "nyuszi etelt" , de minden nap ??? Es hetekig csak zoldseget sulve , fove , nyersen ... Nem is annyira a hus fog hianyozni mint a kenyer . De nincs mese ! Meg kell probaljam , pedig nem sok remenyem van arra , hogy eredmenyes is lesz . A baj az , hogy a ferjemnek rendesen kell fozzek . Nem tudom hany napig fogom kibirni , mert , hogy hetekrol szo sem lehet , azt mar tudom . De azert megprobalom ... Lesz , ami lesz !! 
|
|
|
2005-05-23 03:13, fellegvar: -
En most erre akarom "raszanni" magam ... Kivanjatok sok szerencset ...
Csodaszép kosarad van, tele gyönyörüségekkel, vajjon mi lesz belöle? Sok sikert!!!!!
En most erre akarom "raszanni" magam ... Kivanjatok sok szerencset ...

|
|
|
Ezt fözött ma a ház ura. A pontyot is ö fogta tegnap
Recept a receptes oldalon!
|
|
|
2005-05-21 22:16, Zuloaga:
nem tudom (vagyis nem értem) mi az a doblec
-----------
A döblec a sutotok neve Erdelyben 
|
|
|
2005-05-21 22:04, fellegvar:
nem tudom (vagyis nem értem) mi az a doblec, viszont az ugorka salátát szeretem 
|
|
|
Beauf salata , tyukhusleves , rizseshus , ugorka salata es sult doblec 
|
|
|
2005-05-21 00:01, Mary:
-
Örülj, mert ilyenkor az én párom azt hiszi, a postás jött a bicklivel.
Es ketszer csengetett, mikozben o otthon tartozkodik? Ennyire azert egy postas sem bator
|
|
|
2005-05-21 00:01, Mary:
-
Te is!
|
|
|
2005-05-20 14:05, Zuloaga:
-
Nálunk ma családi ünnep van, ezért sütöttem egy szép nagy nyulat (illetékesek ne értsenek félre ).
Szegyelheted magad!
|
|
|
2005-05-20 14:05, Zuloaga:
"a ház ura is és ő szólt, hogy már egy ideje csönget a sütő, az mit jelent? "
Örülj, mert ilyenkor az én párom azt hiszi, a postás jött a bicklivel.
P. S. A nyúlsültet én is nagyon csípem.. (pardon.!) 
|
|
|
2005-05-08 00:31, Pompéry Berlin:
-
Lehet, hogy a kamionsoförök is magyarok voltak?
|
|
|
2005-05-20 11:57, espa:
-
A két padlizsànszelet közé teszem a SAJT-ot!
A fözelék mellé lesz tàlalva, és lehet sült krumplival, vagy köményes hajàban fött krumplivan tàlalni (ez utobbi kaloriaszegényebb)
zulo:
az adagod ott vàrt az asztalon, aztàn bànatosan betettem a jégszekrénybe, hàtha egy esti gépet sikerül leintened...
Gratulàlok az ünnepi nyulpecsenyéhez!!!
|
|
|
2005-05-20 12:01, espa:
A versek nem hiszem, hogy idetartoznak, bár igyekszem jól kifőzni őket - de köszi.
Menni megyek, arra is, szokásos nyári turnémra megvan már a jegy (tehát hazafelé nem stoppolok, holmi fölöttem elszálló gépeket).
Nálunk ma családi ünnep van, ezért sütöttem egy szép nagy nyulat (illetékesek ne értsenek félre ).
Trükkeim a sütőben való műveletekhez a következők: nem tepsiben, hanem a jénaiaban alulra teszem a kb. egy centire szeletelt krumplit, hagymát, rá a húst, ráöntök egy jó nagy pohár erőlevest, fél pohár száraz fehér bort (a másik felét megiszom én ), két-három kanál olivaolajat és sót, szárított petrezselymet ízlés szerint. Oda-vissza (tehát időnként megforgatom) rogyogtatom így egy kicsit, mondjuk 30 percet - összefő minden, íz, hús, krumpli, hagyma, anyámtyúkja ... utána pedig ráteszem a sütő ajtajára azt a nem tudom hogyhívjákot (én kipufogónak nevezem), ami a benn koválygó párát (ez esetben a leves/bor és esetleg véletlen bennmaradt egyéb párlatokat) kilöki, így beindul a sülés ... és szerencsére programozható a berendezés, egyébként minden odaégne ... mondom, ma ünnepelünk, tehát itthon a ház ura is és ő szólt, hogy már egy ideje csönget a sütő, az mit jelent? Mondtam azt, hogy vegye valaki észre, azért nem égett oda az ebéd, mert ő, mint sütő is van olyen intelligens, mint mi ...
|
|
|
2005-05-20 11:43, Zuloaga:
Zuoloka jó , hogy benéztél. Elovastam a verseidet is Csak mindig elmarad a válasz
Szóval nagyon tetszettek, mégegysezr köszönöm
Ez a gépleintés nagyon tetszik, gyere ide is
2005-05-20 11:39, Tessényi Györgyi:
Köszi ez jól hangzik
Ezt a masszát ráhalmozod a padlizsánszeletekre és a sajtot a tetejére? Vagy két padlizsánszelet közzé teszed a masszát?
2005-05-20 11:39, Tessényi Györgyi:
ezt a mozarellás padlizsánszendvicset azonnal kipróbálnám (nem csinálni, hanem enni )
azt hiszem leintek egy gépet és ... Györgyi készíts egy plusz terítéket léci ...
|
|
|
2005-05-20 11:19, espa:
-
Epp azt fözök!
Padlizsànt szeletekben lesozva àllni hagyni, közben paprikàbol hagymàbol , foghagymàbol és paradicsombol egy fözeléket pàrolni olivaolajon, majd a leszàritott padlizsànokat mozzarellàval szendvics formàban kisütni, mialatt a sajt szépen megolvad, aztàn lehet a fözelékhez adni köritésnek!
Lányok padlizsánra vágyom, de köretként. tud valaki remek receptet. Kerestem a szakácskönyben, de az massza volt kenyérre. Egyéb?
Köszi
Tényleg ribizli irhatnál néha egy kis tájékoztatót átmeneti lakhelyedről.
Jöhetnek bőven ételreceptek is
2005-05-17 20:07, Ribizli:
Ez jól hangzik, majdnem franciásan
Persze kása nélkül.
Azt irdd majd le hogyan készül az a hires kása? Mi az alpanyaga, gondolom nem köles.
|
|
|
Elöétel:
Aszalt szilva fokhagymageresztel töltve, Bakon-szalonna szeletbe tekerve, serpenyöben pirítva. Gyengén sózott gomolyasajton ("szirr ádigéiszki") tálaljuk.
Száraz vörösbor.
Utana orosz módon Kása, hagymával.
_________________ A mazsola rémült arcú szőlőszem.
|
|
|
a mai vacsora:
Nagyon egyszer a szosz ma:daralthus porkolt alapon+olasz fuszerkeverek+3 evokanal paradicsomos spagetti szosz(uveges)
De volt ma meg keves kovesztett sonka tojassal,ujhagymaval,tormaval is..holnap reggelire keszult,csak hat nem birtam megallni:)
|
|
|
2005-05-15 17:12, Pompéry Berlin:
Jó utat Judit!
Azért ne felejtsetek el enni valami finomat otthon
|
|
|
Holnap ismét irány M.o. --> ezúttal özönvíz-helyzetfelmérés miatt. Valamint, ... eh, érdektelen. Nem látok ki a papírmunkából, csupa rossz hír, annál több dolog. Lényeg, hogy nem vásároltam. Tegnap meg voltunk híva, így ma túrós csuszát csináltam a szekrény/hűtő alján talált vastartalékokból + saláta.
|
|
|
2005-05-14 16:39, poe:
Sajnos itt Németben ugyan az a helyzet.
Férjem imádja a friss borsólevest, ezért ültetek minden évben 4 sor borsót.
Nem áldozatmentes müvelet, mert kerités kell neki, amin fut, na meg a szedése se derékmasszirozó.
Fejteni ö szokta
És enni 
|
|
|
Ma restaurantban ebédeltünk, de az utóétel a tegnap kreált eperköltemény volt:
Egyszerü elkésziteni!
|
|