|
Tegnap kaptam egy nagy zacsko gyonyoru shrimpet.Elofoztt volt a draga,de biztos ami biztos(utalom a nyers vizi kajakat)fozos receptet valasztottam az elkeszitesere.
Megpedig magyaros shrimp keszult ala Erika:)
voroshagymat feltettem olajon,radobtam a shrimpet(fagyasztott) megszortam pirospaprikaval,soval,borsal,csipet majorannaval es keszre paroltam-sutottem.Ugyanis viz nem kell ala,eleg amit enged a shrimp,majd utana zsirjara sutottem:)Friss feher kenyerrel ettem,finom volt nagyon:)
Ha lett volna bontva szraz feher borom,abbol azert onmtottem volna ala par kortyot..de nem volt:(
|
|
|
2005-05-23 16:17, espa:
Nem olyan szörnyű. És igyál remek zöldségturmixokat.
-------------
Koszi a tanacsokat , Espa !
Lesz is szuksegem talalekonysagra , hogy ne legyen egyhangu . Most mar nagyon belemegyek ezekbe a kurakba (szedem a lenolajat es lenmag orletet is ) Valamelyik tan csak fog hasznalni . Bongeszem a recepteket es tanulok egeszsegesen fozni .
|
|
|
2005-05-23 15:06, fellegvar:
-
Nem tudom hany napig fogom kibirni , mert , hogy hetekrol szo sem lehet , azt mar tudom .
----------------
Sztem ne sanyarúságnak fogd fel, mert akkor nagyon szenvedsz lelkileg, és nem mész semmire.
Próbáld meg élvezni! Komolyan mondom. Gondolj arra, milyen jót teszel a szervezetednek vele. Egyél húst mindenféle zöldséggel, sőt, egyél kenyeret (persze keveset) zöldségételekkel.
Nem olyan szörnyű. És igyál remek zöldségturmixokat.
Rebarbara/zeller/petrezslyemzöld/uborka citrommal és édesitővel. Isteni!
Külön-külön, vagy házasitva valamelyikkel .
_________________
|
|
|
2005-05-23 05:25, Tessényi Györgyi:
Csodaszép kosarad van, tele gyönyörüségekkel, vajjon mi lesz belöle? Sok sikert!!!!!
--------
Szep lehet , de lesz-e jo is ? Egyszer -ketszer megeszem a "nyuszi etelt" , de minden nap ??? Es hetekig csak zoldseget sulve , fove , nyersen ... Nem is annyira a hus fog hianyozni mint a kenyer . De nincs mese ! Meg kell probaljam , pedig nem sok remenyem van arra , hogy eredmenyes is lesz . A baj az , hogy a ferjemnek rendesen kell fozzek . Nem tudom hany napig fogom kibirni , mert , hogy hetekrol szo sem lehet , azt mar tudom . De azert megprobalom ... Lesz , ami lesz !! 
|
|
|
2005-05-23 03:13, fellegvar: -
En most erre akarom "raszanni" magam ... Kivanjatok sok szerencset ...
Csodaszép kosarad van, tele gyönyörüségekkel, vajjon mi lesz belöle? Sok sikert!!!!!
_________________
|
|
|
En most erre akarom "raszanni" magam ... Kivanjatok sok szerencset ...

|
|
|
Ezt fözött ma a ház ura. A pontyot is ö fogta tegnap
Recept a receptes oldalon!
|
|
|
2005-05-21 22:16, Zuloaga:
nem tudom (vagyis nem értem) mi az a doblec
-----------
A döblec a sutotok neve Erdelyben 
|
|
|
2005-05-21 22:04, fellegvar:
nem tudom (vagyis nem értem) mi az a doblec, viszont az ugorka salátát szeretem 
|
|
|
Beauf salata , tyukhusleves , rizseshus , ugorka salata es sult doblec 
|
|
|
2005-05-21 00:01, Mary:
-
Örülj, mert ilyenkor az én párom azt hiszi, a postás jött a bicklivel.
Es ketszer csengetett, mikozben o otthon tartozkodik? Ennyire azert egy postas sem bator
|
|
|
2005-05-21 00:01, Mary:
-
Te is!
|
|
|
2005-05-20 14:05, Zuloaga:
-
Nálunk ma családi ünnep van, ezért sütöttem egy szép nagy nyulat (illetékesek ne értsenek félre ).
Szegyelheted magad!
|
|
|
2005-05-20 14:05, Zuloaga:
"a ház ura is és ő szólt, hogy már egy ideje csönget a sütő, az mit jelent? "
Örülj, mert ilyenkor az én párom azt hiszi, a postás jött a bicklivel.
P. S. A nyúlsültet én is nagyon csípem.. (pardon.!) 
|
|
|
2005-05-08 00:31, Pompéry Berlin:
-
Lehet, hogy a kamionsoförök is magyarok voltak?
|
|
|
2005-05-20 11:57, espa:
-
A két padlizsànszelet közé teszem a SAJT-ot!
A fözelék mellé lesz tàlalva, és lehet sült krumplival, vagy köményes hajàban fött krumplivan tàlalni (ez utobbi kaloriaszegényebb)
zulo:
az adagod ott vàrt az asztalon, aztàn bànatosan betettem a jégszekrénybe, hàtha egy esti gépet sikerül leintened...
Gratulàlok az ünnepi nyulpecsenyéhez!!!
|
|
|
2005-05-20 12:01, espa:
A versek nem hiszem, hogy idetartoznak, bár igyekszem jól kifőzni őket - de köszi.
Menni megyek, arra is, szokásos nyári turnémra megvan már a jegy (tehát hazafelé nem stoppolok, holmi fölöttem elszálló gépeket).
Nálunk ma családi ünnep van, ezért sütöttem egy szép nagy nyulat (illetékesek ne értsenek félre ).
Trükkeim a sütőben való műveletekhez a következők: nem tepsiben, hanem a jénaiaban alulra teszem a kb. egy centire szeletelt krumplit, hagymát, rá a húst, ráöntök egy jó nagy pohár erőlevest, fél pohár száraz fehér bort (a másik felét megiszom én ), két-három kanál olivaolajat és sót, szárított petrezselymet ízlés szerint. Oda-vissza (tehát időnként megforgatom) rogyogtatom így egy kicsit, mondjuk 30 percet - összefő minden, íz, hús, krumpli, hagyma, anyámtyúkja ... utána pedig ráteszem a sütő ajtajára azt a nem tudom hogyhívjákot (én kipufogónak nevezem), ami a benn koválygó párát (ez esetben a leves/bor és esetleg véletlen bennmaradt egyéb párlatokat) kilöki, így beindul a sülés ... és szerencsére programozható a berendezés, egyébként minden odaégne ... mondom, ma ünnepelünk, tehát itthon a ház ura is és ő szólt, hogy már egy ideje csönget a sütő, az mit jelent? Mondtam azt, hogy vegye valaki észre, azért nem égett oda az ebéd, mert ő, mint sütő is van olyen intelligens, mint mi ...
|
|
|
2005-05-20 11:43, Zuloaga:
Zuoloka jó , hogy benéztél. Elovastam a verseidet is Csak mindig elmarad a válasz
Szóval nagyon tetszettek, mégegysezr köszönöm
Ez a gépleintés nagyon tetszik, gyere ide is
_________________
|
|
|
2005-05-20 11:39, Tessényi Györgyi:
Köszi ez jól hangzik
Ezt a masszát ráhalmozod a padlizsánszeletekre és a sajtot a tetejére? Vagy két padlizsánszelet közzé teszed a masszát?
_________________
|
|
|
2005-05-20 11:39, Tessényi Györgyi:
ezt a mozarellás padlizsánszendvicset azonnal kipróbálnám (nem csinálni, hanem enni )
azt hiszem leintek egy gépet és ... Györgyi készíts egy plusz terítéket léci ...
|
|
|
2005-05-20 11:19, espa:
-
Epp azt fözök!
Padlizsànt szeletekben lesozva àllni hagyni, közben paprikàbol hagymàbol , foghagymàbol és paradicsombol egy fözeléket pàrolni olivaolajon, majd a leszàritott padlizsànokat mozzarellàval szendvics formàban kisütni, mialatt a sajt szépen megolvad, aztàn lehet a fözelékhez adni köritésnek!
_________________
|
|
|
Lányok padlizsánra vágyom, de köretként. tud valaki remek receptet. Kerestem a szakácskönyben, de az massza volt kenyérre. Egyéb?
Köszi
_________________
|
|
|
Tényleg ribizli irhatnál néha egy kis tájékoztatót átmeneti lakhelyedről.
Jöhetnek bőven ételreceptek is
_________________
|
|
|
2005-05-17 20:07, Ribizli:
Ez jól hangzik, majdnem franciásan
Persze kása nélkül.
Azt irdd majd le hogyan készül az a hires kása? Mi az alpanyaga, gondolom nem köles.
|
|
|
Elöétel:
Aszalt szilva fokhagymageresztel töltve, Bakon-szalonna szeletbe tekerve, serpenyöben pirítva. Gyengén sózott gomolyasajton ("szirr ádigéiszki") tálaljuk.
Száraz vörösbor.
Utana orosz módon Kása, hagymával.
_________________ A mazsola rémült arcú szőlőszem.
|
|
|
a mai vacsora:
Nagyon egyszer a szosz ma:daralthus porkolt alapon+olasz fuszerkeverek+3 evokanal paradicsomos spagetti szosz(uveges)
De volt ma meg keves kovesztett sonka tojassal,ujhagymaval,tormaval is..holnap reggelire keszult,csak hat nem birtam megallni:)
|
|
|
2005-05-15 17:12, Pompéry Berlin:
Jó utat Judit!
Azért ne felejtsetek el enni valami finomat otthon
|
|
|
Holnap ismét irány M.o. --> ezúttal özönvíz-helyzetfelmérés miatt. Valamint, ... eh, érdektelen. Nem látok ki a papírmunkából, csupa rossz hír, annál több dolog. Lényeg, hogy nem vásároltam. Tegnap meg voltunk híva, így ma túrós csuszát csináltam a szekrény/hűtő alján talált vastartalékokból + saláta.
|
|
|
2005-05-14 16:39, poe:
Sajnos itt Németben ugyan az a helyzet.
Férjem imádja a friss borsólevest, ezért ültetek minden évben 4 sor borsót.
Nem áldozatmentes müvelet, mert kerités kell neki, amin fut, na meg a szedése se derékmasszirozó.
Fejteni ö szokta
És enni 
|
|
|
Ma restaurantban ebédeltünk, de az utóétel a tegnap kreált eperköltemény volt:
Egyszerü elkésziteni!
|
|