|
2005-05-05 21:20, bobe:
-
Rigo ! Mi a gond a spargaval? Csak nem tragarsag?
Csodalkoztam is hogy a fözörovatban vagy
Ezek az oregek mindig akadekoskodnak.
P.S.: Most amugy komolyan annyira rohogtem, hogy ujra kell sminkelnem
|
|
|
Rigo !
Mi a gond a spargaval? Csak nem tragarsag?
Csodalkoztam is hogy a fözörovatban vagy 
|
|
|
Spargat intim helyzetet proukalo randi elott nem ajanlatos enni.
|
|
|
Hollandiában “spárgaláz”-járvány tört ki. Spárga itt, spárga ott, spárga az üzletekben, az utak mentén, az éttermekben, a magángazdaságokban, a kiskertekben, az asztalon és...az újságokban is. Előttem a szomszédos élelmiszerüzlet e havi kiadványa tele spárgareceptekkel. Beteszem őket a receptesbe, akit érdekel, ott megtalálja.
_________________ poe
|
|
|
Újmódi "franciasalátát" tálalt a minap az áldott szomszédom.
Nagyon finom volt, elkészitése egyszerü. Receptet beirom a megfelelő rovatba.
|
|
|
Ès hogy kell a tölteléket elkésziteni?
|
|
|
2005-04-29 17:18, Tessényi Györgyi:
Na ugye?
Örülök
_________________
|
|
|
2005-05-01 22:42, bobe:
Igazán gyors voltál. Köszönöm!
_________________
|
|
|
Barna szosz a sved huslabdakhoz
2 kanal margarin
2 kanal liszt
4 decihusleves,(viz+husleveskocka, vagy pörköltszaftkocka)
3 kanal tejszin(edestejfel)
2 kiskanal szoja(az uveges kinai ami eleg sötet)
so bors
Megolvasztod a margarint de ugy hogy picit barnuljon meg ,felreveszed belekavarod a lisztet,felereszted a löttyökkel es fözzed nehany percig izesitsed a fenti fuszerekkel
kostold meg jo etvagyat hozza
|
|
|
2005-05-01 22:25, bobe:
-
Kedves bobe!
Előre is köszönet érte. Igazad van, valóban a világosabb színűt adják hozzá . Csak sajnos keveset .
_________________
|
|
|
Kedves Salaj!
Megirom majd aszosz receptjet is de nem feketeafonya- ,hanem vörösafonyaizzel eszik
|
|
|
Sziasztok!
Visszalapozgattam néhány oldalt, s nagy örömömre megtaláltam a Svéd húsgolyó receptjét. Egyik kedvencem, amikor az IKEA-ban járok, szinte mindig megvendégelem magamat . Ehhez kapcsolódóan kérdezném, hogy annak a receptjét nem tudja valaki, amivel a húsgolyókat ott leöntik? Mert már csak ez hiányzik meg egy kis feketeáfonya dzsem az ebédhez? .
_________________
üdv. salaj
|
|
|
2005-04-28 15:08, espa:
-
Kedvet kaptam töled, nagyon finom volt a csalàn pàrolva, hozzà tojàssal és kis kukoricakàsàval.
Holnaptol csalànteàt is iszom! Van még a kertben!
_________________
|
|
|
Aprilis 30 itt a Walpurgis ej unnepe . Ilyenkor oriasi tuzet raknak es mulatnak tancolnak az emberek bucsuztatjak a telet.
No meg finomakat esznek :
|
|
|
2005-04-28 13:47, bovi:
-
Nem csipte össze a torkod
Párolva már nem csip.
De azt képzeljétek el, nem hülyéskedek:
Reggel ettem a csalánt és most az ujjaimon ugy érzem, mintha megcsipett volna a csalán
Nem viccelek! Nem is vagyok bolond!
_________________
|
|
|
2005-04-28 14:46, poesje:
-
én ma vacsorát fözök, elvileg még odaéghet
-
Ha ezt nagyon bebeszéled magadnak akkor talán sikerülni is fog
|
|
|
én ma vacsorát fözök, elvileg még odaéghet
_________________ poe
|
|
|
2005-04-28 14:34, Zuloaga:
Én nem égettem oda az ebédet .
Ma gyönyörü napsütés van és ebédre ki mentem egy bajori kerti sörözöben, gyrost ettem. A mártásában meg foghagyma van. Szerencsére az irodakolegám szabadságon van 
|
|
|
Elnézést a kereszthuzatért, de úgy odaégettem az ebédet, mint a sicc ... (szerencsére nem a Bimbi menüje volt ... csak paella lett volna ...)
|
|
|
2005-04-28 08:49, espa:
-
egyébként a mai reggelim:
kókuszzsiron párolt friss csalán.
Nem csipte össze a torkod
|
|
|
2005-04-28 08:49, espa:
egyébként a mai reggelim:
kókuszzsiron párolt friss csalán, rá egy tojás.
- szegény tojás
|
|
|
2005-04-28 08:43, Zuloaga:
-
2005-04-28 08:42, espa:
De hol van Bimbi???
izgalmában ...
----------
Csak előkerüljön holnapra.
egyébként a mai reggelim:
kókuszzsiron párolt friss csalán, rá egy tojás.
Komolyan.
_________________
|
|
|
2005-04-28 08:42, espa:
De hol van Bimbi???
-
izgalmában ... 
|
|
|
2005-04-28 08:28, Zuloaga:
-
Bimbinek ... Ti is prezentáljatok valamit plíz ...
--------------
Túrós csusza. részemről.
De hol van Bimbi???
_________________
|
|
|
bovi, én főzök csigát, rákot, polipot Bimbinek ... Ti is prezentáljatok valamit plíz ...
|
|
|
2005-04-27 23:42, ZsCernic:
-
Mit lehet egy kétkilós francia csirkéböl Csirkepaprikáson meg rántott csirkén kivül csinálni?
Pl tölteni, ha nagy a család.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2005-04-27 23:42, ZsCernic:
-
Mit lehet egy kétkilós francia csirkéböl Csirkepaprikáson meg rántott csirkén kivül csinálni?
Lehetni éppen sokmindent lehet, de nekem így hirtelen csak a lecsóscsirke jut eszembe. A párom szokta még tejszínnel és kukoricával elkészíteni, hozzá rizst főz. Imádom. Megkérdezem holnap a receptet, ha még nem lesz késő, és érdekel is .
Még valami eszembe jutott: A csirkét elkészítjük pörköltnek (ehhez minél apróbbra baraboljuk a csirkét, mellét is többfelé kell vágni, nem elég ketté venni), de fontos, hogy nagyon sok szaftja legyen. Több mint egy átlagos pörköltnek (ez ugye úgy érhető el, hogy jóval több hagyma kell alá). Fontos még (az igazi magyaros pörkölthöz méltón), hogy a húst ne főzzük, inkább a sütés és vékony lében párolást váltogatva készítsük el. Amikor a pörkölt készen van, egy tepsi aljára (mi jénaiban szoktuk készíteni) konzerv zöldbabot öntünk, amihez kb. 2 dl tejfölt keverünk, s kevés sóval ízesítjük. A 3-4 cm vastagon szétterített zöldbab tetejére aztán ráöntjük a szaftot, s ráhalmozzuk egyenletesen a húst is. Ezt még sütőben 20-30 percig kell sütni, hogy jól "összeérjen".
_________________
üdv. salaj
|
|
|
Mit lehet egy kétkilós francia csirkéböl Csirkepaprikáson meg rántott csirkén kivül csinálni?
Minden javaslatot elöre is köszönök.
Zsuzsa
|
|
|
2005-04-22 19:14, bovi:
-
Ugyan mar:)Semmi baj:))
En ma hazi keszitesu makaronit csinalok,vettem friss zoldfuszereket.
|
|
|
2005-04-22 14:23, barabera:
Bocsi Barabera, nem láttam idöben a beirásod 
|
|