|
2005-03-15 20:14, kaytee:
-
Amig lányunk itthon élt, többször volt krumpli nudli mert ö nem szerette a szilvát a gombocban. A házi barackosat még inkább. Multkor mikor váratlanul bejött, nagyon boldogan mondta, jé krumpli nudli és evett belöle ö is!
|
|
|
Brassói aprópecsenye lesz ma.
Holnapra már tegnap este megfőztem a marhapörköltet, mert nem akartam a nyers húst tárolni a hütőben. Ha jókedvem lesz, csinálok mellé nokedlit, ha nem, Orzo tésztával esszük.
Vasárnap ismét csináltam egy adag Valika sajtospogácsáját, vittük vendégségbe, mindenkinek izlett nagyon.
Holnapután St. Patrick, az irek védőszentjének napja lesz. Ennek tiszteletére volt a vasárnapi vacsorameghivás.
Egy, dédpapának köszönhetően magát ir származásúnak is tartó férfiszomszédunk igazi ir kaját gyártott: csak éppen nem tudom, mi a neve magyarul: corned beef.
Káposztával, újkrumplival és répával együtt főzte a húst, nagyon finom volt. A másik szomszédunk, aki a sütisütőversenyre készül, csinált mellé egy ir kenyeret, és közkivánatra nem ir édességet, egy kókuszkrémes pitét.
Én pedig, mivel most van Floridában az eperszüret, igy friss és érett és olcsó, egy tejszines epertortácskát....
A krumplistésztát, ha valaki elémtálalná, nagyon jó volna, mert imádom.
Egyszer csináltam ennek a férjemnek (az elsőnek, aki magyar volt, meg a gyerekeknek, többször is), de utána titokban megsértődtem, mert a nudlik nem izlettek neki, csak a szilvásgombóc, abból is kettő kisebb elég volt neki, én meg annyit dolgoztam, hogy sok legyen...
|
|
|
Nem főztünk. Délben mélyhűtőből maradék, este pedig a Magyar Követség, ill. Bács-Kiskun-, Csongrád Megye vendégei voltunk. ...
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1346&forum=60&16
|
|
|
2005-03-14 14:20, liz:
Igazad van, ha nem fözöl, ennyi munka mellett, úgysem lenne idöd enni
Igy slank maradsz biztosan!
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Szokasomtol teljesen elteroen ma nem fozok semmit.(Mert egy halom vasalnivalom van,es ablakot is pucolok) 
|
|
|
2005-03-12 03:32, barabera:
-
Valaki regeli otleteket kert..Teszek nehany szendvics es egyebb receptete a szakacskonyvbe..
--------------
Koszi. En voltam. Aranyos vagy -
_________________
|
|
|
2005-03-13 19:03, bovi:
-
Az a krumpli nudli? Férjem nagyon szereti, de lányom is, piritott morzsába van hempergetve, porcukorral meghintve a tányéron és kompottal szervirozva. Párom minden tésztafélét szeret, szilvás, barackos, epres vagy turo gombocot is. Lányunk az epres gombocot szerette nagyon amit egy osztrák ismerösünk készitett és töle tanultam.
|
|
|
2005-03-13 19:06, Valeria:
Én is piritott morzsába hempergetem, de kompóttal eszem. Párom csak cukorral.
|
|
|
2005-03-13 19:03, bovi:
-
Ismeritek a supnúdlit?
Nalunk is "angyalbogyoronek" hivtak, anyukam megforgatta piritott kenyermorzsaba es tejfolt tett a tetejere. Nagyon szeretem, de en sohsem foztem mert a volt ferjem nem szerette a tesztafelet
|
|
|
Ismeritek a supnúdlit?
Tájanként változik a neve. Burgonyás tésztamasszából készül, van aki angyalbögyöllönek ismeri
Holnap az lesz nálunk, elötte leves, ami a krumpli levéböl készül, mivel a vitaminokat nem öntsük ki!
|
|
|
Valaki regeli otleteket kert..Teszek nehany szendvics es egyebb receptete a szakacskonyvbe..
|
|
|
Megtortent!
barabera
|
|
|
2005-03-11 11:24, liz:
-
Valikam remelem nincs harag?
Persze, hogy nincs. Ami igaz az igaz!!!
|
|
|
2005-03-11 01:08, Valeria:
-
Valikam remelem nincs harag?
|
|
|
Kedves Barabera!
Ha van idöd, látom betetted a receptesbe is az alanti receptet, ugy itt törölheted.
Modisitásnál van rá lehetöséged.
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2005-03-10 23:58, liz:
Draga Liz, igazad is van, rugalmassag kell, es elnezest kerek, hiszen nem is en vagyok a forum moderatora.
|
|
|
Az igazat megvalva mara mar tele a hocipom a fozessel..
Talaltam a fagyasztoba egy darabka sonkat.Gondoltam megkovesztem,jo lesz reggelire tormaval..Hat fel is tettem,de mondom van itthon bab is...gyorsan beaztattam egy kis idore,dobtam a lebe hagymat,fokhagymat,baber levelet..Most rotyog a labasban a bableves:)
Legalabb holnap mar levest sem kell foznom..A sonkat meg kiszedem,felet felkockazom,megy vissza a levesbe,a masik fele szeletelve reggelire marad..ha marad:))
Most szxrajkolni fogok,ezutan 3 napig nem fozok!:)
|
|
|
barabera es bobe!
Nem hangzik rosszul!!!!!Finom lehet.Igy maris beprogramoztam az elkovetkezo napok valamelyikere.Rossz nem lehet az tuti.Meglepem az "aput" vele.
|
|
|
Draga Valikam! En kerdeztem,hogy mi az a svedgolyo igy nyilvan nem azt mondtak nekem,hogy menj ide es ide majd leirjuk a receptet.
Rugalmassag is van a vilagon draga Valeria!
|
|
|
Lanyok, ezeket a recepteket nem a Szakacskonyvbe kellene behelyezni? Persze itt is jo, de ott konnyebb lenne kikeresni. Nincs ennyi mas tema.
|
|
|
sved husgolyo melle,vagyis elotte hurkat kolbaszt sutok..az uram kinyafogta:)De delutan megcsinalom a sevd husgolyot is:)Legfeljebb az lesz a holnapi kaja,hiolnap ugyis dolgozom,nem kell fozni legalabb:DD
|
|
|
|
|
|
Fasirozott csak kicsit maskepp es föleg aprobban,nincs foghagyma benne es a fuszerezes mas, amugy nem rossz
itt a recept is:
400 g daralthus
0,75 deciliter kenyermorzsa(prezli)
2 deci tej
1 kiskanal so
1 felkiskanal bors daralva
2 evökanal finomra vagott hagyma
1 tojas
es margarin vagy vaj a kisuteshez(vagy olaj)
A kenyermorzsat beaztatod a tejbe vagy 10 percig hagyod majd összekeversz mindent es dionyi nagysagu gombocokat formalsz es sutod ki öket .
Jo etvagyat
|
|
|
Milyen az a sved husgolyo?Fasirozott?Csak kevesbe fuszerezve?
|
|
|
En meg Manchesterben(Anglia)
Sajna tul messze vagyunk egymastol,de ha majd a "fapados" (par £-os) repulojaratok rutinszeruen kozlekednek majd naponta, akkor csak odaszolok,hogy gyere a repterre es maris eheted a kocsonyat!
|
|
|
Szia,Floridaban elek:)Es te?
Amugy ma sved husgolyo lesz:))
|
|
|
|
|
|
2005-03-10 00:51, barabera:
barabera!Nagyon szivesen.De tenyleg!Honnan irsz?Ha itt lennel ebben az orszagban akkor maris vinnek neked egy tanyerral.A hutom televan jenai tanyerokkal.(es persze kocsival)Egesz heten enni fogjuk asszem.
|
|
|
Tessényi Györgyi 2005-03-10 05:29
Hiába a sok tehén, a tejfeldolgozás csodái, túrót a hollandok sem tudnak készíteni, így Németországból szerzem be. Az sem olyan , mint az igazi otthoni, de közelebb van hozzá. Egyébként nem a túró minőségétől megy szét valószínűleg, tegyél több grízt hozzá, esetleg 1 tojást, az majd összetartja. Apróbb gombócokat jobb készíteni, és lassú tűzön főzni.
_________________ poe
|
|
|
2005-03-09 23:26, liz:
es eppen most neztem meg.Mar remeg!!!!!!!
de nem sokáig, mert bekapod
Jó étvágyat hozzá Lizike!
|
|