2019. október 14. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-05 08:33   
2005-03-04 19:04, barabera:

Amióta kitört a kergemarha betegség, (BSE)Németben egyáltalán nem árulnak velöt.
Sajnos, mi is szertjük, az az szeretnénk

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 19:04   
Igen az en portalom,receptgyujtemenyem:)Amugy a velot en is imadom..rantva,vesevelo,barmilyen formaban:))De itt sajna nem kapok:(((
Majd ha ahaza megyek bezabalok belole:)))

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 15:04   
Felenk ezt árvalevesnek hivjak mert nincs benne húsika
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 15:03   
Nagyon egyszerű recept
Sós vízbe beledobálsz apróra vágva vagy reszelve némi zöldségfélét, fölforralod, marék gyorsan fővő tésztával szaporítod, petrezselyemmel meghinted és kész.
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 14:51   
Sóbavízbeleves? az milyen? szögeslevesröl mar hallottam de erröl meg nem
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 14:26   
A lentebbi ínyencségekhez képest pórias étek volt ma nálunk:
sóbavízbeleves metélttésztával, tejfölös zöldbabfőzelék csirkefasírttal (szója is volt ám benne jócskán, de ezt meg ne mondjátok a drágának, mert azt hiszi, megmérgezem ) és persze a tegnapi rétes maradéka, mint vígaszdíj
_________________
poe

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 11:29   
2005-03-03 23:57, Zuloaga:
-

Igy van, ahogy mondod, fenséges lakoma.

A szögedi halászlében Áprilisban részem lesz. Fehértó Csárda!

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 08:24   
2005-03-04 01:48, barabera:

volt kedvem stop, megnéztem stop, éhes lettem, stop, én minden májat szeretek, nemcsak a csirkemájat stop.

Ez a Te portálad? : Megáll az eszem s csak eszem, eszem ... apropó, imádom a velőt is!

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 01:48   
Amugy a portalomon is vannak majas receptek,nezzetek meg ha van kedvetek:
Harapj a vilagba

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 01:46   
Csirke majas2:
Hagymat dinsztelek,ra a feldarabolt maj es sziv,jol atpiritani,majd fedo alatt 3/4 ig megfozni,ekkor egy adag mirelit borsot buritok ra,keszre parolom fedo alatt,majd rizsel talalom.Lehet tenni hozza fokhagymat is,so,bors termeszetesen megy ra,de so csak akkor mikor kessz!Esetleg majorannat,csipet pirosparikatis lehet dobni ra..
Nalam mindig mas fuszerezesel keszul.Imadjuk a majat!:DD

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 01:44   
Csirkelabat anyam szerette porkoltben,en csak ha szrnyas kocsonyat keszitettunk akkor tettem bele egy rakassal..
A csirkemajbol meg isteni krumplis etelt lehet kesziteni,holnap az lesz nalunk.
Burgonyat felkockazni,porkolt aslappal feltenni fozni,bele egy paradicsom meg egy paprika is,amikor mar 3/4-ig jo a krumpli akkor bele teszek egy adag felszeletelt csirkemajat,komeny magot,mehet bele a szive is,nehany kockara vagott csirkemell darabkat es keszre fozom.savanyu uborkaval,friss kenyerrel isteni!!!

: csirkeláb, zuza, csiga és mellé pacal.
Fenséges lakoma!

Hátmég egy szögedi halászlé! Ah...
-

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-04 01:40   
Ami azt illeti en is szeretem a csiga porkoltet,de csak azt amit az unoka noverem ferje,aki olasz,keszit..Isteni a fuszerezese,nagyon jol fozi,de nem csak azt,a teszta eteleket is!Mindig elmeny volt enni naluk ha piero fozott:)

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-03 23:57   
2005-03-03 22:47, Valeria:

Persze, hogy szeretem ... most verebünknek foroghat a gyomra: csirkeláb, zuza, csiga és mellé pacal.
Fenséges lakoma!

Hátmég egy szögedi halászlé! Ah...

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-03 22:47   
2005-03-03 21:45, Zuloaga:
-
És callos. Szereted? Én nagyon

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-03 21:45   
2005-02-28 17:40, Mary:

- Mary, a csigapörkölt úgy mindenestől kalóriadús, viszont a magyaroknak általában fogyókúrás dolog, ti. rá se néznek. (speciál én szeretem, akkor nem lennék magyar? )


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-02 17:49   
2005-03-02 15:02, Viktoria:
-
Kedves Viktoria,

nagyon szivesen, nekem is ment mellé a multban söt nem olyan régen mikor az Oster kenyérmasinában készitettem kenyeret aminek nincs külön élesztö adagoloja meg akartam sporolni a külön munkát és csak hozzá tettem mindent külön, nem kelt meg annyira mint az idézett modon! A Panasonic kenyérsütö sokkal erösebben dögönyöz és gondolom attol is melegszik a massza, ugy mint a Cuisinart food processorban ha a vaskeverökéssel készitem a plasztik helyett, viszont attol könnyebben kel. Szerintem azért is jo az a külön kelesztés a folyadékkal mert az ember látja hogy aktiv-e (és jo) az élesztö.

Sok sikert!

üdv. Andrea

 
 Viktoria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-02 15:02   
2005-03-01 19:07, andi_usa:
-
______________________________
Köszi Andi neked is! Ez a poros verzio velem tutira nem fog müködni, de ez az utolso sor most egy pillanatra elgondolkoztatott. Azt hiszem tenyleg ez lehet a megoldas, hogy tul forro volt a hely, ahol "futtattam" az elesztöt! Hu de jo, azt hiszem tenyleg megoldodott a rejtely!
üdViktoria

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-01 19:07   
2005-02-28 13:26, Viktoria:
-
Kelt tésztát én mindig a száritott porbol készitek azt tartok itthon egy nagy zacskoval a jégszekrényben Ziplock zacskoban. Langyos viz vagy langyos tejben kis cukorral jol összekeverem és hagyom állni 10-15 percet amig a teteje kezd felemelkedni habosan. A Cuisinart food processorbe teszem be aztán a lisztet és a többit és abban keverem össze, letakarom a Cuisinart steppelt huzattal hogy langyos maradjon mert langyosan kel a legjobban. Ilyen modon mindig sikerült ha jo az élesztö! Ha tul meleg a folyadék, "megöli" az élesztöt!

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-01 08:03   
2005-02-27 16:31, Tessényi Györgyi:

Igen, ugy látszik Tessényi Györgyivel rokonlelkek vagyunk
Én is állandóan "alkotok" a konyhában.
A fantáziámra bizom magam, nagyon sokszor, és teljesen speciális dolgok kerülnek azasztalra. De 98 %-ban meg vannak elégedve a haspsik.
A fiam csak azt sajnálja, hogy szinte soha nem tudom kétszer előadni ugyanazt

Mindig mondja, ezt jegyezd meg, máskor is y csinálj ilyet. De nem irom fel, és igy nem is jegyzem meg.
És nem emlékszem.
Pláne most fantáziálok sokat, hogy fogyózunk. A húsokat zöldséggel, gyümölccsel készitem.

_________________
www.omega3.hu

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 20:38   
2005-02-28 13:56, Zuloaga:
-

"Hunor, hun vannak azok a régi képek amikor feltettem a MON-albumba a csigapörköltet? "


Jelen! Juj, nem ugrik be, mire gondolsz? Valami remlik, de kerek pontositast... MONos album: en kettot kezeltem, par kepet a MON oldalan, es majd az uj portres albumot.

Hunor

 
 Viktoria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 20:01   
2005-02-28 17:51, Pompéry Berlin:
________________________________________

Köszi Pompery!!!!!! Megmentettel! Nem is tudtam, hogy leteznek ilyen csodak is! Otthon meg nem lattam ilyet, csak a hagyomanyos "futtatosat"
Egyszer probald majd ki ezt a paprikas-csiga dolgot te is, ha van kedved, nagyon jo! Az örölt pirospaprikat ugyanugy, mintha kakao lenne, össze kell keverni kristalycukorral, es ezt tenni a tesztara, aztan ugyanugy feltekerni, es szeletelni, mint a kakaoscsiganal tenne az ember. Van akinek brutalisan hangzik, de NAGYON FINOM!
köszi megegyszer,
üdViktoria

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 19:14   
2005-02-28 15:06, Zuloaga:
-
Zulokam, az Andorrai csigaporkolt leben uszott a csiga. Tehat megint eltevesztettem, hogy hol kellett volna csigarporkoltet ennem. Nem baj, ami kesik nem mulik, jovok majd es eszem a baszkbol. Biztosan nagyon jo.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 17:51   
2005-02-28 13:26, Viktoria:
-
Fél kiló lisztre egy zacskó "Trockenhefe". Ezzel mindig sikerül, nem kell külön felfuttatni, meg ilyesmi, csak egyszerűen összekeverni a recept szerinti hozzávalókat. Lényeges viszont, hogy ne legyen benne túl sok zsíradék, mert az akadályozza a kelést. Max 20 dkg a fenti lisztmennyiségre.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 17:40   
2005-02-28 15:06, Zuloaga:

Ennyi minden jár bele? És hány kalória van benne?

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 15:06   
2005-02-28 14:39, Valeria:
a baszk csigapörköltnek sűrű szaftja van és benne darálthús-, sonka-, bacon-, kolbászdarabok ... egyáltalán nem úszik a lében a csiga

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 14:39   
2005-02-28 13:56, Zuloaga:
-

Hunor, hun vannak azok a régi képek amikor feltettem a MON-albumba a csigapörköltet?

Csigaporkoltrol en is beszeltem egyszer, hogy Andorra la Vella-n evekkel ezelott azt ettuk. Meg a gyerekek sem viszolyogtak toluk. Elsore, masodszorra mindenkinek izlett, harmadszorra mar nem szerettuk latni a fokhagymas leben uszo csigakat.

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 13:56   
2005-02-28 13:26, Viktoria:

Sajnos én csak paprikás csiga ügyben tudnék segíteni, de az nem kelttésztából van, hanem éticsigából és őrölt paprikából --> csigapörkölt

Hunor, hun vannak azok a régi képek amikor feltettem a MON-albumba a csigapörköltet?

 
 Viktoria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 13:26   
Sziasztok!
Hilfe! Mar eppen a harmadik receptet probalom ki kakaos es paprikas csiga ügyben, de egyszerüen nem hajlandoak megdagadni ezek a csigak Nincs valami tuti ötletetek, hogy hogyan lehet elerni azt, hogy a kelt tesztabol keszült csiga szep nagy legyen? Meg a nagymamam csinalta otthon nagyon sokszor ezeket, de a mama mar sajnos nincs közöttünk, es azota valahogy eltünt a csaladunkbol a keltteszta-gyartas kultusza, s igy senkinek fogalma sincs itt körülöttem arrol, mit is kene kezdjek a problemaval... Köszi elöre is!
üdViktoria

 
 barabera  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 12:33   
Koszonom a karfilos receptet,kifogom probalni!Imadom a karfiolt!!
Szia:bara

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-28 09:49   
2005-02-28 03:23, barabera:

Megnéztem az oldalt, jó kosztok vannak rajta, föleg a padlizsán, hamarosan megfogom csinálni.
A karfiolsaláta saját találmány, egyszerü, majd a receptesbe leirom.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó