|
2005-02-27 14:35, bovi:
-
karfiolsaláta volt.
Ez egy órás munka, ma mise után, kész lett détre!
- HmmmKarfiol salta..kaphatok receptet?En csak a hagyomanyos savanyitott karfiolt ismerem ,de azt imadom..
Amugy en is sokszor improvizalok a konyhaban:)
En is szeretem az olyan kajakat ami van itthon-bol keszul:)Sokszor nem is tudom ketszer elkesziteni ugynazat.
Amugy van egy receptes oladalam,ott is gyujtok recepteket,sok kozuluk sajat keszitesu,de vannak itt tanult es magyar receptek is.
Ha van kedvetek nezzetek meg: http://www.gportal.hu/harapjavilagba
Ha van kedvenc receptetek amit megosztanatok velem es a latogatoimmal,szivesen vennek ha leirnatok a vendegkonyvbe,vagy a forumba!Akar nyithattok a forumba uj temakort is.Koszonom.
Erika
|
|
|
Jó kis levest lehet abból főzni Rigó. Gyere el, majd főzök. Répa is lesz benne.
|
|
|
2005-02-27 18:00, Zuloaga:
-
most mit izélsz?
Most mije?
|
|
|
2005-02-27 18:40, bovi:
-
2005-02-27 18:05, bobe:
Szegény pipi, már amputálták, mielött a nyakát elvágták
-En inkabb azt hiszem hogy fazott tyukanyonak a laba es felemelte a tollai köze
|
|
|
2005-02-27 16:31, Tessényi Györgyi:
Igy van, minden nap valami nevtelen, de nagyon jo ebed!
Gyakorlat szüli a mestert!!!
Különben én is nagy hive vagyok a reformkonyhának, ami azt jelenti, hogy sokszor kettönkre kétfélét fözök. Kétféle kenyeret fogyasztunk, mert párom megnem enné a magokkal teli teljesörlésü kenyeret.
Ahogy a német mondja, Bewussste Ernährung az enyém. Egy nagy gyengém van, az az édesség!
Itthon nulla utóétel, de szabin 2x szedek 
|
|
|
2005-02-27 18:05, bobe:
Szegény pipi, már amputálták, mielött a nyakát elvágták 
|
|
|
Laba vagy combja?

|
|
|
2005-02-27 17:20, rigojanos:
most mit izélsz?
|
|
|
2005-02-27 16:45, Zuloaga:
-
Bevallom, gyengém a csirkeláb és zuza pörkölt.

|
|
|
2005-02-24 20:34, liz:
Nálunk a szárnyvéget, csirkelábat, májat, belsőségeket (pl. zuza) dobják a hulladékba, vagy viszik macskáknak.
Bár odahaza, amikor Anya kilóra veszi nekem a csirkelábat vagy a zuzát, ő is mindig megjegyzi a boltban " a macskának lesz". (Remélem nem vették még észre, hogy régen nincs meg Misu cica.)
Bevallom, gyengém a csirkeláb és zuza pörkölt.
Egyébként nem vagyok macska!
Mellesleg nagyon szimpatizálok Györgyi reformkonyhájával!
|
|
|
2005-02-27 15:12, bovi:
Akkor Ti minden nap valami újdonságot esztek
,Igy van, minden nap valami nevtelen, de nagyon jo ebed!
A bevasarlas, ami a legfontosabb az ilyen "avantgard" fözesnel, termeszetesen az en dolgom. Elsösorban ott döl el, milyen egeszseges az amit fözöl. Tehat mindig sok zöldseg es fözelekfele, teljes ertekü gabonafelek es rengeteg gyümölcs kerül a bevasarlokocsiba.Kiegeszitve olyan tejtermekekkel, amiket fontosnak tartok: tejföl, yoghurt iro,zsirtalan sajt, ferjem miatt choleszterin szegeny margarin, azt en nem eszem. Kenyerben is a nagy valasztek: keves friss, de teljesmagos kenyer, es hozza kis szaraz holmi (Knäckebrot ketszersült). Heti 1x 2x halat veszek, föleg frisset, de neha fagyasztottat is.
A legfontosabb a zöldsegfele, ez mindig mas minösegben es amire gusztusom van azt veszem. Nagyon jol el tudom kepzelni, hogy ettöl minden szorgalmas es remek szakacsnönek egnek all a haja,de en csak akkor fözök recept utan, ha felek, hogy a vendegeknek hianyozna a megszokott, a megnevezhetö.
_________________
|
|
|
2005-02-27 14:42, Tessényi Györgyi:
Akkor Ti minden nap valami újdonságot esztek
Az én párom mindig tudni akarja, hogy mit fözök, mitöbb sokszor ketten döntsük el!
Ez a rovat arra jó, hogy ötleteket olvassunk a következö alkalomra, amikor az ember nem tudja kitalálni mit is fözzön.
Sajnos én nem vagyok valami kreativ etéren.
Már amikor bevásárolsz kell valami sejtésednek lenni, hogy mit fogsz abból késziteni, vagy nem magad jársz vásárolni?
|
|
|
2005-02-27 14:35, bovi:
kinél, mi volt ma az ebéd?
Meg sosem irtam ide, mit föztem, nem azert mert nem teszem, azert se mert ne lenne nagyon jo, de amit fözök, annak nincs neve.
Ami az asztalra kerül, akkor talalom ki, amikor a hozzavalokat megszemlelem es eldöntöm, miböl mit lehet. Vagy neveket kene kitalalnom, ami persze azt jelentene, hogy ugyanazt egy masik alkalommal is fözni kene, vagy körülirni, amit müvelek...de ez tul komplikalt lenne.
Ebben a pillanatban megtudtam, mire jok az etelnevek es receptek
_________________
|
|
|
Kinél, mi volt ma az ebéd?
Mindenki hallgat, tehát megvagytok elégedve
Nálunk becsináltleves, sült csirke, karfiolsaláta volt.
Ez egy órás munka, ma mise után, kész lett détre!
|
|
|
2005-02-24 20:34, liz:
Szia Lizike!
Ott is kocsonya idöjárás van? Mi csak télen szoktunk azt fözni!
Most nagyon megfelelne, ugyanis itt -8°C van per pillanat 
|
|
|
Tegnap piacon voltam,es felfedeztem egy hentest.Toportyutol kezdve koromig farokig fulig minden volt nala.Meghozza annyira fillerekert arulta Ezeket a reszeket altalaban kutyaknak veszik az emberek itt.Na szoval tegnap csinaltam egy isteni kocsonyat!Egy kicsit tul sok erospaprikat lottyentettem bele mert elegge csipos volt,de tele van hussal.Isteni finom.Eleg sok lett belole igy egy hetig is esszuk azt hiszem.
|
|
|
2005-02-24 15:51, bovi:
-
Nem is gondoltam, hogy a nemfözés is nagyon megeröltetö tud lenni
En peldaul teljesen el tudok faradni tole.
|
|
|
2005-02-24 15:51, bovi:
-
Bovikám, általában igen, de ezzel a mai megjegyzéseddel nem értek egyet. Különösen, ha a mai paprikás krumplinkra gondolok, bizony bármilyen tapas izgalmasabb. Pláne, ha van választék. 
|
|
|
Nem is gondoltam, hogy a nemfözés is nagyon megeröltetö tud lenni
Két héten keresztül duskáltunk a sok finomságban, de már nagyon megkivántuk a magyar marhapörköltet nokedlivel, salátával.
Ma úgy ettük, mint aki 2 héig nem kapott enni
Finom a spanyol koszt, de nekünk a magyar még finomabb!!! Ezt akkor tudja meg az ember, amikor nincs.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Nana..
most keszulunk lakast venni,vagyis egy hazikot,ha a jo isten is ugy akarja:)Majd csinalok egy langosos lakas avatot:)Mar ugy is tobben jelentkeztek ra.. )
Hu de ehes vagyok mar megint:)))
|
|
|
Nálunk is bableves főtt ma , kevés sonkával-kolbásszal. Isteni illata van, kár, hogy nem veszi be az a kényes gyomrom . Helyette tonhalas tésztasalátát kap, az tán nem nehéz neki
_________________ poe
|
|
|
2005-02-19 13:40, barabera:
-
Ez jol hangzik, foleg a langos vacsira. Johetek? 
|
|
|
Ma sved husgomboc lesz afonya lekvarral.Talan cukorborso leves elotte,vacsira langos:)
|
|
|
Tarkapaszuly leves fustolt hussal es zoldhagymaval , spenot tukortojassal , gyumolcs salata ...
|
|
|
2005-02-17 15:37, Pompéry Berlin:
-
.ez olyan, mint a két éve nem hordott kabát zsebében talált huszas.
------------
Erről jut eszembe, bocs, offolok egy kicsit:
Most történt Norvégiában: egy hapsi gyújtót keresett az égvilágon mindenhol. Minden zsebében kutakodott, nagyon rá akart gyujtani.
És mit talált? Egy elfelejtett lottót, (nem emlékszem, de )nagyon sok pénzt nyert
_________________
|
|
|
2005-02-17 15:27, rigojanos:
-
Addig, amíg elérhető közelségbe került, azaz hazaszállítottuk a rokonoktól. Igaz, nem volt szabad beleharapni, de a kóstolót kiköveteltük magunknak (nem kell elfelejteni, hogy annak idején ilyesmit még filmeken sem láttunk - mert csak 2 órás tévéadás volt -, üzletekben meg max. kaparót, illetve tornacipőt árultak hús gyanánt).
|
|
|
Ad1 spanyol vörösbort
Ad2 a mélyhűtőben. Egy hét után ugyanis már ránézni sem tudtunk és bevágtam a mélyjégbe. Azóta több réteg rakódott rá. De mivel már egy hete nem voltam bevásárolni, a fölüle elfogyott rétegek alján ma felfedeztem. Tudod, ez olyan, mint a két éve nem hordott kabát zsebében talált huszas. 
|
|
|
2005-02-17 15:24, ubuge:
-
a sonka meg amúgy háziasan ült jónéhány hetet a füstön, s ennek köszönhetően meglehetősen jól bírta az idő múlását.
Marmint meddig birta ki harapasnyom nelkul?
|
|
|
2005-02-17 15:03, Pompéry Berlin:
-
a tavaly húsvéti sonka maradványai
-
Hümm, a megboldogoult rendszerváltás előtti időkben még számunkra is nevelődött disznó a falusi rokonoknál, a sonka meg amúgy háziasan ült jónéhány hetet a füstön, s ennek köszönhetően meglehetősen jól bírta az idő múlását. A mi támadásainkat kevésbé, ezért a legnagyobb takarékosság ellenére sem érte meg a következő húsvétot/karácsonyt. Neked hogyan sikerült átmenteni, Judit?
u.i: Hol az a nyálcsorgatós jópofi?
|
|
|
2005-02-17 15:03, Pompéry Berlin:
-
Viszont jól lehetett rá inni, ami a hidegre való tekintettel amúgy is szükséges.
Mit ittal ra?
|
|