|
2005-01-29 20:41, fellegvar:
-
Bableves , ujkrumpli paprikas es sult gesztenye ...
-
Arany Katicám!Honnan van kendnek újkrumplija????
Nemsemmi januárban!Tán a mókuskák szedték?
_________________ :zita
|
|
|
Tegnap este vendégeink voltak, egy holland házaspár, ki kellett tennem magamért.
Diétás ( cukor- és zsírszegény ) látványos, változatos menüt kellett összeállítanom, úgy, hogy 5-re jönnek , és 6-kor eszünk, addig beszélgetek velük . Hosszas fejtörés után megoldottam, íme a menü:
1) hideg előétel - baquettszeletkék, 5 féle antipasti üvegből, dobozból ( olajos sült paprika, padlizsán, gomba, fetával töltött pepperoni, olajbogyó)
2) meleg előétel: zöldségkrémleves darált csirkesonkával, piritott kenyérkockákkal
(délután készült 5 perc alatt a mikróban, melegíteni kellett csak)
3) főétel: kétféle húsrolád ( rövidkarajból csípős chipolata kolbásszal töltve, mustárral ízesítve, illetve csirkemellből fetával és sárgarépával töltve, borsosan) római tálban fehérboros, fokhagymás páclében párolódott a sütőben, míg az előételt ettük, addig pirult. Mellé volt krumplipüré porból ( 2 perc, míg melegszik a leves), főtt spárga , majonézes kukorica és vegyes zöldsaláta , mindkettő előre elkészíthető )
3) utóétel 5 féle sajt és 3 féle gyümölcs
A sajtokat sajtvágó deszkán tálalom, mindenki vág magának
4) desszert: vaniliapudding dobozból (cukor - és zsírmentes) tejszínhabrózsával és csokiöntettel, kávé
Nagyon meg voltak elégedve, én is, mert kb. 1 óra munkám volt vele, az is részletekben. Finom volt, mutatós és többé-kevésbé egészséges
_________________
poesje
|
|
|
A mai ebed a kovetkezo volt;toltott paprika,csokoladesfank es tejszinhabos kave.
|
|
|
Bableves , ujkrumpli paprikas es sult gesztenye ...
|
|
|
Most álltam fel a vacsorától. A Böbe által ajánlott sültkrumplit ettük. Egészben a sütöben sütve, mindenféle öntetekkel.
Nyam,nyam 
|
|
|
Marha porkolt(cabernet savignon-al ontogetve),csavart tesztaval,koser ubival..
|
|
|
Köszi a puszit!
|
|
|
Nekem is jól sikerült a gulyáslevesem (kb. negyedszerre csináltam), de egy apróságot megjegyeznék:
most elöször föztem bele ilyen igazi száraz pirospapirkát (amit füzérként árulnak) és ez nagyon sunyinak bizonyult. Az elsö két órában valahogy magában tartotta az erejét és csak az utolsó rottyantások közben engedte ki! És mivel tettem bele csípös papirkapürét meg csípös gulyáskrémet is, nos, ök így együtt megtették a magukét és olyan jó csípös lett, hogy az asztalnál már nem kellett bele senkinek erös pista
(amúgy pont jó lett, a hangsúly a hirtelen és sunyi változáson van)
Alig maradt, pedig egy ilyen adag 10 emberre elég!! (egy szem vendég jött csak, de ö 3-szor szedett!!)
puszik
|
|
|
2005-01-26 23:43, Sylviatje:
-
Olyan aranyos! Megcsókoltalak virtuálisan jobbról és balról. Sok sikert a továbbiakban! Hidd el, ahogy poesje mondja, a gyakorlat ... Aztán már nem is fogsz betü szerint ragaszkodni a recepthez, mert megérzed, hogy mi megy, mi nem.
|
|
|
Sylviatje 2005-01-26 23:43
így van Szilvi, ne hagyd abba, gyakorlat teszi a mesterszakácsot
_________________ poe
|
|
|
Na meg csak ez kellett nekem!Ma vettem tepertot.Holnap csinalhatok pogacsat!
(Fogyokuran vagyok)
|
|
|
Sziasztok!!
Sikerült a csirkehus levesem!!! Méghozza jol, elsöre!! Vendégeim is voltak, elkérték a receptet én meg egyböl hivtam aput, aki otthon a leves-specialista, és ragta a körmét egész nap hogy ehetö lesz-e
Altalaban nincs sikerélményem, most végre lett, igy hat massal is probalkozom.
üdv
Szilvi
|
|
|
2005-01-26 13:19, poesje:
Biztosan az is jó volt!
Annyi javaslatom lenne ehhez, hogy frissen reszelt Parmesant használj, az mindenenk a teteje, drága, de óriási a különbség.
|
|
|
Mi elcsavarogtuk a délelöttőt, a szakácsnő meg pont ma szabadnapos .
Viszont találtam a németországi Aldiban valami ígéreteset Pasta Mista néven.
Gemischte Teigwaren mit käse-,spinat- und fleischhaltiger Füllung névre hallgat. Egy gusztusos kinézetű vegyes olasz tésztaétel: tortelloni, cappelletti és ravioli keveréke, zöld-fehér színben, amire kerül egy kis kész spagettiszósz piros kivitelben és némi reszelt sajt. Rossz nem lehet, rögtön próbáljuk. Ha nem jelentkeznék egy órán belül....akkor sziesztázom
_________________ poe
|
|
|
én ma gulyáslevest fözök - van hozzá minden spéci: piros arany meg öreg nénitöl vett házi készítésü paprikapürék... hmmm...
vendég jön, ezért kacérkodom a gundel palacsinta gondolatával is...
|
|
|
En szoktam sutni,brokkolival toltve,vagy fokhagymaval elkeverve..
De szoktam darabolt hejas burit is sutni koretnek:
Jol megtisztitott burgonyat 4-be vagok,vagy aprobra,sozom,borsozom,komeny magot szorok ra vagy rozmaringot,oliva olajjal meglocsolom,es utana egy suto lemezen elteritem.
Amikor a husit beteszem a sutobe sulni,vagy melle a racsra(ha oda fer) teszema burgonyas sutolemezt,vagy egy raccsal alabb.Persze a burit a husi sutesi idejenek felenel teszem be..Igy egyszerre keszul el a korettel:)
Nagyon fini..Mikor a hust megforgatom,vagy locsolom,akkor a burit is atforgatom kicsit egy kis lapattal:)
Ugyan ebbol a sult burgonyabol szoktam csinalni salatat is..Elkeszitek egy adag hagyma salatat,majd kozvetlen talalas elott hozza keverem a sult burgonyakat..
A hagyomanyos tejfolos uborka salatahoz is hozza lehet keverni,nagyon finom,de azt is talals elott,hogy ne szivja meg magat!
|
|
|
Nem csinalok minden nap ilyent
most telen lehet kapni nagyon szep krumplikat speci ilyen sutni valo nagyobbakat azt hiszem Angliabol importaljak nagyon finom lesz
es garantalom neked is igy sikerul
|
|
|
2005-01-25 21:51, bobe:
-
Online konyharol masoltam a kepeket de nekem is ilyen lesz
-
Minden nap? Mert csak akkor tecchet a Böbe Néninek ránk számíthani.
|
|
|
Online konyharol masoltam a kepeket de nekem is ilyen lesz
|
|
|
2005-01-25 19:11, bobe:
-
Böbe Néniiii?!
ezeket a képeket valami onlájn szakácskönyvböl teccet idemásolni, vagy kegyed minden nap így szervíroz? Számomra fontos a kérdés összinte megválaszolása, mert ettöl teszem függövé, hogyan befolyásoljam a család ki-be-és tovavándorlásának irányát.
Elöre is köszönöm további hosszú életet és méghosszabb egészséget kívánván
egy n.o-i állományban lévö külföldi
U.I. Ne tessék ezen nevetni! Ma tuttam meg az X hatóságnál, hogy ez a státuszom: "Bestandsausländer". Igen, ez komoly! További részletek --> glosszában folyt. köv.
|
|
|
2005-01-25 19:45, rigojanos:
-
Namost ezt az indirekt módszert, ha kicsit részletesebben ismertetnéd ...?
|
|
|
2005-01-25 19:11, bobe:
-
Szoktatok-e sutoben krumplit sutni hejaban?
Igen, de nem direkt.
|
|
|
2005-01-25 19:11, bobe:
-
Szoktatok-e sutoben krumplit sutni hejaban?
Mi igen! De nem ilyen gazdag miegymással!
Becsomagolom ezüstpapirba és mikor kész jön rá egy Dip.
Persze amit Te irsz, az nagyon fincsi lehet!
|
|
|
Szoktatok-e sutoben krumplit sutni hejaban?
itt van nehany recept nagyon finom lunch vagy vacsora ötlet:
Krumplikat megsutod majd a hegyet kinyitod tehat egy keresztvagas rajtuk hogy szetnyiljanak mint egy virag
es töltöd a következövel:
1.
4 krumpli
2 piros parika
12 feketolajbogyo kimagozva
200g fustölt sonka
4 deci tejföl
so bors es olasz salata fuszer( oregano ,bazsalikom snittling stb lehet benne)
felvagod apro kockakra a parikat es az olajbogyot majs a sonkat
összekvered a felaprozott parikat olajbogyot sonkat a tejföllel
izesited es ezt a kevereket elosztod a krumplikon
2.
4 krumpli
2-3 paradicsom
20 centi hosszu porehagyma
4 deci tejföl
2 doboz tonhalkonzerv/ 200 grammosak
so
bors
megsutni a krumplikat
aprora vagni a paradicsomot a porehagymat
összekeverni a teföllel, belemorzsolni a tonhalat fuszerezni. elosztod a krumplikban
jo etvagyat

|
|
|
2005-01-25 17:18, poesje:
Végülis mijét kötötted be , hogy pozitív kritikát sikerült kicsikarnod?
Mondjuk úgy, hogy ma szerencsém volt
|
|
|
Bovi köszönöm. egy nap ha lesz kedvem pepecselni, ki fogom próbálni.
Végülis mijét kötötted be , hogy pozitív kritikát sikerült kicsikarnod?
_________________ poe
|
|
|
Legnagyobb meglepetésemre, izlett öfelségének is!
Finom volt és megtartom a recepjeim között
Aki siet, annak nem ajálom, munkás de néha elmegy.
Poe majd a receptesbe megpróbálom leirni úgy, hogy megértsétek. Német recept, mondva olasz eredetü.
|
|
|
És bekötött szájjal, hogy ne mosolyogjon?
_________________ poe
|
|
|
2005-01-25 09:59, bovi:
-
Nehéz helyzeteben vagyok, mert párom minden ujmódit megmosolyog, de bizom nagyon, hogy enni fog belöle.
Bekotott szemmel ebedeljen.
|
|
|
Sziasztok!
En is szeretem a kukorica grizt,nem gyakran az igaz de ettem mar.
De sok idos embernek akik a haborus eveket felnottkent szenvedtek vegig azoknak a kukorica kasa rossz emlekeket ebreszt fel.
En tegnap kivettem a melyhutobol a hetekkel ezelott megcsinalt vadas marhat es most csinalok hozza frissen krumplis gombocot.
Nyam-nyam.
Holnap pedig soskalevest csinalok kemenytojassal.
|
|