|
Bekukkantottam, hátha kapok valami ötletet a mai menühöz. Multkor vettem kukoricagrízt de csak árválkodik itt. Hogy csinálod a polentát Bovi drága?
_________________ poe
|
|
|
Ma egy új kosztot próbálok ki, azon az alapon, hogy a jó pap is holtig tanul
Polenta (kukorica griz)aplapra jön egy ragu daráltmarhahúsból, hagyma,paradicsom,sok foghagyma, Mozzarella és Parmezan reszelék.
A sütöben lesz befejezve.
Nehéz helyzeteben vagyok, mert párom minden ujmódit megmosolyog, de bizom nagyon, hogy enni fog belöle.
Sokat felhányom neki, hogy csak az autókban fogadja el az újat, mig a konyha is változik az idö múlásával, nem igaz 
|
|
|
2005-01-23 23:47, Valeria:
Ezt élvezem ezen a Fórumon, hogy mindig találok valami újat!
Láttam már én is az üzletekben, de most tudom mire való
Szeretem szintén az édeskés izeket a sültekhez, igy a birsbefötttet is.
|
|
|
Szia:)Varom johet fenypostaval.. )
2005-01-23 14:48, bovi:
-
Futok a pincébe várj, van 2 üveggel itthon
Különben én imádom az áfonyát!
-
|
|
|
2005-01-23 23:47, Valeria:
-
Köszönöm a bátorítást, majd beszámolok az eredményröl. 
|
|
|
2005-01-23 22:27, Pompéry Berlin:
-
Vedd csak Juditkam, nagyon finom. Jol megszurkalod egy villaval vagy kessel, alateszel egy sutolemezt, hogy sules kozben ne piszkitsa be a sutodet, es jo puhara sutod, es ugy fogyasztod mint a sult krumplit. Egyik masik nagyon edes, hasonlit a sutotokre. En kette szoktam vagni, es kozekeverek egy kis vajat, nagyon szeretem.
Karacsonykor meg pulyka melle, elobb felpuhara fozom, megpucolva fel centis karikakra vagom, lerakom kivajazott tuzallo talba, leontom juhar sziruppal, kis vajat dobalok koze es forro sutoben addig sutom mig a teteje szepen megpirul. Ha szereted a szekfuszeget azzal is megszorhatod.
|
|
|
2005-01-23 22:36, fellegvar:
-
Én ujabban mikrohullám sütöben készitem, mivel a családban csak én szeretem, igy gyorsabban kész a sweet potato vagy a yam.
|
|
|
2005-01-23 22:27, Pompéry Berlin:
fogalmam sincs, hogy mit kell vele csinálni.
__________
Semmi "szakertelemre" nincs szukseg !
Egy darabka foliat teritek ki a sutoben ( mert sutes kozben levet engedhet es igy megkimelem magam a suto takaritastol ) Beteszem sulni a gumot , idonkent "kesztyus" ( ertsd : konyha kesztyus ) kezzel megnyomogatom , hogy lassam mikor puha . Ha megpuhult , tanyerra teszem kihulni . Mikor meg meleg , de nem forro , leszedjuk a hejat es villaval vagy kanallal csemegezzuk . Ezt a szuletett amerikaiak ( peldaul a menyem ) csodalkozva vette tudomasul , mert ok , mint elobb mondtam , pulykasulttel eszik )
|
|
|
2005-01-23 22:12, fellegvar:
-
Kösz, most már világos. Nálunk is lehet ilyet kapni. Hosszúkás, lilás-rózsaszínű, kb. 10-15 cm-es izé. Még nem vitt rá a lélek, ill. kísérletezőkedv, mert fogalmam sincs, hogy mit kell vele csinálni.
|
|
|
2005-01-23 21:55, Pompéry Berlin:
De mi a batata?
_________
A batata angolul "sweet potato" edes burgonya es sult tokhoz (doblechez) hasonlo ize van . Az amerikaiak garnerungnak is hasznaljak fove , foleg pulykasult melle , de en mai napig sem tudom a husfelet edes garnerunggal megenni . Nekunk ez "desszert" lett
|
|
|
2005-01-23 21:11, fellegvar:
-
Husleves , vadmartas makaronival vagy rizseshus es sult batata .
-
Hogy sült, azt értem. De mi a batata?
|
|
|
Tegnap zöldbableves volt kis husgombocokkal, utána a Trader Joe's uj europaias turojábol készült turos palacsinta. Öszintén szolva nem éreztem külömbséget az eddig használt Ricotta-val igy nem fogom ezt a drága divatterméket ujra megvenni.
Ma hamis vadas lessz diszno filet-böl Svájcbol kapott félkész zsemle gomboccal.
|
|
|
Husleves , vadmartas makaronival vagy rizseshus es sult batata .
|
|
|
Húsleves , rántott pulykamell, rántott laskagomba, káposztasaláta, almás -és tökös rétes a mai menü, de hollandosan vacsora lesz belöle
_________________ poe
|
|
|
2005-01-23 14:44, barabera:
-
Csak egy kis afonya lekvart kell a sajt melle szereznem..
Futok a pincébe várj, van 2 üveggel itthon
Különben én imádom az áfonyát!
|
|
|
Nalam ma rantott szelet lesz,melle nekem egy kis rantott camamber sajt is.Koretnek rizs(talan cukorborsoval..)
Ja es van maradek husleves tegnaprol..
Csak egy kis afonya lekvart kell a sajt melle szereznem..
|
|
|
Most rohanok főzni. Mai ebéd:
- tegnapi magyaros gombaleves
- párolt/sült borjútekercs (Kalbrsolle) párolt káposztával
|
|
|
Ma a finom Mediterran halreceptem volt az ebéd. Már valamikor leirtam, igy nem ismétlem magam, de ebböl pukkadásig eszem
Lasaz, zuchini,paradicsom, hagyma, olivaolaj az összetevöje. Természetesn sok mediterran füszerrel!
Párom illendöségböl megette az adagját, de nem esett nehezére után a maradék lekváros buktát még bekeverni. Nagyon sértve éreztem magam 
|
|
|
2005-01-19 20:41, elckerlyck:
-
Pedig milyen jó egy kis friss nyuszihusi
|
|
|
2005-01-19 21:57, Valeria:
-
Kaytee, a Sam's Clubban nagyon finom mar pacolt pork loint (feherpecsenet) vehetsz.
Pont ez volt ma a vacsora. En be szoktam tekerni szalonnaszeletekkel, mert ha mar lud, legyen diszno!
|
|
|
Kaytee, a Sam's Clubban nagyon finom mar pacolt pork loint (feherpecsenet) vehetsz. Van varganya gombas (azt sutott mult vasarnap a baratnom amire hivatalos voltam, isteni volt) vagy fokhagyma es hagyma pacban. Mindketto jo, a hus olyan mint a vaj es nincs vele semmi munka.
|
|
|
2005-01-19 20:19, elckerlyck:
-
Ez nagyon jol hangzik Elky, mivel itt nincs nyul, hat megcsinalom csirkebol.
|
|
|
Seréssült olaszosan. Garantált siker aránylag kevés munkával.
1 cm vastag sózott, borsozott comb-szeleteket szorosan egymás mellé helyezel egy jénaiban (römertopf, kisebb tepsi, tűzállótál, kerámia, stb.) és közepes tüznél először lefedve, majd fedő nélkül kb. 45 percet sütöd. A tálat nem kell beolajozni.
Ezalatt hagymát dinsztelsz, bele fél-egy liter paradicsomlét a húsmennyiségtől függően (alternatív sűrített paradicsom felengedve), bele babérlevél, rozmaring s mindazon fűszerek kavalkádja, ami az olasz konyháról eszedbe jut. Lassú tűznél rotyogtatod negyedórát.
A húst az utolsó 15 percben megszóród reszelt sajttal. Persze innentől fedő nélkül.
Végül leöntöd a szósszal a húst, amelyen közben elolvadt a sajt. Tálaláskor megszórod oreganoval. Isssssssssssteni!
Én spagettivel szoktam feladni.
|
|
|
2005-01-19 20:19, elckerlyck:
-
... Vegyél egy gigantikus römertopfot, két nyulat, öt kiló krumplit, ...
-
Talán rosszul emlékszem, de nem 1, azaz egy darab vendégröl volt szó?
|
|
|
Pedig milyen jó egy kis friss nyuszihusi
Csirkével is jó, csak kevesebb fokhagymát bele. A nyúl valami - talán a csont? - miatt úgy felveszi a fokhagymát, hogy másnap semmi helyezkedés melletted a buszon.
|
|
|
2005-01-19 20:19, elckerlyck:
-
Nem az a kérdés kaytee, mit tud, hanem mit akar? Elvenni a pénzedet
Ettől nem kell félnem
Römertopf van. Nyuszikát NEM eszünk. De valami mást tényleg lehetne csinálni benne.
|
|
|
Nem az a kérdés kaytee, mit tud, hanem mit akar? Elvenni a pénzedet
Vegyél egy gigantikus römertopfot, két nyulat, öt kiló krumplit, kis lisztet, borsot, olajat, hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldjét, kanál vajat.
Dinszteld meg olajon a hagymát, törd bele a fokhagymagerezdeket (3-4), forgasd meg a nyúldarabokat sózás után böven borssal kevert lisztben, süsd olajon röviden mindkét oldalon aranybarnára, rakd le a römertopfba rétegesen, oszd el a húson a fokhagymás hagymát, a petrezselyem levelek 3/4-ét, önts rá egy liter húslevest, tedd egy jó órára a nem elömelegíett sütöbe 180 fokon. A karikára vágott krumplit teritsd el a tetejére, süsd még egy-másfél órát. Tálalás elött negyed órával szórd meg a maradék petrezselyemmel, olvasztott vajjal és hagyjad a tetejét egy kicsit megpirulni.
|
|
|
2005-01-19 20:11, zitazita:
nyam-nyam, jól hangzik mindegyik, de tiramisut nem csinálok. Desszert van a mélyhütőben, egy finom gyümölcsös pie. Mrs. Smith csinálta, nekem csak meg kell sütnöm
|
|
|
Csinálj fasírtot,két sort egy tepsibe,közepébe tegyél egész főtt tojásokat,majd fólia alatt megsütöd.
Szépen lehet vékonyra vágni,hidegen is finom.
Nagy tál hagymás krumplisalátát,ha magyar,akkor lehet,hogy inkább helyi kajákat is enne .Édességnek egy nagy adag tiramisut.
Vagy csirkemellcsíkok tejszines gombamártással,tésztával ..stb
_________________ :zita
|
|
|
Vendég - magyar származású - érkezik szombaton kora délelőtt. Marad pár napig.
Nem tudom, mit főzzek, amit előre lehet, eláll és finom.
A minap készitett, nagyon jól sikerült rakottkáposztából külön félretettem egy alkalomravalót, de kéne még valami más.
Nem tudom, melyik nap kerül majd teritékre, amit készitenék, ez is problémám.
Ma nem kell főzni - a lakótelepünkön müködő egyik étteremben invesztációs tanácsadást rendez a bank, amelyiknek van itt egy fiókja, és aki kibirta a két órás előadást, azt megvendégelik.
Kizárólag az ingyenvacsoráért - értéke kb. 5o dollár - azért nem mennénk el, de érdekel, mit tud a bankár, amit én nem
Ingyenvacsora nélkül viszont csak kiolvasnám a bank honlapját.
|
|