|
2005-01-13 20:37, houstontx:
-
Nem vittem kamerát, le kellett volna fényképezni és lemérni. Hol árulnak ekkora tányérokat amiket némelyik vendéglö használ?
Ma krumpli nudli lessz vacsorára hozzá a kerti öszibarack kompotom.
|
|
|
2005-01-13 20:33, andi_usa:
en meg a tanyert is kinyalom ha jo kaja 
|
|
|
Két napja nem föztem, tegnapelött lányunk vitt el a közeli elegáns olasz étterembe vacsorázni, tegnap pedig a haza hozott dobozokban melegitettem meg a maradékainkat. Nem tudom, ki képes ezeket az adagokat egyszerre megenni, van olyan nagyétkü ember? 
|
|
|
2005-01-13 17:08, poesje:
Vettem egy nagy fej karfiolt. Ha tudnám, milyen a csőbensült, tán ki is próbálhatnám. Eddig nem jöttem rá, mit neveznek a szakácskönyvek csőben sültnek, és mit tegyek ha nincsenek csöveim.
Beirnád a receptek közé?
-
|
|
|
Tegnap meghívtak minket gulyáslevesre meg dióspalacsintára, ma csirkecombokat sütök, mellé csöbensült karfiol lesz és savanyúság.
_________________ poe
|
|
|
Én bizony ma délután főzni fogok.
Rakott káposztát holnapra - felmelegitve jobb - és Shepard's Pie-t ma vacsorára.
Mindkettő darált húsból készitett pörkölttel kezdődik. Azt csak egyszer csinálok, felét a káposzta kapja, felét a krumpli.
|
|
|
Napok óta megint nem föztök semmi
Nálunk ma finom marhahúsleves, sovány nyakahúsból volt és a fötthúsból frikasszé.
Ezt most persze nemtudom magyarul minek nevezzem, összevágom csikokra a húst és készitek egy világos mártást, amiben van egy tojásárgája, citrom és kevés tejföl.Ezt összevegyitem a hússal.
Rizzsel egy kalóroaszegény koszt, de megvan benne minden táplálék.
|
|
|
2005-01-10 23:34, Noémi:
Kipróbálnám, már a változatosság kedvéért is, de így nem egészen értem. Kérlek, mondd el a recepted elölröl. Köszi.
______
Kedves Noemi !
Nezz be a Szakacskonyv-Receptek topikba . Oda beirtam a csirke paprikas receptjet .
|
|
|
Gyorgyi, en biztosan szeretnem. Nem hianyolom a hust. Varom a meghivast. 
|
|
|
2005-01-10 00:55, fellegvar:
-
_______
Az en paprikas receptem sem a megszokott : a dinsztelt hagymas levet keves liszttel es tejjel osszekeverem , majd atpaszirozom es keves vegetaval vegyitve felfozom ... Probaljatok meg ... Finom ...
Kipróbálnám, már a változatosság kedvéért is, de így nem egészen értem. Kérlek, mondd el a recepted elölröl. Köszi. Majd jelenktezek a véleményemmel.-
|
|
|
2005-01-10 14:59, Pompéry Berlin:
-
Szivesen Judit, majd privatban, ovatos lettem....
_________________
|
|
|
2005-01-10 14:38, Tessényi Györgyi:
-
... Sokan megkerdeztek: hat akkor mit eszel egyaltalan? ...
-
Rá se ránts, ezeknek fogggggalmuk sincs! Én ugyan nem vagyok vegetariánus, de hallatalnul élvezem a húsnélküli ételek fantáziadús sokaságát. Aki ilyen hülye kérdést tesz fel, az csak rántotthúsban tud gondolkodni. Akkor pedig húsevőként is unalmas. Mint említettem, nincs sem egészségügyi, sem ideológiai indíttatásom, de kíválóan meg tudok lenni több napig is hús nélkül. Úgyhogy meghívhatsz. Azért a pontos címet alkalmasint ... Csak hogy biztonsággal odataláljak. 
|
|
|
2005-01-10 13:27, bovi:
-
A fiaim mar kirepültek a feszekböl, a mostani kis haztartasban meg ugy alakult a fözes, hogy en vagyok a felelös a "növenyi" reszert, es a husikakat a ferjem maga keszithette, amennyiben arra gusztusa tamadt. A halak iranyaban viszont engedekeny vagyok, hisz nem akartam mindenkit , aki hust eszik, a ketsegbeesesbe dönteni, ha megjelenek vendegkent. Sokan megkerdeztek: hat akkor mit eszel egyaltalan? Menyem mar kitünöen belejött kitünö receptekkel kenyeztet, ha ott vagyok!!!
_________________
|
|
|
Mi befejeztük a dinom-dánomot, lehetöleg egyszerü, kevés hússal étkezünk.
Györgyi, hogy csinálod a család is Veled tart a vegatárius kosztban?
Nekem is sokszor lenne kedvem ahhoz, de párom húsevö és kettönkre mindig kétfélét fözni
Ma túrógombóc volt (még a nyáron otthonról hozott tehéntúróbol)krumplileves benne egy kis kolbász. Igy mindketten elégedettek vagyunk, de holnap?
Valószinü fasirt lesz, nekem gabonából, neki disznóhúsból kelkáposztával.
|
|
|
2005-01-10 06:00, gvirag:
-
Meghivnalak, de csak vegetarianus kosztot tudok megosztani, amit nagykorusagom elerese (7x7-ik evemben lettem az )ota fözök. Nekem nagyon izlik, a vendegeknek, ha nagyon husevök, ki szoktam egesziteni...
_________________
|
|
|
Mit ér a sok konyhaművészet, ha sohasem hívtok meg ebédre.
|
|
|
2005-01-08 12:00, Perec:
-
Most jutott eszembe, hogy valamelyik nap még álmodtam is erről. Pörköltet akartam készíteni, kicsit odaégett, s aztán valahogy túl sok vizet öntöttem hozzá. Mire erre ráeszméltem, a darabok már a víz tetején úszkáltak . Megpróbáltam leönteni, akkor meg fele bele a mosogatóba!
Hunor nem volt ott almodban, mint tanacsado?
|
|
|
2005-01-09 19:21, Noémi:
Az én paarikásreceptem nagyon egyszerü: halasan készítem, bö lével és rengeteg hagymával, fözés közben hozzáadva egy kevés paradicsomlét.
_______
Az en paprikas receptem sem a megszokott : a dinsztelt hagymas levet keves liszttel es tejjel osszekeverem , majd atpaszirozom es keves vegetaval vegyitve felfozom ... Probaljatok meg ... Finom ...
|
|
|
Mi napok ota nem fozunk. Maradekot eszunk.
Vagy vendegsegbe megyunk
Annyi maradek van a kulonbozo vendegjarasokbol, hogy holnap esszuk meg az utolso adagot.
Elkaprasztattam viszont a szomszedokat porkolttel, nagyon izlett.
Utana aranygaluska volt, mar masodszor irom a receptet norvegul.
Igaz a masodik adagnak nem jutott dio, es mivel itt nem lehet kapni,mogyoroval csinaltam. Nem rossz ugy sem.
Nagyon csodalkoznak viszont a makos beiglin, a makot csak a kabitoszerrel hozzak kapcsolatba Par szemet szoktak latni a peksutemenyek tetejen
Szoval jokat magyarazkodtam.
A mi nem, tenyleg nem, nem nem.,,
_________________
|
|
|
Hát, szégyen, vagy nem, de nem vagyok valami nagy szakács, sem cukrász, de a mai csirkepaprikásommal ( csipedettel !!) nem vallanák szégyent senki elött.
Egy itteni jóismeröstöl Karácsonyra egy nagy gyúródeszkát kaptam ajándékba, mivel valamikor elszólhattam magam, hogy de hiányzik egy nagyobb a házitésztagyúráshoz.Gondoltam, akkor illik felszentelni. Nekigyürekeztem, négyzetekre vágtam, s mivel a tegnapi házimunkától, sok vasalástól a tenyeremben is izomlázam volt, a csipkedést-miután megmutattam- átadtam férjemnek, mivel otthon az anyu csipedettjét már evés elött szinte kieszi a tekintetével a tálból. Hát akkor hadd csinálja, tudja meg, mivel jár! Mivel hosszadalmas munka, gyorsan, ügyesen kell csipkedni és szép apróra. Fél szemmel figyeltem és jókat kuncogtam, mert olyan lassan csinálta, hogy kiszámítottam, a paprikás kétszer is megfö, mireö kész lesz; mintha minden egyes tésztadarabkától búcsút vett volna, mire leejtette. Meg annyira összelapította öket nagy izgalmában, hogy már alig hasonlítottak csipedetthez. Persze hogy csak megkegyelmeztem neki és a másik felénél belesegítettem.
Félerös füszerpaprikát használok, de ö nagyon erösen szereti így néhány feferónipaprikát is beledobok a lébe, amit aztán a tányérjában szétnyomkod. Imádja a paprikást, de hogy élvezettel ehesse, evés elött félmeztelenre vetközik, mert ha leeszi magát, ki nem tudom mosni, még többszöri 95 fokon sem!
Hát így nézett ki nálunk a mai ebéd.
Elötte ittunk a karácsonyról megmaradt mézespálinkából, utána meg egy pohár ízletes trollingert.
Az én paarikásreceptem nagyon egyszerü: halasan készítem, bö lével és rengeteg hagymával, fözés közben hozzáadva egy kevés paradicsomlét.
De hogy el ne felejtsem a legfontosabbat, ami az igazi "izét" adja: a jó ebédhez szól a nóta is! Ma pl. kedvencem Jákó Vera csalogatott otthoni légkört az ebédlönkbe.
Sajni, ettöl nem mindig tudok "zökkenömentesen" nyelni...
|
|
|
Ma finom eszterházi tyukhus leves és fokhagymás sertés sült petrezsejmes krumlival, uborka salátával vólt az ebéd.
Deszertnek gesztenye püre tejsznhabbal.
_________________ Em
|
|
|
Ma toltott karalabe leves , paprikas csirke uborka salataval volt az ebedunk . Desszertnek sult batata .
|
|
|
2005-01-02 16:52, poesje:
-
...a pörköltet nem vízben főzöd, hanem "pörkölöd" vagyis saját levében párolod... Mihelyt fölöntöd vízzel, észreveszed, hogy órákig főzheted, puha már nem lesz.
Most jutott eszembe, hogy valamelyik nap még álmodtam is erről.
Pörköltet akartam készíteni, kicsit odaégett, s aztán valahogy túl sok vizet öntöttem hozzá. Mire erre ráeszméltem, a darabok már a víz tetején úszkáltak . Megpróbáltam leönteni, akkor meg fele bele a mosogatóba!
Talán a Delfin Jósda tulajdonosa ezt az álmot is meg tudná magyarázni.
Én csak addig jutottam, hogy biztos elalvás előtt olvashattam a MON-t. Inkább a Blade Runnert kellett volna nézni, abban nem főznek.
|
|
|
2005-01-05 11:11, Pompéry Berlin:
Nem idevaló téma, de, ha már itt kezdtük:
Nálunk ma esik, tehát Berlinben holnap
Jósolni nem tudok, de vannak megérzéseim.
Tudom mikor éhes vagyok enni kell.
Ma nagyon finom ebédünk volt: Zöldborsóleves egy kis füstölt "izesitövel" és utána Kartoffelpuffer, almamus. Nem maradt egy darab sem!
|
|
|
2005-01-04 16:44, bovi:
-
Judit, ne irigykedj a napsütésünkre, megy az majd Berlin felé is!
-
Bejött! Ma nálunk is agyba-föbe süt a nap. Egyelöre. Eddig is bíztam Benned, de eztán vakul hiszek Neked.
Abban is igazad van, hogy a kosz az ablakon egyértelmü. Különösen az emeleten. (Ott nincs függöny.) Akár kérheted alkalmazásodat a Delfin Jósdánál. Szívesen adok ajánlólevelet, ha az segít. 
|
|
|
2005-01-04 16:50, rigojanos:
Nem lehetne csak legyantazni? Vagy valami lab-epillalo geppel adni neki?
Látod, ezt beadhatnád ujjitásnak
|
|
|
2005-01-04 09:10, bovi:
-
Van külön erre a célra használt szemöldökcsipeszünk, az az ö fegyvere!
Nem lehetne csak legyantazni? Vagy valami lab-epillalo geppel adni neki?
|
|
|
2005-01-04 11:42, Pompéry Berlin:
-
Méghogy ablakpucolás! Ahhoz minimum el kell távolítani a karácsonyi kivilágítás ablaküvegre cuppant kellékeit.
Na ez még vár énrám is
Az egy ablakot nem pucoltam ma, csak a 16 másikat, majd amikor a fa kikerül a szobából.
Judit, ne irigykedj a napsütésünkre, megy az majd Berlin felé is!
De tényleg mesés idö van!
|
|
|
2005-01-04 12:25, ubuge:
-
Jut eszembe: Évekkel ezelött láttam egy orosz filmet. ... -->
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1820&forum=4&87
|
|
|
2005-01-04 00:48, gvirag:
-
Ezek az utálatos (és egyre gyorsabban szaporodó) nagytesdtű madarak sajnos nem ehetők...
Erről esetleg a bécsiek tudnának mesélni, akiknek a díszhattyúit - a fáma szerint - igen jóízűen fogyasztották el '90-ben a Romániából éppen arrajáró cigányok. 
|
|