2019. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 11:57   
2005-01-04 05:03, gvirag:
-
Tisztelt Hattyúkritikus!

Ezennel nyilvánosan bejelentem, hogy megenyhültem Ön iránt. Magyarázata - angolna téren is - érthetö, kielégítö. Engesztelésül hattyú ügyben elmesélek egy berlini anekdótát, de inkább a Németország Szalon rovatban --> http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1820&forum=4&86

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 11:42   
2005-01-04 09:10, bovi:
-
...Különben sokszor vettem elfogultságból magyar kacsát, de férjem segitsége nélkül nem lett volna ebéd ...

Kiváláló háziasszony barátnöm, Klári a minap meglepö, de remek libareceptet közölt velem. Továbbá azt is, hogy félreértett hazaszeretetböl és nemzeti indulatból semmilyen szín alatt ne vegyek magyar libát/kacsát, mert azok ... lásd lejjebb. Csakis lengyelt! Jó, gondoltam, ök is most csatlakozott EU tagok, igy ez belefér a konyhatechnológiai ideológiába. De ezt eddig itt a MON-on azért nem mertem elmondani. Ezek szerint viszont, ha másnak is ez a tapasztalata, akkor ...

...Ma esszük a második combot, mivel szép nagyok voltak,...

ez helyes

...a szép idö ablaktisztitásra serkent!

Ezt viszont duplán nem értem. Nálunk a vihar napok óta veri az ablaktáblát. Az amúgy sem kedvelt nyírfák pedig teleszemetelték a kertet, az utat, a bejáratot. Közben hol esik, hol havazik, hol fúj. Napsütés fél szál se. De ha mégis, akkor az sétára, vidám gondolatokra animálna. Méghogy ablakpucolás! Ahhoz minimum el kell távolítani a karácsonyi kivilágítás ablaküvegre cuppant kellékeit. Brrrrrrrrr. Ez még utálatosabb munka, mint a díszítési macera. Mert hogy lekopaszít.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 09:10   
Olvasva kinjaitok a toklásszal, örömmel közölhetem, hogy vasárnap kiolvasztott 2 libacomb olyan tiszta volt, mint a patyolat!
Megérdemli, hogy márkáját felirjma, lengyel eredetü!

Különben sokszor vettem elfogultságból magyar kacsát, de férjem segitsége nélkül nem lett volna ebéd
Van külön erre a célra használt szemöldökcsipeszünk, az az ö fegyvere!

Ma esszük a második combot, mivel szép nagyok voltak, jól jön, hogy egy nap nem kell fözni, a szép idö ablaktisztitásra serkent!

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 05:23   
Emlékszem milyen nagy várakozás előzte meg az angolnák betelepítését. Két, három év után pompás háromkilós ángolnákat fogtak hajnalban a külső maráshullámok alján. Később hatalmas példányok is horogra kerültek. Horgászni én utálok (sajnálom a halat), de az angolnahúst azt nagyon szerettem. Aztán beütött a krah! Valami fertőző betegségben tömegesen pusztulni kezdtek az angolnák, a víz tele volt dögökkel, még vitorlázni sem mentem ki. A déli parton a helyzet katasztrófális volt, bűzlött minden a bomló dögöktől.

Kockázatos minden új faj betelepítése. Kiváncsi vagyok mi lesz a hattyúkkal, ha majd túlszaporodtak. És addigra lesznek-e még más madarak is a Balatonon.

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 05:03   
A hattyú.

A hattyú nem őshonos a Balatonon, úgy tíz éve jelent meg az első pár. Akkor szenzációt keltett, mindenki örült a jövevényeknek és vártuk a fejleményeket, megmaradnak-e nálunk?

Megmaradtak. Mivel semmilyen ellenségük nincs szaporodnak is rendesen és elveszik - a más okokból is csökkenő - életteret az itt honos állománytól. Számbeli gyors növekedésük megállíthatatlannak tűnik. Hát ezért nem teljes az örömöm hattyúk láttán.

A hattyúpehely meg valóban kitünő és könnyű hőszigetelő. Mit csináljunk? Rosszrahajló természetünk hajlandó mindenben a hasznot keresni.

Minden esetre egy nemeskócsag látványa engem jobban lelkesít. Egyre kevesebb van belőle.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 01:31   
2005-01-04 00:48, gvirag:
-
Uram, meg vagyok dödödödöbbenve ezen a hattyúügyi hozzáálláson!!! És a kecs, mega báj, a ringó Lohengrin, Hattyúk tava, fehéren, feketén, ... he? Mindez Önnek zavaró elem?!

Jó. A Balaton korántsem a Hattyúk Tava. Legalább is nem Csajkovszkij szerint. Node. Meg mégis ... Méghogy fosztani?! Szedje össze magát! Jóccakát!

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 01:11   
2005-01-04 00:48, gvirag:
- hattyú ingerli az embert. Ezek az utálatos (és egyre gyorsabban szaporodó) nagytesdtű madarak sajnos nem ehetők
_________
Kedves Gvirag !
Miert haragszol a hattyukra ? Csak azert , mert nem ehetoek ? Annyi mas szarnyas van karpotlaskent ... Miert ne letezhetne a hattyu "csak" azert , mert meltosagosan uszkal , mert ... gyonyorkodteti a szemet ... Mi , emberek , megelunk anelkul is , hogy ragadozokent minden allatot a tepsibe raknank ... Nem vagyok vegetarianus ... csak szeretem a termeszetet ... Es ugy tudom , te is ! Legalabbis ugy ertettem irasodbol , amikor az erdo csendjeben a korulotted levo sok kis eloleny megnyugtatott . Nem hiszem , hogy komolyan haragudtal a hattyukra ...

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 00:48   
Lányomék előtt a Balatonon állandóan vagy két tucat hattyú ingerli az embert. Ezek az utálatos (és egyre gyorsabban szaporodó) nagytesdtű madarak sajnos nem ehetők, de valószínű a pehelytolluk az hasznosítható lenne. Már mondtam a szomszédnak, találjon ki valami kábító lövedéket, aztán rántsunk össze egy tollfosztót.

Nem sikerült rábeszélnem. Őt a sokkal nagyobb létszámú vadkacsák izgatták. Arról fantáziált, hogy a fűzfára épített rejtekből egy lövéssel hányat lehetne leteríteni. Én meg elképzeltem a grillsütőben szegényeket, olyannyira, hogy még a húsuk illatát is éreztem.

A szomszédasszony ébresztett álmodozásunkból:
"a rossebnek az a sok kacsa, a multkor is egy délután mindössze nyolcat tudtunk megnyúzni - ketten".

Nem is tudtam, hogy a vadkacsát nyúzni kell? Azt hittem úgy koppaszják mint a csirkét.

A szomszédnak is elment a kedve - úgy sem lehet itt lövöldözni, ki is jönne a kormányőrség hamarosan. Azért éjfélkor elengedtem három félkilós petárdát, egy stroniummal szinetettet, egy fehéret meg egy báriumost.

-Van még? kérdezte a lányom.
-nincs.
-akkor mire várunk?
-gondoltam sült kacsák is hullhatnak még.

Nem hullottak.

 
 gyogytorna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 00:45   
Mikor olvasom itt a finomabbnal finomabb falatokrol, mindig meguti az ingerkuszöbömet es ki kell hogy menjek a hutöszekrenybe megnezni hogy mi is van ott?
Hat lehet igy Ujevi igeretek betartani?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 00:36   
Pompéry Berlin 2004-12-31 16:01

A kacsa minden évben trauma.

Két tanáccsal is szolgálhatok - ez ügyben autentikus vagyok, mivel boldogult falusi asszony koromban tucatjával vágtam és tisztítottam mindenféle tollas kétlábút, sőt nyár melegében az élő libákat is meztelenre vetkőztettem

Először a gázgyújtóval vagy összesodort meggyújtott papírcsóvával pörköld le a tollat, pihét, majd hideg vízben most meg a jószágot, vagy a húsdarabokat. Forró sütőben kezdd el sütni, rövid idő múlva, ahogy a zsír kioldódik a bőre alól, a bőr összehúzódik és a maradék apró tollak, toklászok előbukkannak. Most vedd ki a sütőből, pár percig hagyd hülni és könnyen gyorsan epilálhatod. Utána járj el a recept szerint.

A legtökéletesebben megtisztított kacsát, libát vasalással nyertük. A levágott baromfit vizes ruhába tekertük, és forró vasalóval körülsímogattuk. A gőztől a pórusok kitágultak és maradéktalanul el lehetett távolítani a tollakat. A módszer másik nyeresége a gyönyörű fehér, száraz toll volt, amiért jó pénzt fizettek.


_________________
poe

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-04 00:06   
2005-01-02 20:09, Valeria:
-
Hogy más is értse, mire célzol:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1820&forum=4

Különben meggondoltam: nem kezdek új életet, mint azt már máshol nyilvánosan bevallottam. Ezzel persze semmi képpen nem kívánok irányt szabni az eredményesen fogadkozóknak.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 01:47   
2005-01-03 01:09, Pompéry Berlin:
-

-
Mélyhűtött volt.

Minden ugy igaz ahogy irtad Judit.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 01:09   
2005-01-03 00:57, rigojanos:
-
Mélyhűtött volt. Ahhoz, hogy mindez kiderüljön, fel kell engednie a dögnek. Az a helyszínen
a.) nem lehetséges idő hiányában
b.) nem ez a célja a fagyasztásnak
c.) ...

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 00:57   
2005-01-03 00:49, Valeria:
-
Nem lehet kicsomagolni meg ott az arusnal, mielott kicsengeted a penzt? Vagy akkor nagyon furcsan neznek?

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 00:49   
2005-01-03 00:14, Pompéry Berlin:

Jut eszembe, miért a Rákóczi téren? A Fény utcai piacon is ugyanez a becsületes helyzet? Az Neked közelebb van.

-

Azert a Rakoczi teren, mert ott van egy zoldseges ismerosom, o ajanlotta ezeket a baromfisokat. Gondolom, hogy ha nem ajanlottak volna talan mind a ket comb hianyzott volna

A Feny utcait meg nem probaltam, de gondolom, ugyanez megy ott is. Frisset kell venni, azoknak legalabb latod, hogy megvan minden kapcsolt reszuk.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 00:18   
2005-01-02 20:09, Valeria:
-
Amikor reklamaltam a baromfisnal, azt mondta, hogy nem o csomagolta, o csak vette es eladta.

Es ennyiben maradtatok? Ez aztan a customer service

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 00:14   
2005-01-02 20:09, Valeria:
-
Valéria,
megelőztél, épp most akartam idelinkelni, hogy ez a válasz a kérdésedre.

Már gondoltam magam is arra, hogy Bp-en vegyek kacsát, de akkor most a Te támogatásoddal tárgytalan a dolog.

Jut eszembe, miért a Rákóczi téren? A Fény utcai piacon is ugyanez a becsületes helyzet? Az Neked közelebb van.

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-02 20:48   
2005-01-01 22:05, andi_usa:
-
Köszönöm a vajas pogácsa receptet, Andrea. A szilveszteri sajtos pogácsám mindenkinek nagyon izlett. A jövö héten, kolozsvári ismeröseink meglátogatnak és akkor majd a te recepted után fogom sütni a pogácsát, remélem hogy sikerül.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-02 20:09   
2004-12-31 16:01, Pompéry Berlin:
-
A kacsa minden évben trauma.

Elolvastam a kacsara vonatkozo cikkedet, es mar tudom, hogy miert trauma a kacsa. A tollaszkodas miatt. Viszont mit szolnal ahhoz, hogy veszel a Rakoczy teri piacon 4 melyhutott kacsat mert vendegeket varsz, hazamesz es kiolvasztod, es amikor kibontod a muanyag zacskot, rajossz, hogy haromnak hianyzik a felso es also combja, egynek meg a fel melle szarnnyal egyutt!!!! Velem megtortent szeptemberben. Amikor reklamaltam a baromfisnal, azt mondta, hogy nem o csomagolta, o csak vette es eladta.
-

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-02 16:52   
Perec 2005-01-02 14:00

Kérdés - a szarvasfőzés kapcsán jutott eszembe.
Ha a szarvashús főzés után még kemény, sütni is kell, akkor a szarvaspörkölt hogyan puhul meg? Talán a vöröshagymának lehet puhító hatása


A válasz egyszerű, a pörköltet nem vízben főzöd, hanem "pörkölöd" vagyis saját levében párolod. Szükség esetén csöppnyi forró vizet adsz hozzá , de sosem főzöd bő vízben. Mihelyt fölöntöd vízzel, észreveszed, hogy órákig főzheted, puha már nem lesz.
________________
poesje

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-02 14:45   
Nagyon lényeges a vadhúsoknál is,hogy minimum 1 napot,de a legjobb 2-3nappal pácban tartani,ha nincs idő natr.bicarbonátot tenni hozzá,ha vén a hús!
_________________
:zita

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-02 14:00   
2005-01-01 23:27, gvirag:
-
Kérdés - a szarvasfőzés kapcsán jutott eszembe.
Ha a szarvashús főzés után még kemény, sütni is kell, akkor a szarvaspörkölt hogyan puhul meg? Talán a vöröshagymának lehet puhító hatása?

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-02 00:23   
2005-01-01 23:27, gvirag:
Ketrecbe az ilyennel, aztán csak lekozmált kelkáposztát adni neki, amíg vészesen nem kezd soványodni!
___________
Igazad van , Geza !

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 23:27   
Két napja kapom ám a parancsot, hogy igyekezzek Öszödre, mert lányom barátnője és ügyvédje okvetlenül meg akar ismerkedni velem. Annyi mindent elmondott már rólam, hogy nekünk muszáj megismerkedni. Természetesen más indokokat véltem felfedezni a dolog mögött, kaptam hát magam és leutaztam. A Hölgy nálam egy fejjel magasabb, harmad annyi súlyú mint én, több nyelven beszélő hiperkulturált személyiség, amellett nálam legalább harmincöt évvel fiatalabb - de éppen olyan járatlan a konyhaművészet területén, mint ez az én elsőszülött lányom.

Így már minden érthetőbb lett. A szomszéd villa tulajdonosa a "bankár", aki ráadásul szenvedélyes vadász is, leküldött egy hatkilós harcsát, meg a frissen lőtt szarvas állítólag legjobb részét (sose hallottam róla, így aztán senki se kérdezzen rá), azzal a mellékes üzenettel, hogy készítsük el. Felesége is segít majd, aki már reggel érkezik.

Szóval a két hölgy képességeit meghaladta a feladat. "Röviden" konzultáltam a szomszédasszonnyal (szerencsére nem én fizetem a telefonszámlát), részletesen megbeszélve a hús pácolásának módját és idejét. Aztán megigérte, hogy már harmincadikán este lejön, mert a harcsához tejszínes szósz lesz és annak elkészítését "túl hosszú lenne elmondani".

Másnap aztán kiszorultam a konyhából, már-már azt hittem megúsztam, amikor is a hús főzését rám bízták.

Kuktában főztem. Egy óra után is kemény volt mint a kutyahús. Kettő óra után sem találtam puhábbnak, három óránál feladtam, lesz amilyen lesz. Akkor megjöttek az asszonyok. Azt hazudtam, hogy megfőtt. Meg bizony, "ez egy kicsit nagyonis" - így a szomszédasszony. Nem tudtam, hogy a hús főzés után még kemény, de akkor felszeletelik és mindkét oldalát átsütik kissé. Ettől lesz porhanyós. Hát mi tagadás porhanyós is lett, nagyon is porhanyós!

Bánatomban, hogy elrontottam a dögöt, hozzákezdtem egy aszaltszilvás kuglófhoz, Etelka receptje szerint. Találtam ugyanis egy mázascserép kuglófsütőt, no meg a lányomék Siemens csodasütője is csábított - hadd legyen már egy igazi sikerélményem, hamár eddig mindent elrontottam.

A kuglóf valóban jól sikerült. Még a szomszéd is megdicsérte, aki egyébbként mindent kritizált. Legfőképpen a tejszines mártást a harcsán, pedig szerintem az sikerült a legjobban. Az asszony meg ahelyett, hogy ketrecbe zárta volna tüstént ott mentegetőzött, bizonygatta maximális jószándékát - rossz volt hallgatni. Ketrecbe az ilyennel, aztán csak lekozmált kelkáposztát adni neki, amíg vészesen nem kezd soványodni!

A húst is kezdte kritizálni, mondta, hogy ez mintha soká főtt volna. Mindjárt "rátámadtam", hogy megelőzzem: nem ilyen vén dögöt kellett volna talán eltrafálnia! Ha meg véletlen volt, akkor legalább a mi örömünket ne rontsa, nekünk ízlik, slusz-passz!

Annyira "megszeppent", hogy megszántam és adtam neki egy fél pohárral Anri nekármenti vörösborából. A vörösbor Anri kitünő volt, nagyszerűen illett a vadhúshoz, mégegyszer nagyon köszönöm.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 22:05   
2005-01-01 21:52, kaytee:
-
Kaytee, tudom van aki nagyobbra szaggatja a pogácsáit, az én szaggatom 3,9 cm átméröjü, 1 1/2 inch.

Nagyon finom lehetett a levesed, én nem készitettem levest tegnap elöétel volt helyette. Knox Gelatinnal készitettem ismét s beletettem egy fél Knorr chicken bouillon kockát feloldva, aztán a csillagformákba és be a jégszekrénybe. Kiszedéshez egy pillanatra az alját forro vizbe mártani attol szépen kijönnek.

Ma kimegyek elöl megnézni hogy vannak a narancsaim a fán, azokat föleg kinyomni szoktam, mert kissebbek vékony héjjal mint a régi hátso fán voltak ami vastag héjju nagyobbra termett, azota sajnos kihalt. Most hogy annyit esett talán még nönek?


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 21:52   
Andi pogácsája gyönyörü lett!
Azt hiszem, az enyém - sajtospogi á'la MON - nem volt ilyen szép, tán mert kicsikre csináltam őket, viszont roppant finom volt, és úgy elfogyott, mintha sose lett volna! Egy adag tésztából nem pogácsát csináltam, hanem köménymagos stanglikat - azok is nagy sikert arattak.
Szilveszterezni az egyik szomszédunkhoz voltunk hivatalosak. Önkéntesen felvállaltam, hogy gombalevest főzök és viszek a vendégseregnek. 1 kiló gombából csináltam a levest és belecsempésztem két Knorr húsleveskockát is, meg pár karika Bende-féle gyulai kolbászt, plusz, ami még beleillik, tejföl, stb. - ja, és csipetkét is raktam bele.
Kinyalták a lábost. Én nem is ettem, hogy maradjon a többieknek, mert jó sokan voltunk... most már sajnálom. Minden nő, és az egy db. egyedülálló férfi vendég is elkérte a receptet. Innen tudom, hogy nemcsak nagyon éhesek vagy udvariasak voltak.
Nem főzök ma, és ha mást nem találunk a idehaza, akkor csak narancsokat eszünk majd.
Pár napja egy narancsárus stand mellett vitt az utunk - a floridai narancsültetvények itt vannak pár km-re. és a termelőtől vettünk friss gyümölcsöt.Az egyik fajtát Red Navelnek hivják, mert piros a bele, de nem vérnarancs. Az különösen finom édes és sok a leve is.
Legalább egészségesen kezdjük a 2oo5-ös évet. Mert reggelire is csak narancsot ettünk.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 21:21   
2005-01-01 15:35, Ibolya:
-
Kedves Ibolya,

nagyon szivesen leirom a pogácsa receptet a másik topikba. Tegnap mikor a pogácsát bekevertem nagyon zuhogott még az esö s nem volt kedvem boltba menni (itt vagy nem esik vagy dézsábol öntik és usznak az utcák) igy az itthon lévövel készitettem, volt a jégszekrényemben egy fél üveg tejfel ami kb 170gramm lehetett, lányom hozta ezt az ujdonságot kinyomhato plasztik üvegest a Knudsen terjeszti, és kicsit kevesebb vaj mint a receptben a margarin mennyiség. Jobban szeretem a vajizt azért készitem mindig sotlan vajjal.

Háromszor hajtogattam, s közzé lisztet szortam, aztán késsel bevágtam a tetejét és szaggattam ki öket.

Neked is BUÉK-et!

Üdv. Andrea


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 21:11   
2005-01-01 12:23, zitazita:
-
Zita, bluz van rajtam. Az együtt jött egy kissé szük nadrággal amit sose hordtam, a márka Up in LA de találtam hozzá ezt a szép szintén plisszirozott hosszu bársony szoknyát (Karen Scott II) amivel hordom. Mindkettö kedvenc vásárlási helyemröl származik, ocskástol, thrift storebol. Nem rég találtam egy félig nyitott sötétebb aranyszandált is hozzá amit tegnap huztam fel elöször, Hush Puppies, made in USA, $ 1.99. Nem emlékszem mibe kerültek a ruhadarabok de $ 10.- alatt darabja. Talán $ 4.98 volt a tunika a nadrággal és $ 6.98 a szoknya.

A köménymagot én találtam ki egyszer, elöbb a maradék darabokra szortam csak, késöbb a fele adagra mikor páromnak is izlett.

A pohárban fehér ausztrál bor volt, Chardonnay az jobban passzolt a halas vacsorához. Férjemen jot mosolyogtam, megkérdeztem mi is a cod magyarul mivel Alaszkai cod-ot készitettem? Mire ö, az keszeg! Erre eszembe jutott a cod liver oil, csukamáj olaj, mondom neki erre, nem keszeg hanem csuka amit ettünk!



 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 15:35   
Kedves Andi,
Nagyon szépnek sikerült a Pogácsa, bisztos nagyon finom is. Én is azt süttem szilveszterre, a férjem nagyon szereti. A receptet ide leirtam Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Szeretném tudni a te pogácsa receptedet.
Bort, búzát, békességet minden monosnak
Üdv. Ibolya

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 13:42   
Kedves Andi!

Ilyen gusztusos pogácsát rég láttam.
Biztos negyon finom is.
2005 legyen nagyon Boldog Új Év
Üdv
Em

_________________
Em

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó