2019. július 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 13:04   
2005-01-01 05:37, andi_usa:

Keves Andi nagyon gusztak a pogacsaid biztos izlene .

üdv denjul

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 12:23   
Andrea,blúz van rajtad,vagy egészruha??
nagyon szép!!
köménymag van a pogi tetején?????
és a pohárban sör van,vagy fehér bor?a pohárhoz inkább bort társítok

na elég legyen már ennyi kérdés!!!!!!!!!!!mert egész évben kíváncsi fáncsi leszek
_________________
:zita

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 11:42   
2005-01-01 10:11, zitazita:
-
Zita, még nem is mentem eddig aludni.

A pogácsának nagy sikere volt itt helyben is, lányom egyszer közben kijelentette, hogy már 12-öt megevett, és David aki a multkor állitolag nem szerette, vigan falatozta még a Dom Perignonhoz is, amit ki akartak korán nyitni hogy koccintsunk együtt joval éjfél elött este 9 körül. Mosolyogtam hogy egyiknek sem izlett, mindkettem elöször itták. Pedig ök hozták!

Aztán meggondolták s innen mégse mentek el a fiu növéréhez hanem vissza haza! Sajnáltam lányomat aki szépen kiöltözött, de megértette hogy barátja fáradt munka után és inkább otthon akart pihenni.

Lányom elhozta nekünk Seymoret is pár napra,
de mivel igen ijedös cica, kimentem a kertbe éjfél után eldurrogtatni pár durrogtatot amit lányom hozott és fujtam a szép tülköt is.

 
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 11:26   
2005-01-01 11:03, bovi:
-
Ugyanez okbol mi gyerekkent mindig lencset ettünk ujev napjan, sajnos a remelt böseg ettöl nem jött! De meg ma is nagyon szeretem a lencset, amit sokan nem is ismernek, lagalabbis ezt tapasztaltam az iskolaban. Rossz bizonyitvany a joletben uszo fiatal csaladoknak? -

_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 11:03   
Ma nincs idö fözésre, sokan jönnek újévet köszönteni, azért mégsem halunk éhen, a töltöttkáposzta melegitve még jobb lesz.
Nálunk káposzát kell enni ezen a napon, hogy a pénz ne foggyon ki

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 10:11   
Jó napot kívánok!

ANDREA,NAGYON SZÉP KOMPOZÍCIÓ!
Már megettem belőle 10 db.-ot.
Lencsével kezdtem,pogácsával folytattam.

mindenki alszik???????
_________________
:zita

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-01 05:37   
Itt kész van a pogácsa: Itt pedig a szilveszteri elöételnél ülök már:
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-31 20:25   
Férjemnek nincs kedve töltött káposztára, igy Alaskan cod lessz ma vacsorára, rizs és spárga Béarnaise szosszal, elötte aszpik és kaliforniai füstölt lazac tormás habbal. Desszertnek svájci Hero tubusbol Vermicelle (gesztenyepüré) habcsokkal (Trader Joe's) és tejszinhabbal.

Tegnap tettem még uj karácsonyi süteményeket ki a tálra, a saját dios- és mákos beiglim, fahéjas csillag, vaniliás kifli, Mailänderli és kétféle házi szaloncukor. Kaptunk lányunktol egy nagy Pannetonét is karácsonyra amit majd holnap vágok fel hozzá. A puncsgolyok elkészitéséhez nem is jutottam még, majd az uj évben!

Viszont kedve volt vajas pogácsára igy az most bekevertem, majd délután kiszaggatom és megsütöm.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-31 18:36   
2004-12-31 16:01, Pompéry Berlin:

A kacsa minden évben trauma.

-

Miert trauma a kacsa minden evben?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-31 16:01   
Pótkarácsonyi vacsorára hívtam barátokat tegnapra.
- Sárgarépapüré leves gyömbérrel
- Kacsasült középkori (na, jó, inkább reneszánsz) recept szerint gyümölccsel töltve, szintén (közép?)kori vöröskáposztával, szalvétás zsemlegombóccal
- karácsonyi édességek. Nem 9 fajta, mint unkoka-sógornőmnél, csak 5féle választék. Ezek egyike a Ribizli-féle habcsók. Ez fogyott el elsőnek.

A kacsa minden évben trauma.

 
 Ribizli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-30 14:55   
Köszönöm szépen a tanácsokat!

Légkeveréses a sütö és már x.-ik alkalommal próbálkozom. Ha több cukrot rakok, akkor méginkább barna lesz tán...

lehet, hogy a sütövel van gond.

HEUREKA!!!! Megvan a megoldás! Meghívatom magam valakihez, akinél sikerül és ott telezabálom magam....


_________________
A mazsola rémült arcú szőlőszem.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-30 12:32   
Ribizli 2004-12-30 12:10

Habcsókot még nem csináltam, de tojáshabbal vannak tapasztalataim

Talán kevés volt a cukor, megnéztem pár receptet, mind más, de az 5 tojáshoz arányosan több cukrot írnak. A dió vagy kókuszliszt belekeverését valóban nagyon óvatosan kell végezni, ahogy Rigo írta, kanállal és nem habverövel. Esetleg még egy baj lehetett, ezt egy net-szakácskönyvben most olvastam:
" Ha a sütője nem légkeveréses, a szárítást kitámasztott sütőajtó mellett végezze!"

Ne add fel, ha valami elsöre nem sikerül. Kis mennyiséggel próbáld újra
_________________
poe

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-30 12:15   
2004-12-30 12:10, Ribizli:
-
Itt most vak vezet vilagtalant, de en ugy tudom, hogy mikor a felvert tojashabot osszekevered valamivel, akkor azt ovatosan kell csinalni, hogy ne "tord ossze" a habot. Nem is igazan keveres, mint "hajtogatas" (?).

P.S.: Jotanacs: Hunortol ne fogadj el fozesi tanacsot.

 
 Ribizli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-30 12:10   
Tegnap habcsókkal próbálkoztam.
5 tojás fehérjét felvertem jó habosra, keményre. Ezután tettem bele egy csipetnyi sót, aztán hozzáadtam 20 dk porcukrot, 2 tk citromlét mind ezt állandó keverés közben. Szép is lett a krém. Két maréknyi dióbélt alákevertem, és betoltam porciókra osztva a masszát a sütöbe 100°C-ra egy órára.

Kiszedtem. Nem folyt szét, de ez az egyetlen pozitívum, ami eszembe jut. Enyhe tejes tea szine van, porózus a felülete és tiszta gyurma az egész. MI A HIBA???
Lehet a tojáshabot túl keverni?
HOGY KELL EZT CSINÀLNI RENDESEN?
_________________
A mazsola rémült arcú szőlőszem.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-27 23:08   
2004-12-27 20:57, kaytee:
-
Nekem ma este sem kell föznöm, tegnap is maradékot ettünk (maradt nokedli és a gamehen à la Andrea plussz a narancsos gamehen krumpli krokett és narancs szosz). Még mindig van maradék.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-27 20:57   
Ma vacsorára MON sajtospogácsa lesz gulyásleves után.
Gyerekeim reggel hatkor útnak indultak autóval Kentucky államból (Lexington), ahol kismenyem szüleit látogatták, és, ha minden jól megy, este hét-nyolc-kilencre befutnak ide.
Egy órakor telefonáltak, akkor hagyták el Atlantát.
Hozzák a kutyust is.
Gondolom, mindegyiküknek jól esik majd a hazai kaja.
Holnap paprikáscsirke lesz nokedlivel - előre rendelték.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-26 09:30   
2004-12-25 23:09, Mary:
-
Kedves Mary!

Minden elismerésem férjednek hogy még a pincébe is lement collstockért. Mi itt pulyka országban élünk, nagyon régen nem láttam libát, kacsa is csak karácsony elött van ritkán.



 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-25 23:09   
Kedves Andi!

Férjem nem restellte a fáradságot, felhozta a collstokot a pincéböl és lemérte a lert. Üti a széle a hosszát, tehát csak egy következtetés lehetséges: nálunk a libák nagyobbak, mint nálatok!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-25 22:33   
2004-12-25 22:11, Mary:
-
Mekkorák Nálatok a sütök? Nekem az ujabb valamivel kissebb mint a régi 50s volt a két sütövel, az egyik csak egy keskeny), de most lemértem, ha alulra teszem a rácsot amire tálat vagy tepsit helyezek, akkor 58cm széles, 47cm mély és felfelé 33cm mielött eléri az elekromos melegitö csöveket amik itt szabadon vannak. Sose volt gáz sütöm, mindig elektromos tüzhelyeim voltak. Eddig nem találkoztam libával vagy pulykával ami ne fért volna bele!

De örülök hogy találtál megoldást és sikeres volt a sütésed!

Ma estére én a második Cornish gamehent készitem el narancsosan, párom kettöt hozott, tegnap este elég volt egy, még maradt is belöle. Készitek hozzá krumpli krokettet és narancs szoszt az aprolékokbol ami a tegnapibol is megmaradt. Lányom nem szereti a canard à l'orange-ot sem, igy csak akkor készitem, ha nincs itt.

Ma délben ittunk csak pezsgöt, szépen elfeleztem a tegnapi aszpikot amit lányom nem evett meg (de imádja a töltött tojást amit csináltam mellé), hozzá tettem a maradék májpástétomot, kis paradicsomot is disznek, felszeleteltem magyar szalámit és Gyulait, piritottam baguettet ismét (szerencsére a Delonghi toaster oven tulélte a férjem által fuserált és tegnap hirtelen szikrázo hosszabitást is ) és megittuk szépen a maradék Moet & Chandont ami a nyár ota állt a jégszekrényben. Semmi baja nem volt, nagyon jok ezek a speciális pezsgös dugok.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-25 22:11   
Gyerekek, ma föztem, de keményen, még most is izomlázam van.

Szóval, reggel kipattantam az ágyból, mint a gumilabda és irány a konyha, ahol eltöltöttem öt órát. Állítólag a liba annyi órát kell süljön, ahány kilós.

Sajna, a liba összeakasztotta a bajuszát az enyémmel, mert nem akart a lerbe bemenni (pedig nem miniatúr lerem van!) Próbáltam hosszában, széltében, keresztben. Nem fért be. Pedig milyen szépen elgondoltam: veszek egy óriás szárnyast, bedobom a lerbe, ahol magától megsül, és jöhet az egész rokonság, mert van harapnivaló. Én is kíváncsi voltam az eredményre, mert ilyen óriás kreatúrát sose sütöttem, csak "alkatrészeket". Nota bene, magyar liba volt.

Párom kezébe nyomtam a csontfürészt, riszáljon le már a lábcsontból valamennyit. Kiderült, hogy ö ettöl rosszul lesz és a karácsonyt az ágyban kell eltöltse. Keresztényi szívem megenyhült és mondtam, lefeküdhet csontriszálás nélkül is. A következö célpont a püspökfalat volt, de mivel ez sok ínyenc kedvenc falatja (az enyém nem...), megkegyelmeztem neki. Már azt hittem, a cipöm talpával kell utánasegítsek, hogy a liba bemenjen a lerbe, a "jobb, ha egyetértesz az én közös nevezömmel" alapon, de hirtelen bement, olyan szögben helyezkedett el a tepsiben. Nagyon boldog voltam. Sose hittem volna, hogy egy liba ilyen boldoggá fog tenni.

Ráöntöttem egy üveg sört, sóztam, borsoztam és öt órát strázsáltam mellette. Késöbb narancslevet csavartam rá és konyakkal kenegettem. Gyönyörü lett. Mindent felfalt a családnak nevezett banda, egy kis farhát maradt meg. Mondjuk, jó is, mert így legalább én is megkóstolom, ma nem éreztem semmi ízét.

Mixerrel habosra kavart krumplipüré volt melléje, fahéjas piros káposztával, mártással és áfonyazselével. Elötte húsleves grízgaluskával, frissen darált borssal, csípös paprikával és apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Utána az adótanácsadóm karácsonyi sütije, mert az én repedezett bejglijeim csak mellékszerepet játszottak.

A párom találóan mondta: "Mindent nem tudhatsz te sem".

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-24 17:24   
Tegnap is kreáltam valami ujat a disznoszeletekkel. Aprora vágott sárgarépa és fehérrépa, egy nagy kanál száritott hagyma darabkák, bors, so, száritott petrezselyenzöldje és meghintve Emeril füszerkeverékkel. Elöbb megpiritani mindent, aztán leöntve egy kis fehér borral, késöbb egy kis vizet a további pároláshoz. Hozzá krumpli püré volt és a finom savanyu káposztával töltött bolgár paprika (üvegben jön a Big Lotsban). Nagyon izlett és relativ gyors és nem sok munka.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-22 17:45   
karalábéleves, csevapcsicsi, krumplipüré, cékla, almás sütemény tegnapról
_________________
poe

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-21 10:38   
Ma meglepett hogy mikor el akartam tenni az uj Mailänderliket a nagy Tupperware freezer dobozomba, találtam még benne pár tavalyi Mailänderlit és vaniliás kiflit. Ki is tettem egy kis tálra és férjem nagyon boldogan és teljesen megengesztelve majszolta késöbb a Chopin film mellett. Nagyon jol szigetel az a régi doboz, friss maradt benne, na meg a Ziplockban.

Ma csak levest föztem, a tegnapi maradékot ettük.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-21 07:49   
Szoval itt is elkeszult a beigli, csak a makos repedt ki....

De egyebkent gyonyoru

Megkezdodott a korbejaras, az ajandek csere.
Tavaly 23 db csomagunk volt kettonknek a fal alatt. Nost is szepen gyulik, de mintha nem lenne 23.

_________________

 
 houstontx  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-20 19:36   
2004-12-20 19:20, rigojanos:
Hu, ilyen nagy meglepetes lenne, hogy romantikus vagyok?

jelentem alasan ket het alatt szamomra meg csak most derult ra feny

_________________
"Does Your Chewing Gum Lose Its Flavor On The Bedpost Overnight?"

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-20 19:32   
2004-12-20 12:29, ubuge:
-
Szegyelld magad ubuge! Egy holgynek ilyet mondani!

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-20 19:20   
Vegyuk akkor sorjaban:

A pulykat ugyan nem en fogtam el, oltem meg es daraltam le, de a szosz tobbi resze sajat keszitesu.

Az valoban nem piritos, hanem biscotti, amit szinten nem en csinaltam, mert azert nem viszem ennyire tulzasba a konyhamuveszetet, hogy ugyanazon a napon desszertet is csinaljak

Hu, ilyen nagy meglepetes lenne, hogy romantikus vagyok?

 
 houstontx  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-20 19:11   
Csuklasz-e mar rigojanos?
_________________

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-20 19:08   
2004-12-20 18:46, houstontx:
-
Jól látod, Rigójános valóban romantikus irányultságú. Kétségtelen, a bolognai spagettinek és a piritósnak is megvan a maga romantikája, ha az ember megfelelő megvilágításba helyezi a dolgot.

 
 houstontx  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-20 18:46   
2004-12-20 18:34, houstontx:
-
2004-12-20 18:25, elckerlyck:
szerintem az nem piritos

a gyertyafenyes vacsorabol levontam a kovetkeztetest miszerint rigojanos romantikus lelek...
-

_________________

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó