|
2004-12-02 18:46, poesje:
Van pár megjegyzésem ehhez a képhez:
1. A fekete macska vészjósló
2. Mindjárt annyi a sütinek!
3. Nálunk ez egyszerűen Ferdinánd.
De nagyon nagyon finom. A nővérem a mestere
_________________
|
|
|
Tévedsz Rigó, ö a bizonyíték, hogy a fotó nem egy virtuális szakácskönyvböl való
_________________ poe
|
|
|
2004-12-02 18:46, poesje:
-
ime az eredmény
Latom azonnal akadt ra erdeklodo is
|
|
|
Ma mégsem bukta készült, hanem diós csiga - igaz kicsit másképp, mint a lentebb beírt recept, ime az eredmény:
ez nálunk Ferdinánd rózsa néven szerepel
_________________ poe
|
|
|
2004-12-02 17:51, Pompéry Berlin:
-
2004-12-02 07:38, espa:
-
espa,
mindez földrajzilag hol zajlik?
---------
Még Mo-n, de mindjárt ismételjük Norvégiában
_________________
|
|
|
2004-12-01 17:23, zitazita:
-
Aligha tartom elképzelhetőnek, hogy a megadott mennyiségből 4 x tepsinyi x 1újnyi kijön. Vagy nem 4x, vagy nem tespinyi, vagy nem 1újj.
Dupla lisztmennyiségből készítettem hol 8, hol 10 rudat, tepsi nagyságúra nyújtva. Mindig vékonyabbra nyújtottam (4-5mm) és mindig szétment ...
De nem tamáskodom, inkább kipróbálom. Ha netán most sem sikerülne, akkor már előre belátom, hogy erre a műfajra alkalmatlan vagyok és nem kíséreletezem tovább. Vagyis adok egy utolsó sanszot a karácsonynak. 
|
|
|
2004-12-02 07:38, espa:
-
espa,
mindez földrajzilag hol zajlik?
|
|
|
2004-12-02 01:57, Valeria:
-----------------
Köszi Valéria, igaz, hogy tegnap reggelre kellett, de jó lesz a tanácsod Norvégiában, mert ott jön a következő adag sütése.
(Celsiusban)
Egy mákosat rögtön megkóstoltunk, ugy másfél percig tartott egy rúd ) a többit meg egy szemvillanás alatt lefagyasztottam, mert tolvajlás veszélye állt fenn.
_________________
|
|
|
2004-11-30 22:08, espa:
-
Reggelre mondja meg valaki lécci, hogy hány fokon süssem a beiglit!
Köszi.
- Ha fahrenheit akkor 375F tiz percig utana levenni 350F-re es azon kell befejezni.
Ha Celzius akkor 200C tiz percig utana 175 - 180 amig megsul.
|
|
|
Kaytee:
Itt vehetsz daralatlan makot. A kavedaralodban ledaralhatod.
http://www.shopnatural.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=4266&qts=nextag&qtk=4266
|
|
|
2004-12-01 14:33, rigojanos:
-
Áttegyem? 
|
|
|
2004-12-01 19:17, rigojanos:
-
És mire vársz? 
|
|
|
2004-12-01 18:08, ubuge:
-
Arra, hogy még mindig várjuk a beigért fotókat.
Ma pl annak a maradekat ebedeltem, amit tegnap este foztem. Es le is fenykepeztem, csak le kell tolteni
|
|
|
En azt hiszem ezeket a szep fotokat printelem es teszem az asztalra karacsonykor. Iden ugyanis nincs mak nem lesz bejgli hála a ..... . Majd lesz kalacs esetleg zserbo,no meg safranyos finomsag. Köszönöm a szep felveteleket minden fotora oda fogom irni ki sutötte Meg is kostolnam de sajnos nem lehet.
|
|
|
Elszántam magam. Jövő héten én is bejglizek. Jómagam útálom a diót, mák meg itt nincs, de azt is.
Ezért még soha életemben nem sütöttem bejglit.
Most is csak férjemnek, fiaméknak és a közelebbi szomszédoknak akarok kedveskedni vele.
Addig csak irjátok a jótanácsokat és tapasztalatokat, pliiiz 
|
|
|
2004-12-01 17:48, rigojanos:
-
Arra, hogy még mindig várjuk a beigért fotókat. 
|
|
|
2004-12-01 17:43, ubuge:
-
Ezek szerint főzni készülsz?
Mire celzol?
|
|
|
2004-12-01 17:30, rigojanos:
-
Buktaval dicserd a napot.
-
Ezek szerint főzni készülsz? 
|
|
|
2004-12-01 17:23, zitazita:
akkora ,mint egy gáztepsi mérete,
kinek mekkora a gáztüzhelye?
Mi már mindig oválisra nyujtottuk a beiglit, most ha gömbölyü lenne, pont 32 cm az átméröje. Ezt azért tudom ilyen pontosan, mivel a Tuper lapon nyújtom, amin nem ragad oda, lisztezni sem kell és azon vannak mércék.
Judit nem fog kirepedni, mert 1 dkg élesztö nem hajtsa fel!
Eddig én 3-al késztiettem, ennyi mennyiséget. Szerintem sok a töltelék és a mi szájizünknek sok a cokor! Most már tudom, hogy jövöre ehhez tartom magam.
|
|
|
2004-12-01 14:59, poesje:
-
holnapra hamis gulyásleves lesz utána bukta (ha nem akkor én buktam )
Buktaval dicserd a napot.
|
|
|
Judit!
Nem fogod elrontani,újjnyi vastag legyen,akkora ,mint egy gáztepsi mérete,abból 4 db.,sőt,még vékonyabb,pont gáztepsi méret.
Arra vigyázz,amikor kened,ne szakítsd el a tésztát,
Langyos,kenhető legyen a töltelék,de ne is follyon.
érezni fogod,ja ,és a széleire ne kenjél,pontosan úgy kell kinézni,mint a képen a bovié.
_________________ :zita
|
|
|
Az idén még nem fogtam hozzá, de a tavalyi bájglik jók lesznek mintának???

|
|
|
2004-12-01 15:15, zitazita:
-
Nekem még nem volt olyan kisérletem, amely során ki ne repedt volna a beigli. Ezért azt hiszem, hogy valami máson múlik, ami sose szerepel a leírásokban.
Pl. hány mm-ere kell nyújtani a tésztát, másszóval a kinyújtott lepény hányszor hány centi?
Milyen sűrűre kell föltekerni, vagyis hány réteges a csiga (keresztmetszet)?
Már csak ez a hibalehetőség jut eszembe, amin múlhatna a dolog. Kérek sürgős választ, mielőtt a bombabiztos zitaféle receptet is felrobbantom.
|
|
|
Bovi! Espa!
Nagyon ügyes kislyányok vagytok,férjhezmehettek újból.
Igen,be kell fóliázni és jó ötlet a fagyasztás is.
Minél több rétegben kened a tetejét,annál márványosabb,
_________________ :zita
|
|
|
Hatszáz fokon két perc alatt lánggal ég. Lehet hívni a tűzoltókat! Mire kijönnek addigra kész.
További jótanács: elektromos tüzeket vízzel oltani veszélyes!
|
|
|
2004-12-01 14:43, rigojanos:
-
A 600 fokot sikerult letesztelni valakinek?
-
szerintem az nem ebbe a topicba tartozik ...
|
|
|
mai menü: kolbászos, krumplis tarhonya jégsalátával
holnapra hamis gulyásleves lesz utána bukta (ha nem akkor én buktam )
_________________ poe
|
|
|
2004-12-01 14:43, rigojanos:
-
Van egy olyan érzésem, hogy az rád vár. Hátha a füsttel a kutyát is kikergetheted: ha a világból nem is, legalább az utcából. 
|
|
|
A 600 fokot sikerult letesztelni valakinek?
|
|
|
2004-12-01 13:25, OMGI:
-
Idepakolom a sütôbeli képet.
Ez a kep bimbi "foldunk es univerzumunk" topikjaba is illene.
|
|