|
Igen müködik a recept, Zituska meglehetsz velünk elégedve, elsöre sikerült, tényleg ügyesek vagyunk
Mi is megvágtuk, mivel egyben nem tudtam becsomagolni, postázni. Egy része meglepi lesz
Mind összeszeleteltem, dobozba téve lefagyasztottam, igy alkalom adtán lehet belöle kivenni.
|
|
|
Szóval működik a recept.
Sajnálatos. Eddig abban reménykedtem, hogy müködöképes recept nélkül nem leszek kénytelen idén bejglit sütni
Lehet hogy mégis....?
_________________ poe
|
|
|
A kapros-túrós ma volt ebédgyanánt az asztalunkon.
Elkövettem egy disznóságot ugyan, hogy a tésztát nem magam készítettem, hanem bóóóti volt, - de a töltelék majd kiugrott a formából.
Az íze fincsi, csak miután itt a túrót úgy kell "kikisérletezni", most inkább a töltelékre voltam kiváncsi.
NEM ROSSZ így sem, de legközelebb saját tészta jön.
Idepakolom a sütôbeli képet.
|
|
|
2004-12-01 10:13, bovi:
-
Fényképem ugyan nincs, de az enyém is nagyon szép lett !
Igaz a két szélső megrepedt de egyébként egyben vannak, és gyönyörű a teteje!
Sajnos megkóstoltuk.
Én úgy sütöttem, hogy 180 fok és 20 percig sütöttem, aztán kikapcsoltam a sütőt és kicsit még hagytam, majd kinyitottam az ajtót.
Szóval működik a recept.
Nem kell meglátogatnom Zitát
_________________
|
|
|
Az enyém sikerült! Zita köszi a receptet!!!
Espa, én 160°C-on sütöttem légkeverös sütövel. Szerintem 180°C ha normál, alul-felül melegitövel.
Meddig?
Nem figyeltem az idöt, mig szép piros lett.
Még azt irtam a recepthez, hogy éjszaára letakarni egy fóliával, mivel igy túl száradt a teteje.
|
|
|
2004-12-01 06:49, espa:
-
espa,melegbe......
_________________
:zita
|
|
|
Még szerencse, hogy nincs 600 fok a tűzhelyemben.
Na de tényleg emberek! Sütném a beiglit!
Hány fok legyen hát???
Zita! Jól magamra hagytál!
És hideg sütőbe, vagy melegbe???
JÓ reggelt!
_________________
|
|
|
2004-11-30 23:17, Pompéry Berlin:
-
Fotomontázs á la sztalini éra?
-
Nem elcky Photoshop-javal lesz fuszerezve
Es hogy bizonyithato legyen a fozes/sutes idopntja, az aznapi Boston Globe ott lesz mellette referencianak. Mint egy tusz-dramanal.
|
|
|
2004-11-30 23:10, rigojanos:
-
Fotomontázs á la sztalini éra? 
|
|
|
2004-11-30 22:45, Pompéry Berlin:
-
Mostmar tenyleg beteszem az altalam krealt gourmet dolgok kepeit!
|
|
|
2004-11-30 22:09, rigojanos:
-
Láccik, hogy kegyednek mindig kész pizzát teccik enni és halvány dunsztya sincsen a sütésről. A javaslat Fahrenheitnek is sok!
Avagy esetleg háromésfél rúdra teccett gondolni? Akkor sem kell a hőmérsékletet rudanként összeadni. 
|
|
|
2004-11-30 22:08, espa:
-
Reggelre mondja meg valaki lécci, hogy hány fokon süssem a beiglit!
Köszi.
-
600.
|
|
|
Reggelre mondja meg valaki lécci, hogy hány fokon süssem a beiglit!
Köszi.
_________________
|
|
|
2004-11-30 14:29, bovi:
-
Beszámoló jön, ha szép lesz, talán kép is
Bovikám!
Nagyon izgulok,egy éjszakát hagyd aludni a hidegen...jól kenegesd meg és ne nagyon vastag tűvel szúrkáld,mert szétmegy.
Látod ,megmagyarázom a bizonyítványt,hogy TE leszel a hibás,ha kidől,és nem én.
Vígasztalódjatok,először nekem is kifolyt a töltelék,többször nem.
Na mit szóltok,mekkora zsivány vagyok,mit fogok én kapni tőletek..........??????
de mégsem félek,mert ti ügyesek vagytok:-
_________________ :zita
|
|
|
2004-11-30 17:59, bovi:
-
2004-11-30 15:56, elckerlyck:
: Galambegysaláta.
--------------
Bocsi: galambbegysaláta. Szóval a galambnak a begye
_________________
|
|
|
2004-11-30 15:56, elckerlyck:
Mi az a madarsalata?
A szótár szerint: Galambegysaláta.
Ha igy jobban tetszik, hát legyen az
Valóban nagyon vitamindús és vastartalmu!
Rigóka, szép piros orcád lesz töle ::)
|
|
|
Ez akkor madarlatta salata, mert errefele meg nem jott.
Pedig nagy gourmet szakacs vagyok
|
|
|
Angolul lamb's lettuce (esetleg corn salad).
http://www.johnsons-seeds.com/details/2811.html
|
|
|
Mi az a madarsalata?
-
Gyom, amit enni lehet. Tele van C-vitaminnal, frankón.

|
|
|
2004-11-27 10:00, bovi:
-
Ma nálunk sonkástészta lesz, madársalátával, (Feldsalat)
Mi az a madarsalata?
|
|
|
Kedves Zita!
Ma én is elkezdem a beiglit.
Ajánlom szoritsd mindkét nagyujjad, egyiket Espának, a másikat nekem.
Tehát csak holnap kell kisütni?
Beszámoló jön, ha szép lesz, talán kép is
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2004-11-30 08:29, espa:
-
De ha kireped, meglátogatlak
-
Ügyes vagy és nem reped ki,mindenképp meglátogathatsz!
_________________ :zita
|
|
|
Tegnap születésnapi vacsorára hívott a lányom. Nagyon ki akart tenni magáért, csupa tengeri herkentyűt szolgált fel. Volt lazac valami szenzációs tormás krémmel, piros kis rákok, életemben most ettem ilyet először. Lestem a többieket, hogyan is kell ártani nékik. Aztán párolt vagy főtt lazacfilé, isteni szószokkal, mártásokkal, tengeri kagyló, desszertborok és végül az ünnepi citromtorta, valami "törekkel" beszórva amiről fogalmam sincs, hogy mi volt, de nagyon ízlett. Lányom aztán bevallotta, hogy nem ő szakácskodta mindezt, kapott segítséget.
Azt hiszem ezek az ételek a tengerek mellékén hétköznapiak, itt azonban kuriózumnak számítanak. Biztosan sokan vagytok akik ezeknek a tengeri szörnyeknek az elkészítésében már nagy gyakorlatot szereztetek, írhatnátok néhány receptet, hogy magam is megpróbálkozzak az elkészítésükkel. Az alapanyag itt most beszerezhető, különösen a francia árúházak kínálata bőséges (Auchan, Cora).
|
|
|
Kedves Zitazita!
Megcsinálom a beiglidet...
De ha kireped, meglátogatlak
_________________
|
|
|
2004-11-26 00:11, fellegvar:
-
Halaadas Napja (Thanksgiving) melyet magyarul Pulykanapnak is neveznek ... Amerikaban ma mindenkinek ilyen volt az asztalan :
------------
Nem Fellegvár két embernek nem volt ilyen az asztalán...
Bush úr az idén két pulykának kegyelmezett meg
_________________
|
|
|
Sziasztok.
Nalunk ma cukorborsos ragu leves volt es rakott palacsinta(dio,2 fele lekvar,kakao)
Vacsorara sima langos lesz(nem krumplis):)
|
|
|
2004-11-28 14:46, poesje:
-
gesztenyepüré (Bovi kösz az ötletet
A kalóriák okozta bosszúságért, felelöséget nem vállalok
Ugye milyen finom?
|
|
|
Marhahúsleves metélttel, nyúlvadas gombóccal, gesztenyepüré (Bovi kösz az ötletet )
_________________ poe
|
|
|
Ma nálunk sonkástészta lesz, madársalátával, (Feldsalat)de holnap !: Tyúkpaprikás nokedlival, "ubisalátával"
Mult vasárnap óta folyik a nyálunk utána, amikor Anri fözte, ide éretük az illatát 
|
|
|
Tegnap a mélyhütöböl ettünk - de jó hogy van tartalék
Ma töltöttkáposzta lesz, ebböl is nagy adagot fözök, mehet a maradék dideregni
_________________
poe
|
|